|
Post by noclue on Mar 10, 2021 12:22:30 GMT 2
Аз се кумих, но в крайна сметка пуснах една поръчка от Feelunique с любимите ми шампоани, като бях убедена, че не ги изпращат от ОК. Ем, явно съм била в заблуда...Не ми начисли никакви допълнителни такси при плащането (а обикновено начисляват ДДС поне), в последствие получих имейл с потвърждение за получена поръчка от някаква румънска куриерска компания, а товарителницата ми се отваря в Спиди. Ще видим в крайна сметка какво ще стане и дали ще получа нещо. Baklavata, този серум с кофеин на ТО и при мен нищо не направи, освен че ми прецакваше нанасянето на фдт и коректор.
|
|
|
Post by sunn on Mar 10, 2021 19:10:02 GMT 2
Аз лично от мол Марково Тепе съм си купувала ТО, но беше миналата година и от тогава не съм взимала, че са доста икономични и взимах по повече неща. Имаха щанд, близо до касите, мъничък е, но имаше от основните неща. Скоро не съм проверявала, но и аз чух, че уж ще ги спират и ще ги заменят с Revox. И в тази връзка си купих витамин Ц серум, АНА 30% и някакво кремче с аминокиселини, подобно на NMF на TO. Засега съм пробвала само пилинга, че имам за доизхабяване от другите продукти, доволна съм, не ми предизвика някаква реакция.
|
|
|
Козметика
Mar 11, 2021 0:45:24 GMT 2
via mobile
Post by Ilieva on Mar 11, 2021 0:45:24 GMT 2
Е, браво. Аз се цанех за серума им с кофеин, макар съфорумка да изказа мнение, че не и е помогнал, но моите тъмни кръгове са от недоспиване и дъра, бъра. Обаче видях в сайта на Дъглас, че го има във физически магазин в Пловдив Плаза, а онлайн не ми го слагаше в количката поради неналичност. Добре, че не се излъгах да се разхождам до магазина им. За околоочен крем за подобни проблеми бях чела за Юсерин Q10 май беше.. Аз съм с тъмни кръгове от всичко 🐼 и серума на ТО с кофеин освен да ми изсуши кожата, нямаше друг ефект, но ако все пак решиш да го тестваш препоръчвам да слагаш още един продукт за хидратация. Разбира се има и много доволни. При мен ефект има шипковото масло (нанасям вечер) за тъмните кръгове и околочния на биотен Hyaluronic 3D за фини линии и хидлатация.
|
|
|
Козметика
Mar 11, 2021 9:56:33 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Mar 11, 2021 9:56:33 GMT 2
И при мен кофеиновият серум на ТО ми пресуши околоочната зона. Ползвах го в комбинация с доста хидратиращ околоочен крем и въпреки това пресушаваше. За тъмни кръгове под очите знам, че помагат продукти с витамин С и Ниацинамид.
|
|
|
Козметика
Mar 11, 2021 21:03:50 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Mar 11, 2021 21:03:50 GMT 2
Да,за вит. Ц, обаче сега се чудя за кой околоочен съм чела, защото не е този на Юсерин, а си спомням, че прерових де що форум и блог имаше и.. каша.
|
|
|
Козметика
Mar 11, 2021 23:43:42 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Mar 11, 2021 23:43:42 GMT 2
На La roche posay има крем с витамин Ц.
|
|
|
Post by magica on Mar 12, 2021 11:33:17 GMT 2
Здравейте, сега виждам тази тема, не знам защо. Както и да е, аз ползвам the ordinary от доста време. Сега гледам какво е написала Danny за Revox. Колебаех се дали да не пробвам, но ме отказа. The inkey list сигурна ли си, че са на Deciem? Гледам в сайта deciem.com ги няма, мисля че са отделна марка, хвърлила съм им око и аз, ще се радвам да споделиш отзиви. Иначе аз съм доволна от следните продукти (със смесена кожа съм, с така популярното маскне от половин година насам също ) - the ordinary: Niacinamide, Buffet + peptides, Azelaic acid. Ползвам Neutrogena rapid wrinkle repair с ретинол, поръчах го от амазон, няма го в България и бих казала, че много добре ми се отрази, особено на пъпките! Витамин Ц не използвам още, а хубаво да почна, особено сутрин в комбинация със слънцезащита (междудругото сега съм с Пурито, обаче след тестовете, които доказаха че не отговаря на 50 фактор се чудя какво да взема). Поръчах и аз кутията на Кибрит и съм в процес на тестване на продуките и нямам още мнение.
|
|
|
Post by noclue on Mar 13, 2021 1:41:13 GMT 2
Inkey list не са собственост на ТО/Deciem (собственост на Estee Lauder), те са британска марка и имат много хубави продукти. Ползвала съм им няколко серума, но аз от серуми и тоници рядко се впечатлявам, а и гледам рутината ми да е максимално опростена. В момента ползвам два техни почистващи продукта - Salicylic acid cleanser и Oat cleanser ( като първа стъпка за сваляне на грим) - и съм доволна и от двата, почистващият гел със салицилова киселина всъщност ми е любим продукт.
В момента използвам Cosrx advanced snail 96 mucin и съм влюбена в него, у-ни-ка-лен е (да се чете с произношението на Галя Симеонова 😀). Върху него сутрин нанасям хидратиращ крем и кожата ми е добре хидратирана през деня, без да се омазнява.
И последно, може да му е полезно на някого - пратката ми от Feelunique очаквам в понеделник да пристигне със Спиди, не се наложи митническо освобождаване, не дължа никакви допълнителни мита, такси и тн.
|
|
|
Козметика
Mar 13, 2021 7:36:41 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Mar 13, 2021 7:36:41 GMT 2
Извинявам се за заблудата, че Inkey list са част от Deciem. Имам спомен, че съм го чувала във видеа на бюти гурута, но явно е било нещо друго 🤗
|
|
|
Post by pearlguacamole on Mar 14, 2021 8:24:54 GMT 2
А ползвали ли сте Revolution Beauty? Аз съм поръчвала техни неща от Notino, много харесвам серума с 20% Vit C, с пептидите и спрея с ниацинамид. Набелязала съм и други неща от тях.
Много ще се радвам и някой да ми препоръча крем със SPF50 ( UVA+UVB) без алкохол, с добри филтри (предпочитам химични, може химични+физични), без цвят. Аз последно време купувам само от аптека, защото там ми харесват съставите на някои кремове, но бих взела и от другаде. Само към корейските съм скептична, след като се оказа, че Purito лъжат за фактора в някои от кремовете си - предполагам, че може да го има същият проблем и с други корейски марки, след като не са проверени от институции в ЕС.
|
|
|
Post by smurfina on Mar 14, 2021 14:54:19 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Mar 14, 2021 16:55:42 GMT 2
Моят най-любим слънцезащитен крем за лице е Eucerin Oil Control SPF50+. Той е за мазна кожа, не оставя никакви бели следи, които много други слънцезащитни кремове, които съм изпробвала, оставят. Използвала съм вече няколко опаковки от него, защото не мога да намеря по-добър.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Mar 14, 2021 18:35:34 GMT 2
Аз също съм хвърлила око на Revolution Skincare и спрея с ниацинамид. В момента използвам някои продукти на The Ordinary и след като ги приключа мисля да пробвам подобни на Революшън. Досега съм употребила една хидратираща маска за лице и ми хареса - Revolution Skincare Warming Gel и си взех още една - Pink Clay детоксикираща маска за лице, която ще използвам след като изразходя на The Ordinary маска със салицилова киселина 2%.
|
|
|
Post by Happiness_is_love on Mar 14, 2021 21:31:36 GMT 2
Аз досущ като една видна инфлуенсърка, но да ви “светна”, че продуктите на Саф наистина са много добри. Използвам вече повече от месец серум, тоник и крем и наистина си заслужават цената. Много съм доволна!
|
|
|
Post by Deleted on Mar 14, 2021 21:49:42 GMT 2
А ползвали ли сте Revolution Beauty? Аз съм поръчвала техни неща от Notino, много харесвам серума с 20% Vit C, с пептидите и спрея с ниацинамид. Набелязала съм и други неща от тях. Много ще се радвам и някой да ми препоръча крем със SPF50 ( UVA+UVB) без алкохол, с добри филтри (предпочитам химични, може химични+физични), без цвят. Аз последно време купувам само от аптека, защото там ми харесват съставите на някои кремове, но бих взела и от другаде. Само към корейските съм скептична, след като се оказа, че Purito лъжат за фактора в някои от кремовете си - предполагам, че може да го има същият проблем и с други корейски марки, след като не са проверени от институции в ЕС. Ползвам го и съм много доволна, няма мирис, няма цвят и наистина предпазва много.
Преди това минах през Нивея и Гарниер не са лоши, но този определено е в пъти по-добър.
|
|
|
Козметика
Mar 14, 2021 22:08:13 GMT 2
via mobile
Post by pearlguacamole on Mar 14, 2021 22:08:13 GMT 2
Мерси, момичета, ще прегледам съставите и ще ги проуча 😌✌🏻 Иначе напоследък съм ползвала Bioderma Pigmentbio и SVR Sun secure fluide, доволна съм, но искам да пробвам нещо ново. При толкова марки на пазара (така де, "брандове" 😅) не обичам да повтарям продукти.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 15, 2021 15:26:59 GMT 2
pearlguacamole , а пробвала ли си спрея La Roche Posay Anthelios Invisible Anti-Shine Face Mist SPF 50? Използвам го от няколко години и съм доста доволна. Аз съм обратния тип. Харесам ли си нещо, мога да карам с него години.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 15, 2021 22:02:33 GMT 2
pearlguacamole , а пробвала ли си спрея La Roche Posay Anthelios Invisible Anti-Shine Face Mist SPF 50? Използвам го от няколко години и съм доста доволна. Аз съм обратния тип. Харесам ли си нещо, мога да карам с него години. А върху грим става ли този мист? Ако не, имате ли препоръка за такъв? За мазна кожа.
|
|
|
Козметика
Mar 15, 2021 22:34:14 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Mar 15, 2021 22:34:14 GMT 2
Аз си взех базата за грим на Lancaster с 30ти фактор , в момента имам почти пълна опаковка от друга база , но четох много суперлативи и би трябвало да е хубава.
|
|
|
Козметика
Mar 15, 2021 22:44:30 GMT 2
via mobile
Post by pearlguacamole on Mar 15, 2021 22:44:30 GMT 2
Ползвала съм друг такъв спрей на Uriage, пареше ми на очите, дори да ги покрия при нанасянето. Иначе според мен е добър вариант за подновяване на защитата на всеки няколко часа, когато сме навън, но не и за основна слънцезащита. Но определено ще видя и този спрей и може да го пробвам за лятото. 😌
|
|
|
Post by Deleted on Mar 16, 2021 9:28:14 GMT 2
Използвам го върху грима. Подновявам, когато има нужда. Аз съм с много бяла, комбинирана, чувствителна кожа, която лесно пигментира, и друга грижа особено за градски условия не ми е била нужна. За плаж понякога си слагам крем, но понякога карам и с този и ми е бил напълно достатъчен.
|
|
|
Post by ☀ on Mar 16, 2021 14:46:56 GMT 2
За мен проблема е точно, че като си нанеса крема сутрин и сложа грим ( ама лек, с бб крем само ) после изпадам в паника имам ли защита или не. Каня се да изпробвам този мист, обаче трябва обилно и внимателно да се пръска, защото не е ясно точно колко остава върху кожата. Сега покрай маските спрях да нося грим и ми беше спокойно, че мога през деня да почистя и подновя защитата, но пак се започва. Аз също съм бяла и гледам да не правя пигментни петна. Набелязах препоръчания на Eucerin, но ми е интересно дали някой е пробвал този на Биотрейд ? biotrade.bg/pure-skin-ozaryavasht-i-regenerirasht-dneven-krem-s-niacinamid-i-hialuronova-kiselina-spf50/
|
|
|
Козметика
Mar 16, 2021 16:41:39 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Mar 16, 2021 16:41:39 GMT 2
Аз поръчах тонален крем на Filorga с фактор 30 , дано е хубав. За града ми се струва достатъчно като защита, а и беше на много добра цена в нотино.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 16, 2021 20:37:10 GMT 2
Момичета, знам, че питането ми не е свързано с козметика, а и вероятно повечето сте доста млади за опит, но все пак - някоя от вас има ли опит с CO2 лазер? Преди години имах хормонално акне и останаха видими белези по челото. Дерматолог ми каза, че не са дълбоки и ще има добър ефект, ако направя 3-4 процедури с лазера.
|
|
|
Post by candygirl on Mar 16, 2021 21:33:38 GMT 2
Ще го пробвам на есен аз , че имам нужда и в Дерма акт много чи го препоръчаха , сега мисля, че не му е времето-скоро ще стане топло и въпреки слънцезащитата май по-добре да изчакам. Иначе Дерма акт имат пакет с този лазер в момента.
|
|
|
Post by magica on Mar 17, 2021 12:37:31 GMT 2
Ще си взема и аз този мист тогава, въпреки че сега правя лазерна на лице и може би ще взема и крем. Зай, аз бях чела за някакъв Пико лазер при Шаркова във Vderm, аз съм му хвърлила око, че искам да махам татуировка. Но нямам още отзиви, Шаркова доста стабилно се рекламира при нашите инфлуцки, но имам добри отзиви за нея и от приятелки!
|
|
|
Post by Bliss on Mar 17, 2021 12:50:52 GMT 2
Дами, тази тема съм я пропуснала, но ще наваксам страниците и може да се включа Търсих в търсачката, но не намерих - дали някоя от вас си има любима и сравнително бюджетна слънцезащита за лице? Деа много хвалеше един продукт на ДМ, но така и не го намерих в най-близката дрогерия. А хич не ми се рискува да изръся сума пари, да не съм доволна и да отиде и продуктът на вятъра... Допълвам се: колкото повече чета за различните филтри, толкова повече се обърквам. Приличният състав е желателен Edit2: Сега видях, че буквално на предната страница сте говорили за слънцезащита хаха И все пак, приемам и още предложения. Не знам дали темата е за тук, но много ще се радвам, ако някоя има желание да сподели опит с лазерна епилация.
|
|
|
Post by magica on Mar 17, 2021 14:46:33 GMT 2
Дами, тази тема съм я пропуснала, но ще наваксам страниците и може да се включа Търсих в търсачката, но не намерих - дали някоя от вас си има любима и сравнително бюджетна слънцезащита за лице? Деа много хвалеше един продукт на ДМ, но така и не го намерих в най-близката дрогерия. А хич не ми се рискува да изръся сума пари, да не съм доволна и да отиде и продуктът на вятъра... Допълвам се: колкото повече чета за различните филтри, толкова повече се обърквам. Приличният състав е желателен Edit2: Сега видях, че буквално на предната страница сте говорили за слънцезащита хаха И все пак, приемам и още предложения. Не знам дали темата е за тук, но много ще се радвам, ако някоя има желание да сподели опит с лазерна епилация. Така, моето повърхностно проучване и съответно кратък опит е следното: има два вида лазери, които в момента се използват широко - александритен и диоден. Преди няколко години се правих с александритен и след 6 поредни процедури все още почти нямам косми по ръцете. Тогава правех подмишници и лице и изобщо все едно не съм правила нищо там, тоест няма ефект или поне не дългосрочен, тогава също не видях, доколкото си спомням. Сега започнах да ходя на диоден, като се твърди, че при все че е малко по-болезнен дава добри резултати. Аз страдам от тъмно окосмение по лицето и съм със светла кожа (правя си кола маска от 7 клас, защото ми се подиграваха в училище). Студиото, в което ходя работи с този модел: Elysian Pro. Иначе на краката си правя процедури с фотоепилатор на Филипс, ползвам го от година и съм направо впечатлена. Кажете вие какви процедури си правите за лицето? Ходите ли на почистване при козметик, като гледам нещата са доста напреднали и ще ми е интересно освен стандартното стискане какво друго ви харесва?
|
|
|
Post by Deleted on Mar 17, 2021 15:30:56 GMT 2
И аз се интересувам от процедури като мезотерапия и микронидлинг. На 35 съм и вече започна да се появява нуждата от освежаване на кожата. Иска ми се да сложа и ботокс в челото, но още съм на кантар.
От Филипс Лумеа съм доста доволна. На лазер не съм ходила, понеже е извън бюджета ми за зоните, които имат нужда (подбедрици, интим и мишници). До сега фотоепилацията ми е била достатъчна. С много светла кожа съм и тъмни косми във въпросните зони.
|
|
|
Козметика
Mar 17, 2021 15:41:50 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Mar 17, 2021 15:41:50 GMT 2
Аз сега зимата ползвам слънцезащита на ДМ, но скоро време искам да взема нещо друго. От известно време не слагам Фнд, а само бб или сс крем и се чудя дали да не взема направо тонирана слънцезащита? Никога не съм ползвала с цвят, достатъчно покритие ли имат или е необходимо отгоре да слагам друго? Не държа на плътно покритие, по-скоро изравняване на тена. Да препоръчате нещо, от което сте доволни?
|
|