|
Post by sunn on Sept 23, 2022 16:15:48 GMT 2
На мен ми харесват тренировките на Jessica Valant Pilates. Има и за начинаещи.
|
|
|
Post by ☀ on Sept 23, 2022 18:34:14 GMT 2
Благодаря много момичета, ще погледна и двете ❤️
|
|
|
Post by tiberia on Sept 23, 2022 19:48:51 GMT 2
Здравейте и от мен, а знаете ли някакви други канали, които са добри и смятате, че си заслужават? (не специално за пилатес) Тренирам вкъщи от около месец и мисля да продължа до края на зимата, но още не съм се ориентирала за добри упражнения. Имам велоаргометър и гирички като тях правя от началото на месец май. Откакто захладня правя от ютуб full body workout, упражнения за гръбначния стълб и разтягания, напоследък пробвам и ХИИТ, но ми идва в повече все още. Не следя конкретни канали, ами пиша и каквото излезе в търсачката. Затова малко съм неориентирана какво точно да правя.
|
|
|
Post by scalestone on Sept 23, 2022 21:00:29 GMT 2
Май не съм писала тук, но пролетта бях почнала да тренирам с Памито Райф и бях станала почти редовна, обаче после подписване, моминско на приятелка, сватба на същата, жега... и спрях да съм редовна. Рилски езера, сега началото на септември и Истанбул. Вярно за по 3 дни всяка екскурзия, обаче... събота, неделя на плаж. През седмицата на работа. Нещо не ми се тренираше редовно. Нередовно съм тренирали, де. Не е съвсем да не съм си мърдала д-то, но категорично не бях постоянна. Даже и по снимки виждам разликата, макар и само аз сигурно да я виждам.
Та май месец заради подписването с муж, си пуснахме изследвания, преди това на майка ми й откриха проблем с щитовидната. Изследвах се и за това, естествено Каръчка се оказа с хиперфункция. Та съм със супер ниско tsh под 0.01. Ft4 винаги ми е било в норма, макар и горна граница, ft3 беше над норма, но я вкарахме в норма, а 4 даже още падна. Обаче tsh е все така под 0.01. За коментарите, че едва ли не трудно ще забременея от доста хора, някои лекари даже казват, че това не е вярно. Съпругът на моя приятелка се смял много майка ми като му казала какво се говори по принцип по темата. Тя даже и чула някакъв професор или не знам какъв точно по ТВ да казва, че това изобщо не оказва влияние върху забременяването. Даже мои колежки с хипофункция са забременяли. Едната пак е бременна, а даже първия път не е и знаела, че има проблем.
Извинявам се за отклонението, та аз цял живот в тяло изглеждам по един и същи начин. Най-много съм била 52 кг. на 172 см. Тези дни се мерих, даже и днес, кантарът показва 50/49,9, което за мен си е супер. Нямам никакви симптоми от тези, които се предполага, че трябва да имам заради хиперфункията. Баба ми (лека й пръст) се е омъжила 45 кг., а не беше ниска. Горе долу колкото мен. Мен поне ме взеха 49 кг.
Та съм решила, че почвам пак тренировките с Памела и едни упражнения за гръбначния стълб, че съм като кука.
Извинявам се, ако съм досадила, но и на клечавите като мен не ни е лесно. Да не говорим какви тъпотии слушам цял живот относно външния ми вид, че и гледане в чинията ми се е случвало, което пък е ..... ноу комент...
|
|
|
Post by Essme on Sept 24, 2022 20:59:00 GMT 2
Момичета, позамряла е тази темичка, но искам да ви попитам нещо. Понеже някои от вас тренират и у дома, имате ли предложение за онлайн упражнения пилатес? Трябва ми за начинаещи нещо, с цел раздвижване е, няма значение на какъв език стига да са добри упражненията. тази дама си пусках аз преди. Сеа възнамерявам отново да стартирам домашни тренировки с нея. Основно прави йога, но е силова , а и има няколко видеа с пилатес. ако разбираш руски , можеш да си намериш изобилие от видеа в ютуб. Успех!
|
|
|
Post by stelsko on Sept 25, 2022 6:12:43 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Sept 25, 2022 20:53:43 GMT 2
Да не генерализирам за детокс чайчетата, ама внимателно с тях, че моя приятелка припадна от пиене на такова нещо. Оказа се, че някаква билка й беше дошла в повече. Като цяло помагат за извеждането на излишната вода и биха помогнали при комбинация. И аз съм чувала за този чай, но нямам лични наблюдения. Пия само зелен и при мен действа. Ахинора, благодаря за препоръката, ще погледна и на руски
|
|
|
Post by stelsko on Sept 26, 2022 5:34:46 GMT 2
Благодаря, tual-че и аз както казах съм малко скептична, но напълно съм склонна да вярвам, че е припаднала, тъй като пише да не се приема при хора с ниско кръвно. Като състав не изглежда зле, но ми се струва, че основната загуба ще дойде от диуретичния ефект.
|
|
|
Post by lilia on Dec 10, 2023 23:47:54 GMT 2
Момичета, исках да попитам дали вие пиете противозачатъчни и дали напълняхте с тях? Последните 4/5 месеца качих много и не се издържам...
Също така- смятате ли,че фастинга ще помогне и работи при жените(чела съм,че фастига бил за мъже)
|
|
|
Post by fine on Dec 11, 2023 1:19:08 GMT 2
Момичета, исках да попитам дали вие пиете противозачатъчни и дали напълняхте с тях? Последните 4/5 месеца качих много и не се издържам... Също така- смятате ли,че фастинга ще помогне и работи при жените(чела съм,че фастига бил за мъже) Преди година и половина пих противозачатъчни поради нередовен цикъл, бяха миди@на 28. Взимах ги около година + локдаун и наистина качих около 4-5 килограма. Тренирах, хранех се здравословно и бях на калориен дефицит, но не успях да сваля нищо. Спрях ги и буквално след 2 месеца свалих поне 3 килограма. Всеки организъм си е различен, но според мен се консултирайте с гинеколога си да ви изпише други противоз., защото не би трябвало да се напълнява от тях.
|
|
405 posts
|
Post by Brownie 🎀 on Dec 14, 2023 16:45:02 GMT 2
Не знам доколко бях напълняла, по-скоро бях постоянно подута. Нон стоп имах напрежение в гърдите и наистина бях като балон. Фастинга работи и при жени, просто хапването в прозореца трябва да бъде доста премерено. Лично аз бих дала съвет да се храниш премерно и повече движение пред фастинга, поне на мен се отразяваше по-добре.
|
|
|
Post by Harmless Breeze on Jan 1, 2024 15:56:16 GMT 2
Момичета, исках да попитам дали вие пиете противозачатъчни и дали напълняхте с тях? Последните 4/5 месеца качих много и не се издържам... Също така- смятате ли,че фастинга ще помогне и работи при жените(чела съм,че фастига бил за мъже) За противозачатъчни не мога да дам мнение, понеже не съм пила никога, но за фастинг мога много да кажа. Около Ковид бях наедряла и то доста, бях достигнала връхна точка за себе си- почти 70кг, на 170см височина. Не се харесвах, и не исках да приема фактът, че бях качила доста килограми и то за период от 7/8 месеца. Около лятото на 2022, майка ми ми сподели за фастинг методът, и ми предложи да го пробвам, и ако ми хареса да продължа така. Първите 3 месеца бях на фаст между 14-16 часа, като единствено се хранех в часовия диапазон 13:00ч. до 21:00ч. Много стриктно го спазвах, с леки изключения (поводи, празници), като и първите 3 месеца бях спряла изцяло консумацията на млечни продукти, пиех ядкови млека. Имаше огромен ефект, веднага -8 килограма. Следващите 3 месеца свалих още 6 килограма, като вече пак консумирах млечни, но доста ограничено, и много намалих прясното мляко( лично мен ме издува много). И за около 7/8 месеца бях общо15 килограма надолу. Като разбира се, освен фастинга, се опитвах да включвам редовно дълги разходки (по 10 хиляди крачки на ден, дори и повече), зумба и други тренировки. След като достигнах желаното ми тегло, продължих с фастинга, просто защото ми беше станал навик, и до ден днешен така се храня. Не съм изключвала други храни от диетата си, просто намалих прекомерната консумация на някои от тях. Да, има дни, в които не мога да го спазвам стриктно, но винаги гледам да влизам поне в 14те часа без ядене. През останалото време пия вода, чай и кафе (чисто, без мляко и захар, пак от фаста се научих така). Имам близка приятелка, която поради хормонални проблеми наедря доста, и сега сваля по този начин, и е адски доволна. Да, трудно е първите 7-10 дена, докато се свикне, ставаш сутрин и просто търсиш храна, искаш да изядеш света, но дисциплината е най-да на тук. И разбира се, часовият диапазон може да се промени, ако не ти е удобно 13:00-21:00, но е хубаво да се влиза в 14-16 часа фаст, за да е възможно най-ефективен. Друга моя позната започна с 12 часа фаст, за да свикне, и след седмица увеличи на 14, след още една на 16. Вече от около 5 месеца се храни така, и е -7кг.
|
|