|
Post by Deleted on Feb 6, 2023 14:44:54 GMT 2
Капитонова споделяше в стори, че събира пари за по-голям апартамент, иска майка й да дойде в България. Баща й наистина е починал. Не знам обаче дали го е споделяла публично или само на курсистите. Но тя вече работи, за да изкарва парите си. Полага огрмони усилия, за да убеди, че това са лесно изкарани пари. Имам приятели, които й караха курсовете - нон стоп. е на линия в телеграм. Иска да постигнат резултати, за да може още и още хора да купуват курсовете. Иначе не мисля, че вече е с чичи, защото стандартът й рязко спадна. Няма вече подаръци, почивки, ресторанти. Не дава вече пари за спорт, а ходи когато й платят да промотира нещо, всеки месец на различно място. Определено е в спестовен режим, в което няма нищо лошо - има си цел да купи 3стаен апартамент. “Полага огромни усилия за да убеди, че това са лесно изкарани пари” - напълно съм съгласна с теб, и аз мисля че всъщност денонощно е на линия и че нищо от това не е лесно или без усилия. Доста наивен трябва да си за да повярваш, че петцифрените суми падат от небето. Или рийлса й: работя по няколко часа на седмица. Де да беше така лесно. Дори да има хиляда асистенти и монтажисти (а тя няма), пак всичко това отнема много време. Но аз бях с впечатление че е с чичи, просто че той може би е по-ангажиран и тя е решила да си запълни времето с нейни проекти.
|
|
|
Post by paws on Feb 6, 2023 15:23:05 GMT 2
Тъкмо и аз гледах рийла на лукшъри гуруто... Трагедия, толкова крива отвсякъде, а тази усмивка..... :Х
|
|
|
Post by Deleted on Feb 6, 2023 16:01:48 GMT 2
Тези дни ми попаднаха сторита на Пепе със Сиена и мисля, че малката ще ви опровергае в твърденията, че като порастне ще стане по-различна и ще се отцепи от семейството инфлуенсъри. Даже ще затвърди и надмине сестра си Софка, ми се струва на мен. Точно защото това малко сладко детенце има душица на бунтар Пепето я очакват много интересни години, ако изобщо вземе на сериозно майчинските й задължения.
|
|
694 posts
Member is Online
|
Post by yanp20 on Feb 6, 2023 17:25:06 GMT 2
Скоро Капитонова каза, че всеки ден ще качва рийлс видеа, явно заради алгоритъма на ИГ. Гледам, че и Гергана няма празно, 13 от 15 на пръв поглед, но защо за Бога слага някакви снимки, които нямат нищо общо. Така де, аз разбирам защо ги слага, но така не се ли губи смисъла на видеото? Ако аз съм неин върл фен и искам да науча “Как се прави коремна преса в кухнята”, как да разбера по снимка с жълт пуловер и кафяв панталон? 😀 prikachi.net/image/84LDNh
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Feb 6, 2023 17:31:36 GMT 2
Скоро Капитонова каза, че всеки ден ще качва рийлс видеа, явно заради алгоритъма на ИГ. Гледам, че и Гергана няма празно, 13 от 15 на пръв поглед, но защо за Бога слага някакви снимки, които нямат нищо общо. Така де, аз разбирам защо ги слага, но така не се ли губи смисъла на видеото? Ако аз съм неин върл фен и искам да науча “Как се прави коремна преса в кухнята”, как да разбера по снимка с жълт пуловер и кафяв панталон? 😀 prikachi.net/image/84LDNhСлага такива снимки, че иначе, ако някой й отвори профила ще трябва да я гледа как се гърчи като червей и веднага ще излезе от него. Все още чакам някой да я изтипоса във видео в YouTube. Тази Кристина.. не мога да разбера защо не си оправя зъбите. Някъде беше казала, че заради детето й не може да отдели финанси или нещо подобно, но в същото време си купува айфон, Старбъкс и ходи до Турция, за да си купи рокля за нещо незначително? Приоритети.
|
|
|
Post by Deleted on Feb 6, 2023 18:09:41 GMT 2
Много са ми странни аргументите със Старбъкс. Струва 5-7 лв според размера, да не мислите, че с 3-4 на месец ще събере някой за такива големи инвестиции или дори 7-8.. брекети под 4бона в София като оферта ми даваха последно есента на 2022. Телефонът на тези залепените за него (тях обсъждаме тук) си е нужда 😃😃 По мои наблюдения в Турция ходят разни селски бекове за торби с по- евтини лекарства и храна. Много ми е странно как се пести пари чрез пътуване до някъде чрез харчене на гориво. Но разни хора
|
|
|
Post by haladriel on Feb 6, 2023 18:12:13 GMT 2
При всички инфлунцки, както и при Капитонова парите са лесно изкарани (може би само при Попова и Валери не, защото продължават с ютуб). Не разбирам защо я определяте като много работна. Вкараха я в няколко риалитита, докато чичи я спонсорираше, разбира се увеличиха ѝ се последователите и реши да направи един курс. Не знам дали тя самата го е правила или само превела от руски на български, но тук не говорим за усилен труд месеци наред. Максимум няколко дни го е писала, дори Тейче отдели повече време за магистратурата си, отколкото Капитонова за курса. Или както онзи ден, отиде да купи 2 вафли и да плати няколко сметки и вече била много работна. Ами не е работила 8 часа, макс 2-3 часа да ѝ е отнело всичко. Лесни пари са си каквото и да си говорим, тя просто не се оплаква както другите, че работи много.
|
|
|
Post by cloudedmind on Feb 6, 2023 18:45:44 GMT 2
Аз пък съм огромен противник на тезата, че парите са "трудно" изкарани само ако си лекар/пожарникар/адвокат, а ако работиш модерна професия, си лентяй. То се вижда кои се стараят постоянно да са интересни, качват много, правят добри реклами, не си пренебрегват различните канали... и кои се появяват само при реклама и я снимат от дивана/колата.
|
|
|
Post by veereto on Feb 6, 2023 19:01:15 GMT 2
Много са ми странни аргументите със Старбъкс. Струва 5-7 лв според размера, да не мислите, че с 3-4 на месец ще събере някой за такива големи инвестиции или дори 7-8.. брекети под 4бона в София като оферта ми даваха последно есента на 2022. Телефонът на тези залепените за него (тях обсъждаме тук) си е нужда 😃😃 По мои наблюдения в Турция ходят разни селски бекове за торби с по- евтини лекарства и храна. Много ми е странно как се пести пари чрез пътуване до някъде чрез харчене на гориво. Но разни хора Точно от такива дребни суми за ненужни неща като старбъкс, кроасани от Савини, цигари и т.н. накрая на месеца си се събира една сума, като за месечна вноска.
|
|
|
Post by sisi on Feb 6, 2023 19:03:15 GMT 2
Тъй като съм в сферата също и имам преки наблюдения върху нашия бранд - да снимаш, подготвяш и да правиш добър кънтент за профила си е доста работа, и то работак като всяка друга. Аз в никакъв случай не я подценявам. Има само няколко инфлута, които наистина се страрят и им личи, че работят. Те създават интересно и разнообразно съдържание. Обработката на видеа за Youtube канала отнема понякога по повече от 8 часов работен ден, рийлсовете също.. Масовто като Пепе(която снима в колата с телефона) и Гергана(която ни пита дали сме закусвали сутринта) са дъното на всичко, което трябва да бъде инфлуенсър маркетинга. Ние например работим почти всеки ден до късно вечерта (след 22:00), докато моите приятели свършват работа още в 18 и си имат времето за тях си. Но това е нещото, което води към целта. Говоря за хора (около мен), които работят наистина , а не търкат дивана, като Гергана и се снимат с торбиичките под очите уж от работа...
|
|
|
Post by vrana on Feb 6, 2023 19:28:03 GMT 2
Някоя от феймъс инфлуцките споделила ли е нещо за заметресението в непосредствена близост до България? Никоя от тези които прегледах не са споменали и едно стори по темата. Знам, че не е много забавна тема, но всички международни медии го отразяват от сутринта. Явно Турция и Сирия не са фенси и няма « pray for… ». Ивана ни е питала радваме ли се на времето навън? Верно ли? Ми не, при мен е супер слънчево и готино време, но ми е супер тегаво. Не че и аз съм мега алтруистична, но ми е тегаво за пострадалите, за дечицата. Вече има отворени сметки за дарения, предполагам, че ще събират и друг вид помощи, храна, дрехи. Ми споделете нещо, де да знам. Говорим за природно бедствие, хиляди загинали…няма политическа тема, взимане на страна и изказване на мнение. Просто човечност.
|
|
|
Post by Deleted on Feb 6, 2023 19:40:04 GMT 2
аз мисля, че Валери наистина е една от най-работните и развиващите се. Личи си, че влага не само време (една от малкото, които все още правят ютюб видеа), но и прави екскурзиите както си трябва - хубави дестинации, подбират маршрути, хотели, плащат си за всичко сами. Отделно плаща за кадри в дронове. Определено е доста напреднала в обработката на видеата и снимките.
за грим видеата й - личи й, че гримът й е страст, инвестира в скъпи гримове, не чака само пратки. Това че ползва филтър за лице не ми прави впечатление, всички ползват Петканова си слага нос, Капитонова се прави по-слаба, Гучи си слага ново лице.
Отделно стилът й на обличане ми е доста приятен, не парадира с unboxing на скъпи придобивки. Харесва ми и че не е поддала на модата и няма корекции. В началото си мислих, че устните на Теа, Поля, Петканова са умерени, те обаче прекалиха с филърите. Капитонова пък от раз се сдоби с кофти уста.
|
|
|
Post by tsvetentse on Feb 6, 2023 20:32:45 GMT 2
О, не. Новото начинание на Попова е подкаст канал с брат й. Не съм гледала видеото, неам нерви. Мъж на 20 години не си знае егн-то, това на 2рата минута. Затворих видеото, смятам, че ще ми е крайно безполезно и безинтересно.
|
|
|
Post by mandarina on Feb 6, 2023 20:41:50 GMT 2
О, не! Какво гумненце... Не съжалявам за може би резките думи, но тия са егати неприятното семейство.
|
|
|
Post by 🙃 on Feb 6, 2023 20:57:50 GMT 2
То па всеки втори подкаст. За чий и тоя лигльо ще се обяснява.
|
|
Daviz
Administrator
Administrator
|
Post by Daviz on Feb 6, 2023 21:31:10 GMT 2
Аз пък съм огромен противник на тезата, че парите са "трудно" изкарани само ако си лекар/пожарникар/адвокат, а ако работиш модерна професия, си лентяй. То се вижда кои се стараят постоянно да са интересни, качват много, правят добри реклами, не си пренебрегват различните канали... и кои се появяват само при реклама и я снимат от дивана/колата. Напълно подкрепям, но на тези които наистина дават всичко от себе си просто им личи и ти е кеф да ги гледаш и да похарчиш "малко пари“ заради тях. Пример : Симеона
|
|
1,339 posts
Member is Online
|
Post by fif on Feb 6, 2023 21:37:02 GMT 2
Може да е работа, но каква отговорност носи човек като Капитонова с нейната работа (дори и да работи по цял ден) това, което бълва като съдържание? Та тя рекламира основно парцаля и бижута, в момент си своя собствен курс.
Хайде, няма да споменавам професии като лекар, адвокат и т.н, но дори една жена в застрахователна агенция например носи повече отговорности от един инфлуенсър.
Попова отдавна не я следя, но нейните видеа винаги са хубаво осветени, следват един стил, добре монтирани, както и на Шопови.
Иначе за айфона на Кристина, вчера бях свидел една жена си купи айфон на изплащане и й казаха по 170-180 лева на месец, та сигурно така го е закупила, брекетите може би щяха да й легнат на същата цена, ако приемем, че са около 4-5к и ги изплаща 2 години, ама приоритети.
|
|
|
Post by pchelica on Feb 6, 2023 22:26:45 GMT 2
О, не. Новото начинание на Попова е подкаст канал с брат й. Не съм гледала видеото, неам нерви. Мъж на 20 години не си знае егн-то, това на 2рата минута. Затворих видеото, смятам, че ще ми е крайно безполезно и безинтересно. Какво може да научи човек от момче, което не знае каква специалност е прието?
|
|
|
Post by Deleted on Feb 6, 2023 22:44:11 GMT 2
Ами никой не изкарва дейността на Капитонова като важна, изморителна, полезна и тн Казваме, че е времеемка. А самата Виктория от седмици бълва по 60 сторита на ден, в които се мъчи да ни убеди, че не си мърда пръста и парите разбираш ли валят. Не знам защо е нужно в инфлуц тема да намесваме лекари, съдии, и тн. Всеки си е избрал професията, а с нея идва определен доход, отговорност и значимост. Никой не е по-малко човек само защото е с незначима професия или пък с незначителен доход.
|
|
|
Post by ggvt on Feb 6, 2023 22:50:31 GMT 2
Тази Кристина Георгиева ми изглежда доста младичка. Иначе като се е писала полезен блогър, можеше наистина да е полезна за medical mama community. Детенцето е супер сладко, но има проблем и ако тя участва в каузи, разяснява, обясни за трудности с лекари и дори със самото ни общество, което абсолютно обръща гръб на хората с проблеми, ще е открояваща се поне за България. Това си е все пак лично решение, но сега профилът й е доста безинтересен. Тя е на 24г. Още преди време участваше в разни фотосесии и я знам покрай общ приятел, та доста се изненадах от инфлуенсърските й напъни. Иначе в действителност би била доста полезна, ако споделя ежедневието си с детенце със специални нужди. Тя още преди доста време в един въпросник беше казала, че не иска да говори по темата за детенцето й, защото все още не се чувства готова.
|
|
|
Post by Раче Осмокраче on Feb 6, 2023 23:12:36 GMT 2
Ами, вярно е, че всеки си има приоритети, но и хората са в правото си да не разбират приоритетите на другите. Няма как да е нормално хубаво, младо момиче да не си оправи зъбите, а да дава по 5 лева за кафе. Не може да си на 26 и жлъчката ти да е пълна с камъни, а ти да ядеш само боклуци. Просто и двете са извън здравата логика.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
|
|
|
Post by fine on Feb 7, 2023 0:44:21 GMT 2
|
|
|
Post by snowflake on Feb 7, 2023 8:44:10 GMT 2
Не виждам Попова с какъв труд се е изгърбила. Извинявам се, но тя какво прави във видеата си? Влоговете и по 30-40 минути тя седи на земята и говори на камерата в 90% от тях. През другото време готви. Дори във влоговете от морето пуска един кадър на плажа и през другото време само разказва какво е правила и къде е ходила. Ами то и ние можем да снимаме такова съдържание. Кажете ми нещата, които тя прави не ги ли правим и ние всеки ден? Просто не го снимаме и качваме и съответно не ни плащат, за да сготвим. В главния канал два месеца отваряше календари. О, ужасът ... . Отваряла съм календари, не е къртовски труд, даже е наслада. Други видеа просто сяда и разказва неща отпреди сто години. Отново ние това го правим на кафе с приятелки и да се повторя не ни се плаща. Скучна е, това е. За Валери съм по-съгласна, че влага повече, поне си вдига дупИто и пътува няколко хиляди километри, за да направи съдържанието интересно.
|
|
|
|
Post by paws on Feb 7, 2023 9:16:08 GMT 2
Някой от великите ни инфлуенсъри сподели ли за случващото се в Турция... Или не е инстаграмско и не носи пари, че да го правят Аз където не съм инфлуенсъри винаги споделям подобни неща и смс пращам, не мисля, че е толкова трудно.. Ама приоритети
|
|
1,339 posts
Member is Online
|
Post by fif on Feb 7, 2023 9:40:16 GMT 2
Само не знам къде съм упоменала кой е значим като човек и кой не на базата професия.
Валери ходи на тези почивки не заради аудиторията си, а заради себе си, просто паралелно снима.
За Попова просто споменах, че има хубаво оформено съдържание, а не че се бъхти като гламава.
На Кристина зъбите са ужасни, криви, жълти, ама то си е за нея. Ако ще и най-скъпата и лъскава рокля да сложи, най-скъпия телефон да си купи и най-хубавата коса да има не може да си компенсира моментното състояние на зъбите.
|
|
|
Post by Раче Осмокраче on Feb 7, 2023 9:46:05 GMT 2
4-5K за брекети се събират с постоянна работа и известни лишения. От закуски и кафе няма как да се събере сумата, но като махнем кафето, намалим излишните боклуци и ходенията до Одрин, глупавите курсове и се хванем на постоянна работа, се събират. 100 от тук, 200 от там и имаме някаква месечна вноска. Въпросната Кристина не я следя в детайли, гледала съм отделни клипчета, но си направих труда да видя последните и качени сторита - Инстабум бала, Озон, брънч - ами, всичко това си е някаква сума. Младо момиче е, нормално е да и се излиза и ходи по заведения, но тогава просто оправданието не е "Не мога да си позволя брекетите". Не, муци, можеш, просто не искаш.
|
|
907 posts
|
Post by Halliwell on Feb 7, 2023 9:59:04 GMT 2
Преди 4-5 месеца бестито си сложи брекети (горни и долни) в iSmile Dental Clinic, София на цена от 3600. Много е доволна и е почти на финала на лечението. Брекетите си ги изплаща, защото има и такава опция. Факт, от закуски и кафе не могат да се съберат пари, но в дългосрочен план може да се събере една не малка сума в помощ на лечението. Още повече, когато лечението ти е дълго и сумата може да се разпредели на много повече от 6 месеца както е при бестито, не би трябвало да е чак такъв проблем човек да задели някакви пари. При двугодишно лечение се пада около 150 лв на месец например. Каквото и да си говорим при много хора нещата опират до "приоритети" или може би и срам да сложат брекети. Случаите, когато един човек е наистина финансово затруднен, също съществуват, но много често не е баш до нямането на пари, а е до нямането на пари за брекети. Онези две мауглита Сузи и Рени, които се кълчотат в тик тока, имат хубави наредени горни зъби, но при долната челюст положението е алеле-мале. Не знам дали са взели мерки, но доскоро изглеждаха доста криви, когато говорят. Това, което тези девойки явно не разбират е,че инвестицията в хубавата усмивка ще им даде не на последно място много и по-добро самочувствие, което тоновете грим, удълженията за коса и миглите няма как да им дадат.
|
|
|
Post by l4444 on Feb 7, 2023 10:16:16 GMT 2
Понеже ми е интересна темата за професиите и имам мнение, ще се върна на нея. Абсолютно ясно е, че трябва да има всякакви професии, но също така е нормално различните професии да се ползват с различно уважение и едни да се ценят по различен начин от други, както и да са свързани с различни възнаграждения и, общо взето, макар и грубо казано - всеки да си знае мястото.
Много ме дразни изразът “в България така, пък на запад - еди как си”, но в този случай е факт, че тука тотално е размито това, за което говоря.
Не че от социални медии и инфлуенс маркетинг не се правят пари навсякъде, но все пак никъде това не е топ нещото, от което да изкарваш пари и дори смятам, че е тъпо и опасно да се рекламира като такова. Както виждаме, какви ли не неориентирани девойки и младежи ежедневно се вливат в редиците на инфлуенса - да се мъчат да сричат пред камера, да се чекнат в дебилни танци и да обясняват колко времеемко е да “монтираш видеа”, и как то си е по-сложно от 9 to 5 job.
Като цяло нямаше да ме е грижа за тези напъни, стига да не ги изкарваха като еднакво смислена и доходоносна работа, както “лошите непрогресивни класически професии”, защото не е. Като продукт, който смесва класическа реклама с reality TV, не ми се струва, че има някаква уникална ценност, без която всички ще умрем, или ще си влошим качеството на живот, или ще се осакатим душевно, че да ми се пънат всеки ден да ми обясняват по колко часа монтирали, колко проекта планирали и какви торбички под очите имали. Стига…
|
|
|
Post by Deleted on Feb 7, 2023 10:22:24 GMT 2
Fif, не заради теб написах това със значимост и тн, а защото по принцип се споменава често тук все едно лекарите, учителите и тн са светци, а всички останали са безполезни продажници.
Капитонова изглежда като водач на секта с всички тези отчаяни лузърки край нея.
Едит: не е запазена марка на България това инфлуците да изкарват повече от много други професии. В САЩ примерно всяка втора драпа да си покаже задника и Старбъкса, точно защото 20 хиляди последователи са достатъчно да си джиткаш с мноооооооого приличен доход. Междувременно учители и мед. сестри тънат в мизерия - САЩ и западна Европа. България не е изключение, а част от общото правило
|
|