|
Post by ladyinred on Jun 29, 2022 21:44:45 GMT 2
Като сме подхванали продуктите на Philip Kingsley - нито този бонд билдър, нито еластисайзърът, нито серията им за чувствителен скалп си заслужават. От шампоана за чувствителен скалп ми излезнаха такива сърбежи, с които трябваше да се боря с месеци. А еластсайзърът са също пари, хвърлени на вятъра, подобно на бонд билдъра. Косата ми е дълга и гъста и от маските харесвам тази на Apivita sopharmacy.bg/bg/product/000000000030015048 и тази на Kérastase www.zlatnaribka.com/kerastase/chronologiste/revitalizirashta-maska-kerastase-creme-chronologiste-200-mlПреди, когато имах повече време, си слагах бадемово или арганово масло на дължините, нахлупвах си найлонова шапка, увивах с кърпа и стоях така по час, като след това влизах в банята, разбира се. 😁
|
|
562 posts
Member is Online
|
Post by Harmless Breeze on Jun 30, 2022 21:49:14 GMT 2
Наскоро в Нотино имаше намаление на серията Olaplex, която ми беше много нахвалена от моя близка и реших да си закупя шампоан №4;балсам №5; и масло №7. Изключително доволна съм от балсама и шампоана, наистина оставят косата ми уникално мека и подхранена. А от шампоана използвам буквално нищожно количество, силно се разпенва и почиства много добре. От маслото не съм кой знае колко впечатлена, не открих някакъв "уау" ефект. Продуктите миришат свежо и приятно, и мисля да си закупя №6 при следващо намаление.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 1, 2022 18:21:28 GMT 2
Препоръчвам с 2 ръце маската за коса, която Зорница препоръча на Balea Professional. www.dm.de/balea-professional-haarkur-2in1-spliss-protection-p4058172880230.htmlПробвах я като pre-wash маска и като маска след шампоана. Косата се разресва много лесно, стилизира се добре, гладка и мека е. Ароматът също много ми хареса. Продуктите на марката са евтини, но като ефект при мен са по-добри от продукти като pantene, elseve, garnier и други по-масови. В момента използвам и спрея за коса за защита от слънце. Трета поредна година си го купувам и също съм много доволна.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 3, 2022 15:48:22 GMT 2
Препоръка от сирене, което пак спа на закачалка, защото изгоря на сянка с бебешки 50 фактор, единственото нещо, с което някога съм хващала някакъв тен е на Каротен един буркан, който поизчезна в България по дрогериите, но в Гърция го има навсякъде, но абсолютно задължително с 50 фактор отдолу, май имаше и без бляскави частици, но нямам особен спомен, беше доста отдавна и сега се присетих за него след като ММ ми каза, че приличам на дух. apteka.framar.bg/30031036/каротен-интензивен-гел-за-тен-голд-150-млНе съм го виждала наистина,но ще потърся. Случайно го видях докато разглеждам слънцезащити и се сетих, че някой от форума го препоръча:
|
|
|
Post by stelsko on Jul 4, 2022 7:05:27 GMT 2
Не съм го виждала наистина,но ще потърся. Случайно го видях докато разглеждам слънцезащити и се сетих, че някой от форума го препоръча:
О, чудесно. Много благодаря. По тази тема да добавя,че моя приятелка ми препоръча и какаово масло,тя има страхотен ефект, но е с по-тъмна кожа, споделям,ако е от полза на някой.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 5, 2022 17:53:24 GMT 2
Мнение за 2 спирали, които пробвах тази седмица: 1. Alverde wimperntusche mascara www.dm.de/alverde-naturkosmetik-wimperntusche-mascara-nothing-but-volume-schwarz-010-p4010355890542.htmlПървото нещо, което не ми допадна беше това, че самата спирала беше залепена с тиксо, което като се махне лепне. Спиралата е все едно 1/20 от самата опаковка и колкото и да топиш четката, почти нищо не остава по нея. Не придава нито обем, нито дължина или хубава извивка. Четох добри коментари в сайта на ДМ и се подведох. Реално бях набелязала и една спирала на trend it up, обаче нямаше налична в този ДМ и взех тази. 6-7 лева беше, но просто не си заслужава. 2. Lash Sensational Sky HighТова е новият ми фаворит от спиралите. Извива супер, разресва, придава дължина и обем. Опаковката й също е много готина. Купих я за 14 лева и нещо, беше намалена с 25% в Ремедиум миналия месец.
|
|
|
Козметика
Jul 15, 2022 11:24:51 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Jul 15, 2022 11:24:51 GMT 2
Наскоро разбрах, че червилото, което си купих в златна гилза на Лореал, номер 173 било двойник на Pillow talk - Шарлот Тилбъри. На моите устни повечко оранжавее, стои си в шкафа.
Тествам вече нз колко седмици балсама на Banilla co-розовият за премахване на грим. Нищо не съм сменяла в рутината си, но напоследък взе да ми опъва кожата след като се измия с него.После действам с измивния гел на Сераве за нормална/смесена кожа.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 18, 2022 10:41:04 GMT 2
Знам, че всички погледи са към основната тема, заради новата изгора на Пепон, потенциален баща, част от фемилиголс 3.0, ама да похваля няколко неща, които си взех миналата седмица. Garnier Fructis Cocoa Butter Hair FoodВсички маски от серията (без тази с динята, защото не харесвам този плод и аромата му) съм ги използвала и мога да кажа, че са ми любими. Използвам основно като pre-wash маски, но всички съм ги пробвала и като маска за коса след шампоан. Ароматът на тази е пристастяващ. remedium.bg/fruktis-maska-hair-food-cocoa-butter-390ml-066285/pDoori GlamoСподеляла съм, че от 3 години използвам Доори и са ми любимци. Каквото и друго да използвам, както бюджетно така и професионално, не ми прави косата толкова хубава. Лятото залагам на безсулфатни продукти и силно подхранване, защото от морската вода и слънцето почти всеки ден, косата ми се съсипва. До сега използвах Златен еликсир, но за следващия месец ще заложа на Гламо. Косата ми е гладка, мека, има приличен обем. remedium.bg/doori-glamo-shampoan-obem-hridratatsia-p-v-kosopad-200ml-061815/premedium.bg/doori-glamo-maska-obem-podhranvashta-200ml-064941/pЩипките на LinziclipВторо лято ги използвам постоянно, защото в жегите това е единственото, което ми държи косата както трябва. Не се справям много с прическите, затова една шнола ми върши добра работа. Имат много хубави модели, този месец са намалени в Лили и си купих 2 вида. Водят се шипки за коса, които не се чупят както повечето. Майка ми също ги ползва, но при нея няколко се счупиха, така че не знам до колко може да се твърди, че са топ в това отношение. Моите са здрави, но на една и се счупиха 2 зъба и я ползвам, когато си слагам маски на косата.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 18, 2022 11:19:30 GMT 2
Аз имам въпрос за поръчващите от Нотино, като си поръчвате спирала в какъв вид идва? Защото моята днес дойде и няма дори тиксо на капачката, попринцип не изглежда да е отваряна, нооо.. Иначе си поръчах парфюм, който преди време бях пробвала в Лили и останах с добро впечатление - Davidoff Cool Water Woman Sea Rose. Страхотен е, лек, свеж, флорален, типично летен и по моят вкус парфюм. Пръснах си на ръката, за да видя как седи и вече два часа се усеща супер силно. Поръчах си и слънцезащита за тяло на Mixa: www.notino.bg/mixa/sun-sprej-za-zagar-za-chuvstvitelna-kozha/p-16129266/Надявам се да остана доволна, харесвам нещата на Микса и се надявам да не ме разочароват, няма мирис, лесно се разнася и не оставя мазен филтър. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jul 18, 2022 12:10:35 GMT 2
Голям фен съм на Микса, но не съм виждала до момента този спрей. Вече съм доста черна, така че няма да го купувам, но дано е добра покупка. От марката каквото купя, винаги ми харесва. До момента не съм имала разочарование от Микса.
От Нотино съм поръчвала други неща, които не са имали тиксо, лепенки, фолио или нещо подобно. Едното беше червило, а другото СС крем. Нови си бяха, но нямаха никакви предпазители...
|
|
|
Post by ☀ on Jul 18, 2022 13:07:13 GMT 2
Аз имам въпрос за поръчващите от Нотино, като си поръчвате спирала в какъв вид идва? Защото моята днес дойде и няма дори тиксо на капачката, попринцип не изглежда да е отваряна, нооо.. Иначе си поръчах парфюм, който преди време бях пробвала в Лили и останах с добро впечатление - Davidoff Cool Water Woman Sea Rose. Страхотен е, лек, свеж, флорален, типично летен и по моят вкус парфюм. Пръснах си на ръката, за да видя как седи и вече два часа се усеща супер силно. Поръчах си и слънцезащита за тяло на Mixa: www.notino.bg/mixa/sun-sprej-za-zagar-za-chuvstvitelna-kozha/p-16129266/Надявам се да остана доволна, харесвам нещата на Микса и се надявам да не ме разочароват, няма мирис, лесно се разнася и не оставя мазен филтър. Sent from my iPhone using Tapatalk Миналата седмица получих спирала на Никс от Нотино и беше фабрично във фолио, а днес от Лили пристигна една на Вивиен Сабо и тя по същия начин. По спомен тези, които купувам аз са били винаги опаковани по този начин, а иначе увити в бабъл фолио допълнително от сайта. Не вярвам да е отваряна. Аааа, от Ремедиум обаче ми изпратиха отворено (едва ли пробвано) червило, което веднага изхвърлих и писах оплакване. Никаква реакция. Особено покрай пандемията винаги внимавам да е запечатано всичко, но ти също си констатирала май, че не е отваряна спиралата
|
|
|
Козметика
Jul 18, 2022 14:35:45 GMT 2
via mobile
Post by lon on Jul 18, 2022 14:35:45 GMT 2
Днес ми пристигна поръчката от Нотино ,също имах спирала ,но си беше само в картонена опаковка ,нямаше фолио..Същото важи и за червилото,гланца и един пилинг за лице.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 18, 2022 17:01:43 GMT 2
Още едно положително мнение, този път е за четка за коса. Тази четка заглеждам от много време в Лили. shop.lillydrogerie.bg/intervion-chetka-za-lesno-razresvaneДизайна на четката, начина на разположение на косъмчетата и опаковката й копират Tangle Teezer, но е 1/3 от цената й. Този месец е намалена. Купих я за да нанасям маски за коса под душа, но се оказа много добра за разресване както на мокра, така и на суха коса. Изобщо не накъса косата ми, сресва без проблем и съм много доволна. Имам 2 друге на Tangle Teezer, но не виждам никаква разлика спрямо тази. Поръчах четката онлайн и дойде в розово и синьо-зелено отдолу. Не е чисто розова, както е показана на снимките. Чисто розова видях в няколко Лилита във Варна.
|
|
|
Козметика
Jul 18, 2022 20:48:54 GMT 2
via mobile
Post by lon on Jul 18, 2022 20:48:54 GMT 2
+1 за тази четка.Имам същата в син цвят ,много съм доволна и не използвам нищо друго за разресване 🙃
|
|
562 posts
Member is Online
|
Post by Harmless Breeze on Jul 18, 2022 22:17:31 GMT 2
Спирала не съм поръчвала от сайтове, точно защото ме е страх, че може да са отваряни (като цяло избягвам да поръчвам от БГ сайтове гримове), но любима моя спирала си остава Essence Lash Princess в зелено и лилаво. Препоръчвам ги, наистина уникални са, особено зелената! Няма мърдане при мен, прави миглите по-дълги и обемни. Прекрасна бюджетна спирала. Преди използвах само Benefit Roller Lash, но поради липсата на Sephora в моя град, реших да пробвам Essence. И на Huda Beauty - Legit Lashes е добра, но нито една от тези две не може да бие Essence-а (според мен де :Д) shop.lillydrogerie.bg/essence-spirala-za-obem-lash-princess-false-lashОчна линия ми е много трудно да намеря бюджетен вариант. Засега единствената, която не ми се размазва и стои цял ден е на M.A.C. Пробвах и на Мейбълин, и на Есънс, всичките много бързо изсъхват след отваряне, и се размазват. www.maccosmetics.co.uk/product/13838/64916/products/makeup/eyes/eyeliner/brushstroke-24-hour-liner
|
|
|
Post by ☀ on Jul 19, 2022 8:07:25 GMT 2
Още едно положително мнение, този път е за четка за коса. Тази четка заглеждам от много време в Лили. shop.lillydrogerie.bg/intervion-chetka-za-lesno-razresvaneДизайна на четката, начина на разположение на косъмчетата и опаковката й копират Tangle Teezer, но е 1/3 от цената й. Този месец е намалена. Купих я за да нанасям маски за коса под душа, но се оказа много добра за разресване както на мокра, така и на суха коса. Изобщо не накъса косата ми, сресва без проблем и съм много доволна. Имам 2 друге на Tangle Teezer, но не виждам никаква разлика спрямо тази. Поръчах четката онлайн и дойде в розово и синьо-зелено отдолу. Не е чисто розова, както е показана на снимките. Чисто розова видях в няколко Лилита във Варна. Ади, а можеш ли да споделиш какви са зъбците? От по-меките ли са ? Имам 2 такива четки, с които се разресвам и аз и съм много доволна. Едната искам да я пенсионирам, че нещо не ме кефи вече и затова искам мнение. Като натиснеш с пръст се огъват зъбчетата нали? Аз под душа не съм използвала досега, но е идея за маските. Така или иначе влизам с тях да ги мия, че не мога да си представя да разреша чиста коса с мръсна четка. Колежка беше шокирана, че мия четките толкова често, а аз шокирана от нея, че изобщо не се сеща за подобно нещо, а само мрънка колко бързо се омазнява и хваща пърхут косата й. Иу.
|
|
|
Козметика
Jul 19, 2022 8:10:33 GMT 2
via mobile
Post by stelsko on Jul 19, 2022 8:10:33 GMT 2
Момичета,ползвала ли е някоя серума на Виши 89 , може ли впечатления?
|
|
|
Post by ☀ on Jul 19, 2022 8:40:45 GMT 2
|
|
|
Козметика
Jul 19, 2022 9:21:41 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Jul 19, 2022 9:21:41 GMT 2
Имам един малко странен въпрос-Какво правите с продукти, по-точно душ гелове, шампоани, които не са ви се отразили добре? Част от тях давам на роднини, с част си мия пода на терасите, че са големки, мия колата външно Ама бавно свършват, а ме дразни да ми се застояват. Давала съм пари, няма да ги хвърля, но нз къде другаде да ги ползвам.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 19, 2022 9:40:47 GMT 2
Зорница от Аглю беше споделила, че си бръсне краката с несполучливите продукти. Не съм сигурна обаче, дали не говореше за балсами за коса.
Да, четката е с меки косми, огъват се, но стават за масаж на скалпа. Не виждам разлика между нея и Tangle teezer, освен в цената.
|
|
|
Post by ☀ on Jul 19, 2022 9:45:51 GMT 2
Имам един малко странен въпрос-Какво правите с продукти, по-точно душ гелове, шампоани, които не са ви се отразили добре? Част от тях давам на роднини, с част си мия пода на терасите, че са големки, мия колата външно Ама бавно свършват, а ме дразни да ми се застояват. Давала съм пари, няма да ги хвърля, но нз къде другаде да ги ползвам. И аз ги командировам за други цели. Душ геловете стават течен сапун (така свършват най-бързо) или капвам в почистващите препарати за пода. Шампоаните използвам като съставка в маска, например хидратираща и добавям масла и т.н. или просто си 'пера' четките с тях. А душ гела също може да послужи и за част от домашен скраб за тяло като за целта добавям кафе, захар и масла по желание. Приготвям го за 1 ползване и така още едно приложение на неизползвана козметика. За бръснене и аз съм чувала, да. В състава си всички са измиващи агенти със сходен измиващ агент, така че не виждам пречка за тези употреби. Ади, благодаря, значи на следващото ходене в Лили ще си взема и аз.
|
|
|
Козметика
Jul 19, 2022 11:32:32 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by stelsko on Jul 19, 2022 11:32:32 GMT 2
Благодаря ти, исках нещо ново за лице но току-що ми спести малко пари. Вместо това си взех nuxe от аптеки субра, където има добри намаления на марката в момента.
|
|
|
Козметика
Jul 19, 2022 12:49:45 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by Deleted on Jul 19, 2022 12:49:45 GMT 2
Забравих да пиша за Vichy. Използвала съм 1 опаковка от него и според мен не си заслужава парите. По-добър състав и цена има хиалуроновия серум на Микса. Скоро ще започвам втора опаковка от него.
|
|
|
Post by /*/ on Jul 21, 2022 19:09:57 GMT 2
Аз искам да похваля коприната за коса на Биосилк. Това е най-доброто олио (коприна) за коса, евър. Ако не ми вярвате вземете си малката разфасовка от 15мл. за 6 лева и се уверете сами. Мирише много хубаво на кокос, течността е гъста, нанася се много малко количество, но прави косата гладка като коприна, мека, лъскава, не я утежнява. Прекрасен продукт, който използвам с удоволствие. Никой друг продукт досега не е направил косата ми толкова гладка, жизнена и здрава. www.zlatnaribka.com/biosilk/silk-therapy-originalnata-koprina-za-kosa/organichno-kokosovo-maslo-biosilk-silk-therapy-coconut-oil-15-mlРазочарована съм леко от био аргановото олио на Лакме. Подведена от многото положителни коментари в сайта си го взех, но на моята коса не върши работа. Идва ми прекалено слабо олиото и не прави косата толкова гладка и мека, като коприната на Биосилк. Отдавам това, че моята коса все пак е много третирана и изтощена и на една по-малко боядисвана/тормозена коса може би ще върши чудесна работа. 125мл. за 37.90 лева са чудесна цена и би се ползвало доста дълго време. Ухае добре, конситенцията е леко рядка, трябват между две и три помпи. При повече вече утежнява и омазнява. Между това олио и амлата на Матрикса, Лакмето определено е по-доброто. За хора с нетретирани, по-рядко боядисвани коси ще е супер добър продукт. www.zlatnaribka.com/lakme/lakme-bio-argan-oil/bio-argan-oil-lakme-125-mlИ за последно искам да похваля гелчетата за ръце на Балеа. Някаква мания ме обзе по тях и си купих от всички видове. Много са ми удобни, слагам ги на де що нося раници и чанти. Ухаят и дезинфекцират добре, сладурски опаковки са, не ми изсушават ръцете, не ми лепнат, ползват се доста време. www.bol.com/nl/nl/p/dm-balea-hygiene-handgel-sense-of-magic-limited-edition/9300000013172621/
|
|
|
Козметика
Jul 21, 2022 20:36:38 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by ladyinred on Jul 21, 2022 20:36:38 GMT 2
|
|
|
Post by lon on Jul 22, 2022 6:27:31 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Jul 22, 2022 8:30:13 GMT 2
|
|
|
Козметика
Jul 22, 2022 9:20:40 GMT 2
via mobile
Post by lon on Jul 22, 2022 9:20:40 GMT 2
Загледах и аз тези гъби ,но в дм бяха към 5лв и ми се сториха много за гъба 😁
|
|
|
Козметика
Jul 22, 2022 9:47:23 GMT 2
via mobile
lon likes this
Post by ladyinred on Jul 22, 2022 9:47:23 GMT 2
Оо и това олио ми е любимо, не знам как изпуснах да го спомена. Аз също бях със смесени чувства заради много хвалебствия, но се радвам, че си го взех за проба. Съветвам ви първоначално да си купите малкото шишенце от 25 мл, за да го тествате, като има и light вариант за дамите с по-тънки коси. От smooth шампоана им обаче не останах очарована. Изобщо не успя да укроти косата ми.
|
|
kot
Junior Member
|
Post by kot on Jul 22, 2022 10:40:09 GMT 2
Аз ще ви похваля ексфолианта за скалп на Сефора www.sephora.com/product/sephora-collection-hair-cleansing-scrub-P473328 . Имам чувствителен скалп, тънка и права коса, която лесно се омазнява. От известно време имах проблем, при който след измиване 2 пъти с шампоан, шампоанът не се отмиваше добре и ставаше една страхотна картинка след къпане. Не знам, най-вероятно натрупване на неподходящи шампоани и замърсяване от софийската среда, понеже аз други продукти използвам само в краищата. Та този скраб се използва веднъж седмично, аз вече 3 пъти съм го ползвала, но още от първото нанасяне успя да отмие всичко дълбоко и да ми върне лъскавата и лесно-разресваща се здрава коса. Бях решила да нанеса веднъж от него и след това веднъж шампоан, но при мен не се наложи да използвам и шампоан, скрабът почисти достатъчно сам. Комбинацията от скраба и шампоана Balea med ultra sensitive оправиха положението при мен (а скрабът е и доста икономичен ). Ако някоя си търси дълбоко почистване - давайте смело.
|
|