|
Post by Deleted on Jul 22, 2022 10:48:39 GMT 2
Аз си взех измивната пяна на Балеа от медицинската серия, използвам я вече 2-3 дни и за сега кожата ми е добре. www.dm.de/balea-med-reinigungsschaum-ultra-sensitive-p4058172920707.htmlСлед 100 пробвани неща не ми останаха много опции дето не съм пробвала и една приятелка на майка ми ми препоръча Балеята, тъй като и тя е чувствителна кожа. Ако видя, че и тя не ми влияе добре мисля че последната ми опция е Cerave. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by /*/ on Jul 25, 2022 18:36:37 GMT 2
Ади и аз не съм доволна от гъбите. Нищо общо нямат със скрабовете им наистина. На мен за лятото любим аромат ми беше с пъпеш и диня, сега успешно го замести този с кюрасо и портокал. Ухае на нещо средно между портокал и море, цвета също ми е като на морската вода и си го ползвам всекидневно. Криси, незнам каква точно ти е кожата, но аз лично успях за оправя проблемите с моята, едва след като посегнах към медицинската козметика. Дотогава уви, нищо не помагаше. CeRaVe имат хубави продукти и ако нацелиш правилния ще се преродиш. Напоследък се старая, когато мога да купувам български марки, като така хем подпомагам родното, хем изпробвам нещо ново, непознато и различно. И в този ред на мисли, искам да препоръчам един уникален серум за лице. Изобщо не преувеличавам, този серум е в пъти по-хубав и най-важното вършещ работа от прехвалените скъпи западни марки. Става дума за серум, разработка на нашите учени от БАН - Нова светлина лифтинг серум за предпазване от синя светлина. Прави кожата уникална, стегната, свежа, гладка, приятно изненадана съм и много очарована от този продукт, не бих го сменила за друг. Смятам да си купя и други неща от тях, виждат ми се много обещаващи. novasvetlina.com/serumi/2-x-lifting-serum-s-biomimetichen-peptid-i-guarana-i-zasshita-ot-sinya-svetlina-blue-guard-393.html
|
|
|
Козметика
Jul 25, 2022 22:54:59 GMT 2
via mobile
Post by veereto on Jul 25, 2022 22:54:59 GMT 2
Момичета, някоя има ли опит с ултразвукова шпатула за лице? Извинявам се, ако е обсъждано по-назад
|
|
|
Post by lon on Jul 26, 2022 7:53:40 GMT 2
Момичета, някоя има ли опит с ултразвукова шпатула за лице? Извинявам се, ако е обсъждано по-назад Аз си взех от алиекспрес.За сега съм я ползвала няколко пъти ,общо взето забравям за нея 😁 Един път пробвах почистващата функция върху носа и брадичката ,и има ефект..добре ми почисти порите.Моя приятелка козметичка каза ,че за нормална и суха кожа върши работа ,но мазната няма да я почисти добре..
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Jul 26, 2022 7:55:04 GMT 2
Veereto, да, много съм доволна. Почиства порите в дълбочина, с малки изключения. Определено съжалявам, че не съм я купила по-рано.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 26, 2022 8:47:49 GMT 2
Моята също е от Алиекспрес, може би беше около 35 лева. Използвам на функция почистване, като лицето пръскам периодично с флорална вода. Когато вече съм почистила лицето си го измивам както обикновено с мицеларна вода, а след това с гел. След това винаги нанасям маска, защото преди, когато не нанасях, лицето се зачервяваше и на другия ден съм червена с белези. Маската, която нанасям е на Verdemivida (овесена с розова глина). Тази маска ми е фаворит, купих си втора опаковка отново преди 1-2 месеца. После си правя триминутната лосионова маска по метода Саеки, и нанасям вечерните продукти. Вчера вечерта го направих и днес кожата ми е почистена, в същото време няма белези и петна.
|
|
|
Post by veereto on Jul 26, 2022 8:54:35 GMT 2
Момичета, някоя има ли опит с ултразвукова шпатула за лице? Извинявам се, ако е обсъждано по-назад Аз си взех от алиекспрес.За сега съм я ползвала няколко пъти ,общо взето забравям за нея 😁 Един път пробвах почистващата функция върху носа и брадичката ,и има ефект..добре ми почисти порите.Моя приятелка козметичка каза ,че за нормална и суха кожа върши работа ,но мазната няма да я почисти добре.. Вашата приятелка казвала ли е защо не би била ефективна за мазна кожа? Благодаря, момичета. Точно гледах тези дни в алиекспрес и се зачудих дали си заслужава, че определено моята кожа има нужда от почистване, но ме е страх да ходя по козметици. Ето тази загледах, има и коментари към нея www.aliexpress.com/item/1005003521389383.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5da778ffzNEZcF&algo_pvid=825b688c-80cc-449a-865b-d8da76cffe98&algo_exp_id=825b688c-80cc-449a-865b-d8da76cffe98-42&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000026156901036%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%21%2113.74%21%21%21%21%21%402101e9d316588188727855537edb65%2112000026156901036%21sea
|
|
|
Post by Deleted on Jul 26, 2022 9:58:08 GMT 2
|
|
|
Post by l4444 on Jul 26, 2022 10:00:12 GMT 2
Момичета, можете ли да ми препоръчате минерална слънцезащита за лице? Пробвали съм какви ли не химически SPF и резултатът е все един - не мога да спра да плача и да ме сърбят очите, което предполагам значи, че правя някаква алергична реакция. Нямам приятелка с този проблем, всички си се мажат със стандартните кремове и им е супер, затова се обръщам към вас - ако случайно някоя е чувствителна като мен, може би ще можете да ми препоръчате нещо? Благодаря ви предварително ;*
|
|
|
Post by Deleted on Jul 26, 2022 10:07:44 GMT 2
Използвам на Biotrade Pure Skin SPF 50. Не знам обаче дали е минерална... Мажа се и по клепачите, никога не съм имала раздразнение в очите. Вече второ лято съм с нея, дори сега поръчвам още една опаковка от нея.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Jul 26, 2022 15:14:36 GMT 2
Аз също съм с Biotrade Pure Skin SPF 50, но на моята мазна кожа е прекалено "glow". Чудя се какво да го правя - да си взимам друг крем или да се опитвам да матирам по някакъв начин. Рядко използвам ФДТ и подобни продукти в ежедневието.
|
|
|
Post by lon on Jul 27, 2022 7:31:19 GMT 2
Пробвай да матираш с пудра.Този трик го видях във видео на Мариета и пробвах ,само че вместо пудра използвах озаряващи перли от Орифлейм и се получи
|
|
|
Post by The Judge on Jul 27, 2022 11:32:26 GMT 2
Мацки, от вас някоя прави ли си гел лак у дома? Много де замислям... Мариса, пробвай да го bake-неш. Има рсзни клипове. Идеята е, че се нанася пудра обилно, седи се малко време и после се изтупва. Казват, че задържа грима и матира лицето.
|
|
|
Post by sunn on Jul 27, 2022 12:05:48 GMT 2
Мацки, от вас някоя прави ли си гел лак у дома? Много де замислям... Мариса, пробвай да го bake-неш. Има рсзни клипове. Идеята е, че се нанася пудра обилно, седи се малко време и после се изтупва. Казват, че задържа грима и матира лицето. Аз си правя гел лак сама от 2 години и честно казано ноктите ми в момента са в по-добро състояние, отколкото като ходих в салон
|
|
|
Козметика
Jul 27, 2022 12:12:52 GMT 2
via mobile
Post by The Judge on Jul 27, 2022 12:12:52 GMT 2
Значи сори за спама, но понеже аз сега започнах да кръжа около тази идея, можеш ли да спиделиш ако имаш време за лампа, база и основните неща препоръка. Позачетох се, харесах тази, но съм като патка в кълчища 🤣 nailsbg.com/produkt/led-lampa-sml-s5-68-w/
|
|
|
Post by sunn on Jul 27, 2022 12:32:24 GMT 2
За лампата важното е да е най-малко 48W, марката мисля, че не е чак толкова важна. Моята е тази: www.quadraccess.com/product/lampa-120-vata-sun-bq5t/Доволна съм от нея, не съм имала фалове и си я ползвам от година и нещо. Базите и топа е важно да са хубави, а самия цвят може и китайче от алито да е Аз съм много доволна от каучуковите бази на Клареса, с много добро качество са и са бюджетни, обаче цветните им гел лакове не ми харесват - набръчкват се, променят си цвета след няколко дни. Топовете им също са хубави. Другото важно е обезмаслител, а при мен за добра издръжливост много помага и използването на ултрабонд. Общо взето е това. Ако ти се гледат видеа по темата - на Nailcou са много добре обяснени и точно нейните видеа много ми помогнаха.
|
|
|
Post by The Judge on Jul 27, 2022 12:51:46 GMT 2
Супер, супер, супер много благодаря❤️❤️❤️
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Jul 30, 2022 9:17:00 GMT 2
Аделина, странно, аз понякога почиствам кожата със шпатулата и преди излизане и никога не ми е повече от 5 мин леко зачервена кожата, камо ли пък да има белези. Тях ги докарвам от ръчно стискане. За мен тази покупка бе най-смислената в цялата ми грижа. Буквално за минута кожата ми става мека, гладка и чиста. Не се запушва както преди и съответно рядко имам пъпки. От скоро и аз правя ноктите си с гел лак вкъщи. От пандемията преосмислих дали да давам по 200 лв на месец за нокти и все да ме дразни, че не са симетрично изпилени или както се е случвало - да съм нарязана, с препилени пети, изтънели нокти... Наскоро четох за няколко случая на заразяване с хепатит при правене на маникюр в салон и тотално се отказах. Купих си този комплект: nailsbg.com/produkt/pretty-perfect-s-uv-led-lampa-sun-5/Първият ми гел педикюр издържа 3 седмици без никакви проблеми, но го махнах, понеже исках по-неутрален цвят. Може би ще поръчам други лакове, защото свалянето ми беше по-трудно. Помня, че в салона буквално сам падаше лака след като е накиснат в ацетон. Там продуктите бяха на CND. За съжаление няма как да ги купувам за вкъщи. Ще може ли по-опитните да препоръчат продукти? Благодаря!
|
|
|
Post by sunn on Jul 30, 2022 9:24:21 GMT 2
Аз не мога да препоръчам лакове, които се свалят лесно с киснене, защото свалям с ел.пила и не ми пречи. Pretty мисля, че са китайчета, а те като цяло се свалят по-трудно с киснене, ама пък на мен ми харесват и си ги ползвам 🫶🏼
|
|
|
Post by Deleted on Jul 30, 2022 10:14:35 GMT 2
Никога не използвам шпатулата през деня, защото кожата е третирана и не искам да излизам така навън, било то и със слънцезащита. Доволна съм от нея, само за почистване съм я използвала. Иначе има функция за положителни/отрицателни йони и лифтинг. Не съм ги пробвала и затова не знам, дали има ефект с тях.
Маникюрите са ми хоби от малка, но си правя само обикновени, а не с гел. Веднъж съм си слагала, но нещо не ми допадна. Със сигурност е много по-добре да си го правите в домашни условия с ваши инструменти, лампи, лакове и да не се съобразявате с часовете и хигиената на даден салон/маникюрист. xoxogossipgirl, 200 лева на месец са доста. Изненадана съм, че си получавала такова отношение като препилени нокти и нарязани места за редовен клиент. За мен пореже ли те една маникюристка, спести си посещенията при нея отново. За препиляването на ноктите - не ми се е случвало, но това, което беше обяснявала Галя в едно видео звучеше доста неприятно. Свекърва ми преди ходеше на гел лак при маникюрист, но получи странна алергия на ноктите. След което си купи и тя комплект за гел и си ги прави сама в тях. Много е доволна. Тези дни обмислям да си купя печати за нокти и да видя, дали ще се получат нещата с тях. Въпреки, че напоследък залагам повече на едноцветни и изчистени маникюри. Ще споделя мнение.
|
|
|
Post by komkama on Jul 30, 2022 10:36:39 GMT 2
Аз си правя ноктите сама вече 3та година, след като смених сигурно 10 маникюристки. Лампата ми вече е доста стара, но върши работа. Гледам, че хвалят много лампите на Сън. Най-важни са базата и топа. Доволна съм от Коди и Клареса. За цветове ползвам китайчета и не съм имала проблем. Важно е също ноктите да се обезмаслят преди лакиране, аз го правя със nail fresher-a на Коди. Не че заслужават препратка, но в кораба има много хубава подробна тема и момичетата обясняват доста.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Jul 30, 2022 12:41:05 GMT 2
Аделина, доста смених, и цените им съвсем не отговаряха на качеството на услугата. Не можех да стъпвам от болка в петите. Една мис България ми правеше ноктите и толкова ги беше препилила, че не можех да си мия ръцете от болка. Последно ходех в Коко, където цените са доста високи, но поне от към качество на услугата бяха най-добре. 2 маникюра и 1 педикюр ми излизаха 200 лв.
Коте, гледала съм темата в БГ мама, но помня, че се отказах да си правя ноктите. Изключително агресивни са на моменти, когато някой им зададе въпрос. А за хора, които са нови, е трудно да влезеш в час с всичките специфики от един начален пост.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 30, 2022 14:46:44 GMT 2
Не са никак малко пари, а явно не си заслужават. Това с ноктите е наистина ужасно. Само веднъж съм била с гел, като след това моя приятелка ми го махна без пилене. На мен винаги ми е било притеснено, дали си дезинфекцират инструментите след всеки клиент. Аз го правя с моите след всяка употреба и съм спокойна. Но в салоните никога не ми е сигурно. Ходила съм няколко пъти на терапии за ръце през зимата и само са ми избутвали кожичките, без да ги режат. Вкъщи използвам продукт, с който ги избутвам и избягвам да ги режа.
|
|
|
Post by veereto on Jul 30, 2022 16:14:15 GMT 2
и аз от 4-5 месеца си правя гел лак сама. Доста време се чудих, накрая се реших и сега съм много доволна. Лампата ми е на SUN, за основа и топ лак използвам Kodi, а цветлите лакове са китайски. За момента си го махам с накисване, че още нямам смелост да пробвам с пила.
|
|
|
Post by komkama on Jul 30, 2022 18:26:13 GMT 2
Аделина, доста смених, и цените им съвсем не отговаряха на качеството на услугата. Не можех да стъпвам от болка в петите. Една мис България ми правеше ноктите и толкова ги беше препилила, че не можех да си мия ръцете от болка. Последно ходех в Коко, където цените са доста високи, но поне от към качество на услугата бяха най-добре. 2 маникюра и 1 педикюр ми излизаха 200 лв. Коте, гледала съм темата в БГ мама, но помня, че се отказах да си правя ноктите. Изключително агресивни са на моменти, когато някой им зададе въпрос. А за хора, които са нови, е трудно да влезеш в час с всичките специфики от един начален пост. Може, понеже се задават едни и същи въпроси на всяка страница и сигурно се изнервят. Аз предимно чета и не питам за всеки случай 😂 Но там съм намерила най-обширна информация на български. Има няколко канала на английски и руски, в които има информация. Имаше една Полина Василева, която обясняваше на български, но не знам дали още публикува. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by sunn on Jul 30, 2022 20:41:44 GMT 2
Полина за сега се занимава с нейния онлайн магазин и за това не качва вече видеа, така е споделяла в инстаграм. Иначе наистина има много полезна информация в канала ѝ.
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Jul 30, 2022 20:52:52 GMT 2
Момичета, днес се запознах с една украинка, на 16 г., която прави маникюр по домовете (не може да работи в салон, защото е ученичка). Ако някой се интересува от такава услуга, това е ИГ акаунта й, може да й пише съобщение: instagram.com/_.sofa444kkkaaa._?igshid=YmMyMTA2M2Y=Опитва се да говори български език, справя се добре предвид че е тук от 4 месеца само. Майка й е фризьор, започнала е работа в салон на Витошка, за скромната сума от 750 лв/месец... Така че ако знаете някой да търси фризьор, може да й пишете и за това.
|
|
|
Post by smurfina on Jul 30, 2022 21:27:25 GMT 2
|
|
|
Post by sunn on Jul 30, 2022 21:40:04 GMT 2
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Aug 1, 2022 10:27:21 GMT 2
Полина за сега се занимава с нейния онлайн магазин и за това не качва вече видеа, така е споделяла в инстаграм. Иначе наистина има много полезна информация в канала ѝ. Аз точно от нейния магазин си поръчвам неща за маникюр + nailsbg. Иначе видеата ѝ са доста полезни и добре обяснени. В магазина си дори предлага и курсове. В Кораба и аз гледах темите, обаче ме дразни как като питаш нещо и отговарят сопнато (работя по 40 часа седмично на компютър, не ми се занимава да изчитам чинно всичко), но е факт, че има доста инфо и там.
|
|