|
Post by Deleted on Oct 2, 2022 12:16:33 GMT 2
Мисля си нещо във връзка с изборите днес. Прави ми впечатление как днес всички във фейсбук/Инстаграм приканват хората да гласуват или се възмущават от такива, които пълнят магазините и моловете вместо да отидат да гласуват. Всичко това е много хубаво, аз също съм За това да се гласува, но ми е много интересно- всички тези(приканващите) открито си агитират за една/две парти, ако хората, които не гласуват по принцип, отидат този път, но гласуват за някоя друга партия(тоест накрая заради тях се обърне вотът, но не както на приканващите им харесва) пак ли ще защитават така пламенно правото на вот на хората или пък ще започнат да се възмущават как може да са гласували така и че е щяло да бъде по-добре всъщност да не са гласували изобщо ... Защото аз мога да си представя този вариант и това вече ще е абсолютно лицемерие. Напоследък сме много добри в това- да се опитваме да омаловажим мнението на другия, да налагаме собствените си виждания на другите и като цяло да поддържаме демокрацията само когато ни изнася.
|
|
|
Post by smurfina on Oct 2, 2022 13:31:46 GMT 2
Зимата купувах прясно мляко от млекомат, правех от него кисело мляко и нещо като кашкавал. Но когато се затопли времето млякото не беше така качествено, затова спрях да купувам. Може би скоро ще започна отново. В крайна сметка тортата стана, но аз не съм почитателка на такива торти с нишесте. Единствената такава, която ям е една лесна торта с кроасани от блога на Люси (lussi’s world of artcraft). Предпочитам силно шоколадови торти като Сахер или Гараш. Правя си домашни торти от до, лошото е, че ги изяждам 😂 И аз не обичам, но да похваля "Бяла Неделя", и тя е с нишесте, но става наистина страхотна. П.С. взимала съм си и от сладкарница Неделя и не ми харесва чак толкова, там е прекалено сладка и не с толкова млечен вкус
|
|
|
Post by 100helit on Oct 2, 2022 22:25:24 GMT 2
Ади, с право сме били "потресени"... видя ли резултатите?
Признавам си, че никога не съм се вълнувала толкова от избори откакто станах на 18, но отсега ми е зле, като видях резултатите.
Защо...
|
|
|
Post by komkama on Oct 3, 2022 0:27:52 GMT 2
Мисля си нещо във връзка с изборите днес. Прави ми впечатление как днес всички във фейсбук/Инстаграм приканват хората да гласуват или се възмущават от такива, които пълнят магазините и моловете вместо да отидат да гласуват. Всичко това е много хубаво, аз също съм За това да се гласува, но ми е много интересно- всички тези(приканващите) открито си агитират за една/две парти, ако хората, които не гласуват по принцип, отидат този път, но гласуват за някоя друга партия(тоест накрая заради тях се обърне вотът, но не както на приканващите им харесва) пак ли ще защитават така пламенно правото на вот на хората или пък ще започнат да се възмущават как може да са гласували така и че е щяло да бъде по-добре всъщност да не са гласували изобщо ... Защото аз мога да си представя този вариант и това вече ще е абсолютно лицемерие. Напоследък сме много добри в това- да се опитваме да омаловажим мнението на другия, да налагаме собствените си виждания на другите и като цяло да поддържаме демокрацията само когато ни изнася. Положението вече е толкова плачевно, че не държа сметка на хората за кой гласуват, само и само да го правят и ако може безплатно… Всеки реален глас пречи на купените гласове. Вярвам силно, че ако сме по-дейни в гласуването и като цяло като граждани, нещата лека полека ще се пооправят. Е, няма да сме топ държавата, все пак манталитет. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2022 8:35:42 GMT 2
Не знам вече, какво да кажа… Гледах снощи коментарното студио на Нова до 12. Толкова голяма пародия беше вчерашния ден. Отидох да гласувам в 2ч. на обяд и докато дамата прехвърляше списъка, на моята страница имаше само 1 човек, който беше дал гласа си, а на останалите страници беше също много мижаво положението. Всички мрънкат,а не могат да отделят 20 минути да отидат до секцията, да си дадат гласа и да се приберат.
|
|
|
Post by fine on Oct 3, 2022 12:50:36 GMT 2
Аз друго се питам... защо вотът ми е с еднаква тежест с вота на един ром незавършил и начално образование? Или на повечето турци в Турция, които дори не знаят български? Няма ли да се направи нещо по въпроса най-накрая да бъдат заличени хората в списъците, които нямат начално образование?? Начално образование хора!, което е до 4ти клас включително. На хората им омръзна с тези избори, за две години - 4 пъти, но хората, които не гласуват помагат на партии като ДПС да са на 3то място в страната с 14%.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2022 15:21:23 GMT 2
Напълно съм съгласна. Това, което показаха с избирателната секция в Турция беше потрес. Не, че и тук в България не е имало хора от контингента, които не знаят защо са на избори, но са взели пари и знаят номера, който да цъкнат. Недопустимо е да се зачитат избори, в които избирателната активност е 30%. Това са все хора от електората и такива, които са платените… Всеки път ходя, не ме спира нито времето навън, нито нищо, но промяна не виждам и вече губя желание след няколко месеца да отида пак…
|
|
|
Post by Deleted on Oct 3, 2022 21:17:06 GMT 2
Ние гласувахме набързо вчвра в църквата на града и имаше кебапчета и кюфтета нъц нъц 😅. Е не ми купиха гласа , ама ядох и аз , за да спазим традицията . Имаше доста българи и се радвам , че бяха дошли . За жалост положението май никак не е розово с резултатите и ето защо трябва да се агитира . И все пак не разбирам от къде таква ниска избирателност, при все че почти всички мои познати гласуваха .
|
|
|
Post by Deleted on Oct 4, 2022 16:05:02 GMT 2
Глсуването ми беше в рамките на 5-7 мин. с изчакването на един човек преди мен. Слаба работа и в нашата секция.Не съм доволна от резултата и избирателната активност. Ще гласувам до откат, няма да ме откажат!
|
|
|
Post by Kalisa on Nov 19, 2022 20:08:21 GMT 2
Сигурно всички сте видели, че намериха Сашко. Цял следобед ми е много емоционално, заради тази новина. Аз да си призная не вярвах, че ще има щастлив край и за мен това беше изненадваща новина, но я приех с огромна радост. Детето е живо и здраво, което си е чудо. Дори аз не знам дали бих оцеляла толкова дни в гората без храна и вода, но той се е справил. А още повече ме разчувства това, че хората бяха задружни и постигнаха успех. Това обединение ми повлия, може би също, защото не го очаквах. Но дано оттук нататък да се случва все по-често такава взаимност. Надявам се, че ще има промяна в грижите към такива деца и държавата най-накрая да им осигури подобаваща грижа като асистенти.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 20:27:02 GMT 2
И аз не очаквах да има щастлив край, но за мен има и много подозрителни неща в цялата история и събитията. Има нещо, което не е наред там и още повече, че ден след като бащата обяви парична награда, ако се намери детето и то се появи. Аз си мисля, че някой го е държал това дете през тези дни..не знам, много ми е съмнителна цялата работа, НО най-важното е, че детето е живо и здраво и дано никога повече не му се случват такива неща. Евала на всички, които помогнаха и толкова дни го търсиха!
|
|
|
Post by Kalisa on Nov 19, 2022 20:29:41 GMT 2
Хората не искат награда така или иначе. Не са го правили за пари.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 21:57:59 GMT 2
Аз не казвам, че хората са го направили за пари, просто малко дете с аутизъм 9 дена да седи по тънка блузка, гладно и жадно в планината е някакси доста нелогично, има нещо много гнило в цялата история и за мен бащата е виновен за всичко и социалните трябва да го наблюдават много дълго време.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 22:09:23 GMT 2
Много съм щастлива и аз за Сашко, писах и в другата тема. Ето това е новина, която съм сигурна, че всички хора чакаха с нетърпение от първия ден на изчезването му. За съжаление цялата ситуация и на мен ми изглежда много странна. От поведението на майката до това, как единадесет годишно момченце е попаднало в дере на 11км. от мястото, където живее. Преди няколко дни направиха полиграф на бащата и бях гледала интервю на Тодор Тодоров (известен профайлър, има го във видеа на Цанов, участва в “Стани богат” благотворително) и той каза, че не вярва да намерят детето живо. Признавам си, че и на мен ми минаха през главата какви ли не сюжети, свързани с отвличане с цел трафик на хора… Не си представям, какво е да си в такива условия. Не бих издържала и 2 дни без храна и вода в този студ навън. Не си обяснявам, как детенцето е издържало и по думите на здравния министър е в добро състояние. Толкова много доброволци се включиха, което е похвално. Търсеха денонощно, което не всеки би направил, за което заслужават адмирации. Достойно е да НЕ вземеш наградата от 100 бона. Цялата история около изчезването обаче не е съвсем нормална и ясна. Все пак добре, че детето се намери и е здраво.
|
|
|
Post by lon on Nov 19, 2022 22:10:06 GMT 2
Гледахте ли клипа на Цанов по темата ,направо настръхнах .. 😬
|
|
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 22:21:08 GMT 2
Цанов не случайно ми е любимец, комуникирала съм с него и силно му симпатизирам. Снощи ми попадна статия: vtorifront.bg/article/todor-baschata-na-bezsledno-izcheznaliya-svestin-sashko-ot-pernik-ne-e-otvlechen?fbclid=IwAR3zQzjs2GCeZqtunUzZLWFyFLrt-XAD6u5GyvOpjslyGbNo2cgnIXmsstAВ статията накратко бащата на изчезнало момченце преди 20 години казва в никакъв случай да не се вярва на врачки и на подобни хора с дарба. Правя отклонение, че съм твърдо ПРОТИВ да се вярва на такива хора. Мои съученички ходеха редовно при такива жени в гимназията. Аз никога не съм, а също и не бих отишла. Все пак обаче съм гледала всички епизоди на предаването “Ясновидци”. Факт е, че мъжът във видеото на Цанов беше много точен в “предсказанието си”. За мен е мистерия, как този мъж назова толкова точни неща, а хора, кучета и техника търсеха под дърво и камък. Възможно е да наистина да имат дарба такива личности и би било хубаво, ако в такива моменти се намесват и помогнат. Но е пълно с мошеници, както каза и бащата на изгубеното момченце преди 20 години, че те не помагат, а само дават напразни надежди и още повече те съсипват.
|
|
|
Post by Kalisa on Nov 19, 2022 22:22:58 GMT 2
Ако както конспиративните теории твърдят, че детето е било отвлечено и обгрижвано тези дни, как точно са успели да го заведат до това трудно проходимо дере, за да го изоставят там, така че да го намерят доброволци, без да ги видят хората, които обикалят постоянно в планината? Там е било пълно с полиция, доброволци и кучета. Как са минали с детето покрай тях без да ги забележат? Дотук с конспирациите за мен. Аутистите не са като другите хора и те оцеляват много по-добре при екстремни условия.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 19, 2022 23:29:30 GMT 2
За мен пък е много по-невероятно дете(и то с такъв проблем) да преживее девет дни само в планината в това време и да го открият в абсолютно нормално и стабилно състояние(само леко дехидратиран). В момента няма плодове, с които евентуално би могъл да се храни, навън е студено, особено през нощта, намерили са го бос...самият факт, че му няма нищо, сочи, че това дете не е било през цялото време самичко навън. И това изобщо не е конспиративна теория, а версия, която органите на реда също трябва да проучат..имам чувството, че хората нямат реална представа какво означава да си без храна и вода навън в това време толкова дни. Иначе е повече от прекрасна новината, че са го намерили и е добре.
|
|
|
Post by Kalisa on Nov 19, 2022 23:33:33 GMT 2
Доколкото разбрах не е бил бос, когато е намерен, а момчетата са го събули, защото маратонките му са били мокри. Но нека оставим полицията да си свърши работата.
|
|
|
Post by dilyanad on Nov 20, 2022 15:03:16 GMT 2
Аз също не вярвам, че детето е било през цялото време само. Много странни неща има в случая, но и бащата има голяма вина според мен!
Изпратено от моят SM-S901B с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by cloudedmind on Nov 20, 2022 18:58:23 GMT 2
Какви са теориите за вината на бащата, гледам, че на много места го обвиняват (още отпреди да се намери Сашко), но на мен ми се струваше нормално поведението. Човекът е с ДЦП и е трудно подвижен, нямаше много какво да направи.
|
|
|
Post by offthegrid on Nov 21, 2022 11:12:14 GMT 2
Момичета, не знам дали някоя от вас си е сваляла Zello за да се включи към радиостанциите, но ММ беше вътре от 17ти следобед и следя целия случай, който е наистина МНОГО заплетен. Сигнала дойде точно на 17ти към 23-24:00ч. Имаше човек от групата, който държеше контакт с радиестезист и каза, че той му е пратил точна локация на Сашко и попита далли може някой да я провери. И така, тази акция приключи чак към 7 сутринта. С две думи Сашко не бе открит тази същата вечер, а най-интересното беше, че към 4 сутринта момчетата са срещнали двама души - мъж и жена, видима възраст 40-45, без фенери, без екипировка, просто ходили в тъмницита по това време. Има и снимки, защото хората ги помолиха да се върнат да ги снимат, но те са само в гръб. Казаха, че първия път са криели лицата си и никой от тях не е казал нищо. После като излезе клипа на Цанов, в канала с конспирациите, коментирахме как и ясновидеца говори за мъж и жена около тази възраст. Тази вечер, радиестезиста е прихващал Сашко постоянно на и около тази локация и дори и на следващия като се върнаха и го прихващаха отново и в крайна сметка го намериха близко до тази локация. За тези от вас, които не знаят, радиестезията е онзи метод с двете пръчки, които се мърдат сами имаше такива едно време в Ясновидци. Много хора казаха, че такива хора са им помагали с намирането на вода като са си биели сонди. Аз не мога да кажа дали вярвам или не, пишете долу в коментарите вие на какво мнение сте . Според мен, точно същата вечер - 17ти с/у 18ти може и да са го пуснали, но за мен това дете повече от 2-3дни не е стояло в гората. Доброволците откриха и термо одеало до едно дърво също така. Иначе за бащата - някой от модераторите се изпуснаха, явно защото са в доста канали и не са гледали къде приказват, но имаше няколко случая, които бяха много странни. Единия от тях беше след проведен телефонен разговор на доброволци с бащата. Един от тях каза дословно какво е казал бащата и от там друг доброволец почна да вика и да кряка "Еми щом е така аз за кво ходя да го търся по чукарите" и след тва замазаха положението, изтриха всичко и нищо не се каза повече по тоя случай. Другото странно беше, че след тази случка не се обръщаше много внимание на други следи. Обикновено доброволците проверяваха всички следи от магове, ясновидци, врачки, радиестезисти и тн. - без изключение. Всичко, което се споделяше там се проверяваше. Обаче след тази вечер, някак си само тази локация остана за следващия ден. На нищо друго не обърнаха внимание. Странно беше и, че няколко човека на терен повтаряха "Споко, споко, ние и без това до неделя ще го намерим. Цялата тая работа ще приключи" и тн. Ако на някой му е много интересно и иска да му пусна записи да си каже (:
|
|
|
Post by Kalisa on Nov 21, 2022 11:33:02 GMT 2
Понеже съм напълно съгласна с едно мнение от другия форум, ще си позволя да копирам части от него:
"Изумена съм от хората във форума - колко страници вече се изписаха, че и реклама се направи на поредния измамник самопровъзгласил се за врачка.
Голям смях и с жената, която видяла Сашко с мъж и жена, докато 9000 доброволци ги търсят в гората, а над главите им лети хеликоптер. Тези похитители са много спокойни, че дори се върнали отново в гората, за да изоставят Сашко. На някои им щрака много въображението, но трябва да имат някакъв усет, кога да се спрат. Оставете версиите на полицията, а за нас остава да се радваме, че детето е живо и здраво.
Много грозни приказки се изказаха и за мъж, който сам си отглежда детето аутист, при това със свои здравословни проблеми. Някои нямат грам съвест. А милата ни родина е абдикирала. Една майка с аутист преди няколко дни писа за осигурени превози на деца с потребности, които ги взимат в 8 часа и ги прибират в 17. Искам да попитам, къде е това? Моята приятелка едва намери училище в София, което да го приеме да учи. Никой те го искаше. И го приеха с условието тя да влиза в час като асистент на детето си. Т.е. на нейният живот е поставен един червен хикс, защото и на работа не може да се върне, да не споменавам пък за социален живот ..."
Интересно ми е за какво им е на тези двама души да отвличат дете, а после да го връщат? Къде е логиката зад това?
|
|
|
Post by smurfina on Nov 21, 2022 11:35:39 GMT 2
Здравейте, момичета Знам, че в момента случаят с Сашко е най-важен и се радвам, че детето е намерено, но идвам с една молба, защото ви приемам за много близки и знам, че има много любители на животните тук. Мисля, че всички са видели по новините случая с кученцето Мечо и аз като любител на животните съм направо потресена и не мога да повярвам, че такива зверства се случват под носа ни без никой да си мръдне пръста. За това ви моля да разпространите случая кой както може. Ако ми дадете идеи на кой да разпращам също ще е добре, писах на няколко организации, но за момента нямам отговор от тях.
|
|
|
Post by Kalisa on Nov 21, 2022 11:40:56 GMT 2
|
|
|
Post by offthegrid on Nov 21, 2022 11:47:13 GMT 2
Понеже съм напълно съгласна с едно мнение от другия форум, ще си позволя да копирам части от него: "Изумена съм от хората във форума - колко страници вече се изписаха, че и реклама се направи на поредния измамник самопровъзгласил се за врачка. Голям смях и с жената, която видяла Сашко с мъж и жена, докато 9000 доброволци ги търсят в гората, а над главите им лети хеликоптер. Тези похитители са много спокойни, че дори се върнали отново в гората, за да изоставят Сашко. На някои им щрака много въображението, но трябва да имат някакъв усет, кога да се спрат. Оставете версиите на полицията, а за нас остава да се радваме, че детето е живо и здраво. Много грозни приказки се изказаха и за мъж, който сам си отглежда детето аутист, при това със свои здравословни проблеми. Някои нямат грам съвест. А милата ни родина е абдикирала. Една майка с аутист преди няколко дни писа за осигурени превози на деца с потребности, които ги взимат в 8 часа и ги прибират в 17. Искам да попитам, къде е това? Моята приятелка едва намери училище в София, което да го приеме да учи. Никой те го искаше. И го приеха с условието тя да влиза в час като асистент на детето си. Т.е. на нейният живот е поставен един червен хикс, защото и на работа не може да се върне, да не споменавам пък за социален живот ..." Интересно ми е за какво им е на тези двама души да отвличат дете, а после да го връщат? Къде е логиката зад това? За това можем само да гадаем. Цялата картинка горе долу ми се изясни за тези дни, но така и не мога да си отговоря на въпроса кой и защо го е държал. Това са 9 дни. През тези дни се изсипаха стотици хора, дронове, ловджии, кучета, термокамери и какво ли още не точно на тази локация, около Профилакториума и противоположните страни - Радомир и Червена могила. Невъзможно е той да е бил там 9 дни без НИТО една следа и нито веднъж някой да го забележи. Да не говорим, че вечер условията са съвсем различни. Дъждове, мъгли, кал, студ... Ако не се лъжа някой беше видял и мечка това не съм го чувала дословно, но се бъзикаха дълго време с нея.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 21, 2022 12:07:54 GMT 2
За вината на бащата - това, което той сам каза пред екипа на Цанов и ядновидеца беше, че са спрели на мястото, на което се намираха в дадения момент и той е пуснал детето от колата, цъкал си е на телефона и след 20 мин се е усетил, че го няма. Не мисля, че има нещо общо с изчезването на детето, вината му е само, че се е отплеснал. Каза, че след това го е викал и търсил, но детето го е нямало вече. Но твърдо смятам, че Сашко не е прекарал тези 8 дни навън в дерето, където беше намерен.
|
|
|
Post by 100helit on Nov 30, 2022 1:20:44 GMT 2
Лейдис, нуждая се от съдействие.
Търся помещение под наем, самостоятелно, което да бъде използвано за творческа работилница. Ще има достъп на чужди хора а.к.а. клиенти, затова е желателно да не смущаваме живущи и да е на приземен етаж/партер/самостоятелна постройка/трафопост или подобно. Апартамент отпада като опция.
Желателно, към задължително, е да има опция за паркомясто/паркиране наблизо. За град София.
Ако вие или ваш познат предоставяте подобно помещение или чуете за нещо близко по критериите, драснете ми на ЛС.
Тавата с мусака и просекото са задължителни възнаграждения. Може да добавя и свещ Розав балон, още не съм я палнала.
|
|
|
Post by booky on Dec 1, 2022 18:59:26 GMT 2
Аз идвам с едно питане 😂😂😂 Сестра ми ще се омъжва, но родителите на младоженеца много държат да се направи годеж. Да се съберат двете семейства у дома и така да й поиска ръката. Та въпросното събитие ще е януари или февруари, но в моя близък кръг всички хора си предлагат брак на едно коляно, само двойката и т.н. без подобни събития. Чудя се първо какви са традициите и какво се очаква да представлява, второ - идеи за подарък или просто да им дам пари? 🤔🤔🤔 Някой да е присъствал/правил и да ме просветли? 😂😂😂
|
|
|
Post by Deleted on Dec 1, 2022 20:20:38 GMT 2
Аз съм присъствала на годежа на вуйчо ми и вуйна ми, но той ѝ беше предложил вече и тоя годеж с роднините е по-скоро като някаква традиция. Попринцип страната на булката държи за такива неща, особенно ако е единствено дете, малко е странно, че при вас е обратното. Лично при нас отидохме в родители на вуйна ми като бяхме само най-близките. Общо взето всичко се върти около това младоженеца да поиска от бащата на булката дали може да се ожени за нея, един вид разрешение, че бащата е съгласен да я даде. След като даде съгласието си типично по български се яде и пие и накрая на вечерта бъдещата булка отива в къщата на свекър и свекърва си заедно с мъжа си и нощуват там. Свекървата е задължена да подари на бъдещата си булка нещо златно или ако има нещо, което се предава в семейството да го предаде на бъдещата си снаха. Лично и аз не виждам много смисъл от такива неща, ноооо..някой хора все още спазват такава традиция и е като вид уважение към родителите на младоженците. Иначе за подаръци може да дадеш нещо, което ще им остане за спомен или както ти каза пари и те да решат какво ще си купят.
|
|