|
Post by dilyanad on Dec 18, 2022 23:16:56 GMT 2
Аз бях за Аржентина.
Изпратено от моят SM-S901B с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by lon on Dec 19, 2022 8:24:23 GMT 2
Мачът беше страхотен..отдавна не бях гледала толкова драматичен финал. С ММ бяхме за Аржентина, не знам защо, но Франция никога не са ми били симпатични. И все пак не мога да не отбележа страхотната игра на Мбапе.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 21, 2022 14:34:45 GMT 2
Момичета, разбрахте ли за случая с размененте бебета от Шейново. Това е накакъв абсолютен ужас…
|
|
|
Post by Раче Осмокраче on Dec 21, 2022 14:39:10 GMT 2
Да, и аз разбрах - мога само да предполагам какъв ужас за всички е. За момента вярвам, че е случайна грешка и не е имало някакви задни мисли зад деянието, но времето и разследването ще покажат. Изненада ме, че едната майка е решила да направи ДНК тест поне месец след изписването.
Много се възмутих от един журналист, който задаваше малоумни въпроси на директора на Шейново - "Често ли се случва да разменяте деца". Също както преди няколко години като питаха хората в Хитрино - "Често ли се случва да има такива експлозии".
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Dec 21, 2022 15:11:22 GMT 2
Според началникът на болницата, номерата на бебетата се записват на 4 места и до момента, след разговори и разпити не е ясно, какво се е случило. Очаквам, че накрая сигурно ще изкарат майката, която дава интервюта, че тя е разменила бебетата. Не, че го вярвам, просто разсъждавам. Това е наистина ужас за всички замесени. А дори и за нас, които не участваме пряко, но дори само мисълта, че може да се случи на нас ни плаши…
Друго, което ме втрещи от емисията новини, които никога не гледам, но уви днес телевизорът беше пуснат на БТВ и ги слушах, беше за намерените количества шоколади с преправен срок…
|
|
|
Post by mar4eto12 on Dec 21, 2022 22:51:35 GMT 2
Прочетох за случая и съм силно озадачена как се стига до подобен развой на събитията. Аз родих в частна болница, но предполагам е стандарт абсолютно навсякъде да слагат гривните на майката и на бебето едновременно, пред очите на майката, на секундата след раждането. При мен беше така - акушерката се приближи до мен и ми показа двата номера аз лично да ги сверя и след това откъсна малката гривна от голямата (преди това са едно цяло). На изписването чак разбрах, че гривната не подлежи на разкопчаване, а само на срязване с ножица. Ако това се е случило, как се е стигнало до размяна, аз не мога да си обясня. Дано излезе още информация по случая.
Иначе, не бих могла да си представя какво чувстват тези две майки в момента. До вчера си се грижил за бебче, обичал си го, кърмил си го (може би) и изведнъж се оказва, че това бебе не е твоето. Но ти обичаш това бебе, което е в ръцете ти. То е бебето, което приемаш за свое. И изведнъж се разделяш с него и получаваш друго. Което да, твоето си е, защото то е биологичното ти, но на практика го виждаш за пръв път. Просто не мога да асимилирам как се чувстват тези жени, пълен абсурд.
|
|
|
Post by patrashkova on Dec 22, 2022 12:27:41 GMT 2
Има един такъв известен международен случай мисля,че беше в Южна Африка или Австралия не помня, защото отдавна го гледах.
Та там след период от няколко месеца майките разбират,че децата им са разменени, но вече са се привързали към децата,които са им представени като техни и отказват да си ги разменят и задържат чуждото.
Най-гадното в случая беше,че едното семейство беше доста добре устроено финансово, а другите не стига,че бяха бедни,ами и се бяха разделили и живееха в доста спартански условия. Беше си като модерна версия на принца и просяка. Децата знаеха,че са разменени и това,което беше в богатото семейство живееше като 5 пари в кесия, ходеше в частно училище доколкото помня, беше надменно и даже нямаше интерес да вижда биологичната си майка, а другото горкото изглеждаше изключително потиснато и меланхолично и живееше така сякаш някой друг живее неговия живот, което дефакто си беше точно така. Той общуваше и с двете майки.
Не можах да си обесня що за майка би оставила своето биологично дете да живее в такива оскъдни условия, а тя да обгрижва чуждо по този начин. Бедната майка не беше лоша жена да подчертая просто нямаше възможности.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 22, 2022 14:57:34 GMT 2
Патраши, брутална история…
Директорът на Шейново излезе с изявление, че децата са разменени преди първото кърмене. С риск да си навлека негативизма на майките в темата, ще кажа, че ако думите на д-р Велев са истина, то вината е в майките. Не случайно се дават тези гривни. Логичното в моята глава е при всяко взимане на бебето и връщането му, да се провери гривничката.
|
|
|
Post by mar4eto12 on Dec 22, 2022 15:17:17 GMT 2
Аз пак не разбирам как става тая работа, честно. При мен първия път като ми я доведоха малката, бях в реанимация и акушерката питаше: бебе номер 12345 на кого е? Ние си гледаме гривните и на която съвпада, казва "Моето е." Дали съм сверила гривната при първото гушване... Не помня, може и да съм. Оттам нататък си запомних бебето, то беше копие на мъжа ми, нямаше как да я сбъркам.
Та, хубаво първия път са разменили количките и са дали за първо кърмене грешните бебета. Как по дяволите тази грешка се повтаря още безброй пъти от раждането до изписването? Гривните както казаха и по новините, не подлежат на смяна, т.е. аз разбирам, че гривните са били правилно поставени, но всеки път е всяка майка е получавала другото бебе с различната гривна. Да не би някой да им е сменил табелките на креватчетата, а от персонала да гледат тях, а не гривните? Друго обяснение няма логично. Поне аз не успявам да го измисля. Аз табелката си я четях също, снимах си я (макар че после и нея ми дадоха за спомен с гривните). Наистина е възможно самите майки да не са обърнали внимание, което също е странно за мен, защото аз съм човек, който ги гледа тия неща по няколко пъти.
Абсолютна мистерия е за мен как може да се случи подобно объркване за толкова дни. Това са поне 3-4-5 дена... Да, Шейново е супер претоварено, понякога по над 30 бебета се раждат на ден там, ама чак пък такава небрежност.
|
|
|
Post by patrashkova on Dec 22, 2022 15:24:31 GMT 2
Ето я историята, само дето не е било няколко месеца, а близо 2 години преди да разберат за размяната...но въпреки това да си оставиш детето някъде другаде, където знаеш,че не могат да му подсигурят това,което можеш ти...за мен е непростимо. Цялата история е като социален експеримент. А момчетo,което по случайност се е озовало в по-заможното семейство изглежда като разглезен опъртюнист.
|
|
|
Post by abc on Dec 22, 2022 16:26:34 GMT 2
Кошмарна история. За мен част от изнесените данни не са истина. Няма как за няколко дни нито някоя от майките, нито персонала, да не забележат, че номерата не съвпадат. Бебетата трябва да са били разменени още преди да им се поставят гривните и така всяка майка още при първата среща с детето е мислела, че поема своето. Защото веднъж видиш ли детето си, няма абсолютно никакъв шанс после да го объркаш с чуждото, още повече ако е от друг етнос и разликите са очевадни. Дано не се губи ценно време и случаят се разреши по-бързо.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 22, 2022 17:33:18 GMT 2
Странно е, наистина, как няколко дни не са забелязали. Майката, която е установила разминаването, го е направила 2 месеца след раждането, като едва тогава вижда разминаване в номерата на гривните, които има вкъщи. Пак изглежда, че информацията, която стига до хората не е самата истина. Както и със случая със Сашко и още много примери. Затова важно е да се стигне до някакво разрешаване на казуса час по-скоро и да сменят децата, а след това да се разследва какво и как е станало.
|
|
|
Post by mar4eto12 on Dec 23, 2022 22:14:43 GMT 2
Чета дискусия по темата с разменените бебета на другото място и разбрах, че майката Севда, която се е показала по ТВ (другата, която е открила, че има нещо нередно все още е анонимна), е от ромски произход. Има и снимки от условията, където се отглежда детето: cdn.bg-mamma.com/HeZl/ETuO5.jpgcdn.bg-mamma.com/HeZl/wfnBg.jpgcdn.bg-mamma.com/HeZl/xhAnh.pngcdn.bg-mamma.com/HeZl/5MzxI.jpgДискусията се върти основно около това, че майка А (анонимната) сигурно не може да спи от факта, в какви условия се отглежда детето ѝ и те трябва моментално да се разменят. Аз разбирам това, сигурно ако бях на нейно място щях да отключа някоя шизофрения ако видя, че биологичното ми дете се отглежда на подобно място. Но никой не казва нищо за това, че бебето отглеждано до момента от майка А, ще трябва да отиде в същата тая кочина. По подразбиране едва ли не, това е ок, защото си е на ромката и все едно "там си му е мястото". Сега, дали Севда ги е разменила, дали в началото е била със своето пък после са ѝ дали светлото бебе и тя просто си е казала, ми добре взимам го... Не знам, предстои да се разбере какво точно се е случило, но в крайна сметка и нейното бебе е просто бебе - невръстна малка душа, която досега е гледана във вероятно много по-човешки условия. Нека върнат бебето на майка А възможно най-бързо, но не знам дали на "черното" бебе мястото му също е в това гето. Може би чисто житейски наистина там му е мястото, все пак далеееч не е единственото, което ще порасне в такива условия, мен ме втрещи липсата на емпатия от дискутиращите към едно невръстно бебе, само защото "то си е циганче, да ги сменят и толкова."
|
|
|
Post by Deleted on Dec 24, 2022 0:07:30 GMT 2
Гледах интервю със Севда вчера и ми направи грозно впечатление, че докато жената беше изплашена и темата е за бебетата, операторът снимаше прането в стаята и други неща от жилището. Надявам се семействата да получат солидни обезщетения и с парите семейството на Севда да подобри условията, в които живее. Заради думите на директора на болницата, ако ги приемем за истина, се съмнявам, че Севда е сменила бебетата. Според него размяната е станала преди първото кърмене. Ако е така (както и за Сашко поставям всичко казано под въпрос), то майката А за 3 дни не е ли видяла, че номера на детето, което е при нея не съвпада с нейния номер?! От друга страна, как никой от екипа пак за този период от 3 дни не е забелязал, че връща дете с един номер на жена с друг номер. В момента все още не са разменили децата, така ли?
|
|
|
Post by mar4eto12 on Dec 24, 2022 12:08:21 GMT 2
Доколкото разбирам бебетата още са при майките, с които са изписани - т.е. при грешните.
|
|
|
Post by 100helit on Dec 28, 2022 15:51:14 GMT 2
Подкрепям Марчето. При коректно поставени гривнички (при мен също даваха да ги сверя, преди да ги разделят), единственият шанс за размяна е някой умишлено да е сменил табелките на легълцата или като са взели бебетата от майките, да са ги върнали в грешните легълца. След раждането персоналът гледа почти само табелките, защото децата са с дълги ръкавчета с ръкавички, които покриват гривничките, и няма как по 12-14 пъти на ден да ги разгръщаш. Табелките, от друга страна, са на хвърчащ лист и по всяко време може да я измъкнеш и смениш с тази на съседното креватче.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 29, 2022 16:26:26 GMT 2
С наближаването на новогодишната нощ ми се изправят косите от пиротехниката която хората са купили . Това тук са фойерверки и разми други глупости на приятел prikachi.net/image/8V5bpUДобре де не може ли по друг начин да “ изгърмиш “ към 2023 , при условие че вече масово се говори за забрана на фойерверки за новата година . Ужасно е са бебета , деца , животинки и стари хора и боклук до откат . Извинявам ср , че мънкам като стара лелка , но така го чувствам . Харесвам фойерверки , красиво е , пищно е , в града в който живея ще има заря , не мога да им забраня , но и лично да допринасям за шум , мръсотия и тн . Няма как да стане . Освен това адски много ме е страх от такива неща , даже и бенгалски огън не пипам , та даже и запалка .
|
|
|
Post by Deleted on Dec 29, 2022 19:09:43 GMT 2
Не звучиш изобщо като леля! Напълно споделям мнението ти и се радвам, че успях да разубедя двама приятели от пиротехника миналата година. Признавам си, че когато бях малка и аз гърмях пиратки с приятелите ми. Никога няма да забравя, как през деня точно на 31-ви декември с две приятелки запалихме пожар от една пиратка. Беше само с един гръм, от най-леките и най-евтините, но я пуснахме в трева, която беше суха и пламна за секунди. Развихри се страшен пожар, а пожарната отказа да дойде при две позвънявания, защото чуваха, че сме деца и мислеха, че лъжем. Извадихме късмет и възрастен мъж мина с дете до нас, взе телефона и звънна, за да дойдат. Слава Богу нямаше големи щети, а от тогава не пипам нищо такова и съм много против. Все пак вкъщи сме с един катун животни.
Най-смисленото е да ги забранят със закон, защото Ганя си в Ганя. Толкова деца, възрастни хора, животни и хора с психични проблеми страдат и изживяват истински ужас за 5 минути “кеф” на останалите.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 29, 2022 22:19:18 GMT 2
И аз харесвам фойерверките, красиво е и типично за Нова година, макар като малка винаги да ме е било страх, все имах чувството, че ще ми паднат на главата и ще ме изгорят. НО съм на мнение, че трябва да се правят само и единствено от общините и само хора разбиращи от това да се занимават, а не сульо и пульо дето са решили да изкупят щанда с пиротехника и да хвърлят пиратки през балкона. Мен лично от пиратки много ме е страх и никога не съм бутала такова нещо, единствено мога да пипна бенгалски огън.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 30, 2022 0:51:07 GMT 2
Всички социални мрежи гръмнаха през последните часове с новина за смъртта на футболната легенда Пеле и дизайнерката Вивиан Уестууд. 😔 За Коледа взех точно книгата на Пеле на баща ми и вече почти я е прочел. Вивиан Уестууд беше много ексцентрична, но има страхотни модели. Ако помните сватбената рокля на Кари във филма “Сексът и градът” беше нейно дело.
|
|
|
Post by cloudedmind on Dec 30, 2022 18:42:49 GMT 2
Тъжни новини за Пеле и Вивиан Уестууд. Да почиват в мир! Но пък едно хубаво нещо от деня - лекето Андрю Тейт е арестувано в Румъния по подозрение за трафик на хора. Ако е вярно това, което се пише в социалните мрежи, клипът, в който се заяжда с Грета Тунберг го е издал, защото в него се виждат кутии за пица, каквато се продава само в Румъния и има едва 20 ресторанта в страната. Грешната балканска държава е избрал - ако беше в България, целият ни "елит" щеше да му ходи на гости. Чета сега повече за разменените бебетата - много е странен целият случай, надявам се скоро да успеят да разменят бебетата и да разкрият какво е станало. Не искам да играя картата с расизма, ама русо синеоко бебе "случайно" да попадне в ръцете на хора, които си личи, че живеят в крайна бедност и са супер неграмотни и нагли... не ми се вижда реалистично.
|
|
|
Post by Qyiana on Jan 13, 2023 10:15:39 GMT 2
Момичета, дано това е подходящата тема за това и нямате против. Уча в SoftUni дизайн в момента и имаме за домашно да направим кратка анкета, свързана с някакъв потребителски проблем. Много моля, който от вас има 5 свободни минутки да отдели и има желание да я попълни, много ще се радвам! ☺️ Става въпрос за ресторанти и резервации docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeybOHtQ4RQMnyPsXIzz2g_16W02_y0yaYbi8S3Ci2UTpyL_A/viewformБлагодаря! Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 13, 2023 12:56:23 GMT 2
Днес най-накрая размениха бебетата и всяко е при биологичните си родители. Има наложени наказания на хора от екипа на болницата, но до момента няма яснота, как се е случила размяната и кой е виновен.
Попълних анкетата. 💗
|
|
|
Post by patrashkova on Jan 13, 2023 23:20:48 GMT 2
Попълних анкетата - успех!❤️
На тези майки трябва да им платят обещетение за този стрес както във всяка друга нормална държава.
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Jan 18, 2023 23:21:45 GMT 2
Наскоро ми се наложи да попълня дневник за моите истини за живота и се замислих отново за това.
С годините виждам как животът е компилация от основно мигове на нещастие, сълзи, страдание, страх, тревоги, притеснения… и много малко мигове на щастие. И колкото повече остаряваме, толкова повече се запълва ежедневието ни с болка. Най-щастливи сме били, когато сме били деца (в повечето случаи).
|
|
|
Post by patrashkova on Jan 18, 2023 23:38:27 GMT 2
Наскоро ми се наложи да попълня дневник за моите истини за живота и се замислих отново за това. С годините виждам как животът е компилация от основно мигове на нещастие, сълзи, страдание, страх, тревоги, притеснения… и много малко мигове на щастие. И колкото повече остаряваме, толкова повече се запълва ежедневието ни с болка. Най-щастливи сме били, когато сме били деца (в повечето случаи). Баба ми все казваше,че студентските години са най-хубави ❤️
|
|
|
Post by dilyanad on Jan 19, 2023 9:23:37 GMT 2
Наскоро ми се наложи да попълня дневник за моите истини за живота и се замислих отново за това. С годините виждам как животът е компилация от основно мигове на нещастие, сълзи, страдание, страх, тревоги, притеснения… и много малко мигове на щастие. И колкото повече остаряваме, толкова повече се запълва ежедневието ни с болка. Най-щастливи сме били, когато сме били деца (в повечето случаи). Абсолютно си права според мен. Изпратено от моят SM-S901B с помощта на Tapatalk
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Feb 9, 2023 13:47:10 GMT 2
Потресена съм от поредното убийство, породено от междусъседски конфликт.
Миналата вечер са убили известен столичен психолог, преди няколко месеца съсед застреля млад мъж, живеещ до Женския пазар. При последния случай знам, че дори е имало пуснати редица жалби срещу въпросния.
Да го е страх човек от съседи вече...
|
|
|
Post by scalestone on Feb 9, 2023 15:11:19 GMT 2
От 2020 насам имам чувството, че живеем в някакъв филм на ужасите.
Първо пандемия, после война, нон стоп вируси, 2020 завърши със земетресение в Хърватия, 2023 започна с ужасяващо по размерите си земетресение.... Направо имам чувството, че край нямат лошите новини.
Да, и преди 2020 е имало такива събития, но сега просто имам чувството, че са едно след друго....
Дано жертвите в Турция и Сирия са възможно най-малко....
|
|
|
Post by abinem on Feb 27, 2023 3:35:50 GMT 2
Момичета, моля за малко помощ. Май ще е насочено повече към тези, които живеят в София. Март месец ( 18.03 и 19.03) по стечение на обстоятелства, ще съм на почивка в София, таа се чудя с какво да си запълня програмата. Може ли да споделите къде гледате и намирате билети, евенти, събития, защото аз знам само Грабо. Споделяйте или дайте съвети Вие къде, какво бихте..или искате да видите, направите или сте правили в София. За сега в програмата си имам да отида на софийски театър с известните ни актьори. И също имам билет за дискотека събитието "Елроу" вечерта между 18 и 19. И още нещо последно, имате ли препоръки за скромен и спретнат хотел, за 2 нощувки на чисто и нормална цена. Благодаря предварително ❤️
|
|