907 posts
|
Post by Halliwell on Sept 5, 2022 11:28:02 GMT 2
Вчера гледах „Където пеят раците". Филмът не беше лош, краят ме изненада,НО и ми се стори неправдоподбен от чисто техническа гледна точка, така както беше представен във филма. Ако някой е чел книгата, ще се радвам да ми драсне едно лично и да ми каже, дали в книгата е обяснен (краят) по-правдоподобно. Благодаря предварително.
|
|
|
Post by /*/ on Sept 5, 2022 16:35:03 GMT 2
Четящи момичета от днес до 11-ти септември ще има Алея на книгата в София. Рекорден брой издателства /122/, в 52 шатри по Витошка и градинката на НДК. Сиела би трябвало да има 50%-ното традиционно намаление по случай 6-ти септември, но аз още никакво инфо не намирам.
|
|
|
Post by /*/ on Sept 21, 2022 17:34:44 GMT 2
От доста време не съм препоръчвала книга, затова сега с ръка на сърце искам да ви препоръчам новата книга на Изабела Шопова "Подир сянката на кондора". И преди съм писала за Изабела, българка мигрирала първо в Нова Зеландия, после в Австралия. Голяма пътешественичка, с невероятно чувство за самоирония и хумор. Нямах търпение да прочета последната и книга. Този път Изабела е на пътешествие заедно с дъщеря си Бояна и "покоряват" Южна Америка. За всички любители на пътуването, на непознатите страни, на добрия хумор препоръчвам ви тази книга. Освен, че се чете бързо и лесно научих много неща за страни като Боливия, Перу, Чили, за които признавам си незнаех достатъчно. Самата Изабела е много интересен човек, освен писането на книги, отколешна мечта и е да посети Марс. Тази година това ще се изпълни, тъй като е включена в "експедиция" до червената планета. Става дума за мисия тук на земята, но в условия и симулация на изцяло марсианска бъдеща експедиция. Гостува в подкаста на Катерина Хапсали и се получи страхотен разговор. Оставям ви и него, ако проявите интерес, лично мен тази жена много ме мотивира. Хапсали също е ерудиран и интересен човек и автор и разговора между двете се получи, за радост на наш слушателите.
|
|
|
Post by kahlan on Sept 28, 2022 15:44:33 GMT 2
Момичета, някоя от вас да е чела Топи се на Лизе Спит (чета темата, но не помня да съм видяла коментар по книгата)? Чудя се дали си заслужава.
|
|
|
Post by ☀ on Sept 29, 2022 9:45:59 GMT 2
Вчера гледах „Където пеят раците". Филмът не беше лош, краят ме изненада, НО и ми се стори неправдоподбен от чисто техническа гледна точка, така както беше представен във филма. Ако някой е чел книгата, ще се радвам да ми драсне едно лично и да ми каже, дали в книгата е обяснен (краят) по-правдоподобно. Благодаря предварително. Малко късен отговор, но да, в книгата е по-ясно сякаш. Някъде между мистериите намираш истината и това са се опитали да предадат във филма мисля. Тайната е опазена до последно. На мен ми хареса, но книгата е по-добра разбира се. Като за филм по книга не е много претупан, но и няма как да се предаде цялото съдържание в 2ч екранно време де.
Аз след като прочетох " Последната госпожа Периш " и " Съпругата помежу ни " последователно изпаднах в дупка, нищо не ми грабва вниманието. Опитвам се да дам 'рестарт' на четенето и съм насъбрала хубави заглавия.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 29, 2022 10:57:53 GMT 2
Днес мисля да отида до Хеликон и да си търся нещо интересно за четене, някое крими или трилър, че вече нещо не съм на тема любовни бози. 😄 Ако имате някакви предложения, ще се радвам да споделите.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Sept 29, 2022 14:41:58 GMT 2
Днес мисля да отида до Хеликон и да си търся нещо интересно за четене, някое крими или трилър, че вече нещо не съм на тема любовни бози. 😄 Ако имате някакви предложения, ще се радвам да споделите. Sent from my iPhone using Tapatalk Днес обедната почивка прекарах в Хеликон и ми се видя доста зареден с нови заглавия. От криминалните ми се сториха интересни тези : Луси Фоли – Апартаментът (някъде четох, че била предвидима обаче ) - Париж никога не е бил толкова неустоимо мрачен! Една красива сграда в Париж. Петима съседи. Всеки крие тайни. Всеки е заподозрян.Джес е сама, без пари и брат ѝ Бен е единствената ѝ надежда. Но когато пристига в Париж и стига до сградата, в която Бен живее под наем, Града на светлините започва да ѝ се струва все по-мрачен. Първо, мястото изглежда далеч по-луксозно, отколкото брат ѝ може да си позволи. Второ, Бен не е там и не отговаря на обажданията ѝ. Трето, обитателите на съседните апартаменти са пъстра смесица от характери и съдби, но никой от тях не изглежда готов да помогне.
Изисканата парижанка - алкохоликът - момичето на ръба - симпатичният тип - портиерката. Всеки от тях знае нещо, но мълчи. Джес е готова на всичко, за да открие брат си. Но колкото повече време прекарва в сградата, толкова повече нараства мрачното ѝ предчувствие. Тя е в Париж, за да избяга от миналото, но явно Бен е този, пред когото няма бъдеще.
"Всеки обрат води до нов обрат, докато вече не знаете на кого да се доверите или кого да подозирате. Стилно, напрегнато, клаустрофобично и заплашително..." Алекс Майкълидис
Сара Пиърс - Убежището - Някои са тук за отдих. А други за отмъщение... Идиличен островен курорт обещава пълна релаксация и незабравима почивка на посетителите си. Но островът, наричан Скалата на Мрачния жетвар, крие тъмно минало. Преди години мястото е ловно поле на сериен убиец, а сега се смята за прокълнато. Само местните са склонни да вярват в тези суеверия и страшни истории... Но тогава млада жена е намерена мъртва след фатално падане и спокойствието на острова е нарушено. Дали това е просто инцидент? Детектив Елин Уорнър се заема да разследва случая. А когато друг гост се удавя, Елин започва да подозира, че нищо не е случайно. Колкото повече рови, толкова повече тайни излизат наяве. Но защо някой би взел на мушка гостите в луксозния курорт? Елин трябва да залови убиеца... преди историята да се повтори.Крис Картър – Генезис ( за мен убийствата са брутални и не бих чела, но ми е интересна ) - Първо ще познаеш страха... После ще почувстваш болката... Накрая ще срещнеш смъртта... Робърт Хънтър е повикан на най-ужасяващото местопрестъпление, на което е присъствал, а аутопсията разкрива стихотворение, оставено от убиеца в тялото на жертвата. Скоро е открито второ тяло. Убийството е извършено по съвсем различен начин, но инстинктът на Хънтър му подсказва, че същият човек стои и зад двете престъпления. Страховете му се потвърждават, когато е намерена още една част от поемата.
Но това откритие не само свързва двете убийства - то предполага, че те са дело на сериен убиец, който едва започва да реди своята смъртоносна поема. Сега Робърт Хънтър трябва да хване най-дисциплинирания и систематичен убиец, когото някога е срещал. Убиец, който процъфтява от страха на жертвите и за когото смъртта е урок, който трябва да бъде научен.
|
|
907 posts
|
Post by Halliwell on Sept 30, 2022 8:54:26 GMT 2
Днес мисля да отида до Хеликон и да си търся нещо интересно за четене, някое крими или трилър, че вече нещо не съм на тема любовни бози. 😄 Ако имате някакви предложения, ще се радвам да споделите. Sent from my iPhone using Tapatalk Крисинка, веднага ти казвам. Любимият ми трилър - „Музей на страха" на Дъглас Престън, Линкълн Чайлд. Тази книга не исках да я оставя. Страхотна е. Нестандартен сюжет и има един елемент на малко фантастика да кажем. На няколко момента в началото съм се смяла със сълзи. Рядко нещо успява да ме разсмее. Определено нито един от сканди трилърите, които съм чела, не се доближава до нея.
|
|
694 posts
Member is Online
|
Post by yanp20 on Oct 12, 2022 13:17:47 GMT 2
Здравейте. Прочетох преди време “Глина” и много ми хареса (освен края), та да ви питам, накой да е прочел новата й книга “Сърце”? Скоро излезе, но все пак, ако някой има впечатления, бих се радвала да сподели.
|
|
|
Post by ☀ on Oct 28, 2022 7:44:10 GMT 2
Момичета, минавам набъро да ви кажа за едно намаление. Инфлуенсърски код нямам, но си представете, че съм сложила камерата накриво в колата и снимам в задръстването. Та, споделям, че в сайтът на Ера има до -50% от 28.10 до 30.10.2022г. на техни книги, ако сте си харесали някои заглавия може да се възползвате. Линк ще оставя в описанието и ще се радвам и вие да споделяте, ако забележите нещо, което си заслужава. Моят книжен списък расте, а напоследък толкова ми е натоварено, че до книга не мога да се добера, но все пак... Ера намаления
|
|
907 posts
|
Post by Halliwell on Oct 28, 2022 8:51:22 GMT 2
Tualche,
Много ти благодаря за инфото. Ще цъкна да видя, макар че ме чакат 20+ непрочетени книги вкъщи.
„Гробът на сестра ми" е книга, която се чете невероятно плавно. Страхотно написана, с много интересен край. Страшно много ми допадна. Единственото, което не ми допадна, беше липсата на екшън и тръпка през по-голямата част. В никакъв случай не беше скучна, но го нямаше това напрежение, в което един трилър би трябвало да те държи по мое мнение. Въпреки това препоръчвам, особено на хората, които НЕ си падат по особени бруталии.
„Кървавата годеница" е испанска кримка, която прочетох веднага след предната книга. Хареса ми определено. Сюжетът беше напрегнат и ме държа в напрежение. Книгата е малко брутална в някои аспекти и може би не бих я препоръчала на прекалено гнусливи хора.Краят беше интересен, а баш краят - а леле! Очаквам с нетърпение част 2. Като цяло испанците много ги бива в трилърите. Едни от най-добрите криминални филми, които съм гледала, са именно испански.
Между двете книги, които съм споделила, има една прилика. Би било интересно да се прочетат една след друга.
|
|
|
Post by eve44 on Oct 31, 2022 13:30:31 GMT 2
Аз напоследък съм на вълна ужаси и трилъри. След видеото на Фейт Георгиева за любими книги на Стивън Кинг, реших да прочета "Дългата разходка". Не знам дали съм претръпнала или е от възрастта, но сюжетът не ме впечатли особено. Чете ми се нещо по- съвременно и сега съм набелязала "Малки тайни" на Дженифър Хилиър и "Услугата" на Дейвид Бел.
|
|
|
Post by /*/ on Nov 13, 2022 10:27:48 GMT 2
Tualche,
Мерси много за инфото за изд. Ера, добри книжки си напазарих. Въобще до края на тази година се очертава рай за книжните маниаци. Имаме намаления покрай черния петък през ноември, а декември прочетох, че ще има коледен панаир в НДК. Този ми беше най-любимия и чакан панаир преди години. Дано котка не мине път и наистина да го има.
|
|
|
Post by /*/ on Dec 7, 2022 20:45:44 GMT 2
Момичета да побутнем темата. От вчера започна традиционния зимен/софийски/ панаир на книгата в НДК. Това събитие много ми липсваше в програмата през декември и ето, че най-накрая се завърна. Вие четете ли нещо тези дни? Аз си купих най-хитовата книга на младата българска авторка - Йоана Вълчева. "Пратеник на полумесеца" - за този роман пада голяма хвалба във фейса и goodreads. Заинтересовах се първо, че е бг авторка, важно е да подпомагаме българските творци. Второ, корицата е направена страхотно и много ми хареса. И трето самия наратив на книгата ме грабна. Все не ми остава технологично време да я започна, но тези дни смятам да се взема в ръце и да я прочета. Ще дам после отзиви, дано да е интересно и завладяващо четиво.
п.с. междудругото и Озон бг има онлайн панаир на книгата до 60% намаление на избрани заглавия.
|
|
|
Post by kahlan on Dec 7, 2022 22:03:44 GMT 2
В събота ще посетя панаира на книгата. Имах списък с книги, които да си взема, но в озон цените също бяха с -20% и реших от там да взема част от тях. Онзи ден свърших с "Огледални убийства" на Антъни Хоровиц, а от днес съм започнала "Убийството е всичко", пак от същия автор. Огледалните убийства ми хареса, но някъде по средата на книгата познах кой е убиецът. Чакам "Хартиеният дворец", една жена от другото място ще ми го изпрати да го прочета и след това ще го препратя на друга поребителка.
|
|
|
Post by /*/ on Dec 9, 2022 18:21:42 GMT 2
В събота ще посетя панаира на книгата. Имах списък с книги, които да си взема, но в озон цените също бяха с -20% и реших от там да взема част от тях. Онзи ден свърших с "Огледални убийства" на Антъни Хоровиц, а от днес съм започнала "Убийството е всичко", пак от същия автор. Огледалните убийства ми хареса, но някъде по средата на книгата познах кой е убиецът. Чакам "Хартиеният дворец", една жена от другото място ще ми го изпрати да го прочета и след това ще го препратя на друга поребителка. kahlan, би ли споделила после отзиви за "Хартиеният дворец"? Заинтригува ме и ще ми е интересно да прочета дали си струва, Хрисиландия-та му дава 9-ки и явно ще е някакъв хитов роман.
|
|
|
Post by kahlan on Dec 10, 2022 10:37:39 GMT 2
Ще споделя Повечето хора, които са чели книгата много им е харесала. Ще гледам бързо да я прочета, че ме чакат много нови книги.
|
|
|
Post by Ахинора on Dec 26, 2022 18:58:19 GMT 2
Момичета, имам един въпрос - някой беше споделил един сайт, в който има много налични книги за свободно теглене на различни езици, дали се сещате кой е? 2 пъти прерових темата, не го открих, започвам да се чудя дали не беше в някоя друга тема споделен, наистина не мога да се сетя, а самият сайт е чудесен, спомям си, че избирах по критерий език и зареждаше книгите, налични за теглене на български, но сякаш самият сайт беше руски. Оттам си бях теглила супер готини и актуални книги, сега си взех четец и искам да си ги изтегля на него, но не успявам да го намеря
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Dec 26, 2022 19:03:01 GMT 2
|
|
|
Post by Ахинора on Dec 26, 2022 20:39:17 GMT 2
Страхотна си, точно той е! Благодаря!
|
|
|
Post by booky on Jan 11, 2023 16:28:43 GMT 2
Предполагам, че е малко вероятно, но някой от вас следва ли психоложката vicky.psychology? Създала е терапевтичен дневник с практически задачи за справяне с тревожности, паник атаки и т.н. Беше ми много интересно и мислех да си го купя, но днес пуснаха сайта и струва 56лв (с доставката ще е 60+), за 60 страници, част от които са редове за писане. Чудех се, ако някой я е посещавал, може ли да изкаже мнение, дали си струва? Или ако някой е ползвал друга книга с практически упражнения? Реално не страдам от паник атаки. Но ми бяха интересни упражненията за тревожност и безпокойство.
ПС: По никакъв начин не искам да прозвучи, като осъждане за цената на книгата, всеки оценява труда си, според усилията, които е вложил. Просто не съм сигурна, че на мен ми се дават толкова за тетрадка.
|
|
907 posts
|
Post by Halliwell on Jan 11, 2023 19:16:08 GMT 2
Предполагам, че е малко вероятно, но някой от вас следва ли психоложката vicky.psychology? Създала е терапевтичен дневник с практически задачи за справяне с тревожности, паник атаки и т.н. Беше ми много интересно и мислех да си го купя, но днес пуснаха сайта и струва 56лв (с доставката ще е 60+), за 60 страници, част от които са редове за писане. Чудех се, ако някой я е посещавал, може ли да изкаже мнение, дали си струва? Или ако някой е ползвал друга книга с практически упражнения? Реално не страдам от паник атаки. Но ми бяха интересни упражненията за тревожност и безпокойство. ПС: По никакъв начин не искам да прозвучи, като осъждане за цената на книгата, всеки оценява труда си, според усилията, които е вложил. Просто не съм сигурна, че на мен ми се дават толкова за тетрадка. Не я познавам лично,но я знам покрай общи познати. Моето впечатление е за един вечно нахилен и позитивен човек,което както всички знаем не истинско. Оставям ти линк към един нейн рийл, който е абсолютно клише на съответната тема... www.instagram.com/reel/Cm0kZ_XjVzV/?igshid=YmMyMTA2M2Y=Като човек учил същата специалност и човек ходещ на терапия, не бих прибегнала до подобен дневник. Шансът само чрез него човек за се справи адекватно с тревожността и паник атаките граничи с нулата. Ако ти се дават пари и ти е любопитно все пак,давай. Със сигурност едва ли ще навреди...
|
|
|
Post by ☀ on Jan 12, 2023 13:49:30 GMT 2
Тази книга, която НЕ Е написана от професионалист ми помогна да погледна на нещата от друг ъгъл. Препоръчвам, ако някой има нужда да се опита да се справи с паник атаки и тревожност в лека степен, но с ясното съзнание, че те са резултат от натрупани и неизказани, неотработени емоции Дано е полезна за някой.
www.amazon.com/At-Last-Life-David-Bywater/dp/0956948103
|
|
|
Post by kahlan on Jan 20, 2023 21:40:15 GMT 2
Така, включвам се малко със закъснение, но исках на наваксам с книгите... Първо искам да кажа, че аз предпочитам книги от жанра фентъзи, трилър, ужас. Прочетох "Хартиеният дворец". Дадох на книгата оценка 3/5. Много неща ме ядосаха в книгата. Отегчена домакиня се "чука" (мдам, няколко пъти написа точно това "изчуках") със съседа си, уж голямата любов. Не повярвах в любовта им. Не харесах нито един образ в книгата. Шокирах се от поведението на Ел, сякаш й е заложено в гените. Отвратих се как майка наказва дъщеря си заради нещо, за което не е виновна; как друга дъщеря я е страх да признае на майка си какво се случва.... В книгата възрастните жертват децата си, заради своя егоизъм/нагон. За мен това е неприемливо. Просто тази липса на доверие към майката, сестрата, към някой, които би те спасил не е логична. Не съжалявам, че я прочетох, защото не дадох пари за нея хихихи. Следващата книга, която прочетох, беше "Мастиленочерно сърце". Много ми хареса -5/5. Аз съм фен на поредицата и на Роулинг като цяло. Държеше ме в напрежение и въпреки че е 1000+ страници и вкъщи имам дете на почти 1,6 месеца, я прочетох за 5 дни. Не можах да позная убиецът (каква изненада....), но бях близо. "Зимните хора" - 3/5. "Удавниците" ми харесаха повече. Вчера завърших "Трябва да поговорим за Кевин" - 4/5. Все още я преживявам, не мога да приема, че човек може би се ражда зъл и апатичен. А да приема, че заради майка си е станал такъв, ми е още по-трудно. Започнах "Мастилено сърце" на Корнелия Функе.
|
|
|
Post by Harmless Breeze on May 25, 2023 14:29:32 GMT 2
Някоя от Вас случайно дали е чела книгата на Принц Хари? Моя позната си я закупи наскоро, и доста ми я похвали, била й много интересна, но бих се радвала да прочета и Вашите мнения.
|
|