|
Post by candygirl on Dec 17, 2020 16:47:27 GMT 2
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Dec 29, 2020 16:02:45 GMT 2
Здравейте, някоя от вас гледа ли ASMR канали за готвене? Нещо подобно - www.youtube.com/c/NinosHome/videosЯвно има нещо много объркано у мен, но хем ме успокояват звуците около готвенето, хем искам да цапна през монитора този Нино като почне да хруска и примлясва... Откачена работа, ви казвам.
|
|
|
Post by Crystal on Dec 29, 2020 16:34:38 GMT 2
Намерих интересни кулинарни канали благодарение на вас. Харесвам Иван Звездев, Домашна кухня с Дани, Kerry Whelpdale и Lazy awesome dad. Последните два канала предлагат интересни рецепти за air fryer
|
|
|
Post by Deleted on Dec 30, 2020 9:32:40 GMT 2
Здравейте, някоя от вас гледа ли ASMR канали за готвене? Нещо подобно - www.youtube.com/c/NinosHome/videosЯвно има нещо много объркано у мен, но хем ме успокояват звуците около готвенето, хем искам да цапна през монитора този Нино като почне да хруска и примлясва... Откачена работа, ви казвам. Дааа, гледам такива канали. Особено корейски, кухнята им ми е любима ❤️ Но интереса за мен е процесът на готвенето, събирам идеи и техники. Гледам първите две-три хапки да видя крайния резултат и насладата им и го спирам 😅 На прима виста се сещам за тази сладурка
|
|
|
Post by krasitotod85 on Jan 1, 2021 15:33:43 GMT 2
Здравейте, някоя от вас гледа ли ASMR канали за готвене? Нещо подобно - www.youtube.com/c/NinosHome/videosЯвно има нещо много объркано у мен, но хем ме успокояват звуците около готвенето, хем искам да цапна през монитора този Нино като почне да хруска и примлясва... Откачена работа, ви казвам. Аз също обичам ASMR с храна и нямам нищо против хрупането
|
|
|
|
Post by smurfina on Jan 13, 2021 22:32:18 GMT 2
Здравейте, Някой гледал ли е "С брада и престилка" ? Правеше видеа в ютуб и има ИГ профил, но от доста отдавна нищо не качва и ако някой има информация, моля да сподели Да не би да има друг канал?
|
|
|
Post by booky on Jan 13, 2021 23:39:10 GMT 2
Здравейте, Някой гледал ли е "С брада и престилка" ? Правеше видеа в ютуб и има ИГ профил, но от доста отдавна нищо не качва и ако някой има информация, моля да сподели Да не би да има друг канал? Отговорът ми не е точно по темата Не знам, защо е спрял да качва в кулинарния си канал, но ако просто ти е приятен, има подкаст заедно с Орлин Милчев - 2&200 подкаст. Аз доста ги харесвам. И за разлика от много други, канят доста разнообразни, а не само комерсиални гости.
|
|
|
Post by smurfina on Jan 14, 2021 20:49:01 GMT 2
Здравейте, Някой гледал ли е "С брада и престилка" ? Правеше видеа в ютуб и има ИГ профил, но от доста отдавна нищо не качва и ако някой има информация, моля да сподели Да не би да има друг канал? Отговорът ми не е точно по темата Не знам, защо е спрял да качва в кулинарния си канал, но ако просто ти е приятен, има подкаст заедно с Орлин Милчев - 2&200 подкаст. Аз доста ги харесвам. И за разлика от много други, канят доста разнообразни, а не само комерсиални гости. Благодаря ти, ще го погледна Иначе питах понеже доста рецепти съм си взимала, харесваше ми как поднася информацията и не е масовото снимане на ръце и купички с продукти (не че имам нещо против, но на мен лично ми беше забавно и доста мотивиращо да пробвам нещо ново) Имаше видео за чили сос - става уникален, който обича люто препоръчвам с 2 ръце
|
|
|
Post by dilyanad on Jan 16, 2021 15:52:32 GMT 2
Гледате ли Катя Евро и Славена Вътова? Показват интересни идеи, но са ми някак странни.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 17, 2021 0:36:56 GMT 2
За любителите на азиатската кухня, един много приятен и изчистен канал, типично по японски
|
|
|
Post by mira on Jan 19, 2021 14:59:00 GMT 2
Момичета, да ви похваля една супер лесна и мноого вкусна торта. Води се бебешка, но на нас толкова ни хареса, че удвоих съставките и си я направих в по-голям размер Бебешка торта с рожков и банан от Професия мама: profesiyamama.com/2020/08/06/bananova-torta/
|
|
|
|
Post by GGWP on Feb 3, 2021 17:44:15 GMT 2
Момичета, да ви похваля една супер лесна и мноого вкусна торта. Води се бебешка, но на нас толкова ни хареса, че удвоих съставките и си я направих в по-голям размер Бебешка торта с рожков и банан от Професия мама: profesiyamama.com/2020/08/06/bananova-torta/Тази торта много ми прилича на една друга, която е любима на мУж Потърси в гугъл mole cake recipe, виждала съм в някои държави, че има и смес на Dr Oetker за тази торта, но ние си я правим домашна вкъщи - става всеки път и е чудна. Аз си търся изпитана рецепта за red velvet cake. Пробвах тази на Звездев, но нещо не ми се получиха блатовете. Някой правил ли е да сподели рецепта? Гледах, че Олга Матвей също има видео, но ако някой ми каже на 100% че работи, ще я пробвам.
|
|
|
Post by karmilla on Feb 4, 2021 12:33:54 GMT 2
Здравейте, момичета! Нова съм в следенето на блогове и влогове, но покрай вас научих много интересни канали, за което блгагодаря! От форума научих за Миро и съм много впечатлена - определено ми допадна и съм набелязала рецепти за изпълнение Но няма да предъвквам вече обсъдени от вас неща-определено споделям мнението ви! Исках да споделя с вас, за тези, които разбират руски, има едно много интересно и приятно за мен предване "Поедем, поедим!". Реално него го дават по руската телевизия, но има качени епизоди онлайн. На мен много ми допада концепцията, тъй като много обичам да пътувам, а там са представени кухни на различни държави, както и Руски области. Много ми харесва, че освен кухня ни показват страхотни гледки и се страят максимално да ни потопям в културата не местните и освен това виждаме как ббихме могли да прекараме свободното си време. Водещите също са ми много приятни - чужденци, които говорят много сладко на руски и са големи образи. Наскоро се смениха и от лятото на 2020 го води един много чаровен италианец. Та за фенове на красиви гледки, пътешествия и местна кухня - ще е интересно. Другото, което бих споменала е един блог, който много се разви и си стана сайт с рецепти за балансирано хранене "зоната" www.kakvodaqm.bg. Допада ми, защото има доста разнообразни, бързи рецепти, които са здравословни и балансирани. Особено, за тези, които следят за формата си саполезни и нтересни, а ми и допада, че жената там обяснява и изчислява колко са въглехидратите, мазниние, протеините и пр. Има здравословни алтернативи за лазаня, дюнер, пици, които са за хора които обичат да хапват вкусно, но да не прекаляват и да не им избива "свинската порода" . Следяя ви с интерес и ботново благодаря за полезните съвети!
|
|
|
Post by mira on Feb 9, 2021 21:32:18 GMT 2
Ейй, не се бях замисляла, че мога да направя пица с лаваш! Супер идея, благодаря, че споделихте!
На мен ми беше мерак да се науча да правя домашно тесто за пица. Пробвах 1-2 пъти, много твърдо ми се получи.
Ако сте пробвали от няког блог/влог, кажете, да взема да се науча да радвам мъжа с пица 😀
Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk
|
|
|
Post by booky on Feb 10, 2021 9:27:30 GMT 2
Ейй, не се бях замисляла, че мога да направя пица с лаваш! Супер идея, благодаря, че споделихте! На мен ми беше мерак да се науча да правя домашно тесто за пица. Пробвах 1-2 пъти, много твърдо ми се получи. Ако сте пробвали от няког блог/влог, кажете, да взема да се науча да радвам мъжа с пица 😀 Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk Аз съм правила домашно тесто за пица по рецепта на Миро от готвене за начинаещи, като си добавям и малко сух риган в тестото. Доста ми хареса. Само че неговият начин ми се стори доста дълъг 😂😂😂 и не съм използвала тиган и т.н. Омесвам си тестото и го оставям да втаса, съгласно инструкциите. После си го разделям на няколко части. Оформям си пиците, направо в тава върху хартия за печене (като аз ги обичам много тънки и с борд). Пека за около 6-8 мин в предварително загрята фурна на макс. И не прекалявам с продуктите, които слагам отгоре, понеже може да не се опече добре.
|
|
butterfly
God
I'm not anti-social, I'm anti-idiot.
|
Post by butterfly on Feb 10, 2021 11:22:10 GMT 2
И аз не очаквах, но пица с лаваш се оказа супер вкуснотия. Иначе за класическо тесто аз ползвам рецептата на Ели от makeupbuthow и няма грешка! Оставям линк Ето и снимка на моето произведение 🤪 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2021 21:35:51 GMT 2
butterfly, bookie, благодаря!
И аз си падам по тънко тесто с борд. Дано уикендът намеря време да се пробвам 😊 Ще докладвам!
|
|
|
Post by candygirl on Feb 12, 2021 23:29:35 GMT 2
Момичета , ако харесвате пиците с лаваш -в италиянския магаизн в София , до Баухаус, продават страхотна “основа “за пица. Става по-добре от лаваша, на когото бях голям ден преди.
|
|
|
Post by mira on Feb 14, 2021 11:07:37 GMT 2
Много ме е яд, че нямам пош вкъщи. С кеф щях да пробвам тези чуроси-сърца днес:
|
|
|
Post by GGWP on Feb 18, 2021 17:01:57 GMT 2
Мира, аз редовно си късам пошовете с прекалено гъсти кремове, та си намерих друг трик - ползвам пликове за съхранение като тези от Икеа, които се запечатват. Сипвам сместа по диагонал и режа ъгълчето. Ако имаш накрайник, можеш да го вмъкнеш и него, но и иначе пак се получава. Аз да похваля Станка от know how to cook отново - пуска тематични седмични постове на тема, избрана от ИГ последователите. Миналата седмица беше за бюджетни здравословни ястия за семейството, тази избираме между 1) съвети при избор на тави, тигани, и тн. или 2) съвети за фотография на храна. Мен и двете ме интересуват и я питах дали ще има и за двете статия независимо от резултата, при което каза, че да, така че, който се интересува, може да погледне.
|
|
|
Post by mira on Feb 20, 2021 11:47:45 GMT 2
Сега прочетох за идеята вместо пош да използвам плик за съхранение! Много готино, благодаря 😀 Идвам да споделя, че напоследък съм се обсебила от профила на тази мацка: instagram.com/beyond.the.yummyНищо не знам за нея, но си харесах сума ти рецепти. Правих палачинки, хляб с тиквички и още имам в списъка с желания 😉 Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Feb 20, 2021 11:54:45 GMT 2
Сега прочетох за идеята вместо пош да използвам плик за съхранение! Много готино, благодаря 😀 Идвам да споделя, че напоследък съм се обсебила от профила на тази мацка: instagram.com/beyond.the.yummyНищо не знам за нея, но си харесах сума ти рецепти. Правих палачинки, хляб с тиквички и още имам в списъка с желания 😉 Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk Тази Гери е на Полинчик добра приятелка (по интереси, да не си помислите нещо). Мисля, че е собственичката на Коко. Не подозирах, че е такава кулинарка.
|
|
|
Post by lilitu on Mar 24, 2021 13:13:46 GMT 2
Мария, познаваме се от периода, в който живеехме в Англия, сега е в Лондон. Любител-кулинар е и пресъздава различни рецепти от различни кухни и готварски книги, а напоследък има и авторски. По време на локдауна превърна хобито си в много готина Инстаграм страница, сега си направи и сайт. Някои рецепти са доста завъртяни, с по-трудни за намиране продукти, но аз съм опитвала някои неща и са страхотни. Следя я за вдъхновение и за съвет като не знам какво да готвя. www.mariyavsrecipes.com / Instagram @mariyavsrecipes
|
|
|
Post by booky on Mar 24, 2021 16:54:36 GMT 2
Понеже току-що изгледах последното видео на Миро за козунак, реших да ви попитам, дали имате някакви изпитани рецепти? Аз правя опити последните години, но не са особено успешни. ::eggs-pan:: Чудя се, дали да тествам и тази година, или да си заложа на лидълските козунаци. Ще похваля и ето тази погача от Приказна кухня с Ани. Честно казано ми е доста дразнеща, дори не мога да определя с кое точно, но има някои доста добри рецепти. Тази конкретно я правих 2 пъти и се получи супер.
|
|
|
Post by sisi91 on Mar 24, 2021 23:01:17 GMT 2
Винаги използваме едно и също тесто за пици, което не е от някой блогър/влогър и винаги става.Правим пиците в тавички за пици със стойка, на която се пекат едновремено 4 пици. Тавичките са с диаметър 29см. Теsтото ни стига за 8 пици. 1кг брашно 1 яйце 1ч.л. сол 1ч.л. захар ½ кубче мая разтворено в 150г марна вода 1 коф. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се слагат яйцето, захарта, солта. Маята се слага във водата (може и на котлон на най-слабата степен) за да се разтвори много добре и да шупне малко. Изсипва се в кладенчето. В киселото мляко (което не трябва да е много судено) се слага содата и се разбърква много добре. Добавя се в кладенчето. Замесва се тестото и се оставя 30-40 мин да втаса.
Повече правя рецепти за сладки неща от нета. Вкъщи този кекс на Иван Звездев с лимон много се хареса.Също и този сладкиш с фъстъци от Приятен Апетит.
|
|
|
Post by GGWP on Mar 25, 2021 8:43:06 GMT 2
И аз мисля тази година да пробвам козунака на Миро - имам му пълно доверие и вярвам, че ще се получи 😄 Миналата година правих този на Звездев (aka на Радост 😜) и също се получи доста добре, но ми се иска да опитам някоя нова рецепта. Хареса ми как Миро обяснява за гранулираната захар, така че ще се пробва. Ели от makeupbuthow има рецепта за мини козуначета от миналата година - и на тях съм им хвърлила око. Мисля да ги направя за католическия Великден, който идва сега като подарък за съседи и приятели, а мировският козунак ще е за православния след месец.
|
|
|
Post by lilitu on Mar 25, 2021 12:33:06 GMT 2
Рецептата на козунака на Ани не е лоша, но тя самата ми идва прекалено народна. И някои от рецептите й са потрес. Както и състоянието на кухнята, в която готви.
|
|
|
Post by Deleted on Mar 29, 2021 16:16:36 GMT 2
Следя темата за козунака Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|