|
Post by scalestone on Nov 12, 2021 20:31:50 GMT 2
От вчера и аз с метални придобивки, а от онзи ден и с чизмички (винаги има място и за още един чифт, какво да се прави). Извадих си горните и долни зъби след кучешките, не съжалявам. Мъдреците да си стоят и дано не ми създават проблеми, че не ми се мисли! В Smileart при Мила Стоянова съм, за ваденето се доверих на Шопов и изобщо съм много хепииии!
|
|
|
Post by diamond on Jan 3, 2022 23:48:05 GMT 2
На някоя от вас наложи ли се работа с логопед повреме на лечението? И може ли да ми препоръчате такъв в София? Аз и друго да попитам - болеше ли след слагането на брекетите?
|
|
|
Post by Kalisa on Jan 4, 2022 11:48:43 GMT 2
Хей, diamond! Аз не съм ползвала, не ми се е налагало. Колкото до болката не може да се отрече, че наболява първите дни при натягане на дъгите. Първо се слагат горните брекети, а после и долните след 2-3 месеца. Честно казано мен долните ми разраняваха повече устата. Но всичко това е напълно поносимо и се свиква. По-интензивната болка е само ден два и тогава ядеш меки храни, супи.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 5, 2022 2:15:57 GMT 2
Здравейте на всички. Боже от колко време не съм била във форума, чак сега виждам, че има такава тема! Много яко. Аз съм с: овърджет 12 мм, овърбайт (дълбока захапка покриваща почти целите долни зъби), рецисивно долно чене и май е това. Аз имам съмнения и че съм с кръстосана захапка леко, но не си личи поради проблема с долното чене и факта, че го изкривявам, за да паснат зъбите някак си.. Защо имам проблеми? Заради БИБЕРОН и смукане на пръсти до 4г възраст, отвратителни навици, които се моля да няма детето ми... Това доведе при неправилно поставяне на езика на небцето и избутване на горните резци в полу-хоризонтална позиция (тоест едва отхапвам неща с предните зъби, защото има 1 пръст разстояние и горното чене е стеснено в основата си). Води и до неправилен говор при определени звуци. НО има оправия! Брекети сложих Юли месец и мисля, че направих грешка с ортодонта, затова си търся друг в момента. Искат да ми вадят 4 здрави и ЖИВИ зъба (премолари, горни 4-ти и долни 5-ти). Искаха да вадят и мъдреците, които са ми абсолютно здрави и излязли в ред с другите зъби. Ченето ми не е малко, нито зъбите ми са големи... В момента търся ортодонт, който може да прави разширяване на горната челюст с микровинтове или SARPE (асистирано с операция), и после ще използва ТАД и ластици, за да поберем и приберем зъбите достатъчно, че след операцията на долното чене да съвпадат идеално. (Не съм си измислила аз това, правих обстойна и скъпа консултация с много добър ортодонт, който прегледа всички мои рентгени, томографии, мен самата и изчисли всичко, направи ми писмен план, но за жалост.. няма как да ходя при него, защото не живее близо. А другите ортодонти, ми казват, че не могат или не искат. ) Вече четох и за доста случаи, при които това работи с почти идентични като моите проблеми, така че само да намеря моя човек и нещата ще се наредят. За момента изправям зъби и оправям две коренови лечения. Скоро ще посещавам и логопед, за да види как да постъпя с говорните проблеми и да задържа ефекта от лечението за цял живот. Операция ще се прави. Този месец или началото на февруари, ще проверим как са ставите, за артрит и други проблеми, защото при моя вид захапка, ставата е в неестествена позиция. Как не съм имала проблеми до сега, нямам идея, но се моля да нямам и за напред. Това е днес от мен.. Надявам се в бъдеще да имам повече да пиша по темата.
|
|
kot
Junior Member
|
Post by kot on Jan 24, 2022 18:32:44 GMT 2
Здравейте и от мен! Започнах да разучавам ортодонти в София, тъй като имам дълбока захапка за коригиране и от известно време усещам едно напрежение в предните зъби на долната редица, та май ми дойде времето за лечение Бих искала да ви попитам дали имате мнения за следните доктори: д-р Ивелина Койчева, д-р Деница Статева, д-р Невена Цонева и клиника GreOrtho?
|
|
|
Post by Kalisa on Jan 25, 2022 10:37:36 GMT 2
Здравейте и от мен! Започнах да разучавам ортодонти в София, тъй като имам дълбока захапка за коригиране и от известно време усещам едно напрежение в предните зъби на долната редица, та май ми дойде времето за лечение Бих искала да ви попитам дали имате мнения за следните доктори: д-р Ивелина Койчева, д-р Деница Статева, д-р Невена Цонева и клиника GreOrtho? За тези нямам инф-я, но с две ръце ти препоръчвам д-р Теодора Йорданова от Ортогин. Намира се в Бъкстон на ул. Белмекен 2. Ако видиш назад в темата моята история, ще разбереш и защо я препоръчвам, че да не се повтарям. Но е изключителен професионалист и преди всичко човек без типичната за лекарите надменност.
|
|
|
Post by whynot on Jan 28, 2022 17:04:21 GMT 2
Здравейте и от мен! Започнах да разучавам ортодонти в София, тъй като имам дълбока захапка за коригиране и от известно време усещам едно напрежение в предните зъби на долната редица, та май ми дойде времето за лечение Бих искала да ви попитам дали имате мнения за следните доктори: д-р Ивелина Койчева, д-р Деница Статева, д-р Невена Цонева и клиника GreOrtho? Синът ми ходи в GreOrtho при доц. Грета Йорданова. Имаше обратна захапка и клатещи се долни постоянни резци (с шини). Махнаха напрежението към резците. Вече не се клатят и болят. Спасиха ги. Разшириха дъгата за да наместят всички зъби (за 6 м. с някакво апаратче). Сега носи брекети и съм изумена как за два месеца прибраха един кучешки (ала Гучи). Доволна съм.
|
|
|
Post by lol4e on Jan 31, 2022 15:18:34 GMT 2
Включвам се заради опит с брекети (и не само). Като тинейджърка (преди 15 години, има-няма ) минах доста дълъг курс на лечение, който включи вадене на мъдреци, корекция на захапка с хедгиър и в последствие - брекети. Процесът при всеки е различен, аз носих моите само 2 години, като около 2 години преди това се коригира захапката ми. След двете години брекети, на горните имах нощен ритейнър, който не носех редовно и малко след свалянето на брекетите, отново се поразместиха (но не чак толкова като първоначалното им положение). На долните имах постоянен ритейнър, и там нещата са наред. Направи ми впечатление, че малко след свалянето на брекетите, започнаха да се появяват кариеси и в момента, уви, нямам зъб, по който да няма ремонт. Неща, които мога да препоръчам на всеки, който в момента преминава през лечение: - Мека четка - когато ползвах по-твърда четка, излишно разкървавявах иначе раздразнените ми венци. - Зъбен душ - почистването на зъбните стени във вътрешната им част е адски трудно, когато имате дъга. Зъбният душ ще помогне много. - Бомбони за смучене, не дъвки - имала съм няколко ситуации, в които дъвка се оплита и задръства канюлата, в която влиза скобата, или брекета. Отучих се да дъвча дъвка. - Мляко в кафето - намаляте риска от пигментация след премахване на брекетите. Може би, защото тогава не консумирах кой знае колко кафе (все още бях ученичка), нямах такъв проблем. - Джобни тънки четки за почистване зад дъгата - заседналата храна, независимо между зъбите или между зъба и дъгата, може да доведе до кариес. - Редовно жабурене с подходяща вода за уста. Моето лечение го водеще доц. Пейчева във Факултет по дентална медицина, във ВМА, но не знам дали все още взима пациенти и преподава. Препоръча ми я тогавашната ни зъболекарка. Не намирам и никаква информация за нея онлайн.
|
|
|
Post by scalestone on Mar 7, 2022 13:41:34 GMT 2
Аз сега на 11-ти март правя 4 месеца с горните, а на 20-ти 3 месеца с долните. Повече от доволна съм от резултата за този кратък период.
В кораба майка, обаче се заформи дискусия едва ли не, че било грешка да се вадят постоянни зъби, като имало вариант с мъдреци. Аз така направих, защото при мен 2 от 4 са рискови. И ме беше страх, а и двама хирурзи казаха същото. Та в темата се писаха мнения от потребителки, че ваденето на постоянни зъби било голяма грешка и лицето много се променяло. Усмивката хлътвала и т.н. По-добре било да се разшири челюстта, но и в този случай пак ще има промяна в лицето. Та тези, които са "потърпевши" от ваденето на постоянните казаха и че предпочитали афропрофила, аз не съм на това мнение честно казано. Та някой с такива наблюдения по темата? При мен вече свирен мачът, но ми стана интересно. Ако на някого му е любопитно моите зъби как са, качила съм на другото място днес снимки.
|
|
|
Post by scalestone on Mar 7, 2022 18:31:48 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Mar 7, 2022 19:10:27 GMT 2
При мен вадиха зъби, защото ми беше малка челюстта. Не ми се промени лицето, защото така или иначе нямаше място за тях - те бяха над останалите. Промени се облика на усмивката заради подредбата. Ако не се извадят обаче може да стане конска физиономията. Damon знам, че точно така работят - разширяват зъбната дъга. В нета има и анимации. Scalestone, не се кахъри, направила си каквото е трябвало. Хубаво е да не се вадят, защото са ни ограничени, но по-важно е да се направи функционална захапка.
Много ти е хубава усмивката 😍
|
|
|
Post by scalestone on Mar 7, 2022 21:46:50 GMT 2
Зай, благодаря! Аз усмивката и зъбите като форма и вид си ги харесвам, но тез кучешки, ей да се казвах Нина Добрев, ама тц. Не, то при мен имаше опция и с мъдреците, но Едрев от Варна няколко пъти ми каза много добре да си помисля. Хирургът в Smileart също е казал, че си е рисковано. prikachi.net/image/AWSZbИначе и Стефанова (на Ели) и Стоянова ми казаха, че ще е конска физиономията ми, ако не се вадят изобщо зъби. Е, не с тези думи, де, но точно това имаха предвид. Зай, а на теб мъдреците извадени ли са ти?
|
|
|
Post by Kalisa on Mar 9, 2022 17:51:39 GMT 2
Зай, благодаря! Аз усмивката и зъбите като форма и вид си ги харесвам, но тез кучешки, ей да се казвах Нина Добрев, ама тц. Не, то при мен имаше опция и с мъдреците, но Едрев от Варна няколко пъти ми каза много добре да си помисля. Хирургът в Smileart също е казал, че си е рисковано. prikachi.net/image/AWSZbИначе и Стефанова (на Ели) и Стоянова ми казаха, че ще е конска физиономията ми, ако не се вадят изобщо зъби. Е, не с тези думи, де, но точно това имаха предвид. Зай, а на теб мъдреците извадени ли са ти? Супер се получава изправянето. Поздравления. Сега се вижда огромна разлика с преди, а имай предвид, че като ги свалиш ще се влюбиш в усмивката си.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 9, 2022 18:01:40 GMT 2
Scalestone, не са.
|
|
|
Post by scalestone on Mar 9, 2022 21:32:31 GMT 2
Много благодаря и на двете! Зай, успокоих се!
|
|
|
Post by lol4e on Mar 17, 2022 15:06:18 GMT 2
Опитах да редактирам стария си пост, но нещо не се получи. Сетих се, че ми беше препоръчан и крем за защита на зъбната плака на GNC, който мажа вечер преди лягане.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 27, 2022 13:10:16 GMT 2
Ще изчета темата, но все пак ако може мнение,че съм в чуденка. След сваляне на брекети и с времето ли, какво, си имам лека ротация на страничните резци навътре. Алайнери да нося абсурд за два зъба, предлагат ми бондинг техника, на сектор, от кой до кой зъб ми мина през ушите,с вземане на отпечатъци и т. н. Да, ама аз си имам бели, здрави зъби и пак се чудя дали да посягам, заради тия два. Щадящо е, ама все пакза една прищявка..
|
|
|
Post by sisi777 on Mar 27, 2022 16:09:35 GMT 2
Здравейте, не прочетох цялата тема, но да споделя нашия опит. Синът ми е на 13г, беше с доста криви зъби, много тясна челюст, кучешките зъби бяха буквално горе на венеца, защото нямаше място за тях. Освен това и дълбока захапка. Лекува се при др. Мисова, с алайнери. Лечението при него е с продължителност година и 8 месеца, още няколко месеца има. Много съм доволна, челюстта се разшири, кучешките зъби се подредиха до другите. Сега слага и ластици за захапката. Цената при нас е 6000лв. Доколкото съм чела, към края на лечението може да се направи повторно сканиране и да има още алайнери, но не сме го коментирали още с др. Мисова
|
|
|
Post by nundle on Sept 11, 2022 12:04:27 GMT 2
Момичета, аз ползвам алайнери вече над година, така че ако някоя има въпроси, ще се радвам да помогна
|
|
|
Post by smurfina on Sept 11, 2022 12:21:49 GMT 2
Мацки, здравейте Можете ли да ми препоръчате добър хирург в София - става въпрос за изграждане на кост и предполагам доста дълго лечение (не съм специалист, не става въпрос за мен и не знам какво точно има да се прави)
|
|
|
Post by Kalisa on Sept 11, 2022 12:31:18 GMT 2
Имплантация на костно вещество - д-р Палчева в кв. Бъкстон 0899113920 Sunny dent.
|
|
|
Post by scalestone on Sept 23, 2022 19:50:26 GMT 2
Аз да се похваля, че другият месец почваме да завъртаме кучешките ми зъби!!!!!! Трансформацията от вампир в човек продължаваааа! Отделно, от дърпането за затваряне на пространствата от извадените зъби, единият мъдрец почна да расте, та и затова черпя с мусака!
|
|
|
Post by vivian27 on Oct 7, 2022 13:07:11 GMT 2
Момичета, някоя от вас слагала ли е зъбен имплант? Зъбът ми е изваден вече. Предстои ми слагане на имплант след две седмици и много, ама много се притеснявам. Хирургът ме увери, че няма болка, но ми се иска информация от първо лице.
Скоби съм носила преди 20 години. Зъбите ми са прави. Може би е ген, защото в семейството ми всички са с прави зъби, но пък все лекуваме кариеси🤷♀️ Ползвам четката на Philips sonicare вече от 2 години и не я заменям за нищо. Не образувам и зъбен камък от както съм с нея. Много съм доволна. Моята има две степени и я ползвам на по-ниската. Ако се наложи да ползвам обикновена, си чувствам зъбите неизмити. Моята лекарка е силно за четките на Curaprox, за тези които не търпят вибрации. Имат повече влакна и чистят по-добре.
|
|
|
Post by Kalisa on Oct 7, 2022 13:10:47 GMT 2
Момичета, някоя от вас слагала ли е зъбен имплант? Зъбът ми е изваден вече. Предстои ми слагане на имплант след две седмици и много, ама много се притеснявам. Хирургът ме увери, че няма болка, но ми се иска информация от първо лице. Скоби съм носила преди 20 години. Зъбите ми са прави. Може би е ген, защото в семейството ми всички са с прави зъби, но пък все лекуваме кариеси🤷♀️ Ползвам четката на Philips sonicare вече от 2 години и не я заменям за нищо. Не образувам и зъбен камък от както съм с нея. Много съм доволна. Моята има две степени и я ползвам на по-ниската. Ако се наложи да ползвам обикновена, си чувствам зъбите неизмити. Моята лекарка е силно за четките на Curaprox, за тези които не търпят вибрации. Имат повече влакна и чистят по-добре. Аз имам слаган имплант. Не боли изобщо. Слагат ти упойка и нищо не усещаш. За една седмица си като нова, обезболяващото, което пих вечер при нужда беше беналгин, та болката не беше въобще притеснителна. Дори не се подух или нещо такова. Всичко ще е наред, няма от какво да се притесняваш.
|
|
|
Post by vivian27 on Oct 8, 2022 0:35:40 GMT 2
Мисля го много 😳 От както си записах час, не съм спирала 😄 Малко ме успокоиха думите ти, дано да безболезнено и при мен🤗
|
|
|
Post by isabellavk on Jan 25, 2023 21:35:36 GMT 2
Здравейте! 🤗 Скоро не е писано по темата, но реших да споделя нещо и аз. Предстои ми лечение с алайнери Инвизалайн, проблемът е отворена захапка и разстояние между зъбите. Ще ми се наложи и работа с логопед, тък като не си държа правилно езика и постоянно бутам зъбите (следствие на което се получава отворената захапка и разстоянията) Извадиха ми горен мъдрец (другият горен е изваден преди години) за да има място при подреждането на зъбите. Долните мъдреци няма да пречат. В клиниката ми казаха, че цените на Инвизалайн постоянно се качват, особено от новата година. Цялото лечение ще бъде 1г. и ще ми излезне 7000лв. Стори ми се скъпичко, но предприех стъпката. Сега чакам възстановяване от ваденето на мъдреца и поставяне на алайнерите. Честно казано нямам търпение вече! Силно се надявам да съм направила добър избор и найй-вече след края на лечението да се запазят прави зъбите и да няма проблем със захапката. Също ще нося постоянен ритейнер най-вероятно след алайнерите.
Ще се радвам да чуя и още мнения на съформки минали през подобен път. 😊
|
|
|
Post by nundle on Jan 28, 2023 12:35:01 GMT 2
Здравейте! 🤗 Скоро не е писано по темата, но реших да споделя нещо и аз. Предстои ми лечение с алайнери Инвизалайн, проблемът е отворена захапка и разстояние между зъбите. Ще ми се наложи и работа с логопед, тък като не си държа правилно езика и постоянно бутам зъбите (следствие на което се получава отворената захапка и разстоянията) Извадиха ми горен мъдрец (другият горен е изваден преди години) за да има място при подреждането на зъбите. Долните мъдреци няма да пречат. В клиниката ми казаха, че цените на Инвизалайн постоянно се качват, особено от новата година. Цялото лечение ще бъде 1г. и ще ми излезне 7000лв. Стори ми се скъпичко, но предприех стъпката. Сега чакам възстановяване от ваденето на мъдреца и поставяне на алайнерите. Честно казано нямам търпение вече! Силно се надявам да съм направила добър избор и найй-вече след края на лечението да се запазят прави зъбите и да няма проблем със захапката. Също ще нося постоянен ритейнер най-вероятно след алайнерите. Ще се радвам да чуя и още мнения на съформки минали през подобен път. 😊 Здравей, аз нося алайнери Инвизалайн от почти 2 години, ще се радвам да помогна ако имаш въпроси, нещо като ентусиаст съм по темата, имам и фейсбук група. Ще се радвам да съм ти от полза с нещо. Група за алайнери
|
|
|
Post by diamond on Feb 1, 2023 16:40:28 GMT 2
Здравейте! 🤗 Скоро не е писано по темата, но реших да споделя нещо и аз. Предстои ми лечение с алайнери Инвизалайн, проблемът е отворена захапка и разстояние между зъбите. Ще ми се наложи и работа с логопед, тък като не си държа правилно езика и постоянно бутам зъбите (следствие на което се получава отворената захапка и разстоянията) Извадиха ми горен мъдрец (другият горен е изваден преди години) за да има място при подреждането на зъбите. Долните мъдреци няма да пречат. В клиниката ми казаха, че цените на Инвизалайн постоянно се качват, особено от новата година. Цялото лечение ще бъде 1г. и ще ми излезне 7000лв. Стори ми се скъпичко, но предприех стъпката. Сега чакам възстановяване от ваденето на мъдреца и поставяне на алайнерите. Честно казано нямам търпение вече! Силно се надявам да съм направила добър избор и найй-вече след края на лечението да се запазят прави зъбите и да няма проблем със захапката. Също ще нося постоянен ритейнер най-вероятно след алайнерите. Ще се радвам да чуя и още мнения на съформки минали през подобен път. 😊 Ще споделиш ли при кой логопед ходиш, ако е в София? И какъв тип упражнения ти даде?
|
|