|
Post by komkama on Apr 17, 2022 15:31:02 GMT 2
Има я в Нотино, не съм гледала в ДМ и Лили, надявам се консултантката да е искала просто да пробута другата. За всеки случай, ще се запася 😃
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Apr 17, 2022 21:51:42 GMT 2
via mobile
Post by ladyinred on Apr 17, 2022 21:51:42 GMT 2
Преди няколко седмици попитах за слънцезащита тук, като в крайна сметка си взех друга по препоръка на приятелка. Ако имате мазна кожа с несъвършенства и искате нещо леко и матиращо, но не изсушаващо, трябва да ви допадне и на вас ✌️: subra.bg/bg/kozmetika/slncezaschitni-produkti/a-derma-protect-ac-spf50-matirasch-fluid-40ml.htmlРеших да сменя олиото на Dior hydra life oil to milk като първа стъпка от почистването на грим/слънцезащита. Доволна съм от него, ползвам го вече трета година, но ми се искаше да пробвам някой балсам. Спрях се на Clinique take the day off, като в Нотино имат мини разфасовката, и тепърва ще видя дали ще ми допадне. Вие как предпочитате да сваляте грима си? Ще се радвам да споделите впечатления от някое олио или балсам, ако използвате.
|
|
|
Post by lon on Apr 18, 2022 5:34:46 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Apr 18, 2022 7:35:07 GMT 2
Субра отново избухнаха с промоция на слънцезащита. Ако не бях презапасена бих си взела един флуид на А-дерма, но трябва да се въздържа. За почистване премахвам цветните неща с мицеларната вода на Биодерма. Остатъка 'разтварям' с това почистващо олио : и него отмивам с пяна, гел, каквото преценя, че е нужно според грима/слънцезащитата за деня. Разтваря чудесно грима това олио, не запушва пори и оставя кожата хидратирана. Почиства и по-матови червила, но както казах тях предпочитам да сваля с мицеларна вода, че положението изглежда страшно после
|
|
|
Козметика
Apr 18, 2022 11:08:44 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by ladyinred on Apr 18, 2022 11:08:44 GMT 2
Оо как забравих да спомена любимата ми розова мицеларна вода на Биодерма?! Аз също си свалям с нея червилото и дори спиралата, че се стряскам като се погледна в огледалото след разтварящ ги продукт. 😁😁 Не съм попадала на тези олиа, ще си ги добавя в списъка за тестване, но и според мен са по-икономични от балсамите.
|
|
|
Post by ☀ on Apr 18, 2022 13:13:42 GMT 2
Петък поръчах и изненадващо днес пристигна тази останова на Ейвън 7в1, както и няколко лака на Opi. При мен не са издръжливи, но ще пробвам в домашни условия какво мога на сътворя Искам да попитам какво базово масло използвате за домашните маски за коса?
|
|
|
Post by Deleted on Apr 18, 2022 16:40:19 GMT 2
Бадемово или кокосово.
|
|
|
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Apr 18, 2022 17:29:45 GMT 2
Грим свалям с двойно почистване. За първа стъпка ползвам хидрофилното олио на Нивея, което обаче май го спират, защото все по-трудно го откривам по магазините, иначе ползвам поредна опаковка и много ми допада. За втора стъпка ползвам измиващ гел - на Билка с пъпеш или лилавия на Лореал с хиалурон. По този начин чистя спирала, очна линия, фдт, всичко. Не ми дразнят на очите, не ми пресушават кожата. Следващия път, ако не открия олиото на Нивея, съм набелязала да пробвам на ДМ тяхното бюти олио.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 18, 2022 22:03:44 GMT 2
От лилавия гел на Лореал така се опъпчих, че не е истина, а ми харесваше как почиства. Сега използвам мицеларната пяна на Билка с краставица и съм долу горе доволна, не ми изчиства напълно грима, но като се мина и с мицеларна вода и всичко е идеално, но определено от Билка ми се изчисти лицето и не ми опъва кожата.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 18, 2022 22:53:34 GMT 2
Не използвам много грим, но винаги почиствам първо с мицеларна вода. Фаворит ми е двуфазната на Garnier, от която съм изхабила поне 5 опаковки и продължавам да я купувам. Като втора стъпка в момента използвам мицеларния гел на Nivea с роза. Много съм доволна от пяната на Alverde и купувам вече втора опаковка от нея. Използвам я за почистване на лицето сутрин. Почистващите гелове на Mixa, които съм пробвала също бяха добри. Разочарование тотално беше розовият мицеларен гел на Garnier. Кожата ми скърцаше след него и до преди него не съм използвала тооолкова изсушаващ продукт за лице.
Вече имам впечатления от хиалуроновия серум на Mixa. Нанасям го с розова вода, за да се абсорбира хиалуроновата киселина и след това запечатвам с крем. Хидратира добре, доволна съм и за мен е абсолютно бюджетна версия на 89 Mineral на Vichy.
|
|
|
Козметика
Apr 18, 2022 23:04:12 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Apr 18, 2022 23:04:12 GMT 2
Розовият мицеларен гел на Гарние беше със страхотна формула, после нещо промениха и започна хем да ми люти на очите, хем да изсушава много и моята кожа.
|
|
|
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Apr 19, 2022 6:15:31 GMT 2
От лилавия гел на Лореал така се опъпчих, че не е истина, а ми харесваше как почиства. Сега използвам мицеларната пяна на Билка с краставица и съм долу горе доволна, не ми изчиства напълно грима, но като се мина и с мицеларна вода и всичко е идеално, но определено от Билка ми се изчисти лицето и не ми опъва кожата. Аз го ползвам сравнително от скоро и не съм забелязала да ми прави проблем, но ще го имам предвид, все пак. От Билка принципно съм много доволна, каквото и да съм пробвала тяхно, ми е харесало. Преди споменатия гел, ползвах измивната пяна, тя също беше много нежна и почистваше добре.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 19, 2022 10:41:17 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Apr 19, 2022 11:40:16 GMT 2
Извинявам се за двойния пост, но исках да похваля серията на Elseve Extraordinary Oil Coconut, която няколко момичета тук похвалиха. Купих си шампоана и балсама, а за топлинна защита използвах млякото на Balea с кокос, като финиш арганово масло. Косата ми е много мека и хидратирана. А като pre-wash си правя домашен еластисайзър от: витамин А, витимин Е, глицерин, бадемово масло, арганово масло, кокосово масло и малко от маската на syoss repair.
|
|
kot
Junior Member
|
Post by kot on Apr 19, 2022 20:16:26 GMT 2
Момичета, бихте ли ми препоръчали околоочен крем? Търся лек и освежаващ вариант. Имам тънка кожа, леко затъмняване под очите, а отскоро забелязах, че са ми се появили и торбички, ах този университет.... А за дамите от София - днес откриха нов обект на Лили на площад Журналист и има 15% отсъпка от всяка сметка утре и вдругиден.
|
|
|
Козметика
Apr 22, 2022 9:03:01 GMT 2
via mobile
kot likes this
Post by Deleted on Apr 22, 2022 9:03:01 GMT 2
Вчера видях, че Biotrade са пуснали околоочен крем от серията Pure skin, като измажа наличните ще пробвам дневния и този околоочен.(Бях прочела в темата за Лумене с лифтинг ефект, та се колебая) За толкова време и различни измазани кремове не съм видяла кой знае какво. С тъмни кръгове съм, нямам пазарски чанти под очите, фини линии вече си имам. Доста време ползвах Bioderma - Sensibio eye, който добре хидратираше и омекотяваше зоната, после минах на Ю/Уриаж с термална вода,който не е кой знае какво. От по-евтинджоса: Биотен с нар(вече никъде не го срещам), Жая с козе мляко,Yoskine Hokkaido. Помня, че съм пробвала Cosnature с нар, но отиде в кофата, такава миризма ужасна ме блъсна в носа. Сигурно има още, но не се сещам. От този на Биодерма съм най-доволна-бързо попива, хидратира добре,като че ли леко избистря, но за другите проблеми няма как да очаквам да ми помогне. Ако някой друг има препоръка би било супер.
|
|
|
Козметика
Apr 30, 2022 8:42:20 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Apr 30, 2022 8:42:20 GMT 2
Дублирам пост, но- от два дни ползвам околоочния на Биотрейд. Все си има парене и леко пощипване в околоочната зона при нанасяне( до сега е нямало такава реакция с други кремове) , после отшумява. Като консистенция - лека, бързо попива, бледожълт крем, на мирис-не е силен,едва доловим.
|
|
|
Post by smurfina on Apr 30, 2022 11:16:47 GMT 2
Малко късно, но и аз да се разпиша: За почистване на лице: розовата мицеларна вода на Биодерма + гела от същата серия (https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/sensibio/gel-moussant) Все се каня да си взема някое олио за почистване на лице, но не знам дали няма да дойде много, защото използвам шипково ежедневно. Базови масла за маски за коса: кокосово и зехтин (extra virgin) най-често използвам, стимулант за коса на Икаров и тричуп понякога си купувам. Кокосовото на моята коса влияе много добре, много мекичка става, а и ми харесва как мирише
|
|
|
Козметика
Apr 30, 2022 13:39:10 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Apr 30, 2022 13:39:10 GMT 2
Смърфина, я разкажи повече за това тричуп - само като име го бях чувала, сега го потърсих в гугъл и искам да го пробвам. От аптека ли го купуваш, намира ли се лесно? И как го ползваш - на едно място прочетох, че се втрива в корените и се измива след 2-3часа, а на друго, че се слага на чиста коса, което ме съмнява, щом е масло…
|
|
|
Post by smurfina on May 1, 2022 12:49:18 GMT 2
Смърфина, я разкажи повече за това тричуп - само като име го бях чувала, сега го потърсих в гугъл и искам да го пробвам. От аптека ли го купуваш, намира ли се лесно? И как го ползваш - на едно място прочетох, че се втрива в корените и се измива след 2-3часа, а на друго, че се слага на чиста коса, което ме съмнява, щом е масло… Идея си нямам по аптеките има ли го, аз винаги онлайн си го поръчвам (отдавна не съм, може би година). Аз лично си го използвам като нормална домашна маска за коса, както използвам и кокосовото - нанасям на мръсна коса навсякъде (корени, дължини, краища), стоя колкото време имам (понякога са 30мин, понякога 2-3 часа) и отмивам 2 пъти с шампоан. Има миризма, на мен лично ми е ОК, след отмиване при мен не се усеща. Идея си нямам как се използва на чиста коса, то си е доста тежко масло и не бих го оставила без да го отмия Доколкото знам има и таблетки някакви, но не съм ги пробвала.
|
|
|
Козметика
May 1, 2022 16:51:42 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on May 1, 2022 16:51:42 GMT 2
Благодаря! Поръчах маслото и шампоана, ще споделя после 🙂
|
|
|
Post by Deleted on May 2, 2022 9:58:29 GMT 2
Този месец и ББ крема на Миша и ББ крема на Лумене са намалени в Лили.
|
|
|
Post by lon on May 2, 2022 19:51:14 GMT 2
И аз се изкуших и поръчах кутията ,точно заради тази маска ...много ми е любопитна 😁 Отследвах Кибрит ,за да не ме изкушават ,но пак ме намериха.. 😀 Все си казвам ,че няма да се затрупвам с козметика и хоп те пускат някой интересен продукт.. 🤷♀️
|
|
|
Post by Deleted on May 3, 2022 11:37:45 GMT 2
Аз пък шматката съм запомнила от коментара на Криси, че намалението на Микса в Лили е до края на април. Останах разочарована като отидох на 29-ти в Лили, обаче видях, че през май има намаление в Ремедиум и смятам да пусна една голяма поръчка. Поръчах лосиони за тяло на Микса и barnängen (оказаха се топ попадение), душ олиото на Микса и серума с хиалуронова киселина. Каквото и да пробвам за коса - профи, бюджетно не и не, винаги се връщам към Доори. Поръчах си серията Златен еликсир - маска, серум за растеж и шампоан. Не се боядисвам, но майка ми се боядисва от години в черно. Някаква дама й препоръчала боята на Доори в Лили, купила си я и каза, че е очарована. Чакам да пуснат намаление на нея в Ремедиум, за да й поръчам няколко опаковки. Боята използва на 2 пъти, боядисва си само корените. Маски за лице на Apivita, които са ми любими и скраб за тяло от Nature of agiva. Всичко е намалено и излезе много изгодно.
|
|
|
Козметика
May 5, 2022 9:19:21 GMT 2
via mobile
Post by lol4e on May 5, 2022 9:19:21 GMT 2
Минавам набързо да похваля lipstain-а на Clarins. Взех го в два цвята, изглежда супер естествено и има лек хидратиращ ефект.
И кремообразния руж на Rare Beauty. За първи път съм 10/10 влюбена в продукт и 100% ще си го купя отново, като свърши.
|
|
|
Post by okay on May 5, 2022 17:44:00 GMT 2
Аз да се изкажа за тоника на Biotrade pure skin серията. Ползвам го повече от два месеца, кога редовно, кога не. Ами, резултатите вече са налице. Петната ми изчезнаха. Ексфолиантът на Holika Holika с лимон го ползвам, когато не ползвам тоника на Pureskin. Със сигурност и той е оказал благотворно влияние върху петната, защото все пак се изисква и механично премахване на мървите клетки. Кремът за лице на Holika Holika със серамиди също ми стана любим. Четох някои мнения, че е тежък за лятото, но на мен ми е перфектен сега. Слагам го вечер, а сутрин съм с Melabel дневния с spf. Сега си поръчах пак от Нотино тоника от серията със серамиди на Holika Holika, за да пробвам нещо ново, когато свърша този на Biotrade. Засега съм много доволна от тази корейска марка. Съотношението количество - качество - цена е чудесно.
|
|
|
Post by Deleted on May 5, 2022 19:22:15 GMT 2
Ремедиум ме изненадаха приятно с поръчката ми от миналия месец. Дали са ми като подаръци 5 броя капсули за пране на Савекс, малък омекотител на Семана и 2 броя мостри на крема на Biotrade acne out. В момента имам акне от ПМС и ще тествам крема, много точен момент, за да го пробвам. Чувала съм много добри отзиви за него, но не съм пробвала.
Препоръки за антицелулитен крем, от който сте доволни?
|
|
|
Post by abinem on May 6, 2022 1:57:38 GMT 2
Аз съм голям фен на акне аут на Биотрейд, заради хормонални пъпките преди и по време на МЦ.
Okay- може ли да споделиш на лично името или снимка на тонера, защото боря петната с гликоловата к-на на тъ Ординари, но действието е мнооого бавно и съм в търсене на такива продукти.
Ади- ако е активният крем против пъпки и черни точки, след като го нанесеш, задължително измии ръцете. Изсушава кожата на ръцете и даже в Бг-мама има тема как прави ръцете да гъбясват ( защото дехидратира). На мен много ми помогна този крем и в момента го използвам активно. Също прави порите да изглеждат много добре, но черните точки на носа не са на 100% изчезнали. Може ли някой да сподели как се бори с черните точици по нослето? Как го поддържате да Ви е чист ?
|
|
|
Post by smurfina on May 7, 2022 9:58:47 GMT 2
Ремедиум ме изненадаха приятно с поръчката ми от миналия месец. Дали са ми като подаръци 5 броя капсули за пране на Савекс, малък омекотител на Семана и 2 броя мостри на крема на Biotrade acne out. В момента имам акне от ПМС и ще тествам крема, много точен момент, за да го пробвам. Чувала съм много добри отзиви за него, но не съм пробвала. Препоръки за антицелулитен крем, от който сте доволни? Още един + от мен за аптеки Ремедиум. Аз също получих прах и омекотител (той е за 10 перални) към поръчката. Изобщо не очаквах, поръчката беше малка - 35лв. Като сме на вълна Biotrade - аз си поръчах това кремче понеже ми трябваше слънцезащита вече, дано се държи добре под грим: biotrade.bg/pure-skin-ozaryavasht-i-regenerirasht-dneven-krem-s-niacinamid-i-hialuronova-kiselina-spf50/
|
|
|
Post by Deleted on May 9, 2022 7:56:40 GMT 2
Смърфи, аз използвам тази слънцезащита вече второ лято. Използвам ББ крем след него и до момента не съм имала проблеми. Не знам, как ще е ако използваш фон дьо тен, но не вярвам да има има омазняване или нещо подобно.
Доволна съм от активния крем на Acne out. Тушира пъпките от МЦ, които имах и са почти изчезнали следите от тях.
От ТО съм силно разочарована, такива проблеми си докарах на кожата от четене на глупости в нета, че още се оправям. Изгорих си лицето с Ницинамида им или с тоника, не съм сигурна и имам петно до сгъвката на устните от лявата страна. Вече избледнява, но беше ужасно, визуално и чисто като усещане. Не вярвам да е от тоника, защото го измивах с вода 15-20 минути след нанасянето. Нито имаше промяна в пигментацията на лицето ми след продуктите на ТО, с изключение на петното, което ми докараха, нито черните ми точки намаляха. Вече внимавам много, какви продукти и как слагам върху лицето си. ТО обаче съм ги зачеркнала тотално.
|
|