|
Post by Ахинора on Jan 26, 2021 11:08:45 GMT 2
Здравейте, момичета Препоръчайте ми хубави лакове за нокти. От както сме в пандемия, спрях да ходя на гел лак и си правя ноктите сама вкъщи, но все попадам на някакви гадни и некачествени лакове. Не е задължително да са бюджетни, може и от по-високия клас. Просто искам нещо качествено, което няма да се бели на 2рия ден. Мерси предварително Здравей, трайността на лака зависи от състоянието на ноктите, а не от марката на лака Най-трайни резултати се постигат със следната поредност: обезмаслител (при мазна нокътна плочка), база, 2 пласта лак и пласт топ лак, това е в общия случай, не е общовалидно. Обикновено лаковете с ефекти (глитър, скейл, пясък...) и т.нар. лакове-желета са по-трайни от класическите лакове с крем финиш, поради самата специфика на консистенцията, може да експериментираш в тази насока. Маникюрът ми е хоби, имам лакове от всякакъв ценови клас и никой от тях не издържа по-малко от 7 дни при мен, правило е да се лакирам всяка неделя От достъпния ценови клас харесвам Rimmel 60 Seconds, Miss Sporty, Gabrini, Rimmel Super Gel, Essence (не препоръчвам Golden Rose, защото колкото техни лакове имам, все са с дефектни четки). От високия клас и професионалните марки имам много лакове на OPI, Sally Hansen, няколко Essie-та и Morgan Taylor, като от посочените препоръчвам най-вече OPI, но не бих казала, че качествата на техните лакове са несъпоставими с тези на Essence или Rimmel.
|
|
|
Козметика
Jan 26, 2021 11:36:26 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Jan 26, 2021 11:36:26 GMT 2
Момичета, от известно време мисля да включа трайно така хвалените ретиноиди. Имате ли някоя препоръка на прима виста, продукт, който ви е харесал за начинаещ, да му хвърля едно око. Пазарът вече е залят с такива и наистина се чудя какво да купя.
|
|
|
Post by kalimera on Jan 26, 2021 11:40:25 GMT 2
Кожата на ръцете ми обаче през зимата е много суха и напукана. Моля да препоръчате някой наистина ефикасен крем за ръце. Аз си купувам на същите марки, които съм изброила за балсамите. Крем Atrix с лайка мисля, че ще ти помогне. Струва около 4-5 лв. За мен е най-добър от това, което съм пробвала. Има ефект и много лесно попива. Опитай и ми кажи. Има го в Билла и по други квартални парфюмерийни магазинчета.
|
|
|
Козметика
Jan 26, 2021 11:54:37 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Jan 26, 2021 11:54:37 GMT 2
Благодаря ви момичета за съветите за лакове, основи и топ лак. Записвам си и ще се пазарува И аз също се интересувам от ретинол/ретиноиди. Никога не съм ползвала, но ми се иска вече да започна.
|
|
kot
Junior Member
|
Post by kot on Jan 27, 2021 9:40:38 GMT 2
Момичета, имате ли любимци дневни хидратиращи кремове? Става дума за смесена кожа с някои малки участъци, които особено сега в студените месеци много изсъхват.
|
|
|
Козметика
Jan 27, 2021 10:15:38 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Jan 27, 2021 10:15:38 GMT 2
Dr jart ceramidin👌няма такава хидратация
|
|
|
Post by Deleted on Jan 27, 2021 13:19:29 GMT 2
Здравейте , включвам се да похваля the inkey list неща като : 1)niacinamide серума не е скъп и доста ефикасен. Купувам ги от Cult beauty www.cultbeauty.co.uk/the-inkey-list-niacinamide.html . Може би трябва да кажа,че аз живея в Англия и пазаруването в този сай е доста бързичко. Винаги съм имала омазняваща се кожа на която нищо не помагаше(чело,нос,брадичка),като се гримирам никакъв крем,никаква база,никакъв фдт не спираше олиото процеждащо се през порите ми . Ползвам серума вече няколко месеца и смея да твърдя,че се случи някакво чудо и това чудо регулира омазнената ми Т зона. Препоръчвам. 2) Q10 серумче. От скоро го ползвам но забелязвам ,че се отразява добре,лека консистенция и подходях за сутрин и вечер.
|
|
727 posts
|
Козметика
Jan 27, 2021 23:30:47 GMT 2
via mobile
Post by iceprincess on Jan 27, 2021 23:30:47 GMT 2
Тъй като заради едно изрусяване преди 3 години доста си съсипах косата и се наложи да я скъся сега си търся нещо, с което да стимулирам растежа й. Имате ли някакви предложения? В момента използвам само серума на Керестаз за растеж, но някак си ми се иска по-бърз резултат или по-ефективен.
|
|
|
Post by candygirl on Jan 28, 2021 0:35:18 GMT 2
Аз пия добавктаа на Phyto плюс Калмацин и мисля, че ми расте по-бързо косата , една ппзната беше препоръчала терапия за растеж на косата , ако си от София ще се разтърся да намеря името на салона .
|
|
|
Post by okay on Jan 28, 2021 0:41:10 GMT 2
Тъй като заради едно изрусяване преди 3 години доста си съсипах косата и се наложи да я скъся сега си търся нещо, с което да стимулирам растежа й. Имате ли някакви предложения? В момента използвам само серума на Керестаз за растеж, но някак си ми се иска по-бърз резултат или по-ефективен. На мен много ми помогна хининовият шампоан на Milva и хининовата им вода. Ползвах ги на всяко измиване, т.е. доста интензивно, и не възлагах особени надежди за шампоан за 3 лева и вода за 2. Смятам, че шампоанът измива доста добре косата. Нямам представа дали са с хубав или лош състав, но резултатите са налице.
|
|
|
Post by Перуника on Jan 28, 2021 8:51:01 GMT 2
И аз търся нещо за растеж /и против косопад/, и попаднах на препоръка на шампоан Ducray. Някой ползвал ли го е? (https://remedium.bg/ducray-anaphase-shampoan-protiv-kosopad-x400-ml-129442/p)
|
|
|
Post by candygirl on Jan 28, 2021 11:42:50 GMT 2
Добавките им пих и са добри , според мен и от вътре трябва да сс стимулира растежа.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 28, 2021 13:04:37 GMT 2
Kot, Cold cream ми помага много на мен.
Ducray съм пила преди години и доста ми помогнаха. При косопад е хубаво да се помисли дали хранителния режим не оказва влияние. Бях спряла да ям месо за половин година и косата ми окапа. В момента, в който включих пържолките в менюто, проблемът се оправи. Жал, не жал за прасенцата и пиленцата, трябва да се хапват...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Jan 28, 2021 21:12:09 GMT 2
Candy, благодаря, но съм в Пловдив. Иначе ще погледна предложенията ви за добавките.🤗
|
|
|
Post by Deleted on Jan 29, 2021 9:34:11 GMT 2
|
|
|
Post by smurfina on Jan 29, 2021 23:37:18 GMT 2
|
|
|
Козметика
Jan 30, 2021 0:05:54 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Jan 30, 2021 0:05:54 GMT 2
Всички ампули на Керастаз са много добри , аз лично харесвсм 2-3 сереии, но за терапии и ампули си заслужват.
|
|
|
Post by noclue on Feb 2, 2021 17:31:42 GMT 2
Момичета, някоя след брекзита поръчвала ли е от Feelunique? Опитвам се да следя тема в друг форум, но всеки нещо различно казва.... Нямам сили да се занимавам вече с митнически оформяния и тн и без това редовно поръчвам витамини и добавки от iherb и абсолютно всяка пратка минава през митница... Питам за FU да знам дали да ги прежалвам любимите си шампоани. За да не е спам, поръчах си от Нотино голяма разфасовка от крема на Cerave със ceremides, ползвам го за нощен и нанасям шипково масло отгоре, че последните месеци кожата ми много се изсуши, а съм с мазна по принцип, и за момента съм много доволна от тази комбинация. Беше почнало да ми се лющи междувеждието, но за щастие закрепих нещата
|
|
|
Post by Deleted on Feb 2, 2021 19:26:07 GMT 2
Аз съм много доволна от козметика със серамиди. Ползвам няколко неща от серията на Холика Холика Good Cera. Има ги в Лили и даже са намалени в момента. Кожата ми е супер суха през зимата и тези продукти буквално ме спасяват. Ползвам и едно олио заедно с тях за допълнителна хидратация.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Feb 3, 2021 14:13:26 GMT 2
Момичета, някоя от вас използвала ли е Phillip Kingsley Bond Builder Split End Remedy-серумът за цъфнали краища, за който Теа спомена във видеото си? Отдавна се каня да изпробвам марката, тъй като обичам да тествам нови продукти. Подстригана съм на боб и косата ми не е дълга, но пък съм с рус балеаж и връхчетата ми цъфтят. Също така, ако има някоя от вас със суха коса, бихте ли споделили от коя серия за хидратиране сте доволни? В момента съм с Moisture Repair шампоан и маска от Марокан ойл, използвам и леката версия на тяхното олио. Освен това нанасям и от лилавия мус за руса коса на Керастаз и Elixir Ultim от същата марка. Въпреки всички тези стъпки, краищата ми цъвтят... От Марокан съм доволна, но бих изпробвала нов шампоан. Признавам, че често използвам сешоар и преса, защото не търпя косата си нестилизирана-в противен случай в главата съм като Робърт Смит от The Cure или Джони Деп в Едуард Ножиците...Та събирам мнения.
|
|
|
Post by elena on Feb 3, 2021 15:31:22 GMT 2
noclue, аз направих поръчка на 13.01, на 18.01 беше в пощенския клон. Не съм плащала мита, и аз поръчах продукти на Noughty. Много харесвам шампоана+балсама за обем, спреят им за къдрици и почистващия балсам също са много добри и си струват пробата.
voxxymoxxy, ползвам бондера вече почти 3 месеца. Моята коса също е изрусена, всекидневно ползвам топлинни уреди и съм с тънък косъм. Обичайно месец и половина след подстригване, краичетата ми вече са в бели точки и нацъфтели. След като започнах ползването му имам тук-там някой цъфнал косъм, но не е масово както преди, а не ползвам нищо друго ново като финиш продукт. Скептична бях, когато го купувах, защото досега не съм имала попадение сред този тип продукти, но този върши работа. Ползвала съм крема на Marrakesh за цъфтящи краища, но той много ми втвърдяваше и оплиташе дължините, бондера на Кингсли досега не ми е създал такъв проблем. Харесвам го, скъпичък е, но на промоция цената му е добра. Даже, ако не се лъжа сега е на -20% в Златна рибка.
За суха коса любимият ми продукт е на Joico moisture recovery balm. Прави косата като коприна, мека, гладка, разплетена и напоена и ухае на лайка. Не е имало случай, в който да не се е справил със сухотата.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Feb 3, 2021 15:49:14 GMT 2
Elena, безкрайно благодаря за изчерпателния отговор и предложения. И аз видях, че е намален в Рибката и мисля да се възползвам. Промоцията за продукти на Филип Кингсли важи до 5-ти февруари мисля. Ако някой се интересува от други намаления, сега в Арлен са обявили доста: ⭐-20% Moroccanoil ⭐-20% Nuggela&Sule ⭐-25% ALTERNA ⭐-30% Joico ⭐-30% Cactus ⭐-20% Perricone MD ⭐-20% theBalm ⭐-20% Emma Hardie ⭐-15% Lierac Lift Integral ⭐-20% Goldwell Dualsenses ⭐-20% REN и много други! *Предложенията са валидни до 14.02.2021г. вкл
|
|
|
Post by candygirl on Feb 4, 2021 9:48:56 GMT 2
На Филип Кингсли съм позлвала само еластайзъра и не бях мнохо впечатлена . Аз съм доволна от ампулите цимент на Керастаз , доста ми заздравиха косата .
|
|
|
Post by smurfina on Feb 4, 2021 10:06:35 GMT 2
Здравейте, Включвам се да кажа, че и аз се сдобих с балсамчето на Carmex и съм много доволна, за сега го слагам вечер като лягам
voxxymoxxy - за краищата аз ползвам на Маракеш сплит ендс и съм доволна, но косата ми не е супер суха, а по-скоро нормална и не знам при теб ще свърши ли работа За Phillip Kingsley Bond Builder Split End Remedy не мога да кажа, но съм ползвала други продукти на марката и бях доста доволна Освен тези неща ползваш ли термозащита щом стилизираш косата си? Важна стъпка е, аз също като теб постоянно си правя нещо на косата ( единствено не я боядисвам) и при мен има разлика
|
|
|
Post by smurfina on Feb 4, 2021 10:10:25 GMT 2
На Филип Кингсли съм позлвала само еластайзъра и не бях мнохо впечатлена . Аз съм доволна от ампулите цимент на Керастаз , доста ми заздравиха косата . Много ще се радвам да споделиш от къде ги взимаш Аз преди съм си взимала, но от едно определено време не успявам да намеря ампула / концентрат + бустер каквито искам - и в Арлен, и в Златна рибка
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Feb 4, 2021 16:01:19 GMT 2
Благодаря за предложенията, момичета! 🤗
Да, използвам термозащитен спрей на Марокан ойл, пропуснала съм да го напиша по-рано. 😁
Изпратено от моят HTC U11 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by candygirl on Feb 4, 2021 18:30:53 GMT 2
От салони , много тъпо , че не са зареди в златна ринка и арлен.🙁
|
|
|
Post by noclue on Feb 4, 2021 18:45:15 GMT 2
На Филип Кингсли съм позлвала само еластайзъра и не бях мнохо впечатлена . Аз съм доволна от ампулите цимент на Керастаз , доста ми заздравиха косата . Много ще се радвам да споделиш от къде ги взимаш Аз преди съм си взимала, но от едно определено време не успявам да намеря ампула / концентрат + бустер каквито искам - и в Арлен, и в Златна рибка В beautymall.bg проверихте ли? Аз често там си намирам разни продукти, които в салона са нанасяли върху косата ми и съм оставала доволна. Например един термозащитен мус на Алтерна, дори успях да го издебна на 40% или 50% намаление в beautymall, докато в златна рибка беше на редовна цена от 120лв...
|
|
|
Козметика
Feb 6, 2021 11:48:32 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Feb 6, 2021 11:48:32 GMT 2
По препоръка на форума купих: Микса/серум-балсам/-харесва ми. Остава да пробвам балсама на Мак. Шапоан Юсерин за свръхчувствителен скалп-мм е доволен, няма сърбежи, няма излющване. На своя глава взех и шампоана от златната серия на Дори, но все още нямам впечатления. Чакам и маската с мед, пак на Дори и шапко-маската. Знам, че не е много за раздел козметика, но някой има ли впечатления от въртящите четки на Ровента? Ще ми се да сменя пресата с нещо друго по-щадящо.
|
|
|
Post by diamond on Feb 7, 2021 22:35:46 GMT 2
По препоръка на форума купих: Микса/серум-балсам/-харесва ми. Остава да пробвам балсама на Мак. Шапоан Юсерин за свръхчувствителен скалп-мм е доволен, няма сърбежи, няма излющване. На своя глава взех и шампоана от златната серия на Дори, но все още нямам впечатления. Чакам и маската с мед, пак на Дори и шапко-маската. Знам, че не е много за раздел козметика, но някой има ли впечатления от въртящите четки на Ровента? Ще ми се да сменя пресата с нещо друго по-щадящо. Този ли е шампоанът против косопад? Че много се обърках кой цвят шампоан за какво е. Ползвала съм червения с женшен и не съм доволна, не помогна за косопада, а дори омазняваше повече. Не съм доволна и от Парусан - почти никакъв ефект. Някой има ли опит с козметиката на Сафф? Доста агресивна реклама им правят и се чудя дали си заслужават.
|
|