|
Козметика
Sept 10, 2022 0:28:07 GMT 2
via mobile
/*/ likes this
Post by Foxy on Sept 10, 2022 0:28:07 GMT 2
Лактацид и на мен не ми понася. Аз използвам интимния сапун на Билка с невен. Нежен и много лек, по никакъв начин не ме дразни, колкото и пъти на ден да се къпя.
|
|
|
Post by yanp20 on Sept 10, 2022 10:17:12 GMT 2
Преди ползвах само Лактацид, но в един момент нещо не ми понасяше. Смених с Гинексид пяна и съм супер доволна. Вече не я заменям за нищо.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
226 posts
|
Козметика
Sept 10, 2022 13:17:08 GMT 2
via mobile
Post by 🍓 on Sept 10, 2022 13:17:08 GMT 2
И аз съм супер доволна от пяната на Гинексид, преди това ползвах Лактацид, но и от него нямам оплаквания.
|
|
|
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Sept 10, 2022 13:50:37 GMT 2
И аз съм доволна от интимния гел на Билка, от доста време го ползвам и не съм имала проблеми.
|
|
|
Post by /*/ on Sept 10, 2022 14:50:29 GMT 2
Аз също съм много доволна от интимния гел на Билка, ползвам този с Роза Дамасцена, от Лактацид също нямам оплаквания.
|
|
|
Козметика
Sept 10, 2022 22:17:07 GMT 2
via mobile
Post by Foxy on Sept 10, 2022 22:17:07 GMT 2
Честно казано, от всичко, което съм използвала и използвам на Билка съм доволна. Препоръчвам техните продукти с две ръце!
|
|
|
Post by Deleted on Sept 15, 2022 9:21:49 GMT 2
|
|
|
Козметика
Sept 15, 2022 9:56:01 GMT 2
via mobile
/*/ likes this
Post by Deleted on Sept 15, 2022 9:56:01 GMT 2
Супер,вече го предпочитам пред Лили. Преди няколко дни минах през Дм на ул. Капитан Райчо, едно го има, други не, тестери йок, дразнещо е, а сега даже и мога да проверям кое къде е налично в сайта.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 15, 2022 10:31:06 GMT 2
Единственото, което не ми допада в ДМ е, че имат т.нар. "избрани магазини", в които можеш да намериш някои неща, които изобщо няма в другите им магазини. Тук говоря все за артикули, които са на марки на ДМ. Много се зарадвах, че има онлайн магазин, а и все по-често залагам на продукти от техните марки. Споделям любими мои продукти, които са на техни марки: Сапуните на Белеа вече използвам от години, някои от сериите им са лимитирани, но всички имат приятни аромати. Този купувам може би за 6-7 път вече. www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-krem-sapun-beeren-vanille-p4066447008135.htmlТова веро видях от Зорница (agleu), има приятен аромат, също имат лимитирани серии с хубави аромати, в момевта има с нар и с лавандула. Не го заменям за друг измивен препарат. www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-miene-na-sadove-ultra-nature-p4058172215582.htmlПяната за лице също купувам вече за 3-4 път. Дори съм се запасила с нея. Има хубав състав, не дразни очите, справя се отлично с грим и остатъците от него. www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-3v1-pochistvashta-pyana-sensitive-p4058172428296.htmlМиналата година зимата устните ми се цепеха нон стоп. Единственото, което помага е балсамът с невен. www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-balsam-za-ustni-s-neven-p4058172621420.htmlСлед като имам пъпки или петна от тях, залагам на тези ампули, които се слагат по система в седем поредни дни. www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-ampuli-za-litse-p4058172187360.htmlТова олио нанасям с гумена вендуза и има ефект със справянето с целулита, но както знаем си трябва постоянство в нанасянето, комбинирано с подходящи упражнения и храна. www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-maslo-za-sport-i-masazh-s-bio-tsvetove-ot-arnika-p4058172586811.htmlВече съм на втора опаковка от този крем, който съчетавам с нощния флуид на Биотрейд. Използвала съм най-различни кремове за лице, но за първи път намирам такъв, който да ми пасва толкова добре. Пише, че е за 30+, но аз го ползвам и ми се отразява супер. www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-noshten-krem-q10-p4058172229633.htmlМаската има много добър ефект като pre-wash, също и като маска за коса след шампоана. Косата се заглажда, става мека и се стилизира много лесно. Не мога да кажа, дали има ефект срещу цъфтящите крайща, защото не съм използвала само нея през последните месеци. www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-grizha-za-kosata-2-v-1-sreshtu-tsaftyashti-kraishta-p4058172880230.htmlЦялата им серия за брюнетки ми е от любимите продукти за коса, моято е небоядисана. Имат още шампоан и балсам. Цените им са много ниски, но качеството е супер. www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-maska-za-kafyava-kosa-p4058172879623.html
|
|
|
Post by ☀ on Sept 16, 2022 7:57:25 GMT 2
Ох тази новина ме зарадва, защото в тези дрогерии ме дразни вечното съмнение пипан ли е продуктът преди мен. Наскоро две тинейджърки пред мен отвориха от матовите червила на Essence и ги помирисаха. Толкова, защо го правят не разбирам, то и тестери няма винаги, ама така му тече срока на годност.
Като цяло се чудя защо козметичните продукти в дрогериите (вкл.спирали) не се опаковат индивидуално както в Америка ? Някой запознат ли е защо това не е практика и тук?
|
|
|
Post by Deleted on Sept 17, 2022 11:27:38 GMT 2
|
|
|
Козметика
Sept 17, 2022 12:15:43 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Sept 17, 2022 12:15:43 GMT 2
|
|
|
Козметика
Sept 17, 2022 14:47:52 GMT 2
via mobile
Post by tiberia on Sept 17, 2022 14:47:52 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Sept 19, 2022 11:02:30 GMT 2
Криси, ползвам маската от тази серия понеже съм пълна с други продукти и съм много доволна. Няма да сгрешиш според мен. Пий добавки за косопад, външно подпомагай с маски и лосиона примерно и би трябвало да намалее/спре.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 19, 2022 11:07:14 GMT 2
Поръчах си серума и си купих Биотин и ще започна отново да пия цинк и селен, защото и мои познати ми го препоръчаха! Благодаря ви! 😘
|
|
|
Post by /*/ on Sept 21, 2022 17:51:38 GMT 2
Криска, специално за Биотина те съветвам да се поровиш надълбоко за него. И аз много ентусиазирано реших да си поръчам и да го пия, но странно започаха да ми се появяват постоянно пъпки по лицето. Не се усещах, че може да има връзка с него, докато случайно не попаднах на статия, че всъщност понякога това се получава при прием. Порових се и установих, че е една доста прехвалена маркетингова добавка без особени качества и просто реших, че не си струва да се пие. Спрях го и кожата до една седмица се изчисти без една пъпка и петънце. При мен, това което реално най-много помогна е преминаването изцяло на безсулфатни шампоани и пиенето на диатомична пръст. Не те агитирам, само споделям личен опит. Вече се убедих, че човек бая трябва да чете и да се рови и ако при някой помага нещо, при друг не.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 21, 2022 18:16:19 GMT 2
Ще видя как ще ми се отрази, като цяло като прочетох, че съдържа доста Б комплекс и малко се замислих трябва ли да го пия изобщо. Преди 2 години трябваше да пия хапчета на основата на Б комплекс и не се чувствах никак добре, много ми падаше кръвното и личната ми каза, че не всеки ги понася добре, особенно при хора като мен с ниско кръвно.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 22, 2022 20:12:12 GMT 2
Все забравям да ви похваля един скраб за тяло на Дъглъс: douglas.bg/douglas-home-spa-leilani-bliss-body-scrub-57433Много съм доволна, много е хубав и има много лек и приятен аромат, хубаво ексфолира и кожата става уникално мекичка и гладка. Обаче водих един спор кога е по-добре да се ексфорира кожата, преди епилация или след? Аз съм пробвала и по-двата начина, но според мен преди е по-хубаво, за да премахне мъртвата кожа и евентуално, ако има някой забито косъмче да излезе.
|
|
|
Козметика
Sept 23, 2022 5:31:40 GMT 2
via mobile
Post by lon on Sept 23, 2022 5:31:40 GMT 2
Аз също знам ,че преди епилация е по-добре,но не винаги успявам така да го правя 😁
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Sept 23, 2022 8:18:30 GMT 2
Аз се възползвах от намалението в Дъглас и си поръчах няколко неща на Ревокс, за които съм чела мнения в тази тема. Дано се окажат успешна покупка. Все още не получила поръчката.
|
|
|
Козметика
Sept 23, 2022 9:32:07 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Sept 23, 2022 9:32:07 GMT 2
След два случая на неприятни ефекти от добавки, вече спрях да рискувам. Първият път беше отново в началото на есента, когато няколко приятелки си бяха накупили Калмацин и го бяха похвалили, но при мен даде обратен ефект. Колената и китките ми се скъсаха да пукат, лицето ми се опъпчи и косата ми стана суха като метла. Вторият път беше кошмар. Купих си по препоръка на колежка Геритамин. Не бях изпила и половината опаковка, когато започна косата ми да изглежда кошмарно, ноктите ми да се чупят и цепят, а кожата ми не беше с пъпки, но имаше ужасен, сух и остарял вид. Затова вече при косопад залагам само на домашната маска на Натали, която бях споделила, сериите на Доори за коса и ям много слънчогледови семки, както и други ядки.
|
|
405 posts
|
Post by Brownie 🎀 on Sept 23, 2022 11:21:48 GMT 2
Хайде и тук да се оплача. Косата ми страшно много започна да се омазнява и не знам каква е причината. На втория ден е вече мазна. Не знам какво да използвам, доста шампоани тествах и нищо. Ако някой се е сблъсквал с тази мазнотия, нека сподели някое трикче ( хей, Пепонджи ) или маска, шампоан, серум, терапия или каквото и да е било. Готова съм да тествам всичко препоръчано
|
|
|
Post by ☀ on Sept 23, 2022 11:43:46 GMT 2
Биотин винаги се пие в комбинация с Цинк, ама повечето ги мързи да консултират правилно та се получават грешки.
|
|
|
Post by fine on Sept 24, 2022 15:11:12 GMT 2
Бях попаднала на едно тикток клипче за тази серия шампоани на Балеа(без парабени). www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-vazstanovyavasht-shampoan-natural-beauty-p4058172926129.htmlКосата ми е бързо омазняваща се и без почти никакъв обем, защото е дълга. Този шампоан е много хубав, измива добре, но аз използвам и доста повечко от необходимото. Има подобрение - не ми се налага да я мия още един ден. Честно казано съм пробвала и скъпи шампоани от Златна Рибка, но те не са имали някакъв УАУ ефект. За бързо омазняващи се коси, бих препоръчала шампоани за обем, като например Bio silk за обем. Друг шампоан, който ми е любим е този за обем на Nature Box - отново без парабени. www.dm-drogeriemarkt.bg/nature-box-shampoan-za-kosa-badem-p9000101216035.htmlПробвала съм много шампоани за мазни коси, но на мен не ми действат... твърде са ми "силни" и почва да ми се бели скалпа. Ако някоя от вас може да ми препоръча и други шампоани, които са и помогнали във войната с мазната коса, моля да сподели. Обичам да пробвам нови продукти.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 26, 2022 12:40:32 GMT 2
От същата серия на Балея си купих балсама, много ми допадна.
|
|
|
Post by veereto on Sept 29, 2022 7:42:38 GMT 2
Момичета, идвам да похваля измивния гел на VZK, за който говори Зорница. Използвам го вече две седмици. Много е приятен, има гелообразна текстура, лек аромат и оставя кожата много мека. Използвам го и след олио и също го измива добре. След повече гел/пяни, които съм използвала кожата винаги ми опъва, а с тази се чувства добре. Определено ще го повторя.
|
|
|
Post by smurfina on Sept 30, 2022 9:57:09 GMT 2
След два случая на неприятни ефекти от добавки, вече спрях да рискувам. Първият път беше отново в началото на есента, когато няколко приятелки си бяха накупили Калмацин и го бяха похвалили, но при мен даде обратен ефект. Колената и китките ми се скъсаха да пукат, лицето ми се опъпчи и косата ми стана суха като метла. Вторият път беше кошмар. Купих си по препоръка на колежка Геритамин. Не бях изпила и половината опаковка, когато започна косата ми да изглежда кошмарно, ноктите ми да се чупят и цепят, а кожата ми не беше с пъпки, но имаше ужасен, сух и остарял вид. Затова вече при косопад залагам само на домашната маска на Натали, която бях споделила, сериите на Доори за коса и ям много слънчогледови семки, както и други ядки. Ади, извинявай, че се намесвам, но сигурна ли си, че е било от добавките? Няма как за 2-3 седмици прием (каза, че си пила половин опаковка) да се е отразило. За кожата съм съгласна, че може и веднага да се види ефект и да и' се отрази, но косата и ноктите трябва да мине много време, за да се види разлика. При приемане на добавки ефекта се вижда след доста време, например, ако сега си направила 1 курс трябва да си погледнеш състоянието на ноктите след няколко месеца, за да видиш имало ли е ефект. При козметика, която се прилага външно върху косата може и веднага да се види разлика. Извинявам се, че така навлизам, но това е доста срещано грешно схващане за добавките. И за да не е офф - аз добавки пия, но като обикновени витамини и не съм супер редовна - т.е. не си взимам нещо, което е създадено за коса, кожа и нокти, а виждам какво съдържа, пускам си изследвания и ако имам недостиг си взимам конкретният витамин. Редовно пия вит.Ц, иначе по препоръка на лекар в момента б12 и желязо и понякога вит. Д Brownie - омазняването може да е от стрес, а и ако си сменила обстановката. При мен има проблем, когато си дойда в София, особено лятото е някакъв ужас. Пробвай с някой шампоан за почистване в дълбочина, другото, което се сещам е да си направиш домашна маска с масло + етерично такова, което има изсушаващо действие, но не съм сигурна, че е добра идея. С тези масла много трябва да се внимава. Иначе маски с кисело мляко, хума биха ти помогнали. Не знам дали имаш възможност, но пробвай да я миеш по-рядко и смени шампоана. Например, ако не ти се налага събота/ неделя да излизаш, пробвай да я измиеш чак понеделник преди работа. Другото, което се сещам е - разресвай я преди лягане вечер (знам, че звучи странно, но при мен помага)
|
|
|
Post by Deleted on Sept 30, 2022 18:07:38 GMT 2
Смърфи, не знам, дали е било изцяло от това, просто забелязах, че след половин опаковка и в двата случая косата ми стана суха, нямаше грам живец в нея. В същото време не съм променила козметиката за коса, която използвах преди, по време на и след приема на добавката. За лицето и ноктите също не съм променяла нищо от това, което съм използвала. Ноктите ми изведнъж станаха меки и много лесно се чупеха. При лицето ми единия път забелязах, че бях много пъпчасала, а в другия случай кожата стоеше като сивкава, суха и изобщо изглеждаше повяхнала. Спрях приема и всичко започна да се оправя. ММ има непоносимост към лактоза и ден след приема на прясно мляко, целият е в пъпки. Затова мисля, че и при вътрешен прием на нещо, то бързо може да даде резултат. Наистина не знам, дали е било от добавките или е било съвпадение, но дори преди/по време на цикъл не съм имала такива случки с косата, кожата и ноктите. По принцип не пия никакви добавки и витамини, а гледам да се храня пълноценно. В козметиката все повече залагам на натурални масла, билки, мед и т.н.
|
|
|
Post by smurfina on Oct 1, 2022 16:34:06 GMT 2
Да, за кожата със сигурност може да се отрази веднага. При мен е като ям чипс - на другият ден ми е вече зле лицето, дори и вечерта да съм го яла. Не толкова пъпки, а става мазно и с разширени пори. Но за косата и ноктите - косата, която в момента виждаш и нокътя, върху който в момента имаш лак са мъртви и за това ми е странно, че е дало отражение. Иначе се надявам да не го приемаш като спор, просто исках да помогна
|
|
|
Козметика
Oct 1, 2022 16:52:56 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Oct 1, 2022 16:52:56 GMT 2
Да, за кожата със сигурност може да се отрази веднага. При мен е като ям чипс - на другият ден ми е вече зле лицето, дори и вечерта да съм го яла. Не толкова пъпки, а става мазно и с разширени пори. Но за косата и ноктите - косата, която в момента виждаш и нокътя, върху който в момента имаш лак са мъртви и за това ми е странно, че е дало отражение. Иначе се надявам да не го приемаш като спор, просто исках да помогна Разбира се, че не го приемам като спор. ♥️ Не мога да твърдя, че се е случило от добавките, просто споделям. Случи ми се преди години, от тогава не съм пила подобен тип добавки. Сега забелязвам есенен косопад при мен, който не е сериозен на този етап и ще действам с домашни маски, дано се позапре. От козметиката за косопад взимам ампули на бройка на Ревалид и серума за коса на Доори (Златен еликсир). И двете нанасям на почти суха коса в корените, след което масажирам с гумен масажор за глава. Ходих на терапия за коса Milkshake, към която получих и подарък подстригване. Ароматът на продуктите е страхотен, но честно казано не мога да кажа, дали косата ще е свежа и след като се изкъпя. Все пак след фризьор, почти цялата визия се дължи на оформянето на фризьора, а не толкова на продуктите. Видях продуктите в Златна рибка и имаше само положителни отзиви.
|
|