83 posts
|
Post by daizy on Dec 28, 2022 19:16:40 GMT 2
Тази тема е за всички фенове на киното, които обожават да гледат филми. Тук ще можем да си споделяме кои са ни любимите филми и от кои сме разочаровани, интервюта с актьори, снимки от премиери и тн. Киното е един много вълнуващ свят, нека се потопим в него! Аз лично препоръчвам последния филм, който изгледах преди празниците " Triangle of Sadness", или "Идиотски триъгълник" на български.
Много актуален и забавен филм. Горещо препоръчвам. Също гледай трилъра "Менюто" с Ралф Файнс и Аня Тайлър Джой, но останах с малко смесени чувства от него. Кои са вашите предложения за интересни филми?
|
|
|
Post by Deleted on Dec 28, 2022 20:02:49 GMT 2
Гледах “Билет до Рая” с Джулия Робъртс и Джордж Клуни преди седмица. Приличен филм, но беше ясен сюжета и края още на петата минута.
Вчера гледах Мариан Вълев - Куката при Карбовски, където разказа за новия му филм, заснет само с телефон и пуснаха трейлър. Изглежда ми интересен, казва се “Чалга”, ето и трейлъра, а премиерата ще е през януари 2023:
|
|
83 posts
|
Post by daizy on Dec 28, 2022 20:32:54 GMT 2
Аз го глвдах също "Билет до Рая". Лек и приятен филм, но не е нещо уау според мен. Беше ми приятно да ги гледам Джордж Клуни и Джулия Робъртс един до друг, добър тандем са.
Иначе в темата за сериалите прочетох, че има фенове на актрисата Джоди Комър от "Killing Eve". За мен е много, много талантлива актриса, която я чака голямо бъдеще в Холивуд. Препоръчвам филма "Последният дуел" на Ридли Скот по действителен случай за последния дуел във Франция. Там Джоди Комър играе главна роля и си партнира с Мат Деймън, Адам Драйвър и Бен Афлек. Прави много силна роля.
И друг филм, който много ми хареса е "Luckiest girl Alive" по Нетфликс с Мила Kунис.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 29, 2022 14:46:56 GMT 2
Luckiest girl Alive и на мен ми хареса, Мила Кунис ми е била винаги много сладка в любовните комедии, но сега с една леко по-сериозна роля много добре се справи. Както казах и в другата тема Glass Onion: A Knives Out Mystery е интересен, но препоръчвам, ако някой не е гледал първата част да започне с нея. The people we hate at the wedding, също е готин и разпускащ филм, но не е нищо, което не сме гледали.
Тези дни съм предвидила да гледам The violent night, доста хора ми го похвалиха и ще му дам шанс, Amsterdam също съм го набелязала и ще погледна този филм, който препоръча daizy - Triangle of Sadness. Мислехме семейно да ходим да гледаме Аватар на кино, но тъй като в момента върлува някакъв вирус и имам много познати болни се отказахме да висим 3 часа в зала с непознати хора за сега.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 4, 2023 0:15:56 GMT 2
Следпразнично идвам да споделя мнения за филмите, които успях да изгледам: Amsterdam - не го изтърпях дълго, доста плосък филм, изобщо не грабва вниманието. Не видях никаква логика да съберат толкова звезди, а сценарият да е толкова прост. The violent nigh - нищо особенно, даже бих казала, че е доста скучен и предсказуем, историята е доста мудна, актьорския състав си е слаб. The menu - очаквах доста повече, дори исках да ходя да го гледам на кино и добре, че се отказах. Исках да го гледам главно заради Аня Тейлър Джой, то момичето си е много добро в ролята ама като сценарият е тъп... Не разбрах и много логиката на финала. Като цяло нито един читав филм в последно време или са мега клиширани и предсказуеми или са доста тъпи и скучни.
|
|
83 posts
|
Post by daizy on Jan 6, 2023 16:12:32 GMT 2
И аз очаквах повече от Менюто. Обожавам трилъри и очаквах да е много добър, но не останах с такова впечатление. Замисилът е добър, но изпълнението на идеята нещо ми куцаше. Аз финала го разбрах така. {Spoiler} Готвачът беше толкова обсебен от това да бъде обожесвяван, че беше готов на всичко и героинята на Аня се усети за това нещо и затова го накара да й приготви, кактвото тя пожелае и тъй като до този момент само критикуваше ястията му в момента, в който го похвали той я пусна. Толкова жадуваше нейното одобрение, че беше готов на всичко.
|
|
83 posts
|
Post by daizy on Jan 30, 2023 21:39:48 GMT 2
Горещо препоръчвам "Вавилон".
Режисьор е Деймиън Шазел, който е снимал "Ла ла ленд", който пък ми е любим филм на мен. Много ми хареса историята на филма и как се разви действието. Накрая на филма има много интересни режисьорски хрумки. Актьорската игра също е страхотна. Филмът е 3 часа дълъг, но честно казано не усетих кога минаха. Финалът беше уникален.
|
|
|
Post by booky on Feb 4, 2023 18:57:25 GMT 2
Гледах автобиографичния филм за Памела Андерсън - Pamela, a love story. Хареса ми, единствено към края ми стана малко скучен, но според мен е направен добре. Никога не съм се интересувала от нея, но и малкото мнение, което имах, се промени, след като гледах филма. Мисля, че са добре представени последствията от това да израстнеш в токсично семейство и как много често травмата от това се прехвърля върху бъдещите ти връзки и живот, като цяло.
И понеже напоследък много се интересувам от психология свързана с нарцисизъм, gaslighting, домашно насилие и подобни теми, реших да си пусна Alice, darling. Актьорската игра на трите дами ми хареса много, но историята някак ме разочарова. Нямаше достатъчно дълбочина. Докато не се случваше нищо, изведнъж всичко се разви много бързо и някак повърхностно. Жанрът се води трилър и драма, но за мен със сигурност не беше трилър.
Ако имате предложения за трилър на тези теми, предлагайте смело.
Много харесвам това късометражно филмче по темата.
|
|
|
Post by verkapiperka on Feb 20, 2023 23:50:57 GMT 2
Гледах и ми хареса Blueback:
|
|