|
Post by Deleted on Feb 24, 2022 13:43:55 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Feb 24, 2022 15:09:32 GMT 2
Мен лично много ме натоварва случващото се в света. Емоционална съм и страдам, когато чета или гледам за починали, особено за деца Затова и отдавна не гледам ТВ... Слушах предупреждението и говорих с близки. Рано е да се анализира, със сигурност има големи манипулации в медиите. Тъжно ми е за украинците, както и за всички, които ще бъдем замесени. Всички ще страдаме, ако има война. Разбирам всяка от страните, но не е средновековието. Трябва да намерят мирен начин да се разберат, всеки да направи компромиси.
|
|
|
Post by MaryPoppins on Feb 24, 2022 17:28:24 GMT 2
|
|
|
Post by candygirl on Feb 24, 2022 17:59:45 GMT 2
Мен Бандън ме дразни жестоко 🤮
|
|
|
Post by ОригиналенНикнейм on Feb 24, 2022 18:02:39 GMT 2
Аз само бих искала да апелирам всеки да намира източниците, чрез които търси новини информирано и да се убеди, че са достоверни и акуратни.
|
|
|
Post by candygirl on Feb 24, 2022 18:06:39 GMT 2
Според мен всеки гони интерес , аз четох днес и вече се отказвам от тази тема. Както с Короната всички са много компетентни , всички разбират , и Украйна , и Русия имат своите гледни точки , имам чувстото , че конфликтът е подклаждан от Америка много настоятелно. Дано утихнат нещата и се разберат мирно . Горките хора .
|
|
|
Post by Deleted on Feb 24, 2022 18:09:24 GMT 2
В какъв смисъл имаш предвид да е заплахата?
|
|
|
Post by MaryPoppins on Feb 24, 2022 18:40:56 GMT 2
Путин каза, че "Русия остава една от най-мощните ядрени държави на планетата, затова у нито един потенциален агресор не трябва да има съмнение в това, че той ще бъде напълно разгромен". "Що се отнася до военната сфера, съвременна Русия даже и след разпада на СССР и загубата на значителна част от ядрения потенциал днес е една от най-мощните ядрени държави. Нещо повече - има определени преимущества в ред най-нови видове въоръжения. В тази връзка у никого не трябва да има съмнение, че прякото нападение над Русия ще доведе до разгром и ужасни последствия за потенциалния агресор", каза Путин., от : www.vesti.bg/sviat/putin-obiavi-voenna-operaciia-v-donbas-6138572САЩ са производител на оръжия, при евентуално нападение, може да разгроми Русия, както през Студената война. Американците имат ползва от това, но Путин заплашва с ядрено оръжие. btvnovinite.bg/svetut/zelenski-rusnacite-se-opitvat-da-prevzemat-chernobilskata-aec.html
|
|
|
Post by kalea on Feb 24, 2022 23:36:45 GMT 2
Хора, що за същество е този?!? На близо 70 е, закъде се гласи?!? Над какво ще властва, като затрие целия цивилизован свят над Европа?! Надявам се това с ядреното оръжие да е блъф. Може би затова САЩ пасуват в момента. Боже мили, колко хора са обречени 🥺🥺🥺 Това е то руският диктатор. Особена порода човек. При Сталин 20 милиона руснаци губят живота си. Още не могат да уравновесят съотношението мъже/жени заради смъртта на тези милиони души...
|
|
|
Post by smurfina on Feb 25, 2022 10:08:29 GMT 2
И аз се надявам да е блъф, но тоя е луд, всичко очаквам от него. Каза, че изтегля войски, след 2 дни обяви война. Уж не го интересува цяла Украйна, а вижте до къде се стигна И според мен за това щатите си траят. Има си конкретна цел човека, но много зависи колко ще си повярва и до къде ще стигне.
|
|
|
Post by okay on Feb 25, 2022 10:44:15 GMT 2
За мен положението е следното - ако НАТО реагира по някакъв начин чрез военни действия, ще се стигне по Трета световна. Историята има тенденцията да се повтаря, а това на мен ми прилича на момента, когато Хитлер напада Полша. Целта е Украйна да не се присъедини към НАТО и ЕС. Русия иска да си гарантира, че няма сухопътна граница с тях. Има два варианта - или НАТО ще реагират с военна намеса, или всички ще кротуваме и налагаме санкции, които и преди са били налагани. Не можеш са поставиш в изолация една от двете световни сили. Това стана ясно още след Крим. Или Украйна ще се опита да се справи сама с Русия (невъзможно по моя преценка) и накрая ще се предаде, или трябва да се приготвим да живеем в бункери в следващите няколко десетилетия, ако въобще оцелеем. На всички им е пределно ясно, че използването на ядрено оръжие е ultima ratio и няма кой да спечели от това. Доколкото ми е известно САЩ са тези, които повлякоха крак на тази лудост с Хирошима и Нагазаки, а не са били начело с диктатор. За тези, които се питат даи няма мирен начин за решаване на проблема - не. Украйна няма да се присъедини доброволно към Русия. Това е някаква утопия в международното публично право и дори не се сещам за такъв случай. А не е в интерес на Русия да преговаря, защото трябва да са покажат мускули и понякога това е единственият начин. Най-лошото е, че всички инициатори на война са психопати и социопати. Путин не прави изключение. Затова трябва да очакваме неочакваното и има реална опасност от ТСВ. Дано никога не се случи. И да добавя - премахването на паметника на съветската армия в София е бая опаснично в момента точно. Доколкото ми е известно имаме договор с Русия, според който трябва да поддържаме паметниците на територията си. За мен това е бъркане в устата на лъва, което е абсолютно безсмислено. Отгоре на това смятам следното - малко е крайно, но така виждам нещата като човек, усилено изучавал МО, история и право - да се правиш на смелчага пред психопат не е довело до нищо добро, както и това да се съгласяваш с психопат. На Хитлер са му били правени множество отстъпки и пак е направил, каквото си е наумил. Не искам да съм лош пророк, но няма да се учудя да се повторят тези ужасии.
|
|
|
Post by kalea on Feb 25, 2022 10:47:27 GMT 2
Лидерите на СССР едно време се сменяха, като убиваха настоящия и идваше най-довереният му. Дано някой му свети маслото на Путин. Истината е, че руснаците също много ще теглят. Санкциите на Великобритания са само началото.
Само преди седмица Захарова се кълнеше, че няма да нападнат Украйна.
Доста анализатори смятат, че Русия няма много полезни ходове, но ядрената заплаха ме вади от релси. Много пъти съм се шегувала, че искам да се евакуирам нанякъде, но сега май ще си купя йод от аптеката.
Вбесява ме и фактът колко много путинофили има в България. Аз също познавам такива. Не вдявам дали някой им плаща, и не е ли това твърде конспиративно (да плащаш да пияни селтаци да ти бъдат опора в интернет едва ли не). Или просто са си тъпи по рождение. Ама най-малкият проблем сега са родните идиоти като че ли. 🤨
|
|
|
Post by Deleted on Feb 25, 2022 11:03:29 GMT 2
Щом Путин е предприел тази крачка, санкциите не го плашат, неслучайно Китай се разграничиха и пеят в общ хор с Русия. Ще тегли руското население, украинското, ще теглим и ние.
|
|
|
Post by ОригиналенНикнейм on Feb 25, 2022 11:50:27 GMT 2
Okay, напълно съгласна съм с теб. Особено за това с паметника - страшна простотия точно сега това да го правят. Аз не виждам и какво общо има със сегашната ситуация… Според мен НАТО няма да вземат участие. Те от 8 години убеждават Украйна, че я пазят, а украинците бяха увеличили многократно разходите за въоръжаване. В резултат всички "съветници" отдавна се измъкнаха.
|
|
|
Post by Deleted on Feb 25, 2022 12:25:42 GMT 2
Аз пък всеки момент очаквам Китай да нападне Тайван. Както казват анализаторите, войната е едно от нормалните състояния на човечеството. Невъзможно е да има световен мир завинаги. Не съм сиг какви ще са мащабите, но някак нищо не говори, че инвазията в Украйна беше всичко. За съжаление. НАТО какво ще измислят, ще видим, че с тия санкции нищо няма да стане...
|
|
|
Post by okay on Feb 25, 2022 12:42:23 GMT 2
За мен освен дали ще има ТСВ е притеснително и това, че около АЕЦ "Чернобил" положението е сериозно. Този саркофаг му е време да се сменя. Още с неговото полагане е казано, че има срок на годност. Това, което четох е, че за момента радиоактивният фон е в норма, но и руснаци и украици охранявали АЕЦ-а от "терористи". Тук си говорим за чисто популистки изявления, но всички сме напълно наясно, че освен радиоактивния прах, който вдигат с военната техника, може да се стигне и до изпускане на радиация. Този саркофаг е на близо 40 години. Няма да се изненадам, ако една от двете страни започне да заплашва, че ще разруши покритието и тогава марулите с пестициди ще ни се виждат като био манна небесна. Да не дава Господ поради невнимание и небрежност да се увреди целостта на тази своеобразна тапа, тогава положението ще е "майка плаче, бащата невинен".
|
|
|
Post by patrashkova on Feb 25, 2022 12:45:03 GMT 2
Сега прочетох изказването на Путин,което е публикувано на страницата на руското посолство в БГ в фб. Много е дълго и няма да го поствам тук. Ще оставя линк,който има желание може да го прочете: / Все пак всяка история има 2 страни и не бива да забравяме,че България активно обслужва американски интереси и всичко,което се пише има такъв наклон. Не бих се определила като политическа личност, но имам дълга памет и не съм забравила през последните 20 години през колко държави минаха американците и какво направиха в Югославия. Истината винаги е някъде по средата поне за мен и е хубаво да потърсим източници и от другата гледна точка. Говори се за руска пропаганда, а американската минава между капките. Аз лично се надявам,че Русия сега ще смени правителството в Украйна с про-руско и ще се оттегли. Ако те му бяха дали гаранция,че Украйна няма да влезе в НАТО нямаше да се стигне до тук реално. Интересна картинка по темата: prikachi.net/image/Qz4ji
|
|
|
Post by Deleted on Feb 25, 2022 13:07:40 GMT 2
Патраши, благодаря за поста, сега го чета. Тази снимка ми изпрати ММ вчера. За мен е плашещо и наистина кошмарно това, което се случва в момента. Съгласявам се с вас за други локални размирици, които ще има като ефектът на доминото, макар и с различни локации. Склонна съм да вярвам, че САЩ е причината за войната днес. Имаше много, наистина много коментари още преди година, че стане ли Байдън президент, ще има война между Украйна и Русия, а след това и последвали други. За всичко има различни гледни точки, просто в случая говорим за невинни човешки животи. Не мога да си представя, какъв ужас изпитват хората, които са там. Снощи не спряха да летят самолети над нас, които явно идваха от Гърция. Всеки самолет, който летеше ниско ме караше за изтръпна. След вчера се замислям, дали изобщо имаме бомбоубежища на територията на България? Например в София част от хората биха могли да се скрият в метрото, но в повечето градове не виждам, къде може да отидат хората при подобна атака. С цялото си сърце се надявам да не се случи нещо подобно.
С мой приятел, с който обсъждаме темата вчера стана на въпрос и той ми сподели, че понеже чете и много от коментарите в постовете, масово българите са за Русия и подкрепят нея в този конфликт.
И нещо, което ми се стори много мило. Вчера в доста от постовете във фейсбук видях, че има хора, които са готови да отворят домовете си и да приютят украински семейства.
|
|
|
Post by ОригиналенНикнейм on Feb 25, 2022 13:11:12 GMT 2
То американската пропаганда винаги минава между капките.. Аз друго се замислих онзи ден - при все, че си беше ку-ку, Тръмп наистина не започна нито една война. А това си е постижение за американски президент, бил той и републиканец. Дементният дядка може да затрие планетата без да разбере. М/у другото проруските сили в Украйна хич не са малко! Не е изключен преврат, опъване на украинците и гражданска война. На мен ще ми бъде интересно как ще се развият нещата около Китай. Засега позицията им като че ли е ясна, ама не на 100% открита. За мен те са бъдещият световен хегемон.
Едитвам се да допиша, че мемето от Патрашкова си е точно така. НАТО ги насъкваха 8 години и сега ще се покрият.
|
|
|
Post by Deleted on Feb 25, 2022 13:20:29 GMT 2
Да, още по времето на управлението на Обама, бтв с вице Байдън, нещата започнаха да миришат. Такива конфликти не са от днес за вчера и за всичко си има причини. Тръмп и аз мисля, че успя да избегне войната(който многооооо между капките успя да спечели изборите), но сега демократите пак газят лука.
|
|
|
Post by smurfina on Feb 25, 2022 13:47:43 GMT 2
НАТО няма да предприеме никакви действия, ако нещата останат само между Русия и Украйна. Идеологията на НАТО не е такава.
|
|
|
Post by komkama on Feb 25, 2022 17:47:54 GMT 2
Не съм навътре с политическите въпроси и новини започнах да гледам едва вчера след години пауза. Твърде навътре приемам всичко и предпочетох да огранича източниците, преди гледах и четях всичко от официални източници, но ми дойде в повече. Според мен също, ако някой по някакъв начин реагира с военни действия, Русия ще отвърне с ядрено оръжие, Путин направо си го каза в изявление. Въпросът ми е, не е ли прекалено голям риск това. Като изравнят всичко със земята и не само, ами разсеят радиация навсякъде, какво ще управлява Путин? Това не е ли твърде голям риск и за руската държава. Какво ще следва след това? Питам искрено.
В Уикипедия има огромна статия за т.нар. ядрен холокост и възможните сценарии, дори не можах да го дочета.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by okay on Feb 25, 2022 18:29:49 GMT 2
Ако настъпи ядрена зима в зависимост от мащабите на използваното оръжие, или всички ще загинем за секунди и планетата ше стане необитаема в най-лошия случай, или при най-добрия сценарий ще се случи, каквото се случи в Япония. По-лошото от това да умреш при ядрена атака е да оцелееш. Т.нар "ядрено копче" се е използвало в реториката по време на Студената война. Истината е, че ако държава, разполагаща с ядрено оръжие, е управлявана от човек с разклатена психика, който реши да извърши ядрена атака, или умираме за секунди (пак казвам при най-големи машаби), или частта от човечеството, който оцелее, живее в ада. Ако Путин бъде предизвикан по един или друг начин, наистина може да се стигне до това. Това е най-лошият сценарий. Отношението на руската държава към човешкия живот по време на война е като към машина за убиване. От военно дело не разбирам, така че може би е така във всички авторитарни страни. Някой тук беше споменал за непропорционалостта на руското населениео се отнася до пола и че това е следствие от множеството войни. И аз така съм чела и чувала. Относно украинците - прочетох, че Порошенко обикаля Киев с авромат и братята Кличко ще излязат да се бият. Предполагам, че това не е някаква шега, и съм склонна да го вярвам. Украинците са изключително горди хора, предполагам в резултат от дълголетното мачкане от страна на Русия. Само искам да съпоставим тази информация с идеята Стефан Софиянски,Борисов, Първанов или Петър Стоянов да излязат с пищаците на площад Света Неделя например при (да не дава Господ) атака на София.
|
|
|
Post by komkama on Feb 25, 2022 18:47:30 GMT 2
Ясно, че има и неядрено оръжие и последниците от него са ни по-познати. Въпросът ми беше защо би заплашвал със използването на ядрено оръжие, тоест какво печели като погуби планетата, или да не търся логика в идеите на един луд. Okay, благодаря за разясненията
|
|
|
Post by katka on Feb 25, 2022 22:03:46 GMT 2
|
|
|
Post by offthegrid on Feb 26, 2022 0:40:52 GMT 2
Не знам вие как се чувствате, но аз съм като в някакъв извратен кошмар, да гледаш война в тикток не вярвах, че някога ще се случи. Не знам има ли смисъл и аз да се изказвам по темата след толкова специалисти по военно дело, но аз имам едно горчиво чувство от това реално какви са пределите на расизма. Дали такава маса хора рони сълзи за всички страни заравнени със земята в Близкия Изток, за всички погубени деца там , някой да е виждал да предлагаме безвъзмезно обежище на сирийци, афганистанци..., да сме отваряли границите си за тях, по-скоро си спомням изказванията за огради и как ще се задържат със свински опашки, но видно ситуацията е много по-различна като говорим за западна държава с бяло население. Силно се надявам това да не завърши с хроники в учебниците по История, ако изобщо не се заравним общосветовно на кота 0. И някой си припомни, че във войната печеливши няма.
|
|
|
Post by smurfina on Feb 26, 2022 10:59:09 GMT 2
Да, щото хич не приемахме сирийски бежанци
|
|
|
Post by okay on Feb 26, 2022 11:09:11 GMT 2
Не знам вие как се чувствате, но аз съм като в някакъв извратен кошмар, да гледаш война в тикток не вярвах, че някога ще се случи. Не знам има ли смисъл и аз да се изказвам по темата след толкова специалисти по военно дело, но аз имам едно горчиво чувство от това реално какви са пределите на расизма. Дали такава маса хора рони сълзи за всички страни заравнени със земята в Близкия Изток, за всички погубени деца там , някой да е виждал да предлагаме безвъзмезно обежище на сирийци, афганистанци..., да сме отваряли границите си за тях, по-скоро си спомням изказванията за огради и как ще се задържат със свински опашки, но видно ситуацията е много по-различна като говорим за западна държава с бяло население. Силно се надявам това да не завърши с хроники в учебниците по История, ако изобщо не се заравним общосветовно на кота 0. И някой си припомни, че във войната печеливши няма. Ще излъжа, ако кажа, че не съм си мислела същото още он четвъртък. Във фейсбук групата хората отдават цели къщи на украински семейства. Само дето в групата пишат само българи или украинци, живеещи тука. Защото тези, които се нуждаят от подслон и са в момента в Украйна, нямат интернет, че да седнат да избират дали ги приютят в Долно Конаре или Горно Конаре. За хуманитарната криза по време на войната в Сирия въобще българинът не е отронил една думичка. В момента, ако ще да изкача връх Ботев, и там ще се коментира ситуацията. Моето обяснение е следното - и с Украйна, и с Русия имаме обща история. Имаме обща религия. Тук само да вметна, че българинът, който е най-лицемерното същество що се отнася до православието, като чуе, че някой чужденец е православен и примира. Обаче на Великден ще го видите кьоркютук пиян У църквата, а на Коледа няма да си мръдне гъза да отиде на черква дори. Само ядИнИ и пиЙнИ го интересуват. Бежанската вълна от Близкия Изток беше примесена и с миграционни вълни и от африкански държави, които пък са ни тотално непознати (и не, ходенето НА Занзибар не е гмурване в африканската кОлтура и бит). Освен това българинът винаги ще таи ненавист към исляма, каквото и да си говорим. Фактът, че има милиони араби, които са християни, нЕма значение, налЕ. По време на войната в Сирия ИДИЛ бяха много активни и българинът пълнеше гащите само и единствено по този повод. Съзнавам напълно, че е много гадно това, което пиша, но аз така виждам нещата - бежанците от Украйна ще бъдат приети с отворени обятия, за разлика от бежанците от Близкия Изток. Това не значи, че едните са по-малко жертва от другите - в никакъв случай. Просто е от огромно значение общите история и вероизповедание при такива ситуации.
|
|
|
Post by Deleted on Feb 26, 2022 11:17:16 GMT 2
Европа тогава прие милиони сирийски бежанци, включително и ние. Само че, ако помните, не искаха да остават тук, защото лагерите бяха като средновековни килии. Германия, та Германия искаха, въпреки това в България има все още много сирийци. А Украйна, това което каза okay е сто про така. И също, че в момента България подава ръка на българите в Украйна на първо време. Където и по света да има българи в опасност, правителството трябва да се намеси и ако може да ги прибере на по-сигурно място.
|
|
|
Post by komkama on Feb 26, 2022 15:00:56 GMT 2
Дори Премиерът го каза по телевизията, нещо от рода, че сирийските бежанци, Европа не е знаела какво точно да ги прави, докато сега всички са с отворени обятия да приемат украинците, защото са близък народ и голяма част от тях са висококвалифицирани. Прозвуча ми малко цинично и то от устата на политик, но това е самата истина. Сирийските бежанци бяха примесени и с хора от Африка, които търсеха на хляба мекото и имаше много проблеми с тях в различните държави, просто защото не са толкова цивилизовани. Не салагам всички под общ значенател, но това бяха фактите. Разбира се, че невинните деца са невинни деца навсякъде и изобщо никой не трябва да преживява ужасът на войната, но разбирам защо Европа и България имат различно отношение към различните бежански групи, още повече, че в Украйна има страшно много етнически българи и е съвсем нормално да има друго отношение към тях. Цинично или не, ужасно или не, това е реалността.
|
|