|
Post by Deleted on Nov 8, 2021 12:58:28 GMT 2
Лондоско време 😂 но бях чела, че наточно е все в тъмни кадри, за да допренесе към цялостният вид на сериала. Харесвам го, Джоди е уникална актриса, с тия акценти дето ги сменя без проблем и самата игра на пълен непокис е много добра.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Nov 9, 2021 9:50:02 GMT 2
Лондоско време 😂 но бях чела, че наточно е все в тъмни кадри, за да допренесе към цялостният вид на сериала. Харесвам го, Джоди е уникална актриса, с тия акценти дето ги сменя без проблем и самата игра на пълен непокис е много добра. Sent from my iPhone using Tapatalk Криси, аз за този сериал говоря и не срещам Джоди ? Да няма още един с подобно заглавие? www.imdb.com/title/tt1637727/fullcredits/?ref_=tt_ql_cl
|
|
|
Post by Deleted on Nov 9, 2021 10:31:08 GMT 2
Лондоско време 😂 но бях чела, че наточно е все в тъмни кадри, за да допренесе към цялостният вид на сериала. Харесвам го, Джоди е уникална актриса, с тия акценти дето ги сменя без проблем и самата игра на пълен непокис е много добра. Sent from my iPhone using Tapatalk Криси, аз за този сериал говоря и не срещам Джоди ? Да няма още един с подобно заглавие? www.imdb.com/title/tt1637727/fullcredits/?ref_=tt_ql_clТака е като не съм прочела правилно заглавието.. 😂😂 мислих си, че за Killing Eve говориш. 🤷🏻♀️😆 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Adoralova on Nov 11, 2021 3:04:36 GMT 2
Действието се развива в Сиатъл,а той е известен с най-облачният град (28% слънчеви дни от цяла година) с най-депресираните хора в Щатите. Използват мрачните дни,за да се впишат още повече в мрачния сюжет.
Ние започнахме Homecoming,но сюжети за войни,ветерани,пост троматичен стрес и тн въобще не ме вълнуват и го зарязах на 3-4ти епизод.Съпруга ми догледа сезона,но няма да гледа втори,защото и той не е голям фен.
Сега стартирахме Carnival row на Амазон Прайм,но там пък феи и фантазмагории,та не знам дали ще го довърша.Само 8 епизода е,което намирам за положително.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 20, 2021 19:42:42 GMT 2
Изгледах The Morning show, като цяло ми се видя по-слаб сезон от първият, защото за мен този сериал трябваше да бъде само с един сезон и да приключат историята просто. Последните 3 серии бяха най-интересните и може би най-добре изиграните от Дженифър... С зарязаването си с Ковид и пресъздаването колко тежко може да го изкараш ме очарова и дори настръхнах какво са преживели хората, които са го изкарали тежко и наистина колко страшно може да бъде и как не знаеш дали ще оцелееш до следващият ден. Просто не знам дали има човек, който да изгледа тези сцени и да не се замисли колко хубаво е, че вече има ваксини за този вирус и колко по-лесно е сега отколкото преди 2 години.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Nov 21, 2021 18:06:04 GMT 2
Изгледах първа серия на новият сериал на НВО Сцени от един семеен живот. Малко съм със смесени чувства, уж ми хареса ама някакси нещо ми липсваше и историята е малко странна, но ще му дам шанс. И аз го изгледах и не мога да определя хареса ли ми или тотално не. С много смесени чувства съм, макар че харесвам психологическите драми. Определено ми беше тегав за гледане, но го изкарах до края. Почнах го основно заради актьорите, но не ми хареса как част от историята се развива като си разказват случките един на друг. Особено пък в последния епизод. Не мисля, че бих го препоръчала.
|
|
|
Post by ariel on Dec 3, 2021 19:41:24 GMT 2
Не съм изчела всичко, но да напомня, че новите серии на Декстър излязоха. Аз лично не съм впечатлена и даже имам очакване за финала. Декстър почти не е мръднал за десет години. Пишете в коментарите дали ще го следите хаха
|
|
|
Post by Adoralova on Dec 4, 2021 8:16:59 GMT 2
Ние завършихме Domina (Приятно,бързо сериалче от няколко епизода базирано на исторически факти) и The Undoing(изгледахме го на един дъх.Страхотен кастинг и сюжет.Аз,която уж ги разбирам мистериите,до последно си мислих,че Кидмън е убийцата,но не помни какво е направила)
2021-ва ще я запомня с много хубави сериалчета.Това ни е любимото хоби на мен и съпруга ми - децата заспали(алелуя!) и да седнем с чаши чай в ръка пред големия екран.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Dec 6, 2021 14:01:40 GMT 2
Ще си позволя да копирам мнението си от другия форум, за да съм в крак с вас! Тук винаги намирам много адекватни мнения и интересни предложения! Последните два месеца изгледах: Squid Game-интересен, различен, определено успя да ме заинтригува. You-трети сезон. Допадна ми общо взето. Не съм сигурна обаче какво може да предложи четвърти. Sinner-четвърти (последен) сезон. Хареса ми-мрачен, дори зловещ, мистичен до някаква степен, историята грабваща и необикновена. Първи и втори сезон намирам за чудесни, само трети не успя да ме заинтригува (с изключение на актьорския състав ). Cruel Summer-на един дъх го изгледах! Тийн е, но пък ми бе изключително интересен. Намирам сходства с 13 Reasons Why? поради идентичния начин на разказване на историята, ретроспекциите и дори външна прилика между Жанет и Хана. Действието се развива през 90-те години-готина музика, интересни модни решения. Малко повече ще споделя в скрит текст, за да не разваля интереса на потенциални зрители. Този туист накрая определено ме остави без думи. Да, очаквах го, но някак се надявах, че не е истина и Жанет, макар и променена външно, е все онова сладко момиченце с брекети. На няколко пъти ни подсказаха, че Жанет наистина е знаела, че Кейт е отвлечена. 1) Първоначалната й реакция, разбирайки, че са октрили Кейт, в която тя инстиктивно пита мъртва ли е, кой я е убил и т.н., подсказва, че тя знае нещо. В реакцията й прозира страх от факта, че може да загуби всичко, което е постигнала, подражавайки на Кет. 2) Усмивката и вълнението, които излъчва, казвайки на Джейми, че Кейт е изчезнала. 3) Гледайки телевизия попада на момиче, жертва на някакво насилие, което придизвиква съжаление в съда поради начина, по който говори. Тогава Жанет се опитва да имитира поведението й, след като се накрая се усмихва злокобно-както и в последната сцена на сериала. Жанет излиза абсолютен социопат, който освен че не нездраво подражава на Кейт, демонстрира и извратено желание за влизане в чужди домове, извършване на дребни кражби и изричане на лъжи без последствия и наказание.
|
|
|
Post by ☀ on Dec 6, 2021 14:14:47 GMT 2
В момента съм на втори сезон на Love Life и ми допада, леко е. Бях впечатлена от Hellbound обаче. Никакъв ужас не е, но ми харесва какви ценности се опитват да възпитат тези корейци в хората. А края на сезона беше като обещание за втори такъв и нямам търпение.
Пуснах и Money Heist последните серии, надявам се да има силен финал, защото до момента е нямал слаб сезон.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 17:31:25 GMT 2
Добре че сте вие да кажете, че Love Life има втори сезон, тегля го и го почвам. Първи сезон много ми хареса, лекичък и разведряващ сериал. Иначе гледам новият сезон на Succession, допада ми много, каста в страхотен! Сексът и града и мен сигурно ще ми е странно да го гледам, но ще се пробвам. За почивните дни около Коледа знам, че ще имам какво да гледам, тъй като излиза втори сезон на Emily in Paris.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 20:31:34 GMT 2
Момичета, аз съм в шок от And just like that... Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 20:43:55 GMT 2
Аз все още не смея да пусна епизодите, защото все си мисля, че след тях ще гледам по друг начин на сериала, а е един от любимите ми. Гледала съм го десетки пъти.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 20:50:06 GMT 2
Изгледах първа серия и съм WTF??? И да, странно е като цяло, всички са възрастнни, усещането не е като едновремешният сериал и най-вече Саманта я няма..
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 21:01:44 GMT 2
Ох, и аз, Ади... Филмите бяха разочароващи, но не промених мнението си за сериала. Сега съм объркана, определено. В края на втори епизод съм...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 21:09:05 GMT 2
Момичета, съвсем ще ме разколебаете От филмите не бях чак толкова разочарована. Изсмукани от пръстите бяха, но се носеха. Но още след като разбрах за продължението, новото име, липсата на Саманта и вече бях предубедена към And just like that... Не знам, защо решиха да го направят. До сега почти не се сещам за пример, в който нещо, което е било хит и след това да не бъде опорочено с новата си версия. И тук май е същото.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 9, 2021 21:22:55 GMT 2
Можеше определено да го продължат. За мен Sex and the city винаги е бил филм, който ме измъква от ежедневието. Но сега ме закопаха. Може би щеше да е добре да не бягат толкова драстично от основната линия. Знаем какъв е живота, няма нужда да ни се напомня и във филмите, особено в тези предназначени за релакс.
|
|
|
Post by okay on Dec 9, 2021 23:22:53 GMT 2
Такааа, и аз съм в шок. Имах нужда от разруха, защото цял ден съм разстроена, идвам си вкъщи, пускам с нетърпение, за да разпусна и...се разстроих повече. Но бях приятно изненадана, че са качени два епизода. Първият епизод тръгна вяло и си викам "оххх, де да беше така в истинския живот". И на сцената с Тузаря и Кари си мислех "каква пък е тази песен?" и се чудех какъв е смисълът. В целия сериал ми харесва това, че няма малък детайл, който да е случаен и да не е натоварен със символика или някаква идея, която да не се развие по-нататък. Заявката, която дава този сезон, е, че ще бъде много по-инклузивен и желанието на продуцентите е да се вземе предвид критиката, че това е "най-белият сериал след" Приятели". Това все пак е американската реалност, но тя достига и до нас заради медиите и глобализацията. На мен ми остави чувството, че се срещам със стари приятелки, които не съм виждала от много време.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 10, 2021 6:41:28 GMT 2
Според мен са го измислили, за да покажат как продължава живота след смъртта, съдейки по заглавията на епизодите. Но е скапано. 20 г. всички се радваме на тяхната любов, беше толкова трудно постижима и накрая ни върнаха обратно в реалността. Да не коментираме и слабата актьорска игра, недомислието... Като видиш, че нещо е станало с любимия ти, ще викнеш Бърза помощ, а няма да го отписваш. Доста нескопосан момент. Иначе и аз усещах, че нещо подобно ще се случи, когато даваха успоредно сцените и музиката, която ескалираше... Но не очаквах, че ще умре. Не ме изкефи и реакцията на Кари, когато Миранда дойде - зад нея трупа на мъжа й и тя пита приятелката си What I am going to do now, натъртвайки на I. Липсата на сълзи също ми беше странна. Да, в такъв момент сълзите свършват, но обикновено човек е доста неадекватен, а не като нея... Беше различен човек в сериала и очаквах да запазят образа й. Едно е да си помъдрял, но друго е да смениш реакциите. Не зная... Объркана и шокирана съм. Вероятно ще дават още от Мистър Биг, защото го има в снимките, може би ще си връща спомени за него... Което ще е още по-тъжно за нас. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by /*/ on Dec 10, 2021 8:37:48 GMT 2
И аз се присъединявам към отбора на шокираните. Исках нещо цветно, забавно, остроумно, а накрая получих един бъркоч от незнам и аз какво. В ступор гледах двата епизода и тотално ме депресираха с наклона към, който са тръгнали да вървят. Нищо, ама нищо не е останало от чара на култовия сериал, Саманта осезаемо липсва. Имаше толкова нелепи сцени и диалози, че не можех да повярвам, че същите тези хора са създали оригиналния сериал. Ще го изгледам докрай, но мнението ми е, че това беше излишно и сериала трябваше да си остане в миналото, а не да се пънат и да правят това недоразумение.
|
|
|
Post by ☀ on Dec 10, 2021 14:46:28 GMT 2
О не, то е мъка да се гледа това нещо От толкова напъни да е политическо коректно са превърнали сериала в безвусна боза. Чудих се на диалозите и засегнатите теми. Все едно главните герои са полезни изкопаеми за днешното поколение. Мне.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 10, 2021 19:48:18 GMT 2
Страшно разочарована останах след първите два епизода! Със сигурност няма нищо общо от оригинала. Добре, че името е друго, та може един ден децата ни да не свързват Секса и градът с това. Опитът да се вплетат проблемите на 2020 и 2021 година в сериала е пъъъълна катастрофа! Липсата на Саманта наистина е осезаема, а в началото, докато Миранта и Кари говореха за това, къде е Саманта, малко ми се стори, че разказват реалната история, защо тя не участва в сериала. Цялата идея на подкаста на Кари ми е направо противна. Много е дразнещо, как едва ли не след 50 години според сериала, живота свършва. Всички се държат все едно са на 70, а не на 50. Историята на Кари и Тузара е точно изстрадана, може би не е имало друг сериал, в който всички да тръпнем в очакване да видим, дали те двамата в крайна сметка ще са заедно. Филмите не бяха чак толкова зле, но това сега е наистина много тъжно. Проблемът изобщо не е в белите коси, бръчките и телата на главните героини... За да не съм съвсем и изцяло негативна ще кажа, че флоралната колекция на Оскар де ла Рента ми е любима.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 10, 2021 21:43:55 GMT 2
А това да гледаш някакъв дядка как мастурбира... бях WTF... Цветове, религии, полове... ужасно... Колкото повече се натъртва за различията ни, толкова по-голяма важност им се придава и толкова по-голяма става бездната между нас....
|
|
|
Post by The Judge on Dec 11, 2021 2:05:03 GMT 2
Не съм го гледала, но аз бях чула слухове, че щв го има това. Ненужно. Като цяло е яко да ги представят сшед 20 години, но абсолютно излишна драма. Даже не знам дали да го гледам. You го избутах до 3 сезон. Не мога да го понасям този червей, не знам ка решиха да го изберат, но и като актьор е мега зле. Clickbait ско не сте гледали - на мен ми хареса. Много. The bold type също. Там засягат всякакви проблеми нс 21-ва,но доста успешно. Squid game не ми допадна мн. Не съм фен на азиатската култура, но поне е нещо оригинално.
|
|
|
Post by primadonnagirl on Dec 11, 2021 17:03:41 GMT 2
И аз съм меко казано разочарована от And just like that, даже не знам дали да гледам останалите серии.. Много слаба актьорска игра, супер криндж беше през цялото време, сценария не ми допадна изобщо, просто го няма чара на S&C.
|
|
|
Post by komkama on Dec 11, 2021 20:02:35 GMT 2
Ужасно разочарована съм и аз от And just like that, хем не съм най-голямата фенка на Сексът и градът. Бях разочарована, че HBO не направиха продължение на Приятели, а само нескопосана документалка, но като гледах това недоразумение, се радвам. Все едно други актриси играят други героини. Нищо общо с предишните. Да, остарели са и животът им се е променил, но не са си сменили самоличността. Всички са бледо криндж копие на предишните. Имам чувството, че сценаристите са имали списък с всички модерни теми и ги набутаха още в първия епизод: полови роли, хомосексуализъм, легализиране на марихуаната, ковид, бяла коса, всички видове хора от всички раси да са включени, никой да не бъде обиден по никакъв начин. Знам, че американците много държат на това, но така се губи автентичността и става неприятно за гледане. Ако беше нов сериал, иди-дойди, ама да набуташ тая манджа с грозде в стар, любим сериал е ужасно и новото име не ги оправдава.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Marsia on Dec 12, 2021 8:20:34 GMT 2
За And just like that съм със смесени чувства. Голям почитател съм на сериала. Филмите също ми допаднаха. Обаче това продължение нещо не ме впечатли. Не ми пречи, че са поостарели актрисите. Имаше много моменти, които си носят типичната за Секса и града обстановка,атмосфера и емоция. Усетих носталгия дори, обаче ... наистина много криндж сцени . Усетих се, че се чувстам неудобно да гледам на моменти и се чудя, кой е одобрил това нещо, за бога. Мастурбацията директно я пропуснах, нескопосаните сцени на Миранда и професорката 👎 , сексът на порасналия Брейди👎 , Кари и подкаста 👎 и т.н. и т.н. За Тузаря пък съвсем не ми се отваря дума. Просто разочарование. Едва ли да изгледам останалите епизоди.
|
|
|
Post by mar4eto12 on Dec 13, 2021 12:43:09 GMT 2
Каня се и аз от няколко дни да си дам мнението за And Just Like That, та най-накрая седнах да напиша. Нямах никакви очаквания и пак съм разочарована. Сцената с мастурбацията просто я скипнах, не можах да си я причиня. The whole woke thing... no thanks. 55 годишни страдат и са болни сякаш са на 80+. Дядо ми е на 80 и е по-жизнен и деен от Стийв. Като цяло всичко сте казали. Мен ме дразни и как накрая на всеки епизод Кари мега клиширано завършва с And just like that... something. Колко оригинално... Иначе любими сериали са ми Breaking Bad, Black Sails (горещо препоръчвам тъй като не е много популярен), Friends, Brooklyn Nine-Nine, Downton Abbey, The Crown. В момента с мъжа ми гледаме Better Call Saul (prequel на BB) и е у-ни-ка-лен!
|
|
|
Post by okay on Dec 13, 2021 16:53:06 GMT 2
Да, това с оглушаването на Стийв сякаш е на 80 години, беше супер пресилено. Сега гледам Maid по Нетфликс. Харесва ми, но ме дразни главната актриса с това колко е странна и наивна. Не е никак весел и разтоварващ сериал. Даже на моменти се улавям как започвам да се дразня на хората, които правят деца от първия срещнат, без образование, без никаква финансова стабилност. Жал ми е за тези деца. Не казвам, че финансово не стабилните хора не бива да раждат, напротив на всеки може да се случи, но да не се пазиш, бащата да те убеждава да направиш аборт... Ами, за тези неща се мисли предварително. Това да не можеш да осигурил покрив над главата на детето си, различен от фургон, е ужасяващо. Пълна депресия. Остават ми още 3 епизода и тогава ще допълня мнението си. Едит: Изгледах сериала, вече чакам втори сезон. Хареса ми начина, по който е направен. Има символика, има непредвидими моменти и не е банален. Най-общо казано пресъздава се омагьосаният кръг, в който живеят хората, които са жертви - дали на някаква зависимост, дали на домашно насилие... Хареса ми това, че изключително неусетно се случват нещата. Аз докато се усетя, че те за втори път се е върнала при бившия си, мина цял епизод. Може и аз бавно да загрявам, не е изключено, но според мен сценаристите по-скоро са имали за цел да създадат усещането, че това е нормалният ход на нещата - много от жервите на домашно насилие се връщат обратно. Човешката психика е изключително сложно устроена. В случая главната героиня не беше жертва на физическо насилие, но страдаше от PTSD, изпадаше в емоционални дупки (това беше показвано на моменти буквално). Няма излишни емоционални излияния, има много шокови ситуации, много моменти, един след друг, в който нещата се объркват, и зрителят започва да си мисли, че изход няма. Има и моментите на "предай нататък" за добрите постъпки, за подадената безвъзмездно ръка. Има ги и случаите, в които няма как да се възползваш от подадената ръка, защото този човек не те разбира. Тежък сериал, дори не знам как си го причиних. През цялото време си мислех, че има неща, които само една жена може да разбере в цялост, и смятам, че това е сериал за жени. Надявам се и мъже да го гледат, разбира се, но си мисля, че мъжете няма как да разберат напълно колко е крехка женската душа, но същевременно как жените често намират сила да сритат не един задник, за да се измъкнат от блатото от семейното нещастие. Интересното в сериала е, че са успели да създадат ужасяващия страх, който изпитват тормозените хора (мъже и жени) без почти една псувня или физически удар от страна на гаджето на главната героиня към нея. Ако напиша, че не ми се насълзяваха очите поне веднъж на епизод, ще излъжа. Гледайте го, като се надявам никоя от вас да не е минавала през нещо подобно, нито ваша близка. И разбира се, пожелавам да не се случва. Нещата никога не са толкова прости като choose your man wisely или "като се омъжва, къде спа".
|
|
|
Post by Deleted on Dec 17, 2021 10:44:27 GMT 2
Какво мислите за Миранда? Още в първия епизод имах чувството, че ще се хване с някоя лесбийка... Ако се случи, ще е доста плосък сценарий. Дори очакването ми в момента е да е черна новата й партньорка.
Сериалът обаче продължава с политическите теми - дъщерята на Шарлот, която не се чувства момиче... Толкова ли е необходимо да се засяга всяка актуална и противоречива тема на днешното общество, вместо да измислят тривиалното продължение, което зрителите очакваме. Навсякъде по медиите гледаме и слушаме за проблемите на обществото, за да ни го натрапват и в сериалите...
Искам да гледам старите Кари, Миранда, Шарлот и Саманта. Липсват ми...
|
|