mon
Junior Member
|
Козметика
May 11, 2022 23:06:21 GMT 2
via mobile
Post by mon on May 11, 2022 23:06:21 GMT 2
Доколкото знам ретинол и суши не трябва да се използват/консумират по време на бременност,но не съм капацитет по темата 😀 За ниацинамида обаче не би трябвало да е проблем
|
|
|
Козметика
May 12, 2022 9:42:53 GMT 2
via mobile
mon likes this
Post by sweet96 on May 12, 2022 9:42:53 GMT 2
Доколкото знам ретинол и суши не трябва да се използват/консумират по време на бременност,но не съм капацитет по темата 😀 За ниацинамида обаче не би трябвало да е проблем Суши може, но без сурова риба. Не трябват и сирена с плесен и сурови меса. Иначе ретинол може да се замести с бакучио, не е толкова силно действието, но е безопасен за бременни.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on May 13, 2022 9:24:30 GMT 2
100helit , и аз катo теб следя състава на продуктите заради бременността . Четох, че не трябва да използвам AHA и BHA киселини, както и ретинол. Използвах гликоловият тоник на TO, почти бях привършила с него, но някъде видях, че спада към AHA киселините и го спрях. За ниацинамида четох, че реално е форма на витамин B₃ и не пишеше да се избягва, аз все още си го използвам. По-назад даже бях питала каква козметика да избягвам, че и аз, като теб, чета тук-там, но друго е като питам тук.
|
|
|
Post by Deleted on May 16, 2022 9:41:20 GMT 2
Взех си крема на Biotrade Pure skin за 21.60 от Софармаси,ако някой иска да се възползва, сега е моментааа за...на-на. Не съм го наченала, защото не обичам да отварям едновременно няколко мазила, като свърши предният, почвам.
|
|
|
Post by Ахинора on May 16, 2022 15:17:49 GMT 2
Момичета, някой пробва ли вече новият серум на L'Oreal? Сравняват го с Advanced Night Repair на Estee, любопитна съм да го пробвам и събирам отзиви.
|
|
|
Козметика
May 23, 2022 11:38:33 GMT 2
via mobile
Post by Kalisa on May 23, 2022 11:38:33 GMT 2
|
|
|
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on May 24, 2022 18:35:43 GMT 2
, ти не си ли с естествена коса? Тези тонери са за много руси коси, на естествен цвят нищо няма да се получи, според мен. Иначе аз ползвам тонерите на Престиж, за 3-4лв са супер.
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2022 19:46:47 GMT 2
Точно този цвят ще хване само на наистина руса коса. Има такива маски на moroccanoil и Wella. Моята коса е небоядисвана, кестенява повече към тъмна. Купувам си в цвят cooper и хващат. Тези на moroccanoil обаче са много скъпи, на Вела са по-изгодни и по нищо не отстъпват като качество. От Кутрин нямам впечатления.
|
|
|
Post by Deleted on May 25, 2022 8:29:13 GMT 2
Ако Пепе е ползвала тази маска, си обяснявам защо толкова зле беше боядисана,при все, че е руса(сама ли се е правила?) та тя имаше петно на тила, което беше небоядисано/неравномерно, мернах в някакво стори ми се струва.
Снежана ще прави ревю за серума на Лореал, който е сравнен с този на ЕЛ.
|
|
|
Post by Kalisa on May 26, 2022 15:15:35 GMT 2
Купих си маската, но сега не знам дали ще я позвам. Като тествам, ще споделя. Моята коса е кестенява към тъмно руса (всички сте я виждали, благодарение на оная откачалка с двете самоличности ). Ама ми е малко рисковано да се обядисам и да не се харесам. Ще ида да видя Пепка дали е отмила вече цвета. Не вярвам тя да си я е правила сама у дома...
|
|
|
Козметика
May 26, 2022 17:10:13 GMT 2
via mobile
Post by ☀ on May 26, 2022 17:10:13 GMT 2
Аз съм с тъмна коса, но когато имах кичури си правих такава маска, но от профи серията на Шварцкопф. Обезцветените места стават розови, докато на останалата част на косата оставаше един розовеникав блясък на слънце. Според мен, за да ти стане като на Пепка трябва да ти е обезцветена/руса косата.Ще чакам отзиви
|
|
|
Post by Deleted on May 26, 2022 18:13:11 GMT 2
Сама се е направила Пепе. То си личи, че има цели неминати петна по скалпа и отзад на тила. В сторитата й от днес в Милано все още е с този цвят, макар и изсветлял.
|
|
|
Post by Deleted on May 30, 2022 11:58:25 GMT 2
До момента не съм била очарована от продуктите на Саяс, но новите им маски определено мога да кажа, че са страхотни като pre-wash. Преди месец си купих тази: remedium.bg/sayas-maska-repair-boost-500ml-064431/pА тази седмица тази: remedium.bg/sayas-maska-moisture-boost-500ml-064430/pВтората дава много добра хидратация, косата се усеща по съвсем различен начин. Дават я като нощна маска, но аз от години съм свикнала да мия косата си само и единствено вечер. Затова я нянасям през деня и стоя с нея до вечерта. Купих на майка ми и третата маска, която е за боядисана коса. Каза ми, че не я е използвала като pre wash, а само като маска под душа. Харесала й е. Един голям плюс давам и на ето този крем за лице на Алверде: www.dm.de/alverde-naturkosmetik-q10-nachtcreme-p4058172229633.htmlИзползвам вече месец след нанасяне на нощния флуид на Биотрейд. Кожата ми не е била до момента толкова хидратирана, без пъпки, в добър вид. Кремът е за над 30, аз съм под, но съм много доволна. Не запушва порите, не омазнява кожата и няма кир ефект. Купих го случайно, 6-7 лева беше и си заслужава.
|
|
|
Post by /*/ on May 30, 2022 20:21:16 GMT 2
Ади, благодаря за препоръката за крема за лице на Алверде. Активно си търся нещо сега за лятото, защото само с флуида на Биотрейд не става и кожата ми е суха и дехидратирана. И аз ще ползвам двата продукта в комбинация, да видим дали и при мен ще сработят.
|
|
|
Козметика
Jun 2, 2022 17:58:16 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Jun 2, 2022 17:58:16 GMT 2
И аз благодаря за маските за коса, ще пробвам. След доста време ползване на безсулфатни шампоани, реших да мина на обратното и си взех от серията на Елсев- dream long и маска, но нещо ми е слабичка за моята коса. Приятен аромат и толкова.
|
|
|
Post by Deleted on Jun 5, 2022 16:22:06 GMT 2
Април месец получих като подарък от моя колежка 2 маски за лице, които май не са комплект, а се продават и отделно. Едната маска е тази, която Пепе рекламираше, макар при нея да не видях wow ефект, но то и нейния начин на живот е... За бронзанта на същата марка съм чела само негативни коментари. Маската, която Пепе показа я тествам вече 2 месеца и мога да кажа, че е супер! Подхранва много добре, а ако съм си почиствала лицето и е зачервено, нанасям маската и след нея кожата ми няма следи от зачервявания. Нанасям я на почистено лице 2 пъти в седмицата, като държа 15 минути. След това лицето все едно е "изяло" част от маската. Отмива се лесно и след нея си правя 3 минутната лосионова маска по метода Саеки. Това е маската: verdemivida.com/shop/maska-za-litse-s-rozova-glina-i-oves-immortella/Другата маска е описана като 2в1 и е уж маска и скраб. Правя си и от нея 1 път в седмицата. Не мога да кажа, че съм очарована там. Погледнах в сайта и двете маски са скъпи, особено втората може да бъде заменена и от доста по-бюджетна такава на Himalaya. Ето маската: verdemivida.com/shop/eksfolirashta-maska-za-litse-sas-zelena-glina-immortella/Първата обаче ще си купя задължително, когато свърша с тази. Иначе е икономична.
|
|
|
Post by Deleted on Jun 8, 2022 10:12:27 GMT 2
100helit, да използвала съм тяхната розова вода и няколко вида масла - арган, макадамия и жожоба. Но продукти като кремове, серуми и др. не съм. Колежка ми беше казала, че са българска марка или поне се произвеждат тук. Нямам спомен вече, но доколкото си спомням тя беше доволна от това, което си беше поръчала.
Тези дни ще мина пред ДМ за едно по-обстойно пазаруване и ще си взема маската, която Зорница беше препоръчала на Балеа. В момента съм се "отървала" от всички продукти за коса, които имам и си използвам само Doori. Единствено имам маски на garnier hair food и маските на Саяс, за които писах по-горе, като всички използвам за pre-wash.
|
|
|
Post by Kalisa on Jun 8, 2022 10:36:04 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Jun 8, 2022 11:34:23 GMT 2
Ето колко са полезни нашите инфлуенсъри. Много ли беше трудно Пепе да обясни за какви коси е подходяща, че да не се купува напразно ? Аз си взех от фризьорката ми тогава, но чак след като видях как тя ми я направи, след това само поддържах. Потресаващо НЕПОЛЕЗНО е съдържанието на повечето. Аз кичури вече нямам, но дано някоя друга съфорумка й се зарадва и да хване цвят.
|
|
|
Post by Kalisa on Jun 8, 2022 11:35:58 GMT 2
Да, абсолютно. Написах негативно ревю в сайта. Дано не го изтрият. Едит: Вече са го изтрили Ама им оставих по-цветущ!
|
|
|
Post by ☀ on Jun 8, 2022 11:56:53 GMT 2
Бре, от сайта трият със скоростта на светлината ! Какво нередно има в това ревю сега?!? Много черна точка за гаражчето в Пловдив, много ! {Spoiler}
|
|
|
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Jun 8, 2022 14:02:15 GMT 2
Пепа, ясно, че не я бива в адекватното представяване на продукти, но в описанието на маската си пише, че е за руси и обезцветени коси. Тук също коментирахме, че на натурална коса няма да има ефект.
|
|
|
Post by ☀ on Jun 8, 2022 14:16:48 GMT 2
Аз съм съгласна, че в сайта пише, но колко често се случва да последваш линка, споделен от инфлуцка и да натиснеш 'купи'...Затова казах, че можеше да натърти, че за различно от руса/обезцветена коса НЯМА да стане. Кой знае още колко жени има изпробвали така на сляпо.
|
|
|
Козметика
Jun 8, 2022 14:52:10 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Jun 8, 2022 14:52:10 GMT 2
Знаейки колко е невежа Антоанета за тези неща, вероятно въобще не си е направила труда да прочете описанието на опаковката, камо ли да отвори сайта и да се поинтересува подробно за състав, употреба, за кого е подходящо и т.н. Просто си е пльоснала на главата каквото са ѝ изпратили, то се вижда и резултатът колко е “сполучлив”. А че някой е поръчал директно без да прочете повече информация, си е за него. Аз също съм правила такива прибързани покупки, никой не ни е виновен, че не сме прочели нещо. В случая и в сайта си е описано, че е за руса коса, и самата Антоанета е доста изрусена, така че не смятам, че е подвеждаща реклама. Принципно си се знае, че тези продукти са за светло боядисани коси коси.
|
|
|
Post by Deleted on Jun 9, 2022 9:30:10 GMT 2
По препоръка на Тонка Попова за една сватба си взех зеленият лак на Саиъс, иначе не ползвам, но се щракнах с ретро преса. Доста напръсках, не стана на клечки,издръжливостта беше прилична, даже доста добре. За Woodenspoon съм чувала добри отзиви от Мариета, но нищо тяхно не съм ползвала.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Jun 10, 2022 9:35:05 GMT 2
Аз имам олио за премахване на грим на Woodenspoon, но тъй като това ми е първи подобен продукт и нямам база за сравнение, не мога да изкажа адекватно мнение.
|
|
|
Post by smurfina on Jun 10, 2022 11:36:33 GMT 2
Здравейте Включвам се с малко нови покупки, мнение ще споделя по-натам, ако ви е интересно: Бонбонената терапия за коса - отдавна искам да я пробвам, сега започна да ми свършва маската на Olioseta (за която съм 50/50, не е лоша, но не е и нещо "УАУ", като цяло и някоя маска за 10тина лв. би свършила същата работа, лека ми дойде, за лятото ми трябва нещо по-сериозно, особено за морето) и реших да я пробвам. Тази шийт маска с чаено дърво на Missha си поръчах: apteka.framar.bg/30095791/%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D1%88%D0%B8%D0%B9%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D1%81-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%87%D0%B0%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BEИ слънцезащита на Avene(детска, защото спрея с spf50, който исках не беше наличен, а правих по-голяма поръчка от Ремедиум и се отказах да пускам отделна поръчка за 1 нещо от друг сайт) remedium.bg/avene-slantsezashtitno-mlyako-za-detsa-s-visoka-zashtita-spf50-h250-ml-30829/p
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Jun 10, 2022 19:31:21 GMT 2
Здравейте Включвам се с малко нови покупки, мнение ще споделя по-натам, ако ви е интересно: Бонбонената терапия за коса - отдавна искам да я пробвам, сега започна да ми свършва маската на Olioseta (за която съм 50/50, не е лоша, но не е и нещо "УАУ", като цяло и някоя маска за 10тина лв. би свършила същата работа, лека ми дойде, за лятото ми трябва нещо по-сериозно, особено за морето) и реших да я пробвам. Тази шийт маска с чаено дърво на Missha си поръчах: apteka.framar.bg/30095791/%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D1%88%D0%B8%D0%B9%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D1%81-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%87%D0%B0%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BEИ слънцезащита на Avene(детска, защото спрея с spf50, който исках не беше наличен, а правих по-голяма поръчка от Ремедиум и се отказах да пускам отделна поръчка за 1 нещо от друг сайт) remedium.bg/avene-slantsezashtitno-mlyako-za-detsa-s-visoka-zashtita-spf50-h250-ml-30829/p Взех си същата маска от ДМ и ми хареса, напоена е с доста серум. Наистина успокоява и освежава лицето, бих си купила отново.
|
|
|
Post by Deleted on Jun 10, 2022 21:25:39 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Jun 11, 2022 10:38:55 GMT 2
Понеже съм супер лява в ръцете, рядко да нацеля да си сложа както трябва очна линия.Обаче пусто желание, та като бях на пазар в Лили, грабнах и кафявата очна линия на Есенс - liquid ink, waterproof. Винаги съм ползвала писец, уж за по-лесно, но съм била в грешка, с четчица е доста по-удобно за мен.Супер издръжлива при мен не е, изтрива се малко, но аз не слагам база, сенки, не пръскам с фиксиращ спрей. Коректор, мацам бб крема, молив за вежди, спирала, малко руж, червилце и айде. Всичко трае 15 мин.
|
|