|
Post by The Judge on Aug 2, 2022 23:57:47 GMT 2
Точно заради маникюристки и чакане, ми е писнало. Една коза преди години така инфекция ми направи, че година ходех с $$& екземата на пръста. Оттогава нокътят ми расте, но винаги се чупи по един и същ начин. Иначе алергията е сигурно, защото химикалите не трябва да докосват тъкан. Четох аз тая тема там, ама то са десетки страници. Оффтопик... Ох, сърцето ми се къса като гледам тези хора как се борят. Дано да свърши тая война с мир скоро.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Aug 4, 2022 12:27:08 GMT 2
Заради алергиите точно спрях с гел лака за известно време. Беше много неприятно, защото на следващия ден след новия маникюр започваше едно сърбене на пръстите и в момента, в който видях първия мехур спрях веднага. Преди 3-4 месеца започнах отново с гел лака, но ходех при маникюристка, нямам никакви оплаквания от нея, просто с напредването на бременността не мога да седя по 2 часа (за гел + гел лак), за да ми прави ноктите, иначе ми е доста приятно. Но както казаха и другите - хубави база и топ + безкиселинен праймър и мисля, че всичко ще е окей. Наскоро започнах пак да си ги правя вкъщи - купих си нови база, топ и праймър (от магазина на Полина) и нямам проблеми засега. Когато пека ноктите и усетя някакво парене изваждам за малко, изчаквам и после продължавам. Като цяло ми харесва и с обикновен лак да се лакирам, но като измия три пъти чиниите за ден, почистя нещо и той пада. Разбира се, защото забравям да използвам ръкавици и всякакви други неща, с които да запазя лака. Но пък за ноктите на краката все още си използвам обикновен лак, доизразходвам каквото ми е останало.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 6, 2022 15:06:08 GMT 2
Видях наскоро,че Тhe body shop имат балсам за сваляне на грим с лайка,за който има доста добри отзиви,награбих и една нощна маска-Теа Тree .Миризмата на маската не ми допадна особено,но на сутринта бях уауу,не очаквах,че от една употреба ще е толкова видимо,избистрена и мекичка кожа,пори свити,матира ми я леко.Взех я към 20 лв и нещо ,имат намаления в сайта.За балсама нямам впечатления,все още не съм го отворила.
|
|
|
Post by /*/ on Aug 7, 2022 18:42:32 GMT 2
Баклавичке, ако се касае за този продукт на Боди-то, www.thebodyshop.bg/kozmetika-za-lice/pochistvane-na-lice-i-tonizirane/pochistvashto-maslo-za-lice-laika-3-1194то аз го ползвам повече от две години и съм доволна. На мен ми идва мазен за всекидневно сваляне на грима, особено за лятото и пролетта. Използвам го най-вече през зимата/късната есен и то най-вече, когато трябва да сваля водоустойчива спирала и супер издръжливо матово червило. Не оставам без този продукт вече, единствено не ми харесва, че трябва да се бърка така в кутията и затова, за да ми е хигиенично и чистично загребвам от него с една шпатолка нанасям върху тампоните и тогава започвам да търкам лицето. Буквално сваля всичко за секунди, но след това ти трябва нещо измиващо от типа на гел пяна. Аз, когато го използвам после скрабирам лицето, после мицеларна вода и накрая измивно олио. Добра покупка си направила, стискам палци и на теб да ти хареса и върши работа.
|
|
|
Козметика
Aug 8, 2022 23:01:54 GMT 2
via mobile
Post by The Judge on Aug 8, 2022 23:01:54 GMT 2
Аз пак да изнахалствам за препоръка, обаче тук каквото съм видяла, винаги е било идеално.
Трябва ми стягащ лосион за тяло. Примерно такъв за след раждане. За отпудната кожа около корем и тн. Палмърс съм чувала че са добри. Ако някой е ползвал, да сподели pls.
|
|
|
Козметика
Aug 9, 2022 8:55:23 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Aug 9, 2022 8:55:23 GMT 2
Даа, същият е.Имам още от балсама на Banila co. Освен,че напоследък ми пресушава леко,не влияе добре на очите ми,дано като алтернатива ми е по-добре този на The body shop, пък и по-бюджетен.Мерси за отзива. След балсама мия с гел на Сераве,няколко пъти в седмицата използвам охлаждащия скраб на Neutrogena с гликолова к-на.
Балсамът за устни, който препоръча Зорница(на Catrice) си го взех и аз, в същият цвят,като цвят ми отива, но имам проблем с вкуса му-гаден е. Не знам моя ли е застоял или просто си е така. На мирис също не е особено приятен, а си е в годност.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 9, 2022 9:09:37 GMT 2
Утре ще ходя до Лили и ДМ, и съм решила да си взема балсама на Катрис, който Зорница препоръча. Преди години имаха пак в подобна опаковка такива балсами, които се водеха sheer beautifying lip balm. Вече обаче не го виждам по щандовете, а виждам само тези, които показа Зорница. Тези, които си купувах нямаха лош аромат и вкус. Ще споделя при мен, какво е положението. Измивни продукта използвам 3, като ги редувам - мицеларна вода, пяна за лице и мицеларен гел. Скоро ще свърша трета опаковка от мицеларния гел на Nivea rose touch. Също препоръка от Зорница и съм много доволна. Но може би ще пробвам гела, който показа в последното си видео на VZK. Все повече положителни отзиви чувам за марките на Лили. Вчера Деситолкс имаше сторита, в които показа пратка от неизвестен за мен сайт. Тъй като съм почитател на всичко за коса, ето това ми направи впечатление на марката Elizavecca: makeup.bg/product/431560/#/option/999528/Не разбрах обаче от обясненията й какво точно представлява. Някой използвал ли го е?
|
|
|
Post by veereto on Aug 12, 2022 8:14:38 GMT 2
Момичета, някоя използвала ли е продуктите на Revox или на The Inkey List? Имате ли мнение за тях? В сайта bewellstore.bg/ видях, че има намаление и се чудя дали да не ги пробвам
|
|
|
Post by Deleted on Aug 12, 2022 13:08:30 GMT 2
Майка ми използва Revox от почти година за околоочният контур и е много доволна от кремовете и серумите.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 12, 2022 14:23:46 GMT 2
Ползвала съм няколко неща не Revox: Шипково масло - останах много доволна, използвах го заедно с тоник с киселини. makeup.bg/product/569172/Серум с хиалуронова киселина и колаген. Правеше кожата ми мека и хидратирана, от него също бях доволна. makeup.bg/product/569740/Хидратираща и тонизираща есенция за лице - това се оказа тотално разочарование. Изобщо не препоръчвам. Прави кожата ми лепкава, бързо се омазнява след нанасяне и с две думи не става за нищо. Като плюс мога да кажа, че има хубав аромат, но отиде в кофата. makeup.bg/product/569722/
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Aug 13, 2022 21:12:44 GMT 2
Аз пак да изнахалствам за препоръка, обаче тук каквото съм видяла, винаги е било идеално. Трябва ми стягащ лосион за тяло. Примерно такъв за след раждане. За отпудната кожа около корем и тн. Палмърс съм чувала че са добри. Ако някой е ползвал, да сподели pls. Аз използвам всеки ден на Palmers лосиона за тяло, който е против стрии вече 5 месеца и за сега нямам нито една, обаче... нали всичко е до кожа и така не бих рискувала да ти обещая, че и при теб ще е същото. Преди бях пробвала и един на Нивеа с Q10, обаче не си спомням за някакъв страхотен ефект, а и тогава бях на 20. За измиващ продукт, който използвам в момента и не пресушава по принцип сухата ми кожа. бих препоръчала тази пяна на Балеа. Няма аромат, което за мен е +. Последните години използвам предимно бяла козметика без аромат. media.dm-static.com/images/f_auto,q_auto,c_fit,h_1200,w_1200/v1658654932/products/pim/4058172920707-2836602/balea-med-reinigungsschaum-ultra-sensitive За Revox: използвала съм ниацинамидът им, не намерих да има разлика с този на The Ordinary, освен в състава и цената. С шипковото им масло имах малко проблем в началото - получаваше се кир ефект, нямам представа защо. Опитах да го нанасям на лицето с други продукти, без продукти. Единствено не се получаваше когато го нанасях с ролер за лице. За сметка на това го използвам по други части от тялото и там нямам такъв проблем, а и доста добре хидратира.
|
|
|
Козметика
Aug 14, 2022 11:26:48 GMT 2
☀ likes this
Post by smurfina on Aug 14, 2022 11:26:48 GMT 2
Здравейте, момичета Пиша набързо за една моя покупка, за която се чудих доста, но в крайна сметка реших да пробвам, може да е полезно инфо за някой. Купих си машинка за затопляне на кола маска, както и пълнители за нея (рол-они) и съм супер доволна. За сега имам проблем само с едната кола маска с мед, може би я претоплих прекалено много, или е за по-тънки косъмчета (моите са руси по принцип, не мислех, че ще имам проблем). Загрява за около 15-20 мин, почиствам след това с кокосово масло и нямам проблеми с петна, лепкави участъци и т.н. По-натам мисля да пробвам с малките рол-они за интимните зони.
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 17, 2022 10:43:40 GMT 2
Момичета, някоя използвала ли е продуктите на Revox или на The Inkey List? Имате ли мнение за тях? В сайта bewellstore.bg/ видях, че има намаление и се чудя дали да не ги пробвам Ползвала съм околоочния на Revox с помпа - имаше странна, някак пресечена консистенция, хем гелообразна, хем като го нанасяш се топи в кожата и става течна. 50/50 съм за него, хидратираше ми контура, но тази пресечена консистенция нещо не е моята. Сега ползвам околоочния с розова вода и авокадо - той повече ми харесва, много е плътен и хидратиращ, не ми дразни очите или лещите и го препоръчвам, ползвам го вечер. Сутрините ползвам серума за около очи с кофеин, за мен е идентичен с този на The Ordinary и определено ми свива подпухването и избистря тена. Пишейки това осъзнавам, че явно се вълнувам от продукти за околоочния контур, защото през есента планирам да започна и нанасянето на кафеено или шипково масло в тази зона adelina, колко сме различни! Аз само с добро си я спомням тази есенция и чакам да поизхабя наличностите, че да си я купя пак Много, много ми харесваше, нанасях си я и сутрин, и вечер с кеф, освен чудния аромат и освежаващото усещане и откъм ефект си я биваше при мен - хидратираща, нелепнеща и много грижовна формула, след излагане на слънце моментално ми успокояваше кожата, даже по тялото съм я нанасяла. Някой с отзиви за серума за растеж на мигли на The Ordinary? Чета, че няма вредните странични ефекти на повечето серуми от този тип. Ползвала съм преди години един безвреден серум, имаше минимален ефект, но пък съм доволна от TO и разчитам да подпомогне малко моите мигли, които, уви, са руси, прави, къси, редички и някак тънички.
|
|
|
Козметика
Aug 24, 2022 18:03:43 GMT 2
via mobile
Post by sunn on Aug 24, 2022 18:03:43 GMT 2
Момичета, преди седмица си правих корекция на зрението и след 2-3 седмици ще се завърна към някакъв по-лек грим, като на очите в началото ще си слагам само спирала. Дайте ми съвет с какво да си премахна след това грима, което да изисква минимум търкане? До сега свалях грима с едно масло на Балеа, обаче не ми харесва изобщо, не ми сваля грима както трябва. След това минавам с едно гелче на Балеа отново, което е много хубаво, но като цяло си трябва търкане и с двата продукта. Може би мицеларна вода? Четох, че сте коментирали маслото на The body shop с лайка, за него също се чудя как би се справило. Изобщо всякакви препоръки ще са ми от полза. ❤️
|
|
|
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Aug 24, 2022 18:57:58 GMT 2
Според мен миц вода предполага повече търкане, докато олиото разтваря по-добре грима.
Може да пробваш с някакво изчистено бебешко олио или пък обикновено базово масло - бадем, гроздови семки…доколкото знам, първоначално двойното почистване е било именно с чисто масло.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 24, 2022 22:28:21 GMT 2
Аз премахвам с медицинската серия на Балеа, за сега съм нямала проблем и маха всичко от лицето ми без да се налага да търкам супер много. Самата текстура на пяната е много нежна и лека, изненадана съм от този продукт доста. i.ebayimg.com/thumbs/images/g/jSQAAOSwvGZhwRku/s-l1600.jpgНа мен лично маслата за премахване не ми харесват, а и не се отразяват добре на моята кожа.
|
|
|
Post by ☀ on Aug 25, 2022 11:37:55 GMT 2
С розовата мицеларна вода на Биодерма също има минимално търкане, просто повечето хора бързат и трият агресивно. 2 тампончета добре напоени поставяш на очите и изчакваш минута-две и после съвсем леко издърпваш и всичко остава по тампончето. Наистина в начина на употреба е разковничето и няма опасност да попадне в окото. С маслените продукти само ще си усложниш нещата, защото тяхното премахване пак изисква някакво триене. Да премахнеш бебешко олио (не препоръчвам за очи) или друго базово..успех просто. Има голям шанс да попадне в окото и да дразни, а по миглите също.Правила съм и домашен дегримьор с масло и розова вода, ами голяма мъка е и пари.
Аз съм на двойно почистване, но понякога ако нося само спирала премахвам с мицеларна вода. Преди време като имаше само тази на Биодерма проблем нямаше, ама като пуснаха всякакви фирми и някак реномето й падна по мои наблюдения.
|
|
|
Козметика
Aug 25, 2022 12:36:50 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Aug 25, 2022 12:36:50 GMT 2
Аз съм на двойно почистване, но понякога ако нося само спирала премахвам с мицеларна вода. Преди време като имаше само тази на Биодерма проблем нямаше, ама като пуснаха всякакви фирми и някак реномето й падна по мои наблюдения. Какво ползваш за първа стъпка? Аз съм в издирване на олио/масло за почистване. Много бях доволна от олиото на Нивеа, но го спряха и сега ползвам лилавото на Балеа, но то не ми харесва много и търся алтернативи.
|
|
|
Козметика
Aug 25, 2022 12:49:51 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by sunn on Aug 25, 2022 12:49:51 GMT 2
Благодаря ви, момичета. За мицеларната вода точно по този начин я използвах преди, но преминах на някакво масло и гелчета, защото ми беше по-удобно направо под душа да си сваля грима. Базово масло съм пробвала и е ад за премахване после. Това на Балеа, което ползвам е нещо подобно, има различни масла в него и се измива много трудно. За сега се спрях на измиващото олио на CeraVe и за всеки случай ще си взема и мицеларната вода на Биодерма, ползвала съм я и бях доволна. 😊
|
|
|
Козметика
Aug 25, 2022 13:43:37 GMT 2
via mobile
Post by Foxy on Aug 25, 2022 13:43:37 GMT 2
Любими мои змийчета, имам един проблем. Родих преди почти пет месеца и половина, но от около месец и половина започнаха да ми излизат едни ужасни пъпчици по брадичката. Бях подготвена за косопад, не за пъпки 😆 Четох, че се нарича хормонално акне (пъпки на това място по лицето). Имам час за дерматолог, но ми се иска да чуя нещо изпитано и подействало на някой минал през това. Та, имали ли сте тая гад - хормонално акне и какво сте правили?
|
|
|
Post by Deleted on Aug 25, 2022 15:24:54 GMT 2
Фокси, не съм имала такъв проблем, но от опит ти казвам не чети в нета, потрай до часа ти при дерматолога и следвай неговите насоки. Каквито пъпки съм имала, винаги третирам с продуктите на Biotrade. Но по-добре се консултирай и тогава действай спрямо препоръките на специалиста.
|
|
|
Post by ☀ on Aug 25, 2022 19:24:20 GMT 2
|
|
|
Post by /*/ on Sept 5, 2022 17:15:40 GMT 2
Момичета, ако някоя проявява интерес, в Златна рибка има намаления между 15% - 25% на определени марки, по случай рождения им ден.
|
|
|
Козметика
Sept 7, 2022 15:26:24 GMT 2
via mobile
Post by bellaberry on Sept 7, 2022 15:26:24 GMT 2
Здравейте момичета, извинете ме ако се е коментирало. Искам да попитам дали някоя от вас е пробвала интимното олио на Лактацид и с какви впечатления е?
|
|
|
Post by Deleted on Sept 7, 2022 19:09:31 GMT 2
bellaberry, точно олиото не съм, но използвам оранжевия Лактацид вече 3 години и съм много доволна.
|
|
|
Post by kahlan on Sept 7, 2022 21:00:58 GMT 2
Преди години използвах Лактацид, но след препоръка от гинеколожката ми, използвам Гинексид пяна. Страшно съм доволна!
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Sept 7, 2022 21:46:35 GMT 2
Аз съм ползвала олиото и ми харесва. На Лактацид е единственото, което съм пробвала от този вид и нямам база за сравнение с друга марка.
|
|
|
Козметика
Sept 8, 2022 7:20:16 GMT 2
via mobile
Post by bellaberry on Sept 8, 2022 7:20:16 GMT 2
Благодаря много, аз също отдавна използвам зеления лактацид и съм си доволна, беше ми интересно дали олиото има още по-приятен ефект, ще разгледам и тази пяна 😊
|
|
|
Козметика
Sept 8, 2022 23:51:44 GMT 2
via mobile
Post by The Judge on Sept 8, 2022 23:51:44 GMT 2
Aз с Лактацида си докарах гъбички брутални. Та не го препоръчвам.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 9, 2022 23:31:45 GMT 2
Аз сега ще спореля нещо доста странно сигурно за някой от вас, но от години не използвам интимни гелове, а обикновен бебешки сапун. Не съм си го измислила сама, а по съвет на гинеколог след като имах проблем с гелове и пяни, от които получавах гъбички и като ми го препоръча бях малко скептично настроена, но съм повече от доволна вече години и не съм имала никакви кожни раздразнения или проблеми.
|
|