|
Post by GGWP on Nov 20, 2020 13:48:43 GMT 2
Включвам се да похваля за пореден път Миро от Готвене за Начинаещи. Открих канала му именно от форума и останах възхитена. Абсолютно всяка рецепта, която съм правила по негови насоки се е получавала перфектно! Вече редовно правя тирамису, меденки, палачинки, сладко-кисел и барбекю сосове, ребърца, хляб, бъркани яйца по правилната рецепта, както той казва. Обичам да гледам и каналите на Звездев, Ани и Вали. Правих на Звездев козунака тази година и се получи страхотно! На Ани обичам аламинутите-десерти, а от Вали съм научила как да правя някои по-трудни десерти. Аз също се интересувам от чуждестранна кухня (в частност Чешка) и си имам един любим канал с класически чешки рецепти - Czech Cookbook се казва. Видеата са стари, но тя е активна в инстаграм, има и книга. Много добре обяснява и всичко се получава винаги! Иначе обичам да гледам рецептите на Rudolph Van Veen, той си ми е любимец откакто открих ТВ канала 24Kitchen едно време също и Laura in the Kitchen и Joy of Baking в youtube.
|
|
|
Post by pilenceto on Nov 20, 2020 17:57:25 GMT 2
Любима ми е Buon-A-Petitti link . Правила съм доста от рецептите и са много сполучливи, като променям количествата и понякога продукти, ако не мога да ги намеря. Останалите, които сте споменали, са ми любими и най-вече Звездев.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 20, 2020 19:07:47 GMT 2
Чудесна тема! Някои от тези, които гледам аз са: Home Cooking Adventure Cupcake Jemma
Джема има сладкарница в Лондон и си мечтая да отида там и да ям кексчета. Другата пък прави просто видеа, в които не говори, а показва и изписва мерките на екрана. Много релаксиращо ми действат видеата й и има страхотни торти, които съм пробвала. В запазени имам поне 10 неща, които ще пробвам, ама кога... Шоколадовата торта на Даниела е страшен хит, правила съм я за поводи няколко пъти и всеки път всички са си облизвали пръстите.
|
|
|
Post by lon on Nov 20, 2020 19:22:46 GMT 2
Аз ще похваля и рецептите на Руми Илиева,овчарският пай е страхотен.Най-хубавото е ,че ядем от него 3-4 пъти и не готвя няколко дни. 😁
Изпратено от моят SM-A307FN с помощта на Tapatalk
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Nov 20, 2020 19:25:46 GMT 2
|
|
|
Post by dilyanad on Nov 20, 2020 19:53:14 GMT 2
Аз следя Иван Звездев .
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by zlatinaas on Nov 20, 2020 20:21:29 GMT 2
Гледам Иван Звездев и Готвене за начинаещи .От Звездев последно приготвих яйца по шведски , а от Миро пролетни рулца . Oт чуждите следя канала на Gordon Ramsay .
|
|
|
Post by lon on Nov 20, 2020 20:32:47 GMT 2
Аз ще похваля и рецептите на Руми Илиева,овчарският пай е страхотен.Най-хубавото е ,че ядем от него 3-4 пъти и не готвя няколко дни. 😁 Изпратено от моят SM-A307FN с помощта на Tapatalk Може ли линкче към него. Преди време гледах рецептата на Джейми за затворен пай със печено месо, не с кайма. Направи пая с истинско месо и затворен от двете страни иси картофи и от тогава само него правя. Става разкошен. Заповядай fitnesinstruktor.com/ovcharski-pai/Изпратено от моят SM-A307FN с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by veereto on Nov 20, 2020 20:51:59 GMT 2
|
|
|
Post by lon on Nov 20, 2020 22:20:34 GMT 2
Аз си следя предимно Миро ,винаги ми се получават неговите рецепти.Също поглеждам Вкусно у Вали,Приказна кухня с Ани и Звездев,но по-рядко.Страничката на Бонапети също ми допада, бисквитената им торта Ден и нощ е страшно вкусна,любима на ММ 😁 Последно правих по тяхна рецепта прасковки(първи опит) и станаха супер 😋
|
|
|
Post by Deleted on Nov 21, 2020 14:24:01 GMT 2
Здравейте, чета инфлуенсърската тема от самото начало в 1вия форум, но не съм се включвала, понеже съм по-скоро чукча-читател Следя основно английскоговорящи канали, но се надявам, че може да са полезни Babish: www.youtube.com/channel/UCJHA_jMfCvEnv-3kRjTCQXw - има 2 поредици Binging with Babish е насочена към претворяване на различни ястия от филми и сериали и Basics with Babish, където готви добре познати рецепти, често променяйки рецептата в собствен стил. Food Wishes: www.youtube.com/channel/UCRIZtPl9nb9RiXc9btSTQNw - много любим мой канал, шеф Джон е супер сладкодумен, видеата са му насочени по-скоро към лесни за правене рецепти и подобряване на кулинарните умения на гледащите. Много ми харесва хуморът му. Mu name is Andong: www.youtube.com/channel/UCyEA3vUnlpg0xzkECEq1rOA - ютубър, базиран в Берлин, с руско-еврейски корени, живял в Китай Видеата му винаги имат културно-кулинарна гледна точка, често готви рецепти от различни държави и обяснява историята на дадено ястие. Открих го наскоро и ми е много приятен за гледане. Chocolate Cacao チョコレートカカオ: www.youtube.com/channel/UCqzebzc9N19X3MVFnuFYtRw - японец, който прави различни готини десерти. Предупреждавам, че видеата имат ASMR елемент (понеже не на всеки е приятно) т.е не говори и няма музика. America's Test Kitchen: www.youtube.com/channel/UCxAS_aK7sS2x_bqnlJHDSHw - тях следя повече заради научните им видеа и тези, в които тестват различни неща. SORTED food: www.youtube.com/channel/UCfyehHM_eo4g5JUyWmms2LA - обикновено гледам видеата, в които пробват претенциозни продукти - Taste Testing Pretentious Ingredients, както и поредицата за тестване на различни кухненски джаджи - Chefs Review Kitchen Gadgets. Banglar Rannaghor : www.youtube.com/channel/UCcf99XTO-KPPAGs03HcNXdA - препоръчан ми от приятелка, която е от Бангладеш, готвят рецепти от южноазиатската кухня. Ken Panagopoulos: www.youtube.com/c/KenPanagopoulos/videos - готви гръцка кухня How To Cook That: www.youtube.com/c/HowToCookThat/videos - прави десерти и торти и развенчва фалшиви видеа с т.нар lifehack tricks. Някои от тези не са строго с рецепти, но все пак дано ви харесат.. Следя и други канали с насоченост храна - например как се правят различни сирена и др хр. продукти или пък митове за храна, история на различни брандове, но не знам дали представляват интерес Ще допълня при нужда.
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Nov 21, 2020 19:13:12 GMT 2
|
|
|
Post by GGWP on Nov 21, 2020 21:39:37 GMT 2
Забравих да спомена и Станка от know how to cook. В Инстаграм я следя, има и блог. Много интересни и полезни рецепти!
|
|
|
Post by Adoralova on Nov 23, 2020 0:17:39 GMT 2
Мен Ани и нейната приказна кухня не ме грабна.Може би защото намирам кухнята й за кичозна(според моя вкус),а и на няколко пъти забелязвам,че не се старае за визията на храната,плейтинг.. Звездев е готин,да.
Много харесвам кухнята на Йоли,но не знам дали има ют канал. По принцип не гледам кулинарни канали,предпочитам да чета блогове,просто е по-практично да имам всичката информация на една страница.
|
|
|
Post by mira on Nov 23, 2020 15:17:34 GMT 2
Някой следи ли Софи Йотова? Преди години доста й симпатизирах. Харесваше ми идеята за бързото готвене за заети хора. Даже си купих книгата й "Вкусно с усмивка", но ми е някак еднообразно. Прави ми впечатление, че вече не е толкова активна.
Чакам с нетърпение книгата на Hey Daniela. Също искам да си взема тази на Весела от No Sugar.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Nov 27, 2020 12:08:43 GMT 2
Вчера направих тази рецепта (не много здравословна), много лесна и вкусна. Като цяло като искам да приготвя нещо сладко повечето пъти се обръщам към канала на Субективно за Италия Иначе вече имам някакъв навик като се чудя какво да сготвя и поглеждам каналите, които често споменаваме с вас.
|
|
|
Post by mamainfluc on Nov 28, 2020 3:53:48 GMT 2
Някой следи ли Софи Йотова? Преди години доста й симпатизирах. Харесваше ми идеята за бързото готвене за заети хора. Даже си купих книгата й "Вкусно с усмивка", но ми е някак еднообразно. Прави ми впечатление, че вече не е толкова активна. Чакам с нетърпение книгата на Hey Daniela. Също искам да си взема тази на Весела от No Sugar. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Как й се казва канала? Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
butterfly
God
I'm not anti-social, I'm anti-idiot.
|
Post by butterfly on Nov 28, 2020 10:52:52 GMT 2
|
|
|
Post by mira on Nov 28, 2020 13:57:24 GMT 2
Някой следи ли Софи Йотова? Преди години доста й симпатизирах. Харесваше ми идеята за бързото готвене за заети хора. Даже си купих книгата й "Вкусно с усмивка", но ми е някак еднообразно. Прави ми впечатление, че вече не е толкова активна. Чакам с нетърпение книгата на Hey Daniela. Също искам да си взема тази на Весела от No Sugar. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Как й се казва канала? Sent from my iPhone using Tapatalk Foodie Boulevard www.foodieboulevard.bg/Sent from my SM-G950F using Tapatalk
|
|
|
Post by lon on Dec 1, 2020 12:43:36 GMT 2
Миро е качил рецепта за коледен щолен ,изглежда ми не особено труден и вкусен.Чудя се дали да не го пробва по празниците...Някой друг?..Да си мерим щолените 😁
|
|
|
Post by Deleted on Dec 1, 2020 13:35:44 GMT 2
И аз го мернах, много обичам щолен, ще го направя най-вероятно. Неговите рецепти, с обяснените тънкости, все се получават много добре. Абе, супер е Миро.
|
|
|
Post by booky on Dec 13, 2020 14:46:54 GMT 2
Миро е качил рецепта за коледен щолен ,изглежда ми не особено труден и вкусен.Чудя се дали да не го пробва по празниците...Някой друг?..Да си мерим щолените 😁 Изпратено от моят SM-A307FN с помощта на Tapatalk Аз го правих миналата седмица и се получи чудно. А аз не съм особено добър готвач. Дори планирам скоро да направя пак. Сушените плодове ги киснах около 24ч., защото нямах търпение да чакам повече и се получи добре. Реално няма нещо негово, което да съм пробвала и да не ми се е получило. Супер е! Много се надявам да качи рецепта за козунак тази година, че съм се мотивирала да пробвам. Сори за отклонението, знам, че Великден е далеч, но ако някой е тествал добра рецепта за козунаци, ще съм много благодарна, ако сподели.
|
|
|
Post by dilyanad on Dec 13, 2020 16:11:25 GMT 2
Много ми хареса баклавата , която Звездев показа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Dec 13, 2020 16:37:27 GMT 2
Много ми хареса баклавата , която Звездев показа. Sent from my iPhone using Tapatalk Довечера или утре мисля да я приготвя 😁😁 Sent from my Mi A2 using Tapatalk
|
|
|
Post by candygirl on Dec 14, 2020 15:37:56 GMT 2
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Dec 15, 2020 12:30:47 GMT 2
Споделям канала на Алвин. Все още има само няколко видеа, но са много майсторски заснети и е удоволствие да им се наслади човек: youtube.com/c/AlvinZhou1Изпратено от моят HTC U11 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by lon on Dec 15, 2020 13:18:08 GMT 2
Снощи направих канелените рулца по рецепта на Кристина Ян, получиха се много добре, препоръчвам 😊
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Dec 15, 2020 13:19:59 GMT 2
Аз сигурно съм била италианка в минал живот, но обожавам италианската кухня и специално пиците и спагетите. Мога да живея само на тях...и на хубаво италианско вино. Така открих и този симпатяга. www.youtube.com/user/vincenzosplateТоя уикенд мисля ала Елица да развъртя тестата по рецептите му. Жалко само, че нямам робот, който да ми меси като нея.
|
|
|
Post by aquamarine on Dec 15, 2020 19:50:58 GMT 2
Споделям един интересен и забавен канал, който следя - www.youtube.com/user/epicuriousdotcomТри нива готвачи - аматьор, любител и професионалист приготвят едно и също, след което има коментар за технологията и рецептите им.
|
|
|
Post by GGWP on Dec 15, 2020 21:24:29 GMT 2
Споделям един интересен и забавен канал, който следя - www.youtube.com/user/epicuriousdotcomТри нива готвачи - аматьор, любител и професионалист приготвят едно и също, след което има коментар за технологията и рецептите им. Много харесвам техните видеа! Франк, Емили, Лоренцо, Саул и Габриел са ми любими! 😄
|
|