|
Post by MaryPoppins on Aug 13, 2021 15:26:13 GMT 2
Дами, пускам тази тема, в която може да споделяме опит за начин на хранене, какъв спорт практикуваме, борили ли сме се с излишни килограми, кое ни е помогнало със свалянето. Не видях подобна тема, ако има, моля да ме извините. Ще започна аз, висока съм 1,70, като по-малко бях 53-54кг, в един период от живота ми, една зима, качих 10-15(!) килограма. Тогава започна дългата борба, в продължение на 2-3 години беше мъчение, в момента съм 63-64-65кг. Харесвам се и определяно килограмите оказват много влияние, на това как се чувства човек. Свалих с ВМ-НВХ, спортът като цяло не е моето, скачам на въже, тичам, по-леките интензивни тренировки, са за мен. В момента, гледам да се храня балансирано, да не прекалявам. Аз, примерно, винаги качвам лятото, пролет и есен отслабвам, зимата не ми се яде.. но пък пия червено вино, което си оказва своето влияние!
|
|
|
Post by booky on Aug 13, 2021 17:26:43 GMT 2
Не мога да кажа, че съм имала сериозен проблем с килограмите, но съм имала известни периоди на повишения и спадове. Винаги съм била много активно дете. Тренирах балет 14 години и когато станах студентка, се преместих в София, съответно прекратих балета. В комбинация с постоянното тъпчене с бърза храна, за няколко месеца качих 10кг. Станах 54кг на 162см. Което осъзнавам, че не е много за моя ръст, но предвид скоростта и това, че идваше само от мазнини, никак не се чувствах добре. Не толкова от начина, по който изглеждам, колкото от това, колко лошо се чувствам. Накратко, след това започнах да си готвя повече, да се движа повече и нещата се нормализираха. По-късно имах период, в който, заради много стрес на работа, бях станала 40кг. Чувствах се, като парцал, нямах сили за нищо. За щастие се осъзнах и напуснах. 😂 Последните години започнах да внимавам повече с какво се храня, като не съм спряла никакви храни, но внимавам с количествата. Опитвам се да гледам на храната, като на гориво, необходимо на тялото да функционира. Както и няколко години ходех активно на йога, аеро йога, pole dancing и салса и бачата. През това време си поддържах постоянно тегло от около 45кг. Откакто започна пандемията правя йога вкъщи и ходя, колкото мога повече, но все пак, заради по-застоелия начин на живот и home офиса, качих 3кг (станах 48кг). Като цяло гледам да не се водя по килограмите, а по това, как се чувствам.
|
|
|
Post by smurfina on Aug 14, 2021 10:36:26 GMT 2
Аз се включвам, защото обичам да готвя и гледам да се храня здравословно. Накратко - нямам проблеми с кг. и все си държа едни кг. от 14-15 год. (не се оплаквам, де). Избягвам пържено, но понякога, когато излизаме си похапвам. Не ям месо, гледам да се храня разнообразно. Хляб също ям рядко от тийн годините (имах проблеми със стомаха).Споделям една рецепта, която си правя често, който обича такива неща - нахут (сварен/ от консерва/буркан), 1 авокадо нарязано на малки кубчета, 1 домат нарязан на малки кубчета - всичко смесвам в една купа с малко зехтин, лимонов сок, сол и понякога черен пипер + по желание червен лук нарязан на ситно (понякога и магданоз добавям, зависи какво ми се хапва). Много ми е свежо и напоследък доста често го хапвам. Аз съм от спортуващите на периоди - по няколко месеца активно и понякога съвсем спирам. От началото на тази година се опитвам да спортувам по-редовно и до сега ми се получава, спирала съм най-много за 2-3 седмици, когато съм била на почивка. Основно ходя да тичам (малко, не си представяйте нещо уау), правя упр. вкъщи за ABS, планк доста често и понякога клекове. Водя се по клипове от ютуб и понякога си пускам 2-3 различни и комбинирам. Преди пандемията ходих на зумба и много ми харесваше. Напоследък се чудя дали да не си взема бягаща пътека за вкъщи и да тичам, когато не е хубаво времето. Това е за сега, ще следя темата с интерес
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 14, 2021 15:01:55 GMT 2
Привет На 27 г. съм, ръст 176 см. тегло 59 кг, но имам много специфична структура на тялото - нежни, тънки кости (който ми е чел блога ми е виждал ръцете, та знае за какво става въпрос ), качвам само и единствено в областта на корема, което много ме дразни. Храненето ми е дисциплинирано, но спортът просто не е моето нещо - тренирала съм активно 7 г. баскетбол (под активно имам предвид тренировки 5х седмично + участия в състезания и първенства), после се преместих в друг град и там не бях толкова активна с тренировките, но пак се занимавах с баскетбол, далеч по-аматьорски. Към днешна дата обаче не намирам стимул да спортувам, ето, поднових си нарочно Мултиспорт картата и за месец и половина ходих веднъж да плувам и веднъж на Пилатес Споделете вие къде и на какъв спорт ходите, току-виж се вдъхновя да се пораздвижа. Запалвам се да ходя на фитнес/групови тренировки и т.н., правя го 2-3 месеца, после губя интерес и дотам, след някакво време пак се нахъсвам и продължението е същото, т.е. липсва ми константност, липсва ми и мотивация, защото нямам за сваляне (е, най-много се харесвам на 56 кг. ама за 2-3 кг. да се амбицирам да спортувам не ми се получава ) Знам, че спортът е здраве, иска ми се да намеря моя спорт, нещо не успявам. Само по баскетбола се бях запалила, но дали защото бях малка, не знам. Храненето, както казах, ми е дисциплинирано, но трудно. Ужасно капризна съм, ама ужасно, не обичам плодове (никакви!), ям по задължение и като се сетя, никога не ми се е случвало да видя някой плод и да ми се прияде. Зеленчуци обичам само зеленолистни и краставици, не понасям грудкови и кръстоцветни, а от всички зеленчуци най-мразя чушки. Прясно и кисело мляко не обичам, с другите млечни изделия действам умерено, най-много извара ям, почти всеки ден, имам си 2 любими от Лидл и не оставам без тях. Месо не ядях до 22-та си година Тогава изведнъж проядох и вече консумирам редовно месо, основно пилешко, също така и риба. От въглехидратите пълнея, затова ги избягвам, не фанатично (че и този момент го имах), но ям рядко картофи и по някоя пълнозърнеста тортила, хляб и ориз - по изключение. Бобови не обичам особено. Общо взето се храня основно с яйца, пилешко, риба, вариации на салати, извара, поддържам около 1400 калории, само спорт ми липсва да включа активно, но както писах, мотивация ми липсва. Купох си фитнес обръч, въртя го почти всеки ден, поне това правя, ако не друго Ходя много пеша, обичам да вървя, но това не го броя за движение. Моя приятелка е много доволна от режима и рецептите на healthydee, започвам да обмислям включване в нейните групи, току-виж ми е допаднало.
|
|
|
Post by booky on Aug 14, 2021 16:10:42 GMT 2
Аз ще споделя, къде съм ходила на групови тренировки в София, с уговорката, че съм ходила няколко години редовно, но прекратих, откакто започна пандемията. Възможно е да има някакви промени.
Аеро йога и класическа йога в студио Diwali на бул. Витоша. Знам, че имат и още едно на ул. Денкоглу, но не съм го посещавала. Любимки са ми Мария и Румяна. Като тренировките на Мария повече натоварват мускулите, докато Румяна залага повече на интензивно разтягане. Сухожилията ми са искали да ме напуснат много често. 😂😂😂 Обожавам това, че имат приложение и можеш да си записваш часове през него. За по-гнусливите: аеройогата там не е за вас, защото лесно можеш да си донесеш своя постелка, но хамакът... да кажем, че ми се е случвало да надушвам нечия пот от часът преди мен. Перат ги често, но когато отидеш в 18-19ч и преди теб е имало 5-6 практики... предвид, че някои са с 15 мин разстояние една от друга... досещате се. Но на мен не ми е чак такава драма. Обожавам аеройогата. Супер зареждащо, отпускащо , стягащо тялото. Имах доста болки в гърба, за които забравих. Отразяваше ми се страхотно. Подобрих си стойката. Изобщо, ако трябва да препоръчам една групова тренировка, това ще е аеройогата.
Pole dancing в студио Pole dance Bulgaria. Имат студиа в кв. Хладилника, Младост и Център. Това е Хладилника е най-малко и смотано 😂😂 , но ми беше най-близо до работа и най-често ходех там. Любимки са ми Адриана Димитрова и Татяна. След първата тренировка имах страшно много синини и мускулна треска, на места, които не подозирах, че може да хванат мускулна треска. И имайте предвид, че по това време вече ходех активно на класическа и аеройога. Страшно мотивиращо е да следиш напредъка си и да виждаш на какви неща е способно тялото ти. Като негатив мога да кажа, че обикновено сте по няколко момичета на пилон, т.е. трябва да се изчаквате. Особено студиото в Хладилника, както казах, беше много малко и с малко повече хора вътре + изчакване беше тегаво. Ааа и пак за по-гнусливите дами... 😂😂 има кърпи, с които си почистваш пилона, когато се сменяш с другарчето, но все пак си по къси гащи и спортен сутиен, съответно много гола кожа и богат обмен на флуиди.
Салса и бачата при Теди и Митко. И двамата са страхотни. Ходила съм в залата в Студентски град и тази в НДК. В Студентски е много по-хубава, хората са по-млади, но често имаше индивиди, които идваха само за да се запознават с момичета и да се опитат да се отъркат в теб. 🤢🤢🤢 Залата в НДК беше в по-лошо състояние. Но поне в групите, в които ходех, нямаше свалячи. Там проблемът беше, че голяма част от мъжете не бяха чували за дезодорант. 😂😂😂
Иначе за тренировките вкъщи последната година и нещо гледам каналите в youtube на Yoga with Adriene и Yoga with Kassandra. Имах приложението на Mary Ochsner. В него има някои безплатни практики, но повечето са платени. Има месечни challenge-и (също платени) с тренировки за всеки ден. Много харесвам нейният стил, защото е натоварващ мускулите и съответно оформя. Плащах го 6-7 месеца, но после прекратих, защото започнах, доста по-често, да си тренирам самостоятелно, без да гледам всеки ден от някого. От време на време си пускам тренировки за дупе на Pamela Reif. Много ги харесвам. Имам си постелка, гумени ластици( но скоро ще си купя такива от плат) и колан за йога.
|
|
|
Post by MaryPoppins on Aug 16, 2021 12:33:53 GMT 2
За антицелулитните масажи и аз бих искала да чуя мнение, както и за вендузи за целулит? При мен всичко се качва в краката.. и знам, че единственото решение е тренировки.
|
|
|
Post by GGWP on Aug 17, 2021 4:14:26 GMT 2
На мен всичко ми се лепи по бедрата, затова не знам как е при качването в корема, но при подут корем знам, че ограничаването на въглехидратите до минимум дава страхотни резултати. Аз имам вендуза - бях си я взема след като гледах видео на Адри за масажи с такава. Аз нямам крайно изявен целулит, но при стягане на мускулите се вижда. При стриктно ползване на вендузата имах някакъв ефект, аз я ползвах всеки ден при къпане за половин час общо на двете бедра. Може би при по-продължително ползване ще има по-добър ефект. За антицелулитни масажи знам, че действат, но в началото болката е ужасна. Не съм пробвала лично, но приятелки са ми споделяли, че виждат ефект, но само ако масажистът наистина не си поплюва. 😄
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 17, 2021 10:02:56 GMT 2
За антицелулитните масажи и аз бих искала да чуя мнение, както и за вендузи за целулит? При мен всичко се качва в краката.. и знам, че единственото решение е тренировки. Аз съм много доволна от масажите с вендузи вкъщи, но си падам мазохист да се чете с намигане, хич не се жаля. Онзи ден си правих и имам мускилна треска на ръцете Нанасям антицелулитен гел и започвам с вендузата, моята е от много твърда гума и захапва здраво кожата, създава силен вакум и определено е болезнено, но търпимо. При редовно масажиране, много вода, внимание с храната и спорт, определено има ефект. Преди ползвах прочутия антицелулитен гел на Кройтерхоф, много е агресивен - щипе, пари, даже боли първите 2-3 пъти при втриване, подпалва кожата буквално и преносно, близо 3 часа усещах ефекта първия път, после посвикнах и не беше толкова зле. Моята кожа си е чувствителна, не знам дали при всички е се усеща толкова интензивно. Сега съм с антицелулитния на Биотен, в пъти по-слаб е от Кройтерхоф, но ми е по-безопасен и приятен за ползване. Чудя се дали да не ида на професионален антицелулитен масаж, ще взема да поразпитам в студията, които посещавам. Потвърждавам, че и при мен орязването на въглехидратите води до стопяване на корема - аз и като тежах 45 кг. (при ръст 176 см), пак си имах някакъв корем, никога не ми е бил абсолютно плосък, няма и да бъде, предполагам Но при много нисък прием на въглехидрати изчезва, отделно че аз си знам, че задържам вода от тях, та и отводняването също играе роля за намаляването на корема. След яйчен фаст пък направо "залепва за гърба", както се казва, но яйчният фаст изобщо не е за всеки и не мисля, че с него трябва да се играе толкова свободно. Режимът ми за чистене на мазнини и стопяване на корем е: закуска яйца, обяд пилешко/или друг чист протеин със зеленолистна салата, междинно хранене - извара (или извара за закуска сутрин) и вечеря риба + зеленолистна салата. И в момента съм на това хранене, че предстои море
|
|
|
Post by sunn on Aug 17, 2021 10:19:48 GMT 2
Здравейте, и аз ще се разпиша в темичката. 😊 Аз съм 46 кг, миньонче съм - 158 см. 🤭 По принцип никога не съм спазвала стриктни диети, понякога ми се е налагало да се ограничавам от сладко примерно. Спортът също не е било моето. Нооо от година и половина това коренно се промени. 😆 Наложи се да спазвам НВ-ВМХ поради здравословни проблеми и да тренирам редовно. Не правя нещо кой знае какво - правя около 30-40 мин. на ден тренировките на Pamela Reif. Обаче, ако сте тренирали с нея знаете, че някои пъти си е доста хард. 😆 Относно целулита наистина храненето помага, както и пиенето на течности в комбинация с движение. Но аз просто не мога да се насиля да пия вода.. Винаги съм била така и не знам какво да направя вече, че да го променя това - шишета съм купувала, приложения съм използвала за напомняне, еми, не става и това си е. 😂 Остана само вендузи да пробвам, но ме е страх, понеже имам няколко капилярчета по краката и да не си направя нещо. Отделно буквално от всяко докосване ми стават синини, та направо изтръпвам на какво ще се направя от мисълта за тези вендузи. 😆 За сега това, което правя и може да се доближи до някакъв антицелулитен масаж е сухото четкане, но трябва да съм по-редовна.
|
|
|
Post by magica on Aug 18, 2021 8:29:26 GMT 2
Ето ме и мен! Болна тема. Аз в момента съм 60 килограма и съм 165, по принцип съм се харесвала 55 килограма. Имам Хашимото с хипофункция, откриха ми болестта късно, след 4 бременност и невъзможност да се справя с тревожност и килограми. Качвах много килограми с бременностите и само ми се караха, че много ям, не беше вярно. Та покрй Хашимото правих елиминационни диети - АИП, отрязвах глутен и млечни, всякакви вариации, за да намеря моето. В момента съм намерила някакъв баланс и следя Healthydeni и healthylicious за хранене, защото и двете са с проблеми с щитовидната жлеза, едната даже я оперираха (което може и мен да застигне в даден момент). Спорт - до скоро практикувах у нас тренировки с няколко youtube канала, които сме обсъждали с момичетата в другата тема. Взех си мултиспорт и в момента ходя на фитнес, плуване и мобилност. Отделно караме доста колело семейно и правим походи. Гледам да се движа нон стоп, но последните няколко килограма не мърдат. Коремът ми от два пъти секцио е ужас, но все пак имам голямо подобрение. За антицелулитните масажи, аз не се престраших да ида, в другата тема за козметика едната съфорумка препоръчваше - candygirl - някаква брутална масажистка, може да ѝ пишете да ви даде контакт. Може да пробвам с вендузите, в момента се мажа с на kreuterhoff и аз, пари да, но го издържам, мисля че имам ефект!
|
|
|
Post by candygirl on Aug 22, 2021 20:46:49 GMT 2
Аз ям предимно , да не кажа само въглехидрати . Режим не съм спазвала никога , опитвам се да ходя 4 оъти седмично на Витоша и да правя по 6-7 километра в планината. Ходя и на тенис чат-пат , веднъж месечно антицелулитни масажи.
|
|
|
Post by Foxy Two on Aug 23, 2021 8:47:15 GMT 2
Привет, момичета Да се включа и аз. Висока съм 175 и варирам между 52 и 55кг. Винаги съм била активен и спортуващ човек, нищо че работя в офис по 8 часа. При мен проблемите настъпиха около локдауна и то не с качване на кг, ами с развиване на непоносимости/алергии към някои хранителни групи. Може би съм пренаситила организма си от честото снакване. Направих си кръвни изследвания и почнах елиминационна диета. Имах непоносимост към яйца, краве мялко, овес, домати, ръж, пшеница, царевица, морски дарове.. Изключих всичко, което беше показало реакция за 6м., след което започнах отново да ги връщам в храненето си едно по едно. С яйцата, млечните и морските дарове вече съм ок. Реших глутена изобщо да не го връщам, защото забелязах, че дребните пъпчици по ръцете и рамената ми изчезнаха, а не искам да се появят отново. По това време реших, че ще започна КЕТО. Отлагах го от много време. Имам епилепсия и СПКЯ, следователно режим точно като за мен. Преродих се! Храненията са ми планирани и нямам излишни залитания. За моя голяма изненада не ми липсват въглехидратите като паста, пица, картофи, ориз и т.н. По време на лятото си хапвах и повече плодове, което не съм забелязала да ми пречи. Много хора поддържат КЕТО или Атанас Узунов, за да свалят килограми. Аз следя и калкулирам какво ям, за да се вписвам под 20гр.нетни въглехидрати, но не съм в дефицит и не съм свалила килограми. За тренировки много харесвам практиките в YogaVibe и ги редувам с посещения във фитнеса. Гледам и извън залата да бъда активна и да си трупам крачки на дневна база.
|
|
|
Post by booky on Aug 28, 2021 13:35:36 GMT 2
Ако на някой му е интересно, получих имейл, че в приложението на Mary Ochsner, за което писах по-горе, ще има безплатен 30 day challenge за септември. Има и някаква игра, но не се зачетох.
|
|
kot
Junior Member
|
Post by kot on Aug 29, 2021 9:00:52 GMT 2
Здравейте и от мен Винаги съм била доста слабичка и с бърз метаболизъм, който за съжаление не ми позволява лесно да качвам килограми. Висока съм 160 и в момента тежа цели 46кг. Бих казала, че съм активен човек, обичам планината и фитнеса, храня се разнообразно, но интуитивно. От 3 години се занимавам сериозно с фитнес и силови тренировки. Благодарение на фитнеса и по-големия обем храна, който хапвах покрай него, за горе-долу 2 години успях да кача едни проблемни 2 кг и да стигна до желаните 50 кг, защото не се чувствам добре, когато съм по-малко килограми, а и целя изграждане на мускулна маса в гърба, заради проблеми с гръбнака, и разбира се хубавото фитнес дупе хаха. Чувствах се супер, тренирах 3 пъти в седмицата, имах огромен прогрес откъм сила. Ноооо по време на първата ми сесия в университета, реших, че е точния момент да започна работа /с клиенти, сравнително стресираща/, а и за да не ми е скучно преминавах през раздяла и доста объркващи моменти в личен план. Абе откъдето го погледнеш стрес и 0 време за хранене. От университет на работа и от работа на университет, по едно парче пица на крак помежду им и никакво време за тренировки и така рязко свалих 5 килограма... Един ден просто се погледнах в огледалото, видях как ми стърчат тазовите кости, качих се на кантара и видях, че всичко си е заминало. От стрес бях развила и някакви затруднения в храненето, едва успявах да ям. Осъзнавах, че съм адски слаба и трябва да ям, но просто след 2 хапки започваше да ми се повдига, кръвното ми беше ниско, страхотна картинка... И така най-накрая преди седмица, 4 месеца след последната ми тренировка, намерих сила и време да си заредя картата за фитнес и да започна да оправям положението, така че стискайте ми палци скоро да вляза отново в режима на тренировки и пълноценно хапване и да кача няколко килограма
|
|
|
Post by Deleted on Sept 3, 2021 16:55:51 GMT 2
Здравейте и от мен Не съм се борила с излишни кг, по-скоро обратното. На 35 г. съм, висока 175 см и тегло в интервала 48-50 кг от около 20 г. насам. Била съм вегетарианка за половин година, което доведе единствено до обилен косопад. Никога не съм ограничавала какво да ям, но характерното при мен е, че не обичам да преяждам. Моят преподавател по биология казваше, че трябва да оставим последната хапка в чинията, защото центърът за ситост действа по-бавно отколкото ние се храним. През 2015-та започнах да спортувам в Спайдър спорт и частично следвах техните режими. За мен ВМНВХ е това, което ми дава най-много енергия и не ме издува. А и ми е най-вкусно. Ако има пържола и шоколад на масата, ще хапна пържолката, а шоколада ще го оставя за друг ден... Ако има купа с плодове и шоколад, пак шоколада ще си чака реда... някой ден, ако не го изхвърля. Не мога без свинско, яйца, масло, зеленчуци и плодове. Това е и основното, което хапвам. Обичам простички храни. Забелязала съм, че когато намаля въглехидратите, коремът ми се прибира и дори и с няколко тренировки релефът изпъква. Но включа ли пици и пасти - съм като бременна... Качвам една снимка отпреди 5 г. Сега не изглеждам така разбира се, но с тази пандемия ми е трудна мотивацията вкъщи. Не обичам груповите спортове, защото не се изпълняват прецизно. Като мине пандемията, бих се върнала в Спайдър, защото ми харесва философията им на трениране.
|
|
kot
Junior Member
|
Post by kot on Sept 3, 2021 17:49:46 GMT 2
И мен Спайдър спорт ме запалиха към здравословните навици и силовите тренировки. Година и половина тренирах с треньор при тях и бях на НВ-ВМХ, но спрях, защото реших, че искам да тренирам сама, а и локациите им са ми доста далечко. Но наистина всичките си знания за хранене, движение, тренировки, мобилност, правилна техника дължа на треньора си в Спайдър спорт. Аз започнах да ходя там заради сколиоза и за половин година успяхме да оправим гръбнака.
Абсолютно ги препоръчвам, ако имате някакви проблеми с опорно-двигателната система или пък не намирате смелостта и мотивацията да тренирате сами.
|
|
|
Post by yoooobooo on Sept 13, 2021 15:01:22 GMT 2
Здравейте! И аз се включвам тук. Преди около два месеца започнах да ходя на фитнес. Правя само кардио, тъй като искам да свалям кг, защото последните години спрях с активния спорт и организмът се отпусна доста 😃 За първия месец свалих 5 кг, като промених и начина си на хранене чрез намаляване на сладко и въглехидрати.
Мисля, че е време да правя и силови тренировки, но пък не искам да се свързвам с треньор, тъй като масово ми казват, че не се съобразяват с личните изисквания на човека. Ще се радвам, ако някой от вас може да ми даде някакви насоки. 😁
|
|
|
Post by Deleted on Sept 13, 2021 19:59:37 GMT 2
Yobo, аз точно за това ходех в Спайдър. Имаш буквално залепен за теб треньор, който следи изпълнението и преценява колко да те натовари, като и помага ако ти е в повече. Ходила съм при други "инструктори" - връщала съм се с болки в коляното или кръста, всеки път. Скъпо е - ако не се лъжа 115 лв бяха 4 тренировки, но тотално променят начина ти на мислене за спортуването, фокусирайки го върху правилното изпълнение и след него - натоварването. След тях можеш да продължиш и сама, ако искаш. Ще е хубаво някой да препоръча и друга алтернатива, да не излезе, че ги рекламирам.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by yoooobooo on Sept 13, 2021 22:30:13 GMT 2
Yobo, аз точно за това ходех в Спайдър. Имаш буквално залепен за теб треньор, който следи изпълнението и преценява колко да те натовари, като и помага ако ти е в повече. Ходила съм при други "инструктори" - връщала съм се с болки в коляното или кръста, всеки път. Скъпо е - ако не се лъжа 115 лв бяха 4 тренировки, но тотално променят начина ти на мислене за спортуването, фокусирайки го върху правилното изпълнение и след него - натоварването. След тях можеш да продължиш и сама, ако искаш. Ще е хубаво някой да препоръча и друга алтернатива, да не излезе, че ги рекламирам. Sent from my SM-G980F using Tapatalk Много ти благодаря ❤
|
|
|
Post by Deleted on Nov 15, 2021 13:12:25 GMT 2
Здравейте момичета, реших че трябва да потърся помощ от диетолог за изготване на хранителен режим, тъй като сама не мога да се справя. Разглеждах и попаднах на положителни мнения за д-р Мария Николова, но все пак не откривам по-подробна информация, как протича консултацията, г/д какъв е режима който изготвя. Имам/х инсулинова резистентност, която към момента е под контрол без хапчета, но въпреки това не свалям килограми. Заради това се опитвам да открия диетолог, който е д-р, защото някак имам малко повече доверие, че ще се съобрази с това и режима ще е индивидуален.
Бихте ли споделили, дали имате някакво мнение и личен опит с д-р Николова или бихте препоръчали друг диетолог в София?
|
|
|
Post by kalea on Nov 16, 2021 1:38:57 GMT 2
От това, което знам, д-р Николова ще ти свърши работа. Просто някои я бъзикат за мекия говор и че е малко мъжкарана в изказа. Но добре си се насочила към медик със специалност диетология.
|
|
|
Post by astoycheva on Nov 29, 2021 17:01:23 GMT 2
Здравейте момичета, реших че трябва да потърся помощ от диетолог за изготване на хранителен режим, тъй като сама не мога да се справя. Разглеждах и попаднах на положителни мнения за д-р Мария Николова, но все пак не откривам по-подробна информация, как протича консултацията, г/д какъв е режима който изготвя. Имам/х инсулинова резистентност, която към момента е под контрол без хапчета, но въпреки това не свалям килограми. Заради това се опитвам да открия диетолог, който е д-р, защото някак имам малко повече доверие, че ще се съобрази с това и режима ще е индивидуален. Бихте ли споделили, дали имате някакво мнение и личен опит с д-р Николова или бихте препоръчали друг диетолог в София? Здрасти, поли93! Аз нямам опит като цяло с диетолози, камо ли тези от София, но исках все пак да изкажа мнение, защото според мен има един специалист (намира се в град Сливен, но все пак живеем в модерни времена, има ефикасна комуникация и от разстояние), който ми е направил голямо впечатление за внимание и мотивация да помага на клиентите си (най-вече жени, и то с хормонални и автоимунни проблеми). Момичето се казва Виктория Апостолова www.facebook.com/viktoria.nikolaeva.92, това е профила и във Фейсбук. Аз винаги съм мислила, че повечко мнения все са от помощ, та ако решиш да потърсиш и допълнителна консултация, ти я препоръчвам. А откъм д-р титлата, напълно те разбирам, за жалост моето генерално мнение е, че БГ д-р диетолозите са с много опорочена практика (не винаги) и малко като на конвейер пускат работата с пациента. Вики има свой център за консултиране и изготвяне на режими, също е квалифициран инструктор по табата и прочие (демек има широк поглед над темата). Надявам се да е от помощ и успехи с намирането на специалист като цяло
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Dec 1, 2021 22:10:21 GMT 2
Здравейте момичета, реших че трябва да потърся помощ от диетолог за изготване на хранителен режим, тъй като сама не мога да се справя. Разглеждах и попаднах на положителни мнения за д-р Мария Николова, но все пак не откривам по-подробна информация, как протича консултацията, г/д какъв е режима който изготвя. Имам/х инсулинова резистентност, която към момента е под контрол без хапчета, но въпреки това не свалям килограми. Заради това се опитвам да открия диетолог, който е д-р, защото някак имам малко повече доверие, че ще се съобрази с това и режима ще е индивидуален. Бихте ли споделили, дали имате някакво мнение и личен опит с д-р Николова или бихте препоръчали друг диетолог в София? Доктор Митко Ригов. Не знам дали все още работи и в Александровска или само в клиниката си. {Spoiler}
Майка ми ме води при него, когато бях ученичка, колеги са от МУ.
Аз не успях да започна режимите му, понеже, както споменах, бях ученичка и нямах собствни доходи към този момент, а режимите си изисква финанси. Иначе познавам хора, които са били при него и са много доволни. Той и Ути май беше отслабнал при него едно време, но му е разпуснал края и сега пак е дебелан.
|
|
|
Post by lina on Mar 13, 2022 22:59:46 GMT 2
Момичета, трябва да отслабна... Предпочитам със спорт и балансирано хранене, без лишения. Второто лесно, но със спорта съм скарана. Преди правех упражнение вкъщи, сега губя мотивация, не ми е комфортно. Обмислям да се запиша на фитнес, но не знам какво да правя там, освен пътека и колело 🤭 Имам идея и за пилатес, йогалагес, йога.. Какво бихте ме посъветвали да правя като движение?
Изпратено от моят CLT-L29 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by rachel on Mar 14, 2022 13:12:32 GMT 2
Момичета, трябва да отслабна... Предпочитам със спорт и балансирано хранене, без лишения. Второто лесно, но със спорта съм скарана. Преди правех упражнение вкъщи, сега губя мотивация, не ми е комфортно. Обмислям да се запиша на фитнес, но не знам какво да правя там, освен пътека и колело 🤭 Имам идея и за пилатес, йогалагес, йога.. Какво бихте ме посъветвали да правя като движение? Изпратено от моят CLT-L29 с помощта на Tapatalk Бих те посъветвала да пробваш групови средно интензивни тренировки. Никога не съм била постоянна във фитнеса, все като се изморя малко се отказвах. Преди пандемията ходех на фитнес с треньор 4-5 пъти в седмицата и само така бях мотивирана, но след година и нещо осъзнах как нищо не съм научила от него, казваше ми какво да правя и отиваше да си говори. Да, имах някакъв резултат, но за парите които дадох имах нулеви знания как се изпълняват упражненията. От два месеца ходя на групови тренировки (HIIT, Body Fit, Shaping в Максифит във Варна) и осъзнах, че по този начин по време на тренировката ако реша да се откажа и ми дойде зор, поглеждам как съм единствена, надъхвам се от останалите и продължавам. Треньорката е страшно готина, винаги обяснява кое упражнение как и защо се изпълнява, за кой мускул е и т.н.
|
|
|
Post by booky on Mar 14, 2022 19:06:43 GMT 2
И аз бих те посъветвала да избереш групови тренировки, защото е много по-лесно. Не се чудиш какво и как да правиш. Избери такива, които наистина ти харесват и ходиш с удоволствие. Пробвай различни неща и си намери твоето. Има и страшно много добри канали с тренировки в YouTube. Този вариант е готин, защото можеш да тренираш по всяко време и особено, когато е по-студено, не се налага да излизаш, а и спестяваш време от път. Но пък, ако не си сериозна и нямаш мотивация, няма да свърши работа. Доста студиа вече предлагат и онлайн тренировки в Zoom.
|
|
|
Post by lol4e on Mar 28, 2022 20:29:07 GMT 2
Включвам се и аз. След доста тегава битка с едни десетина килограма, най-сетне успях да ги сваля със замах. При мен се оказаха твърде високите нива на стрес. Разкарах всички стресори и лека-полека нещата се нормализираха. Започнах да приоритизирам грижата за себе си: спорт, пазаруване на свежи продукти, домашна храна, сън и най-вече - почивка. Бонус: изчезнаха ми и паник атаките и генералната тревожност, която предизвикваха излишните килограми. Височина: 172 Килограми: 77 BMI: 27 Включих спорт, най-вече в домашни условия, защото не губя време и мога да го мушна в обедната почивка, когато съм все още относително свежа. Преди спортувах активно, като съм минала през няколко спорта, докато си намеря моето - художествена гимнастика в детството, понеже бях доста висока и слаба, по-късно баскетбол в пубертета (дръпнах до 170 на 11), после малко тенис. След гимназията открих тичането и фитнеса и стигнах до извода, че нито имам пориви да ставам професионален спортист, нито груповите спортове ме влекат към практикуване. Харесват ми бързите 10-15-минутни сетове на Caroline Girvan и Fraser Wilson. Гледам да вкарвам и сетове от Chris Heria. Вкъщи имам кростренажор, къси и дълги ластици, дъмбели (2х 10кг) с регулируеми тежести и ab wheel. Ако тренажора не беше толкова голям, всичко щеше да се събере в един панер от пепко. Започнах да следя честотата на тренировките в една екселска таблица, като паралелно с това си траквам всичките vitals със смартчасовник. Допреди няколко месеца ползвах Garmin, който намирам за далеч по-смислен откъм анализ на информация. Сега съм с Apple Watch. Важно ми е, за да следя прогреса си (издръжливост, пулс, продължителност на сериите). Таблицата ми помага много визуално да виждам не само честотата, но и върху какво се фокусирам и какво ме кара да се чувствам добре и енергична. Забелязах, че при мен редуването на тежести с плуване е най-добрата комбинация и виждам най-много прогрес. С плуването по-скоро се възстановявам и си почивам. От вдигането на тежести през годините съм правила доста контузии, та на всички стартиращи мога да дам само един съвет: лека-полека и без много зор. Когато времето е окей (15+ градуса), тичам в парка, карам велосипед и най-вече - правя по 1-2км плуване. От известно време правя и планински разходки от по 10-15 километра през уикенда, когато тотално не ме свърта. Правя го и в града. Относно храненето - старая се да избягвам въглехидрати, като лека-полека изключих захарта и консумирам основно плодове и домашни десерти с еритритол, когато съвсем приритам за сладко. Вече не изпадам в захарна абстиненция, което е и един стресор по-малко. Започнах да пия доста зелен чай с лимон. Мисля си, че заради това не задържам вода вече. Не се лишавам и си хапвам тортички и пастички, когато излизам по заведения, но вече прескочих етапа с чувството за вина. Сега се водя по това как се чувствам - енергична, отпаднала, изморена, подута. Много ми помогна курирането на фийда ми във фейсбук и инстаграм. Не следя нереалистично слаби моделки, нито разни лайфстайл инфлуенсърки. В момента виждам основно фийдовете на близки приятели, имам няколко готварски акаунта, доста тренировки вкъщи и най-вече - мемета. Последното помага доста.
|
|
|
Post by Essme on Apr 17, 2022 1:05:25 GMT 2
Аз наблюдавам при себе си, че спирането на глутена води и до сваляне на килограми, и до по-добро състояние на кожата на лицето. На 38 съм.
|
|
|
Post by ☀ on Sept 23, 2022 15:02:25 GMT 2
Момичета, позамряла е тази темичка, но искам да ви попитам нещо. Понеже някои от вас тренират и у дома, имате ли предложение за онлайн упражнения пилатес? Трябва ми за начинаещи нещо, с цел раздвижване е, няма значение на какъв език стига да са добри упражненията.
|
|
|
Post by komkama on Sept 23, 2022 16:11:19 GMT 2
Аз съм мн доволна от пилатеса на Boho beautiful yoga, има всякакви видеа, за начинаещи и напреднали и гласът на Джулиана е много приятен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|