|
Post by okay on Jan 8, 2022 15:26:41 GMT 2
AJLT беше пълна скука последния епизод. Даже вкаашраха cultural appropriation от нямане какво да снимат. Да не ги бяха пускали въобще. Миранда ми е най-гнусна. Кари е толкова малоумна, че нямам думи. Купува апартамент, който не харесва, после ще го продава. Не и не. Даже забелязах, че си бях на телефона през повечето време, докато "гледах".
|
|
butterfly
God
I'm not anti-social, I'm anti-idiot.
|
Post by butterfly on Jan 8, 2022 15:45:33 GMT 2
Рядко гледам прехвалени сериали, но след бълвочa АJLT, имах нужда от нещо доказано добро и изтеглих първия сезон на La casa de papel. И не съжалих! Напълно заслужен висок рейтинг! Изгледах 15-те епизода за три дни…👀 Започнах следващия сезон и като видях, че е продуциран от Нетфликс, подозирам, че надали ще си запазя добрите впечатления. Дано не съм права, ще опитам да догледам сезона, макар, че концепцията е тотално променена.
Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 8, 2022 17:33:39 GMT 2
La casa de papel и аз мислех да го гледам, защото тук доста момичета го похвалиха. Ще го започна след като привърша с "Тя и той", в момента съм на първите епизоди от сезон 3. AJLT още не съм си го причинила, но довечера ще го изгледам. Да ме пита някой, защо го правя изобщо.
|
|
|
Post by cloudedmind on Jan 10, 2022 19:33:13 GMT 2
Емили в Париж е официално подновен за 3 и 4 сезон.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 10, 2022 23:08:48 GMT 2
Morning show e подновен също за 3 сезон. Втори сезон на Емилито го почнах изгледах 2 серии и нещо не ме грабнаха, едни и същи истории, нищо кой знай какво и не знам какво толкова се прехласват по него.
Препоръчвам Yellowjackets, много е интересен, другата седмица предстои финала и е подновен за 2 сезон. Но да кажа, че има малко брутални кадри от време на време, но не бих казала, че е ужас,а по-скоро трилър.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Jan 12, 2022 10:31:12 GMT 2
За Къща от карти - La casa de papel няма да съжалявате изобщо ! Само 1 сезон е по-слаб /май 3ти/ и то по моя преценка. Страхотен финал направиха и съм страшно запалена по него. Искам малко да го позабравя, за да го гледам отново! Аз започнах да гледам това : www.imdb.com/title/tt6616260/За момента ми допада, малко по-мудно се развива всичко, но е така при скандинавските сериали.
|
|
|
Post by booky on Jan 13, 2022 1:12:49 GMT 2
Най-накрая си пуснах And just like that... И съжалих.😖 От толкова политкоректност не е останало място за сюжет. Някои диалози изглеждат така, все едно героините са прескочили 15-тина години напред във времето и не знаят къде са попаднили и какво се случва около тях. Колкото до операцията на Кари... разбирам, че е била необходима за сюжета, но беше супер нелепо. По-добре да си беше счупила нещо, отколкото този нелеп "дефект", с който си е била съвсем ок цял живот, но сега изведнъж супер спешно се налага операция от днес за днес...
Гледах и Scenes from a marriage. Той доста ми хареса. Имайте предвид, че няма кой знае каква динамика. Филмът е точно това, което казва и заглавието - няколко сцени от един брак. Не ми хареса краят... И може би последният епизод като цяло. Иначе актьорската игра и химията бяха страхотни.
Извинявам се, че следващите неща няма да са в скрит текст, но нещо не ми се получи. 🙈🙈🙈 Сексуалната сцена в 4-ти епизод ме впечатли от гледна точка на реализъм 😂😂😂 Рядко в киното, особено американското, показват нещата така. Там обикновено хората още не са се съблекли, но нещата вече се случват. От друга страна ме накара и да се замисля, как самите актьори са снимали сцената. 😳😳
|
|
|
Post by Kalisa on Jan 13, 2022 16:49:44 GMT 2
Този Money Heist и аз реших да го видя, но нещо засега хич не ме грабва. Изгледах три серии и само гърмежи, стрелби, някакво прескачане във времето. Аз не обичам екшъни толкова. Не го разбирам и не ми харесва ама така или иначе съм го загледала, та ще го мина докрай. Дано втори сезон е по-приятен.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 14, 2022 0:17:56 GMT 2
Изгледах Емилито. Втори сезон ме хвана доста неподготвена. Не очаквах такъв край. Чакам да развият повече героя на Силви и ми е интересно дали ще покажат какво майката на Ками и каза, след като тя им каза какво се е случило(не, че не предполагам, но ще е готино даго сложат като флашбек в някой епизод). Искам да развият малко и героя на Алфи, или да вкарат някаква драма и там. Ще чакам с нетърпение следващия сезон!
|
|
|
Post by Deleted on Jan 15, 2022 14:35:09 GMT 2
И аз се хванах и изгледах Емилито за 2-3 дена, амииии..банален ми е, с нищо не ме изненада и не очаквам и следващият сезон да е нещо уау. Единствено Алфи много ми хареса, страхотен образ и много симпатичен, а Емилито объркана малка дрисла, която не знае какво иска от живота.
|
|
|
Post by vanillapumpkinnew on Jan 18, 2022 20:38:47 GMT 2
Ла каса де папел ми е любимец от години, последния сезон също не ме разочарова, много съм доволна. AJLT е пълна боза, претрупано с политкоректни теми и персонажи, много са пресолили манджата. Емили също ми е блудкав, дори не става за убиване на времето, главната ме дразни много, тоалетите са потресаващи, сюжета също е все едно измислен за един следобед. Надявам се да си харесам някой сериал скоро, който да ме грабне, че повечето ги пускам и на първи епизод съм се отказала
|
|
|
Post by Deleted on Jan 18, 2022 21:24:08 GMT 2
Пуснах си първа серия на новият сериал How I met your father с Ким Катрал, ами друга работа си е тя, а не като ония трите дето се излагат в АJLT. Първата серия ми хареса, забавна е, сега ще пусна и втората, която е излязла днес. Само да кажа, че никога не съм гледала How I met your mother, защото не ми харесваше каста и историята така и не ме грабна и не мога да сравня двата сериала и да знам кой е по-хубав. Препоръчвам и с две ръце Yellowjackets, вчера изгледах и финала на 1 сезон, страхотен е, историята те държи под напрежение и каста е страхотен. Нямам търпение за следващият сезон, дано запазят такова ниво, а не да го развалят.
|
|
|
Post by booky on Jan 18, 2022 21:44:50 GMT 2
Криси, Yellowjackets от гадните хоръри ли е? Трейлърът ми се стори интересен, но напоследък ужасите много ме натоварват и особено вечер ми е неспокойно. 😂😂🙈🙈 В дилема съм, дали да го захващам.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 18, 2022 22:23:59 GMT 2
Криси, Yellowjackets от гадните хоръри ли е? Трейлърът ми се стори интересен, но напоследък ужасите много ме натоварват и особено вечер ми е неспокойно. 😂😂🙈🙈 В дилема съм, дали да го захващам. Не, даже не бих казала, че е точно ужас, за мен е трилър, единствените по брутални моменти са свързани с убийства на животни, за което се изненадах, че го показват и как не са ги погнали от някоя организация. Но все пак сериала е свързан с оцеляването насред нищото, хората трябва да се хранят.
|
|
|
Post by /*/ on Jan 19, 2022 15:19:15 GMT 2
Момичета, аз изгледах така нашумелия напоследък Yellowjackets. Интересно съчетание между трилър и хорър, с елементи на свръхестествено. Малко на Повелителя на мухите ми бие. За мен плюсовете на сериала са нестандартния сценарий, невероятно подбрания каст и добре заснетата кинематография. И момичетата и после зрелите жени са ги подбирали много добре и актьорската игра е на най-високо ниво. За мен сериала си има доста фрийк моменти. Не се показват директно ужаса и страхотиите, но има едно злокобно и тягостно усещане. Няма толкова кървища и неприятни за гледане сцени /изключае няколко/. Много интересна психологическа заигравка има в целия сериал. Ако изключим свръхестествените елементи, ясно си проличава кой с какъв характер е и при екстремни ситуации, коя страна се оставя да надлее в него. В общи линии ставаме свидетел на добре известното - в теб дреме ли зло и оставиш ли се да те завладее, много лесно се превъщаш в чудовище. Характера на всяка една героиня е бая противоречив, няма само черни или бели образи. За да не развалям историята за още негледалите, слагам в спойлер моето виждане за основните героини. {Spoiler} Мисти - младата версия копнее за внимание, любов и приятели, свръхобгрижващ и досаден тип. Всичко това я кара да направи един куп простотии. В течение на времето се вижда как комплексите и я докарват до лудост буквално. Порасналата и версия е една завършена 100%-това психопатка, изпитваща наслада да убива.
Шона - още от младата си версия се видя, че е кофти човек и приятел/предател. Уж мила, уж добра, уж свита, а пък излезе завършен фрийк и убиец. Много ми е неприятна. За нея важи поговорката - тихите води са най-дълбоки. Нат - като млада беше една от нормалните. Сякаш успя да се запази докрай и да не се превърне в канибал и убиец. Потискаше станалото на младини с огромни количества алкохол, което пък я превърна в хленчеща, недоволна лелка живееща в миналото и неспособна да се справи с проблемите си.
Таиса - симпатизирах и. Тя ми беше най-нормална и като млада и като възрастна. Според мен нещата които извърши не ги помнеше/осъзнаваше. Ще я видим във втори сезон как е. Сцената, в която победи /и другата с трупа/ с погледа и ме кара да си мисля, че и оттам ще излезе някое завършено психо.
Лоти - имаше си пророчески дарби и още от началото стана ясно, че нещо не е наред с нея. Може би заради способностите си и това, че носи вътре в себе си някаква тъмнина я направи толкова лесна плячка за злото. В процеса на сериала тя най-много деградира. От мило изплашено момиче с дарби се превърна в пълно куку, подчинено на злато, готово да убива и наранява всеки и всичко.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 20, 2022 18:38:58 GMT 2
Криси, къде гледаш How I met your father? Много я харесвам Ким Катрал. Интересна е, много харизматична и страхотна като актриса.
Гледах днешния епизод на AJLT и си мисля, че Миранда ще я прецакат. Някакси много наивно подходи към Че. А Стив е такава душичка. Идваше ми да го гушна. Къде са тези мъже не знам...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 20, 2022 18:55:43 GMT 2
Криси, къде гледаш How I met your father? Много я харесвам Ким Катрал. Интересна е, много харизматична и страхотна като актриса. Гледах днешния епизод на AJLT и си мисля, че Миранда ще я прецакат. Някакси много наивно подходи към Че. А Стив е такава душичка. Идваше ми да го гушна. Къде са тези мъже не знам... Sent from my SM-G980F using Tapatalk В замунда има качени първите два епизода.
|
|
|
Post by booky on Jan 20, 2022 19:04:56 GMT 2
И аз гледах първите два епизода на HIMYF. Имах по-големи очаквания, защото съм луд фен на HIMYM. Но определено ще му дам шанс. Забавно е, става. Иначе аз го гледах в lookmovie.io Има доста реклами, но ми е по-удобно да ги гледам направо там, отколкото да тегля от замунда.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 21, 2022 0:50:30 GMT 2
La casa de papel ми хареса, но срам не срам, ще си призная, че съм едва на първи епизод от...3 дни Пускаме го вечер, но често заспивам, ММ ме буди, за да гледаме, но аз си спя и на другия ден започваме от там, докъдето аз помня Но определено ми харесва! AJLT - последните епизоди не са чааак толкова зле, но пак не са цвете. Миранда се държи доста нелепо, хем е сериозната и отговорната, хем подскача около Че като ученичка... Сцената с Кари и Питър, които повръщат на мен ми дойде too much. Сериозно се питам, как може Сара Джесика, която е икона в очите на толкова много дами да се съгласи на подобни сцени. Корекциите на Шарлот просто ми бодат очите, съсипала се е тази жена. Не знам, дали е търсен ефект, но ми прави впечатление, че в някои от сцените героините изглеждат супер, а в други са като бабички. Попадна ми статия, че тоалетите в сериала за secondhand. Харесвам много HIMYM, затова ще дам шанс и на новия сериал, който сте коментирали - How I meet your father. Харесвам много Хилъри Дъф и Ким Катрал. От години не тегля сериали и филми, гледам основно в сайта filmisub.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 21, 2022 10:04:56 GMT 2
И аз снощи започнах да гледам Money heist, отдавна се каня, всички го хвалят и най-накрая се реших. Първа серия ми хареса много, но са доста дългички, ще го гледам май доста време. 😄
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Jan 21, 2022 10:18:41 GMT 2
След поредния тъп епизод на AJLТ и аз май ще си започна пак Money Heist. Може ли да карат Миранда да се държи като 23 годишна неориентирана пикла? Бях скандализирана от сцената с Хари и Шарлът в банята, щото нищо скрито нямаше а не е като да не знаем какво държи в ръка нали... И честно казано ми писна на Кари вечната мания тя да е в центъра на вниманието. Миранда споделя толкова важно решение за себе си, а тя мрънка, че видиш ли няма да говорят за проблема й със съседката. Чудя се преди години какво сме го гледали този сериал. А за на Стив образа, който са го направили 80г нямам думи. Така да го смачкаха този образ, чак е обидно да се гледа. Според мен и Че ще изскочи с нещо странично и Миранда наистна ще остане от два стола на земята. Като гледам как са 'доразвили' образите на главните героини само мога да си представя какво са направили със Саманта, че да се откаже. Вероятно не е искала да разваля образа на тази така сексуална жена, сигурно само проблеми са й написали и са я сбабичосали, че да откаже. Нали и тя беше по-голямата от 4те..С право е отказала участие.
|
|
|
Post by Kalisa on Jan 21, 2022 10:42:24 GMT 2
Изгледах Money heist (Lacasa de papel) и аз докато бях под карантина. Като цяло ме зариби. Беше доста подробен и беше интересно да видиш всеки детайл около обира и кой кога влязъл в трезора, кога излязъл. Интелигентно направен определено. Но това, което не ми хареса, е че имаше големи повторения на сцени и когато го гледаш накуп като мен оставаш с впечатление, че ги е мързяло да мислят нови сцени и са допълнили със старите. Последният сезон например последните 2 серии все едно ги бях гледала вече Иначе любимите ми герои бяха Берлин и Найроби. Харесаха ми характерите им. После проучих Берлин и се оказа, че е бисексуален. Добро сериалче и различно от всичко досега. Но първите серии са малко трудни за гледане, защото реално влизаш по средата на сериала и нищо още не ти е ясно. По-натам е по-приятен. Колкото до AJLT разочароващ е доста, както вече сте писали. Но аз ще го догледам for the sake of it. Толкова обичам Sex and the city, че неминуемо искаш да знаеш как продължава животът за героините. Живи и здрави, става за убиване на време. Просто имам любов и носталгия към тоя сериал. )
|
|
|
Post by Deleted on Jan 21, 2022 11:52:08 GMT 2
Ким Катрал е в обострени отношения със Сара Джесика от много години, затова не участва в сериала. Доколкото съм се интересувала те не са били в добри отношения и по време на снимките на двата филма. Причината не е, че образа на Саманта е приличал на тези, които гледаме днес и се възмущаваме, просто не е искала изобщо да се занимава вече с тази тема. И май е постъпила най-разумно от всички. Нито един от персонажите не се държи адекватно за годините си. Кари не е мръднала дори сантиментър ментално и се държи както едно време, никакво развитие. Миранда беше по-зряла в сериала, отколкото сега. Точно като ученичка, която не знае, какво иска, поведението й изобщо не е приемливо за жена със сериозна професия, минала 50-те. Създадения образ на Че е точно на жена, която всеки ден сменя партньорката си, затова теорията, която споделихте тук, че ще се появи нова изгора за нея, изглежда съвсем правдоподобна. Тогава обаче цялата им идея за 1000-та пола и сексуалности май ще позамине.
|
|
butterfly
God
|
Post by butterfly on Jan 21, 2022 13:45:00 GMT 2
Криси, за Money heist, и на мен ми дойдоха дооооста дълги епизодите от първия сезон…аз затова не съм фен на филмите. Не мога да се концентрирам 2 часа в действието и за ужас на ММ, заспивам по средата.👀 Последните, признавам си, ги изгледах на по-висока скорост.😀 Нетфликс обаче поправиха нещата като продуценти на следващите сезони, и епизодите бяха с нормална продължителност от около 40 минути.
Изгледах го преди няколко дни и останах със смесени чувства. През цялото време се питах “имаше ли нужда от нови сезони…” Някак неестествено ми беше всичко, имам предвид цялата история за новия обир и особено новите герои. Само лудата инспекторка ми допадна, актрисата има наистина психарски поглед, същинска Злодеида! Не ми хареса и това залитане ала AJLT с образа на Хулия, която преди е била Хулио… И нали един Хелзинки не стига, айде още един гей, да е пълна картинката. Уфф…
Иначе фаворити са ми Професора и Берлин. И от части Токио.
Можеше да включат и някой българин в сюжета, ей така, за разнообразие. Балканите не се изчерпват със сърбите.
За малко да забравя - видях в ИГ, че скоро започва сериал със същия замисъл, но в Корея. А си мислех, че вече кравата е издоена, дет се вика, ама не…
Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
|
Post by Kalisa on Jan 21, 2022 13:54:36 GMT 2
Пеперудке, как ще се казва новият сериал?
|
|
|
Post by okay on Jan 21, 2022 13:57:53 GMT 2
Money heist се опитах да гледам безуспешно миналата година. В мен не пробуди никакъв интерес, много са ми скучни и напрягащи всякакви филми и сериали с безсмислено насилие. Не съм гледала последния епизод на AJLT, защото миналата седмица осъзнах, че е абсолютно безсмислено да продължавам. Толкова е скучно, че няма накъде. И SAT вече не мога да гледам и се питам как въобще съм го харесвала преди. Не съм хомофоб (Боже, до къде стигнахме, за да може човек да изкаже мнението си!), но не харесвам гейовете и лесбийките. Гнусни са ми, представени в тази светлина, както в сериала - с ясно заявен промискуитет и непрекъснато перчене, че сте различни. А сцените между Миранда и гнусната лесбийка ги пропусках удобно, защото мислех, че ще повърна. Всичко в сериала е толкова преекспонирано и умишлено пресилено, че се депресирах и не искам повече да гледам подобни глупости. SAT си е сериал отпреди 20 години и ще бъде винаги набеждаван за класика, но вече излиза, че в морално остарял и нямаш общо с "новата реалност", която грубо ни натрапват.
|
|
butterfly
God
|
Post by butterfly on Jan 21, 2022 13:59:33 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Jan 21, 2022 14:14:09 GMT 2
Аз като разбрах се зарадвах, както се запалих по корейците и в комбинация с любимите герои ще стане чудничко
|
|
|
Post by Deleted on Jan 22, 2022 0:24:03 GMT 2
Зай, ако искаш може да гледаш HIMYM в сайта filmisub. Качени са всички сезони, безплатен е и гледаш онлайн, дори не ти е необходима регистрация.
|
|
|
Post by eve44 on Jan 22, 2022 16:03:38 GMT 2
Изгледах на един дъх всички серии на La casa de papel, докато стояхме болни вкъщи. Определено първите два сезона ми бяха по- интересни. После екшън сцените ми дойдоха в повече. Сега съм до 4 серия на Yellowjackets, но още нямам изградено мнение, защото тепърва се развива сюжетът.
|
|