|
Post by Foxy Two on Aug 20, 2021 13:24:23 GMT 2
Здравейте, По коментарите, които чета в различните теми, оставам с впечатление, че с повечето от вас имаме подобни разбирания, възгледи и вкусове. Затова исках да започна тема, в която да обменяме опит и мнение за различни онлайн магазини и бутици. От няколко дена засичам реклами на www.beecollection.bg/ и си харесах някои неща, но не мога да преценя дали препродават артикули с надценка или си струва да си поръчам. Аз до сега не съм срещала сайта и не откривам мнения за него онлайн. Дали някои от вас има опит с тях?
|
|
|
Post by okay on Aug 20, 2021 14:10:52 GMT 2
За бийкълвкшън за първи път чувам. Поръчвала съм от Абаутю и Фешундейс, засега всичко е било нормално - или съм била доволна, или ако не съм била са ми връщали парите, а аз артикула. Нещо, което ме интересува, е дали във фешъндейз нещата на по-известните марки са оригинални. Гледам отскоро даже Гучи предлагат. В тези занижени цени, дори Келвин Клайн и Фурла ми намирисва на ме те. Ако някой има информация, моля да сподели. Просто са ми много съмнителни обувки на Ралф Лорен за 200 лева.
|
|
|
Post by Foxy Two on Aug 20, 2021 14:45:07 GMT 2
За бийкълвкшън за първи път чувам. Поръчвала съм от Абаутю и Фешундейс, засега всичко е било нормално - или съм била доволна, или ако не съм била са ми връщали парите, а аз артикула. Нещо, което ме интересува, е дали във фешъндейз нещата на по-известните марки са оригинални. Гледам отскоро даже Гучи предлагат. В тези занижени цени, дори Келвин Клайн и Фурла ми намирисва на ме те. Ако някой има информация, моля да сподели. Просто са ми много съмнителни обувки на Ралф Лорен за 200 лева. Писала съм си със @societeanonyme.sofia специално, за да коментираме дали продуктите във Fashiondays и Answear са оригинални и стигнахме до извода, че са. Реално никой до сега не съм чула да се е оплакал от качеството на по-премиум марките. Не знам дали сте забелязали, но част от пратките от Fashiondays идват от склада на emag.bg. Тоест става нещо като амазон, което означава голям обем и търговия на едро, дори посредничество. Не съм разглеждала напоследък, но предполагам, че артикулите не са от последните колекции, което ги праща и в категория "Оутлет", т.е. има логика цените да са по-ниски.
|
|
|
Post by okay on Aug 20, 2021 15:07:40 GMT 2
И аз съм си обяснявал ниските цени с голямото количество и това, че не са от последните колекции, но пак не ми се връзва нещо. Бях си поръчал преди години маратонки на Келвин Клайн за 120 лв. Дойдоха в оригинална кутия, носих си ги, но после ми казаха, че са ме те, и мен ме досрамя и ги хвърлиха, а си бяха в добро състояние. Когато потърсих модела, видях, че такъв съществува само във фешъндейз България, Румъния и Унгария. Никъде другаде не се продаваше. Всичко ми се стори доста шейди, а аз не разбирам много-много от марки. Тия Фурли на половин цена също ме изумяват. Да, това са средни по цена марки, но за мен са си скъпи, и ако ще си купувам, искам поне да не е ме те. Макар че по това, което съм чела, не мога да очаквам някакво невероятно качество.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 20, 2021 15:23:53 GMT 2
Аз съм голям фен на онлайн шопинга и се радвам, че направихте такава тема. За фешън дейс и аз съм се чудила колко са им оригинални стоките, поръчвала съм не веднъж от тях маратонки на ММ и то от скъпи марки и за сега е оставал доволен, не са се отлепяли, късали или да идват с дефект и т.н. Аз знам, че склада им е в Румъния и заедно с Емаг са една и съща фирма и затова и в двамата сайта има еднакви продукти от раздел мода. Днес ми пристигна една поръчка от Абаут Ю, за тях съм малко със смесени чувства. Бяха ми загубили една пратка и им бях писала и казаха, че няма да я получа, но някакси след 2 месеца пристигна и директно им я върнах и те върнаха парите без проблем. Днес малко ме изнервиха с един бански, защото горнището не е подплатено и никъде в описанието не го пише, не че е толкова болка за умиране, нито имам голям бюст, нито ми пука дали евентуално малко ще ми се видят зърната ама да го бяха написали някъде си. Но ще преживея всичко това, защото банският ми заспа и много ми хареса като цвят, а и беше на цената от 30 лв, а в момента само горнището е на 46 лв. Иначе редовно пазарувам онлайн от H&M, Bershka, Zara, LC WAIKIKI и до сега не съм имала проблеми с върнати пратки и парички.
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 20, 2021 20:15:38 GMT 2
Да, Fashion Days и emag са под една шапка, като emag се препозиционира и вече е многопрофилен ритейлър. От Fashion Days лично аз не съм доволна - имам 5-6 поръчки и единственото, което не съм върнала, е една класическа черна Nike раница, на която просто няма какво да ѝ сбъркаш. Клиентското обслужване е добро, но от асортимента не съм с добри впечатления. Освен в обичайните магазини на Inditex, преди много често поръчвах от Asos, обаче при последната ми поръчка ми над месец нямаше движение по възстановяването на сумата по върнатия артикул, та се наложи да втвърдя тона и леко се поразочаровах, досега винаги са били безупречни откъм ниво на обслужване. Направо бяха пропуснали да наредят плащане, което е несериозно. Онзи ден си получих първата пратка от SHEIN - горнище и долнище на бански (не комплект, но се съчетават чудесно), една плажна рокля и едно ХЛ сатенено скрънчи. Останах приятно изненадана, досега не съм пазарувала от такъв тип китайски сайт, поръчах малко между другото, колкото да видя какво (и дали ) ще дойде, пристигна за 14 дни от Китай през Холандия с куриер, поръчаното е 1:1 със снимките в сайта и размерите са точни. Пак бих поръчала разни такива неща, но уточнявам, че четох рейтинга на поръчаните артикули и беше висок. Доволна съм и от obuvki.bg. За тези се сещам на първо време
|
|
|
Post by okay on Aug 20, 2021 21:53:46 GMT 2
Аз също съм поръчвала един единствен път от обувки.бг, но е и за последен. Обувките пристигнаха, обух ги и... Бяха дефектни. Предната част на едната беше различна от другата. Да, никой няма да го забележи на улицата, но некак си за 160 лева не очаквам това. Върнах ги и повече не бих се занимавала с тях.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 20, 2021 23:33:17 GMT 2
От обувки.бг съм поръчвала няколко пъти и съм била доволна, но в началото на лятото си поръчах едни сандали и останах разочарована като дойдоха, защото подметките бяха мръсни и очевидно бяха мостра, която е обувана. Директно ги върнах и те ми върнаха парите. Иначе имат интересни намаления и промоции, но да ми пробутват мръсни и пробвани обувки, не мерси. Иначе откакто ССС имат онлайн сайт съм много доволна, имат попадения и марки на достъпни цени, а като качество не са лоши никак. До скоро имаха голямо намаление на пролетно-летните колекции и безплатна доставка, надявам се и в бъдеще да продължават така.
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 21, 2021 11:34:46 GMT 2
От обувки.бг съм поръчвала няколко пъти и съм била доволна, но в началото на лятото си поръчах едни сандали и останах разочарована като дойдоха, защото подметките бяха мръсни и очевидно бяха мостра, която е обувана. Директно ги върнах и те ми върнаха парите. Иначе имат интересни намаления и промоции, но да ми пробутват мръсни и пробвани обувки, не мерси. Иначе откакто ССС имат онлайн сайт съм много доволна, имат попадения и марки на достъпни цени, а като качество не са лоши никак. До скоро имаха голямо намаление на пролетно-летните колекции и безплатна доставка, надявам се и в бъдеще да продължават така. О, как пропуснах ССС, новият ми любим магазин! През пролетта влязох случайно, след като няколко приятелки ми го похвалиха, излязох с маратонки и чанта, които ми донесоха толкова много комплименти, че чак се изненадах Относно чантата особено се впечатлих, защото брат ми и приятелят ми ме питаха дали е Фурла (знаят, че много харесвам Фурла и че в моите очи техните чанти са разкошни), защото изглеждала стилно/скъпо, нещо в този дух, поотделно от двамата Маратонките са марка Jenny Fairy, а чантата - Quazi. После си поръчах от онлайн магазина на ССС плажна чанта и 2 чифта еднакви сандали (в черно и бежово, ниски, с тънки връзки до средата на прасеца), пак от Jenny Fairy, като и трите артикула изглеждат като произведение на много по-скъпа марка, а и качеството не е никак зле, чак се учудвам какво съкровище открих. Харесва ми, че мога да върна каквото не ми е допаднало директно в техен магазин, както и по куриер. Нищо не съм връщала де, но все пак
|
|
|
Post by Foxy Two on Aug 21, 2021 11:48:01 GMT 2
Аз честно казано не пазарувам от FashionDays и от AboutYou. Пазарувам от Answear, където си трупам точки в АnswearClub, което е много добра маркетингова стратегия от тяхна страна. Вместо да давам комисионна на някой инфлуенсър с кода му, получавам 10% от стойността на текущата ми поръчка като отстъпка от следващата. Често съм намирала с reverse image search дрехи в Answear. които са с по 10-15% по-евтини от колкото в FD. Това е една от причините да спра да пазарувам от тях. Отделно, не ми харесва как изпращат пратките на части и от различни складове, което генерира супер много ненужен отпадък. А и по фейсбук групите откривам промо кодове за Answear. Те доставят от Полша и са сравнително бързи. Не съм имала проблем с връщане на артикули, ако нещо не ми е харесало. Една от първите ми поръчки я платих онлайн и я забавиха доста, говорих няколко пъти с тях, че е несериозно и от тогава просто спрях да ги предплащам и винаги съм с наложен платеж. Пък те да си се бавят колкото искат. AboutYou са ми изключително противни заради агресивното онлайн просъствие. Вместо да ме привлекат като клиент, директно ги зачертах като опция. Нямам впечатление от качеството на стоките им.
Едит: Забравих да кажа, че почти винаги се възползвам от платформата OnlinePromo. Тони Попова/Янг не ми е фаворитка, ама ми беше полезна със спонсорираните видеа от тях.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 21, 2021 12:31:04 GMT 2
От обувки.бг съм поръчвала няколко пъти и съм била доволна, но в началото на лятото си поръчах едни сандали и останах разочарована като дойдоха, защото подметките бяха мръсни и очевидно бяха мостра, която е обувана. Директно ги върнах и те ми върнаха парите. Иначе имат интересни намаления и промоции, но да ми пробутват мръсни и пробвани обувки, не мерси. Иначе откакто ССС имат онлайн сайт съм много доволна, имат попадения и марки на достъпни цени, а като качество не са лоши никак. До скоро имаха голямо намаление на пролетно-летните колекции и безплатна доставка, надявам се и в бъдеще да продължават така. О, как пропуснах ССС, новият ми любим магазин! През пролетта влязох случайно, след като няколко приятелки ми го похвалиха, излязох с маратонки и чанта, които ми донесоха толкова много комплименти, че чак се изненадах Относно чантата особено се впечатлих, защото брат ми и приятелят ми ме питаха дали е Фурла (знаят, че много харесвам Фурла и че в моите очи техните чанти са разкошни), защото изглеждала стилно/скъпо, нещо в този дух, поотделно от двамата Маратонките са марка Jenny Fairy, а чантата - Quazi. После си поръчах от онлайн магазина на ССС плажна чанта и 2 чифта еднакви сандали (в черно и бежово, ниски, с тънки връзки до средата на прасеца), пак от Jenny Fairy, като и трите артикула изглеждат като произведение на много по-скъпа марка, а и качеството не е никак зле, чак се учудвам какво съкровище открих. Харесва ми, че мога да върна каквото не ми е допаднало директно в техен магазин, както и по куриер. Нищо не съм връщала де, но все пак Jenny Fairу са ми една от любимите им марки, наистина са на много добри цени, а качеството не е никак лошо. Имам доста обувки на тази марка и за сега не съм имала проблеми. Сега ще проверя марката на чантата ти, че отдавна си търся нещо ново и интересно. 😂 Аз съм малко обсебена на темата обувки и чанти имам доста и постоянно си поръчвам, вид мания си ми е, но просто обожавам да имам всякакви видове обувки и да си ги сменям. Чантите в последно време ме домързява да сменям постоянно, но си имам няколко фаворита и си ги нося постоянно. 😬 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 14, 2021 20:33:30 GMT 2
Идвам с новина за нови онлайн магазини, които не се предлагаха до сега в България. Нови онлайн магазини имат: Reserved, Mohito, Sinsay, Cropp.
|
|
|
Post by dzyn on Sept 16, 2021 8:10:27 GMT 2
Допълвам с още двай сайта: gomez.bg и modivo.bg (които са на obuvki.bg)
Първите имат наистина голямо разнообразие, но сравнително бавна доставка.
Вторите доставят много бързо, до 2-3 дни, и преди основно от тях поръчвах, но след последния път съм с големи резерви. Бях си поръчала чанта на maxmara, на голямо намаление, и дойде счупена, но иначе в праховата торбичка, изсипана с все всичките й части. Чантите не се изпращат така, праховата торбичка трябва отделно да е опакована, чантата също отделно, което ме навежда на мисълта, че много добре са знаели в какво състояние я изпращат. Бях поръчала и едни сандали, които също дойдоха скъсани и мръсни. Въобще все едно куриерът си беше дошъл с все чантата и обувките до България. На цялото това, ми отговориха семпло с един шаблонен email за 10% отстъпка САМО на един и то ненамален артикул от техния сайт.
Иначе от answear.bg и аз често пазарувам заради точките. Но винаги проверявам артикулите и в други сайтове, защото точно заради точките често надуват цените.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 22, 2021 12:06:27 GMT 2
Включвам се и аз в тази темичка. Някой от вас забелязали ли са, че едни и същи дрехи в about you са доста по-скъпи от същите в fashion days??
|
|
|
Post by Deleted on Sept 22, 2021 15:58:25 GMT 2
About You винаги са ми били странни, ако не са голямите им намаления никога не бих си поръчала от тях. Първо, че всичките им дрехи са доста кофти качество и определено не си заслужават парите и второ, че като цяло рядко мога да си харесам нещо от тях, а и не е като да съм няма проблеми с тях. За разлика от техните продукти, аз мога да си харесам дрехи и обувки почти от всеки сайт и не съм чак толкова претенциозна.
|
|
|
Post by katka on Sept 22, 2021 22:24:39 GMT 2
Да похваля sinsay. Наскоро си пуснаха онлайн магазина в България иначе съм поръчвала от тях и в чужбина. Дрехите са евтини (по време на техни намаления съм си вземала тениска за 5-6 лева, която е страхотна), доставката беше безрпоблемна и честно казано ми е доста по-удобен вариант от физическия магазин.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 22, 2021 23:02:56 GMT 2
|
|
|
Post by MaryPoppins on Sept 23, 2021 9:39:22 GMT 2
Да похваля sinsay. Наскоро си пуснаха онлайн магазина в България иначе съм поръчвала от тях и в чужбина. Дрехите са евтини (по време на техни намаления съм си вземала тениска за 5-6 лева, която е страхотна), доставката беше безрпоблемна и честно казано ми е доста по-удобен вариант от физическия магазин. Какво е качеството на дрехите им, имаш ли мнение?
|
|
|
Post by katka on Sept 23, 2021 12:08:55 GMT 2
Да похваля sinsay. Наскоро си пуснаха онлайн магазина в България иначе съм поръчвала от тях и в чужбина. Дрехите са евтини (по време на техни намаления съм си вземала тениска за 5-6 лева, която е страхотна), доставката беше безрпоблемна и честно казано ми е доста по-удобен вариант от физическия магазин. Какво е качеството на дрехите им, имаш ли мнение? За дрехите им съм страшно доволна, нямам проблеми при прането както при други марки и щампите им са качествени. Това е за блузи и дънки, няма опит с връхните им дрехи. От другите им неща съм си вземала чанти и съм доволна, но за обувки бих ги избягвала. Взех си едни балеринки и самата подметка беше тънка, ходя доста пеш и кракът ми се наби, изобщо все едно бях боса.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 23, 2021 18:25:18 GMT 2
Sinsay и аз ще ги похваля, поръчах си като пуснаха онлайн магазина една малка ежедневна чанта в тъмно зелено, един несесер и едно тънко пуловерче, доволна съм от всичко особенно и за парите, които бяха около 35 лв. Преди години си бях купила тениска от физически магазин във Варна и тениската не е мръдна, но вече си я нося вкъщи. Днес ми пристигна една рокля от House brand, непозната марка за мен, роклята е много приятна и ми заспа като номер. Ади, има наистина огромна разлика в цените и за пореден път забелявам, че АбоутЧу много мамят явно и ако нямат намаления не си струва да се поръчва от там.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 1, 2021 20:48:40 GMT 2
Да се включа в темата. Пазарувам доста от obuvki.bg и от fashiondays. Не съм забелязала разлика. Чантите на Фурла си имат обяснение - толкова си струват. Нали ги шият и в Румъния и тук, та може да са договорили отстъпки за модели, шити локално.
Пазарувам определени марки, рядко експериментирам с нещо ново. Последно си поръчах панталон и риза на Esprit от About you. Доволна съм от обслужването. До сега май не съм имала проблеми или са били дребни неща.
Зимата си поръчах няколко чифта бански от Shein. Почти нищо не ми хареса. Цената си личеше. Предпочитам банските на New yorker. Поне мога да сменя с някой по-малко дефектен.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Oct 2, 2021 0:17:23 GMT 2
Благодаря, че споделихте за sinsay, харесах си няколко артикула и искам да поръчам, но имате ли идея, защо някои от кошниците им например изобщо нямат размери? Не мога да преценя колко са големи от снимките, а в описанието няма никакви данни. www.sinsay.com/bg/bg/2741g-00x/doniczka-si
|
|
|
Post by Deleted on Oct 2, 2021 9:23:06 GMT 2
Благодаря, че споделихте за sinsay, харесах си няколко артикула и искам да поръчам, но имате ли идея, защо някои от кошниците им например изобщо нямат размери? Не мога да преценя колко са големи от снимките, а в описанието няма никакви данни. www.sinsay.com/bg/bg/2741g-00x/doniczka-siНямат размери и наистина не може да се прецени колко са големи, аз чантата, която си поръчах си мислех, че е малко по-голяма, а тя дойде в мини размер, но нищо пак ще ми свърши работа.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 2, 2021 14:34:53 GMT 2
Днес отидох във физическия им магазин във Варна, пробвах на място роклята, хареса ми и си я взех, но щанда с неща за дома беше много малък и тези кошове, които ме интересуват ги нямаше.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2021 15:44:30 GMT 2
Аз също харесах едни супер готини къщички, които ще са чудесно допълнение към украсата за Коледа, както и други артикули и се чудя до кога ще е валидна безплатната доставка. За първа поръчка има и 10% отстъпка при абониране за бюлетина им.
|
|
|
Post by okay on Oct 4, 2021 18:31:15 GMT 2
Момичета, прегледах сума ти онлайн магазини, които предлагат официални рокли. Може ли да препоръчате някоя марка, която доставя до България, и не е 1000 лева парчето? Прегледах Лорети, Алеса, Романтика фешън, they are и бях заслепена от кича и гроОтията, която се изля пред погледа ми. Всички бг марки, които знам, рекламират със Златки, Николета, Йонковци и не ща да плащам хонорара на тези женички.
|
|
|
|
Post by Deleted on Oct 5, 2021 16:47:02 GMT 2
Момичета, прегледах сума ти онлайн магазини, които предлагат официални рокли. Може ли да препоръчате някоя марка, която доставя до България, и не е 1000 лева парчето? Прегледах Лорети, Алеса, Романтика фешън, they are и бях заслепена от кича и гроОтията, която се изля пред погледа ми. Всички бг марки, които знам, рекламират със Златки, Николета, Йонковци и не ща да плащам хонорара на тези женички. Преди 3 години бях кума на сватба и си взех официална дълга рокля от Лорети, не за друго просто са русенска фирма и имаха наистина богат избор на рокли в магазина си. Останах като цяло доволна от обслужването и каква избработка имаше роклята, като единствената ми забележка беше, че горната ми част имаше дантела и ми беше една идея по-твърда от колкото исках, но не беше болка за умиране. Реално роклята беше съчетание от няколко модела и я направиха доста бързо за около 20 дена. В сайта и в физическите магазини има голяма разлика от моделите и определено от сайта и аз не бих си харесала нищо. Но все пак аз и не исках да е нещо кой знае какво, държах много на цвета да е бордо и да бъде А-образна форма, леко падаща и с дантелена част отгоре.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 5, 2021 18:20:56 GMT 2
Окейче, малко странна препоръка за такива рокли, но аз наскоро си взех една сравнително семпла рокля на Guess от някакъв рандъм магазин в мол(щот ест в последния момент се случват нещата при мен). Според мен с подходящи аксесоари, обувки и т.н. дори и семпли рокли могат да изглеждат стилно и на място за по-специален повод. Ако искаш да ти покажа моята 😂
|
|
|
Post by candygirl on Oct 5, 2021 18:35:13 GMT 2
Elisabetta franchi , пристрастна съм .💕 В outleta им имa достa добри попадения и са под 1000 лева.
|
|