|
Post by The Judge on Mar 12, 2021 19:16:11 GMT 2
Дами, нека тук да си говорим за всичко, свързано с дома и неговото поддържане Attachment Deleted
|
|
|
Post by Qyiana on Mar 12, 2021 21:21:41 GMT 2
Чудесна тема ☺️ Аз лично ще се радвам да виждам тук реални снимки от интериорни промени на потребителките, тъй като си събирам идеи за дизайн на бъдещ дом.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Post by smurfina on Mar 13, 2021 15:58:51 GMT 2
Здравейте, много приятна тема и аз се включвам веднага с едно питане: От къде мога да намеря такива поставки (тези, на които са тиганите и капаците)? (нещо не успявам да сложа скрийншот, слагам линк към видеото) - 14:22 мин.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 13, 2021 16:40:58 GMT 2
Благодаря за тази тема, цопвам с пълна сила в нея. Дизайн и декорация is my thing, домакинстването не съвсем 🤣
|
|
|
Post by booky on Mar 13, 2021 18:11:44 GMT 2
Здравейте, много приятна тема и аз се включвам веднага с едно питане: От къде мога да намеря такива поставки (тези, на които са тиганите и капаците)? (нещо не успявам да сложа скрийншот, слагам линк към видеото) - 14:22 мин. Виждала съм подобни в хоум макс. Сега, като потърсих линк, ги открих и в mr bricolage. Но само съм ги виждала, не съм използвала и не знам, дали са качествени и удобни. www.home-max.bg/stojka-za-tigani-canyon-4-niva/mr-bricolage.bg/stoyka-za-tigani-niva-canyon/p/952262Ще използвам момента да попитам, дали имате наблюдения над диваните на Faydom, в частност - модел Clooods.
|
|
|
Post by okay on Mar 14, 2021 13:43:03 GMT 2
Момичета, чудесно идея за тема и точно навреме за моите въпросителни от последните седмици.
Някой от вас ползвала ли е восъчни кърпи за опаковане на храна? Много ми се иска да си взема, но все пак и неплатено мнение ще ми е от полза.
Дпугото, което развълнува сърцето ми на домакиня, е ecoegg за сушилня. Видях го в екологичното видео на Тони, но не мога да разбера как съкращава време за сушене, като аз пускам на 3-часова програма, която няма как да приключи по-рано. Може и аз да не разбирам как точно функционира сушилнята ни, де.
|
|
|
Post by sweet96 on Mar 14, 2021 14:38:40 GMT 2
Момичета, чудесно идея за тема и точно навреме за моите въпросителни от последните седмици. Някой от вас ползвала ли е восъчни кърпи за опаковане на храна? Много ми се иска да си взема, но все пак и неплатено мнение ще ми е от полза. Дпугото, което развълнува сърцето ми на домакиня, е ecoegg за сушилня. Видях го в екологичното видео на Тони, но не мога да разбера как съкращава време за сушене, като аз пускам на 3-часова програма, която няма как да приключи по-рано. Може и аз да не разбирам как точно функционира сушилнята ни, де. В jysk пък има топки, изглеждат като тенис топки, пак за сушилня със същото предназначени. И аз от скоро имам и нвмам идея как работи. Но ми е доста изнервящо, че пере едни килограми и суши двойно по-малко, отделно, че прането + сушенето отива към 6 часа общо. Все се каня да взема такива топки и забравям
|
|
|
Post by magica on Mar 16, 2021 8:50:01 GMT 2
Цопвам се и аз тук! Любима тема, вече се обзаведохме, но остават леки неща като декорации и освен всичко много обичам хитрини за подреждане и оптимизация на пространство! Аз имам топките на jusk, не съм забелязала да е по-кратка програмата като време. Според мен идеята им е да не се мачкат вътре много дрехите. За яйцето, което Тони е показвала нямам идея на какъв принцип работи. Ще взема да проуча, според мен сушилните имат датчик някакъв за влага и спират да сушат по някое време, а може и да пиша глупости Аз съм голям фен на икеа и гледам тази дама: www.youtube.com/c/KristenMcGowanВидеата й не са само за икеа, но аз така я открих
|
|
|
Post by mariak on Mar 16, 2021 9:53:16 GMT 2
Цопвам се и аз тук! Любима тема, вече се обзаведохме, но остават леки неща като декорации и освен всичко много обичам хитрини за подреждане и оптимизация на пространство! Аз имам топките на jusk, не съм забелязала да е по-кратка програмата като време. Според мен идеята им е да не се мачкат вътре много дрехите. За яйцето, което Тони е показвала нямам идея на какъв принцип работи. Ще взема да проуча, според мен сушилните имат датчик някакъв за влага и спират да сушат по някое време, а може и да пиша глупости Аз съм голям фен на икеа и гледам тази дама: www.youtube.com/c/KristenMcGowanВидеата й не са само за икеа, но аз така я открих Ние сега си търсим сушилня и до колкото виждам повечето имат термометър и датчик за влажност, да не вземат да ти “изпържат” дрехите. Благодаря че сподели за тази дама. Вкъщи обзавеждаме в момента и спалнята ни е на 99% цялата от икеа и хола общо взето също. Ако някой има впечатления от качеството на диваните им ще бъда благодарна да сподели.
|
|
|
Post by noclue on Mar 16, 2021 12:44:27 GMT 2
Цопвам се и аз тук! Любима тема, вече се обзаведохме, но остават леки неща като декорации и освен всичко много обичам хитрини за подреждане и оптимизация на пространство! Аз имам топките на jusk, не съм забелязала да е по-кратка програмата като време. Според мен идеята им е да не се мачкат вътре много дрехите. За яйцето, което Тони е показвала нямам идея на какъв принцип работи. Ще взема да проуча, според мен сушилните имат датчик някакъв за влага и спират да сушат по някое време, а може и да пиша глупости Аз съм голям фен на икеа и гледам тази дама: www.youtube.com/c/KristenMcGowanВидеата й не са само за икеа, но аз така я открих Ние сега си търсим сушилня и до колкото виждам повечето имат термометър и датчик за влажност, да не вземат да ти “изпържат” дрехите. Благодаря че сподели за тази дама. Вкъщи обзавеждаме в момента и спалнята ни е на 99% цялата от икеа и хола общо взето също. Ако някой има впечатления от качеството на диваните им ще бъда благодарна да сподели. Аз поръчах от тези ecoegg топки за сушилня, чакам ги да пристигнат днес и дори мога да ги тествам веднага. Ще се върна да дам отчет . Основно искам да ги ползвам за чаршафи и хавлии, тъй като понякога се овъртат прекалено и не могат да се изсушат качествено. За топките на jysk четох мнения в сайта и повечето бяха негативни и се отказах. Нашата сушилня е на Бош 7 серия и сме много доволни от нея. Относно икейските дивани ние имаме такъв от серията Vimle - двуместен + лежанка, вече малко над 2 години го ползваме. Мога да изброя следните + и - : +Много удобен! +Дизайнът му е много хубав +Лежанката е с ракла +Много лесен за подръжка. Калъфите се свалят, за да се изперат, аз ги пускам и в сушилнята и досега нито са се захабили, нито са се смалили. Само че самата материя не е много подходяща, ако имате домашен любимец. Ние сме с бигъл, техните косми са къси, остри и се набиват навсякъде. Почистване на 100% от космите няма, единствено сушилнята успява да свали значително количество от тях, на за ден-два сме на същото положение. - Малък е. Като върна лентата назад, бих се ориентирала пак към двуместен диван плюс лежанка, но самите модули да са по-широки и дълбоки. Харесала съм дори няколко модела в Аико, но за съжаление при нас няма място за ъпгрейд, тъй като сложихме библиотека, която е правена по размерите на икейския диван. - Едната страница май се счупи или се откачи (става въпрос за подлакътника). Сега, вината е моя, тъй като на няколко пъти се качих върху нея, за да почистя въпросната библиотека, а и кучето много обича да се качва и да спи там, та по-скоро е заради това. - Малко се разскърца от лежане, но то през миналата година движението е от масата, където са ни работните станции, към дивана и пред нетфликс, та нормално... - Трудоемко беше сглобяването, моят мъж не иска и да чуе да повтаря това начинание В общи линии сме много доволни и на този етап не бих заменила дивана. Освен тази серия, много харесвам и сериите Soderhamn и Landskrona (някаква нова серия им е и поне на картинка изглежда много fancy )
|
|
|
Post by mariak on Mar 16, 2021 14:25:59 GMT 2
А смачкват ли се? Родителите ми си купиха уж хубав, скъп и бля-бля диван а където е мястото на баща ми се смачка. Нашият сегашен е доста по-евтин и вече е на над 4г, но не се е смачкал дунапрена, а изкарахме доста сериозен локдаун в Испания и бяхме затворени изцяло вкъщи и съответно на дивана 😅
|
|
|
Post by noclue on Mar 16, 2021 14:50:32 GMT 2
А смачкват ли се? Родителите ми си купиха уж хубав, скъп и бля-бля диван а където е мястото на баща ми се смачка. Нашият сегашен е доста по-евтин и вече е на над 4г, но не се е смачкал дунапрена, а изкарахме доста сериозен локдаун в Испания и бяхме затворени изцяло вкъщи и съответно на дивана 😅 Точно това се сетих, че съм пропуснала да напиша - не се е издънил нашият и не се е смачкал. Възглавниците за гърба са си запазили оригиналната форма, както и тези за седене не са мръднали. Самите калъфи са много стегнати, дори една идея по-малки от възглавницата идват, зор е да се напъхат, това също със сигурност помага при запазването на формата.
|
|
|
Post by magica on Mar 17, 2021 12:48:02 GMT 2
Е noclue, освен съфорумки сме и съдиванки (или не знам как да се изразя) Идвам и аз да дам отзиви за Vimle, държах да е модулен дивана, за да мога да го конфигурирам спрямо точното място, на което бяхме решили да е. Разглеждах няколко други фирми, една от които - Feydom, но икейската ми лудост надделя. След множество посещения на икеа и игра с конфигурациите им, отсяхме два: SÖDERHAMN и Vimle. Първият изглежда наистина дизайнерски, но нещо не ми се стори удобен. Така остана Vimle. От едната страна имаме разтягаща се част, която си е с матрак, а от другата още три места за седене плюс едно като табуретка, което има място и за съхранение. Много удобно се спи на частта с матрака, а и дори без нея. Лесно се чисти, свалят се калъфките. Аз го минавам понякога с парочистачка (две малки деца, постоянно пипат с мазни пръсти, направо полудявам, та го чистя нон стоп!). Да допълня за сглобяването, че си трябват двама човека със сигурност, но тъй като на нас доста неща ни бяха от икеа, прекарахме няколко дни в сглобяване - мъжът ми, баща ми и аз, та го обърнахме и на забавление малко. В стария ни апартамент бяхме с разтегателен на Икеа, вече не се продава, но дори се наложи последните две години с мъжа ми да спим на него. Еми удобен е.
|
|
|
Post by noclue on Mar 17, 2021 13:48:44 GMT 2
Е noclue, освен съфорумки сме и съдиванки (или не знам как да се израза) Идвам и аз да дам отзиви за Vimle, държах да е модулен дивана, за да мога да го конфигурирам спрямо точното място, на което бяхме решили да е. Разглеждах няколко други фирми, една от които - Feydom, но икейската ми лудост надделя. След множество посещения на икеа и игра с конфигурациите им, отсяхме два: SÖDERHAMN и Vimle. Първият изглежда наистина дизайнерски, но нещо не ми се стори удобен. Така остана Vimle. От едната страна имаме разтягаща се част, която си е с матрак, а от другата още три места за седене плюс едно като табуретка, което има място и за съхранение. Много удобно се спи на частта с матрака, а и дори без нея. Лесно се чисти, свалят се калъфките. Аз го минавам понякога с парочистачка (две малки деца, постоянно пипат с мазни пръсти, направо полудявам, та го чистя нон стоп!). Да допълня за сглобяването, че си трябват двама човека със сигурност, но тъй като на нас доста неща ни бяха от икеа, прекарахме няколко дни в сглобяване - мъжът ми, баща ми и аз, та го обърнахме и на забавление малко. В стария ни апартамент бяхме с разтегателен на Икеа, вече не се продава, но дори се наложи последните две години с мъжа ми да спим на него. Еми удобен е. Моят мъж не хареса SÖDERHAMN. А коя е тази разтягащата част, за която говориш? Vimle-то няма функция сън, доколкото знам..., да не се окаже, че съм пропуснала нещо, че нашите родители изразиха недоволство, като разбраха, че купуваме неразтегателен диван, сякаш са се втурнали да ни идват на гости през седмица.
|
|
|
Post by The Judge on Mar 17, 2021 14:27:55 GMT 2
Цопвам се и аз тук! Любима тема, вече се обзаведохме, но остават леки неща като декорации и освен всичко много обичам хитрини за подреждане и оптимизация на пространство! Аз имам топките на jusk, не съм забелязала да е по-кратка програмата като време. Според мен идеята им е да не се мачкат вътре много дрехите. За яйцето, което Тони е показвала нямам идея на какъв принцип работи. Ще взема да проуча, според мен сушилните имат датчик някакъв за влага и спират да сушат по някое време, а може и да пиша глупости Аз съм голям фен на икеа и гледам тази дама: www.youtube.com/c/KristenMcGowanВидеата й не са само за икеа, но аз така я открих Точно снощи наваксвах с нея. Обожавам я. Толкова яки идеи дава и чисто като излъчване ми е много сладка. Иначе открих този младеж допадна ми. Има свежи идеи. Онзи ден гледах на Ивана някакъв клип и викам "Бре, тоз диван нейния много познат". Отне ни 10 мин влог да осъзная, че това е нашия диван, само че в сиво и ляво ориентиран😂 Кристен показа някаква машина за надписи, която изглежда супер готина, но се впечатлих и от сгъваем леген. Дали някой е виждал в Бг такова нЯщо? На 5:50
|
|
|
Post by magica on Mar 17, 2021 14:40:01 GMT 2
Моят мъж не хареса SÖDERHAMN. А коя е тази разтягащата част, за която говориш? Vimle-то няма функция сън, доколкото знам..., да не се окаже, че съм пропуснала нещо, че нашите родители изразиха недоволство, като разбраха, че купуваме неразтегателен диван, сякаш са се втурнали да ни идват на гости през седмица. разтегателен модул - ето заповядай, това е едната ни част, момчето в магазина доста ни помогна и бая време цъка конфигурации - имат интерактивен екран, та така го нагодихме. Justice, този младеж ще го погледна непременно!
|
|
|
Post by mariak on Mar 17, 2021 23:38:48 GMT 2
разтегателен модул - ето заповядай, това е едната ни част, момчето в магазина доста ни помогна и бая време цъка конфигурации - имат интерактивен екран, та така го нагодихме. Вие двете ако знаете в какъв проблем вкарахте ММ 😂😂 В петък ще обядваме с приятели в мола в който се намира Икеа в нашия град и вече водя преговори да влезнем да видим за диваните, този Vimle ми хареса много, но и аз мислех че не се разтяга, но след поста на magica ме спечели. Усещам че има вероятност да прекараме weekend-a с ММ сглобявайки диван... 🙄🙄
|
|
|
Post by magica on Mar 18, 2021 9:25:11 GMT 2
Цопвам се и аз тук! Любима тема, вече се обзаведохме, но остават леки неща като декорации и освен всичко много обичам хитрини за подреждане и оптимизация на пространство! Аз имам топките на jusk, не съм забелязала да е по-кратка програмата като време. Според мен идеята им е да не се мачкат вътре много дрехите. За яйцето, което Тони е показвала нямам идея на какъв принцип работи. Ще взема да проуча, според мен сушилните имат датчик някакъв за влага и спират да сушат по някое време, а може и да пиша глупости Аз съм голям фен на икеа и гледам тази дама: www.youtube.com/c/KristenMcGowanВидеата й не са само за икеа, но аз така я открих Точно снощи наваксвах с нея. Обожавам я. Толкова яки идеи дава и чисто като излъчване ми е много сладка. Иначе открих този младеж допадна ми. Има свежи идеи. Онзи ден гледах на Ивана някакъв клип и викам "Бре, тоз диван нейния много познат". Отне ни 10 мин влог да осъзная, че това е нашия диван, само че в сиво и ляво ориентиран😂 Кристен показа някаква машина за надписи, която изглежда супер готина, но се впечатлих и от сгъваем леген. Дали някой е виждал в Бг такова нЯщо? На 5:50 За сгъваемия леген, мисля че съм виждала понякога в лидл, когато имат такава седмица. Китайците сто процента предлагат.
|
|
|
Post by magica on Mar 20, 2021 15:26:29 GMT 2
Минавам да ви уведомя, ако не знаете, че има 50% намаление на живи цветя в Икеа. Сигурно ще е лудница, но все пак ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by raulgirl on Mar 24, 2021 13:41:55 GMT 2
Относно топките за сушилня, аз имам 3 от чиста вълна. Купих ги заедно със сушилнята от Технополис, без срок на годност са, на практика вечни. Намаляват времето за сушене определено. След няколко месеца ще правим ремонт и ще ви набележа какво ще сменяме, ако някой и а препоръка за марка или модел от тези неща, ще съм благодарна да ми я сподели: - цялостен ремонт на баня - пребоядисване - ламиниран паркет - всички врати -обзавеждане за спалня. Спрели сме се на някои варианти от мебели Ралица.
|
|
|
Post by booky on Mar 24, 2021 14:07:58 GMT 2
raulgirl, ако си от София, спрели ли сте се на майстор за банята? Аз колкото повече търся, толкова повече се отчайвам.
|
|
|
Post by saturdayafternoon1 on Mar 24, 2021 14:10:59 GMT 2
Относно топките за сушилня, аз имам 3 от чиста вълна. Купих ги заедно със сушилнята от Технополис, без срок на годност са, на практика вечни. Намаляват времето за сушене определено. След няколко месеца ще правим ремонт и ще ви набележа какво ще сменяме, ако някой и а препоръка за марка или модел от тези неща, ще съм благодарна да ми я сподели: - цялостен ремонт на баня - пребоядисване - ламиниран паркет - всички врати -обзавеждане за спалня. Спрели сме се на някои варианти от мебели Ралица. Здравей, Ние се ремонтирахме основно преди 2 години, все още довършваме всъщност някакви дребни детайли. Банята я изкъртихме до основи, не сме взимали механизми за вграждане, а изглеждат много красиво. Плочките за банята ги поръчахме онлайн от баня стил и ползвахме 7% отстъпка, обзавеждането ни в банята е IKEA, от сериятa Ronnskar. Не са мръднали, ъгловата етажерка се мокри, но за 2 години нямаме забележки по нея, много съм доволна, защото ме плашеха, че ще ръждяса. 😀 Боя ползвахме готовите на Боро, като цветове сме доволни, прилична цена, не са мръднали също. За ламиниран паркет се спряхме на Swiss krono 8mm дъб Лариса, и от него сме доволни. Вратите не сме ги сменяли, тази година ще ги реставрираме, така решихме, защото евтините врати са с по лошо качество от тези, които имаме в момента. Спалнята ни е пак от Ikea Malm с повдигащ се механизъм, а гардероба PAX. Не сме ползвали услугите на дизайнер, поради обясними причини, а й мисля, че се справихме прилично с това, с което разполагахме. 😁
|
|
|
Post by The Judge on Mar 24, 2021 15:23:33 GMT 2
От мен като препоръки, лятото боядисвахме хола и коридора, защото бяха тотал щета. Заради кучето искахме миещ се латекс, обаче Дулукс и Левис ми бяха малко ту мъч. Взехме Витекс, нашия го смесиха в Практикер. Много богат избор на цветове, тонирането беше нещо от сорта на 2 лв. Добре покри и добре се мие. Не съм търкала с гъба и абразивно, но с препарат и мокра кърпа падат мръсотиите. Даже си позволих един път и малко Доместос да сложа.
До вратите не стигнахме, но от всичко прочетено, се бях спряла на Карабулев и мисля на тях да заложа.
Иначе относно спалнята, само матрак сменихме скоро. Един приятел ни прати в един цех в Пловдив, който е световнонеизвестен, но хората си внасят всякакви неща и правят всякакви неща. Буквално от тапицерски кукички, до HR вата. Нашият беше 140 на 190 мемори и ХР пяна 5 см и излезе нещо от сорта на 340 лв. Отгоре си е със сменяща се облицовка, която се пере. Честно казано, съм много доволна. Не се е деформирал, връща си се в оригиналния вид, а цената беше прекрасна. Та ако на някого му трябва, мога да дам координати. Ти си отиваш на място ако можеш, разхождат те из един грамаден склад и си избираш какво да ти сложат-меко, твърдо и така.
|
|
|
Post by magica on Mar 24, 2021 18:40:00 GMT 2
Raulgirl, голяма греда имахме с майстора на банята, но общо взето я изкъртихме цялата и взехме/поръчахме обзавеждането и плочките от по-малък магазин (не знам защо бягахме от Баня Стил и подобни, но имам доволни приятели и от там). Мебелите в банята са ни на българската фирма, мисля са в Русе - Триано. Имат много хубави неща, разгледай ги За боя, ние също взехме Витекс, определено лесно се мие, за мен беше много важно, постоянно я търкам. Също от Практикер я купихме. Ламинирания паркет ни беше Кроно от официалния вносител. Вратите са ни на Порта, полските, много ги хранят, да, факт. Имахме, обаче адски много като брой да сменим и взехме това решение. Да видим, дано не се разочароваме. Почти всико останало ни е Икеа, освен кухнята. Спалнята ни е Малм, заедно с нощните шкафчета и най-обикновен бял гардероб PAX.
|
|
|
Post by raulgirl on Mar 25, 2021 18:29:11 GMT 2
Мерси, момичета, много полезни отговори. Ние за врати сме се насочили към Солид, за латекс мислех Бенджамин Мур, но ръководителят на бригадата (или както там се казва главният майстор) ни каза, че били развалили качеството. Забравила съм най-голямото ни перо да ви напиша - дограмата. Трябва ни абсолютно най-висок клас откъм шумоизолация, защото имаме значителен шум от улицата. Насочили сме към Саламандър. Ще прегледам препоръките ви, много са ми полезни.
|
|
|
Post by smurfina on Mar 25, 2021 20:29:49 GMT 2
споделям един канал, който гледам от време на време - www.youtube.com/c/kinwoven/videos Стилът на мацката не ми допада на 100% за абсолютно всичко, но доста неща съм си харесвала от видеата.
|
|
butterfly
God
I'm not anti-social, I'm anti-idiot.
|
Post by butterfly on Mar 31, 2021 11:00:55 GMT 2
Ах, че приятна темичка! За топчетата за сушилня - аз имам вълнени, на Xavax, ползам ги почти две години и съм много доволна. Препоръчвам ги с две ръце! Особено ако не ползвате омекотител, заради алергии, са идеален вариант за постигане на мекота. Моя колежка слага върху тях етерично масло и така си компенсира аромата на омекотителя. За икономията на енергия, не съм сигурна дали е валидно на 100%, може би зависи от сушилнята, нашата има сензори и намалява сама времето, според тежината, вида на зададената програма и пр. Настина помагат чаршафите да не се заплитат един в друг, то от там идва и пестенето на енергия, защото така преминава въздух по-равномерно.
|
|
|
Post by mariak on Mar 31, 2021 20:53:49 GMT 2
Като ви гледам как ги хвалите тези топчета за сушилни, да препоръчате и сушилня? Разглеждаме с ММ и не сме сигурно точно каква да е 🤷🏼♀️ Ще ви черпя по една мусака като си купим 😘
|
|
|
Post by zahir on Mar 31, 2021 22:39:59 GMT 2
Момичета, цопвам се и аз тук.
Предстои ни ремонт и съветите ще са ми безумно полезни. Моят съпруг, поради спецификата на работата си пътува много и се налага аз да се разправям. Ние сме в сравнително нов блок, построен преди 7 години, аз като се нанесох всичко беше чисто ново, но нямах много възможности и съм обзавела доста семпло. Сега искаме да направим банята, както и да пребоядисаме всички стаи и да сменим интериорните врати. Днес поръчах нови от врати Златев. Взех на Граде, въпреки доста негативни коментари, които прочетох. Виждала съм ги на живо в съседите, изглеждаха наистина добре, особено предвид цената. Надявам се да не съжалявам горчиво. Наскоро в Jysk имаше намаления, сменихме обзавеждането в дневната, но не знам как да сложа снимки тук. Диванът ни е тройка с лежанка от Икея, не помня моделът, но не съм доволна. Отдолу в много нисък, с нищо не мога да бръкна да почистя и се пълни с мизерии. Освен това двамата няма как да легнем, много малък и тесен е. Абе, не е моят диван, но няма да го пипам.
В момента съм в етап събиране на оферти. Много мечтая да влезе бригада, да направи всичко и аз да не се занимавам, колкото и наивно да звучи. Не искам да идва един за плочки, друг за боядисване.. Поисках оферта от Хенди мен, в тях ми е надеждата, след като предната фирма ми даде някакви безумни цени, от сорта на 70лв/кв за лепене на плочки в банята. Само лепене. Другото отделно.
Също търся мебелна фирма, читава, която да ми изработи гардероби и легло по поръчка. Двете ни спални са малко, по13 кв.м и имаме мебели в момента, но не са функционални. Слалните са със скосявания, мансарсни и много ми се иска да усвоя тези скосявания. Ще съм много благодарба на съвети и идеи. Иска ми се да сложа снимки и да ви покажа какво си представям, но не знам как
|
|
butterfly
God
I'm not anti-social, I'm anti-idiot.
|
Post by butterfly on Apr 1, 2021 9:11:23 GMT 2
Късно се навих за сушилня и съответно, не бяхме предвидил място за нея, затова взехме 2в1. Спряхме се на сравнително непозната марка, или поне за мен(с изключение на прахосумакичките им) - Hoover AXI 9+6 kg + Плюсове - аз я ползвам главно за хавлии, халати и чаршафи, лесно се комбинират в една програма и за пране и за сушене и не се налага да ги вадя, а директно избирам цикъл "пери и суши". + има wi-fi и блутуут управление, мога да я управлявам от телефона, както и гласов асистент - Акси - дори мъж, който никога не е пускал пералня, ще се справи, благодарение на нейните съвети. + Има функция за автоматично дозиране на течен препарат и омекотител(като предварително сте задали твъростта на водата във вашия регион, имаше лентичка за тестване), което ми е най-любимата функция в електроуред за всички времена! Родих се отново, казвам ви, честно. Не се налага да го мисля аз това пусто дозиране, всеки път дрехите се изпират идеално, без остатъци от препарат(ако съм прекалила) или недоизпрани, заради малко количество. Има си и отделение за прах, ако не сте фенове на течния. Самата функция разбира се, може да се изключи и вие да си определяте колко да слагате. + Прави си автодиагностика и напомня за почистване на филтъра, или когато е време за цикъл за почистване на барабана и варовикови отлагания. Получавам известие на телефона(репс. таблет), когато приключи цикъла. Ако до 1 час не извадя дрехите, ми напомня отново и ме пита дали искам да пусне програма за движение, за да не се намачкат. Проверява дори какво е времето и ако има евентуално буря, ме предупреждава, че може да има проблем с тока и евентуално да не завърши цикъла в точния час. Редовно ъпдейтват софтуера, добавят и нови програми. Така, от април миналата година имам две програми за дезинфекция и пране на текстилни маски, които са по 60 минути, което е по-икономично, защото стандартна за памук 90 градуса, е минимум 2 часа. + Много богат избор от програми за пране, освен стандартните - има например за фитнес облекло, раници, за лен, за плюшени играчки, за пердета, за бански, за покривки, за спортни якета, за якета с пух и пр. + Цената е много добра, преди 3 години беше 1200 лв, към днешна дата е около 900-1000 лв, за тези функции, според мен е супер сделка. Разбира се, има и минуси, като всичко, което е 3в1, 10в1. - Една идея по-неикономична е, защото когато суши дрехи използва вода за охлаждането на нагревателя. - Трябва да се пуска цикъл за почистване след сушене, защото остават мъхчета. - В началото, при първите 5-6 цикъла на сушене, има една странна миризма от гумата на уплътнението, но в последствие изчезва. Доколкото четох, това е съврзано с факта, че при цикъл за пране трябва добро уплътнение, за да не изтича водата и съответно при комбинация със сушилня, винаги го има този ефект. В заключение, аз съм много доволна от уреда и го препоръчвам не всеки, който няма място за сушилня или бюджет за два отделни уреда. Ако си падате по хай-тек функциите, също е за вас. Или както мен, я ползвате основно за тежки и обемни завивки, чаршафи и пр. Да не забравя да се оплача, че 90% от пролетните и летните ми дрехи не са подходящи за сушилня. Но и като цяло, аз избягвам да я ползвам през тези сезони(с изключение на дъждовни дни), защото дрехите съхнат на южната тераса за минути.
|
|