|
|
Post by mira on Jan 26, 2021 14:28:18 GMT 2
+1 за “Аз, вещицата”👌 Саундтрака на втори сезон е много добър. Така открих Valerie Broussard - страхотен глас! Sent from my iPhone using Tapatalk Сега се усетих, че това е A Discovery of Witches. Първи сезон го изгледах доста бързо, приятен ми беше. Започнах втори тези дни, но едва изгледах първи епизод. Ще си го оставя за по-натам, че явно не му е времето сега. Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Jan 26, 2021 21:48:39 GMT 2
Изгледах Битката в Долината на сълзите и много ми хареса. Ако някой харесва военни драми - препоръчвам.
|
|
|
226 posts
|
Post by 🍓 on Jan 30, 2021 20:27:07 GMT 2
Здравейте, попринцип не пиша, но за сериалите ( обща страст на нас с мУж) Сега гледаме The crown - доста исторически, но според мен завладява по начина, по който е направен. Иначе моите топ 10 са: 1. Money heist 2. Queen's Gambit 3. Lucifer 4. You 5. The Kominsky's method 6. Lockey and key 7. The Witcher 8. Bad boys 9. Lost in space 10. The haunting of bly Manor
П.С сетих се за още 2 😀 Sex education и Miss Scarlett and the Duke
|
|
|
Post by Albena on Jan 30, 2021 20:37:44 GMT 2
Аз, като почитател на "Игра на тронове", с удоволствие изгледах сериала "Джак Тейлър". Обожавам Иън Глен (Джора Мормон), има страхотен глас Иначе сериалът е криминален, действието се развива в Ирландия, случаите които се разследват са интересни и доста нетипични. Има и недостатъци естествено, не е нещо уау, но както казах аз съм пристрастна и си го изгледах с кеф.
|
|
|
Post by karmilla on Jan 31, 2021 1:53:17 GMT 2
Здравейте от мен Не пиша много, но решихх да се включа в темата. За феновете на Stranger things и Black mirror определено бих препоръчала Dark. Страшен е! Направо слага първия споменат в малкия си джоб! Немски е, а сценарият е трепач. Малко повече трябва да се следят историите, че са много и са завъртяни, но направо ме караше да настръхна по готиния начин. Много ми хареса Queen's Gambit(виждам много хора го споменават с добро). Изгледах го за много кратък период и направо се пристрастих! Наскоро попаднах на Lupin и ми е много увличащ. Още малко ми остава да го доизгледам, но определено към момента много ми харесва! Grace and Frankie ми и приятна комедия и бих препоръчала за, хората които искат да гледат нещо по-лежерно. Даже ми влезе в списъка на сериалчета тип friends и modern family, които винаги мога да пусна, ако няма нищо за гледане и да се посмея или за фон. Но е със много силен състав от актьори и сценаристи. На Russian Doll чакам втори сезон вече дълго време и се развълнувах, че са обявили 2ри сезон. Грабна ме от трейлъра още, има скай фай мотиви, по които много си падам, а Наташа Леон много ми допада в ролята. Може и да е детинстко, но за феновете на аниме, Хари Потър и LOTR горещо препоръчвам The Dragon prince, който е от създателите на Avatar(анимацията). Сън не ме хващаше докато не го изгледам, а от тогава чакам с нетърпение да обяват датата на новия сезон. Self made е минисериал, който е по истински случай. Разказва за историята Madam C.J. Walker, която е първата черна жена посторила империя и станала милионер в началото на миналия век, което за мен бешше много интересно. Компанията създава продукти и до ден днешен, а сериалчето ме подтикна да се поразровя още малко из факти. Определено и него бих включила в списъка си на последно изгедани сериали, които се гледат много бързо. И понеже написах цял ферман, а мога да изброя много по вкуса ми, ще се спра. Само имам въпрос - някоя да има впечатления от Raised by wolves? Много ми го хвалят, но още не съм намерила време и желание да го почна. Благодаря предварително и продължавайте да сте все така готини
|
|
|
Post by dreamer on Jan 31, 2021 2:40:47 GMT 2
Само имам въпрос - някоя да има впечатления от Raised by wolves? Много ми го хвалят, но още не съм намерила време и желание да го почна. Благодаря предварително и продължавайте да сте все така готини Не е лош, беше ми интересен, но дори Travis Fimmel не успя да го направи чак толкова "уау" за мен.
|
|
|
Post by karmilla on Jan 31, 2021 16:54:27 GMT 2
Благодаря за отговора! Вижвам, че тук мого се прикокриват вкусовете ми с обсъденото и препоръчаното, та мисля да си набалежа няколко. Нахъсахте ме за Bridgerton, който само съм го добавила в листа на нетфликс, но така и не съм го почнала още! Благодаря за хубавата тема и препоръки
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Jan 31, 2021 18:36:47 GMT 2
Само имам въпрос - някоя да има впечатления от Raised by wolves? Много ми го хвалят, но още не съм намерила време и желание да го почна. Благодаря предварително и продължавайте да сте все така готини Не е лош, беше ми интересен, но дори Travis Fimmel не успя да го направи чак толкова "уау" за мен. Почнах го с голям интерес, но с последния епизод сюжетът сякаш отива в друга посока. Ясно, че е научно-фантастична драма, но в първите епизоди имаше интересни теми за човешките взаимоотношения, религия и наука. Лично аз очаквам втори сезон да е повече фантастика, което на мен не би ми допаднало. Дали ще е така - ще видим. Също не бих го определила като "уау".
|
|
|
Post by karmilla on Jan 31, 2021 20:02:21 GMT 2
Благодаря, ще го имам предвид! Малко странична тема, но се надявам да е от полза на тези, които нямат възможност да поддържат платени акаунти на няколко платформи,а не им се тегли - има безплатен сайт за онайн стрийминг. Понякога го местят, но аз си пиша в гугъл solarmovie и излиза. Удобен е, има нялко сървъра за смяна, ако забива и накъсва. Единсвеният недосстатък е, че няма опция за субтитри, а аз обичам и да слушам и да чета на аглийски. Има много качени филми и сериали и е добра алтернатива, ако човек няма и нетфликс, и hbo, и амазон и тем подобни
|
|
|
Post by ☀ on Feb 1, 2021 14:09:38 GMT 2
Изгледах първи сезон на " 13 причини защо " и въпреки, че темата не е актуална за мен ми беше интересно. Сега съм на втори и се чудя как ще развият линията до 4ти сезон. Много неприятно, горчиво чувство остави в мен сериала. Наистина поведението може да се наблюдава и при възрастни, но предполагам че колкото и поколения да се сменят, проблемите на тинейджърите си остават едни и същи, независимо къде по света са. Трябва да се погледне и през погледа на възрастен, защото често се пропускат сигналите, които се дават на родители и близко обкръжение. Главната роля е много добре изиграна, започнах да виждам Хана като реален човек, а не измислен герой. Не знам защо отлагах гледането на сериала, но се радвам, че съм имала късмет и правилна преценка през онези години.
|
|
226 posts
|
Post by 🍓 on Feb 1, 2021 15:23:26 GMT 2
Ние с любимия снощи започнахме 3ти сезон на The crown и двамата сме изумени как смениха целия каст изведнъж. Разбирам, че действието трябва да се развива и няма как по средата на сезона да сменят актьори, но за две години разлика между 2 и 3 сезон, според мен са избрали по-възрастни актьори без прилика помежду си, особено факта, че 2 сезона Кралицата е с кристално сини очи, а в 3ти вече е с почти черни 😂?! Интересно ми е дали някой друг споделя нашето мнение.
|
|
|
Post by mariak on Feb 1, 2021 16:20:40 GMT 2
Снощи от няма и какво (тъй като другите сериали дето гледаме ги гледаме заедно с ММ) си пуснах The Bridgerton и се отнесох до 2ч сутринта. Изгледах 5 от 8те епизода, ако не го е гледал някой силно препоръчвам, подобен е на Gossip Girl така че на някой от мъжете ви може да не му хареса.
Започнахме с мУж The Flight attendant в събота и ни хареса мноого, препоръчваме с две ръце. Доста нетипичен е и може би това ни грабна още повече
|
|
|
Post by noclue on Feb 1, 2021 20:37:53 GMT 2
Добавям с изгледаните скоро сериали After life. Води се дарк комеди с типичен британски хумор. Някои случки са толкова нелепи, че точно това ги прави супер забавни. Диалозите са много добри и дори си мисля, че на моменти са оставили актьорите да импровизират и да реагират както им дойде наум. Много ни хареса, препоръчвам го, но на мен ми дойде доста емоциален на моменти. Иначе Рики Джъвейз е уникален!
|
|
|
Post by Deleted on Feb 1, 2021 21:02:01 GMT 2
Аз, като почитател на "Игра на тронове", с удоволствие изгледах сериала "Джак Тейлър". Обожавам Иън Глен (Джора Мормон), има страхотен глас Иначе сериалът е криминален, действието се развива в Ирландия, случаите които се разследват са интересни и доста нетипични. Има и недостатъци естествено, не е нещо уау, но както казах аз съм пристрастна и си го изгледах с кеф. Излъчваният в момента по HBO Cormoran strike също напомня на noir crime първообраза на частните детективи-Marlowe (детектив-аутсайдер, с голямо палто, който често е обект на членовредителни ексцесии . Има прилика и в саундрака на двата по-нови серила, особено в частта "opening themes".
|
|
|
Post by Deleted on Feb 5, 2021 11:32:03 GMT 2
MariaK, завиждам ти за половинката Моят абсурд да гледа каквото и да било. Девойки, започнах да гледам Firefly Lane по Нетфликс. Приятен е, разпускащ. Гледах и мини сериала The surgeon's cut. Първи сезон е от пет епизода, в които различни по специалност хирурзи разказват за работата си - какво обичат в нея, какво остава скрито за пациентите, как се чувстват и как живеят с трудните моменти в работата им. На първия епизод си поплаках доста... Понякога виним лекарите колко са безчувствени, но не знаем какво се случва, когато затворим вратата, не знаем какво е в сърцата им. Често забравяме, че и те са хора, и те преминават през тежки лични моменти, през пропуски в опита си и знанията си, а ние изискваме да работят без грешки. За Dark, който не го е гледал все още, да уточня, че има възможност да се смени езика - има дублаж на английски. Аз лично не мога да гледам сериали на други езици, защото трябва да съм на 100% в екрана. Особено за такъв сериал с хиляди взаимовръзки. Black mirror ми хареса много.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Feb 5, 2021 18:27:32 GMT 2
Изгледах Little Fires Everywhere и съм впечатлена! m.imdb.com/title/tt8089592/Силно препоръчвам за всички любители на силните драми, изпълнени с неподизирани тайни и лъжи. Действието основно се развива през 1997 година с леки ретроспекции. В главните роли са Рийс Уидърспуун и Кери Уошингтън, които правят феноменална актьорска игра. Сериалът е изпълнен с противопоставяне на раси,социално положение и човешки характери. Засегнати са и теми, свързани с тежката обществена стигма, на която са подложени самотните майки, отношението към хомосексуалните и ролята на родителите в живота на подрастващите си деца. Освен това музиката към сериала е в духа на 90-те и чух едни от любимите ми парчета. 💗 Изпратено от моят HTC U11 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by karmilla on Feb 7, 2021 2:25:28 GMT 2
Orange is the new black също много ми допадна - поревах си, посмях се, с интерес го следях. Въпреки, че по време на карантината като го гледах нон-стоп на моменти ми идаваше too intensive. Иначе знам, че не е сериал, но не намерих тема за предавания и "риалиити"(понеже в наши дни и риалитито е много контролирано), но гледате ли RuPaul's Drag Race? На мен линчо много ми допадна, колкоот и да не очаквах, и се оказах "безна фенка" на шоуто. За тези, които иксат да разпуснат, да се помеят и бонус точки-малко драма е чудно. В guilty pleasures списъка ми е Edit|: и понеже никой не е споменал Fate:The winx saga. Определено ми задържа интереса- изгледах го за 3 дни и т паради причината, че все пак трябва да спя и ходя на работа. Да, за накои е по-тийн може би, но аз напослледък си падам по по неангажиращи сериали, а историята ми стана интересна. И изгледах Firefly Lane, която Зай спомена - много ми хареса!
|
|
|
Post by Deleted on Feb 7, 2021 13:06:48 GMT 2
Изгледах също и Into the night. Става за убиване на времето. Има дублаж на английски.
|
|
|
Post by mira on Feb 7, 2021 22:25:07 GMT 2
Идвам с нова препоръка: буквално за една (по-дълга) вечер изгледах Undoing с Хю Грант и Никол Кидман.
Много увлекателен, с доста обрати, препоръчвам! А Кидман е прекрасна в него, то дрехи, то коса.. 🤩
Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Feb 8, 2021 2:51:12 GMT 2
Никол Кидман е голяма работа. Иначе, извинете, ако се повтарям. Небезизвестен сериал, старичък, но ако някой не го е гледал, препоръчам. Скандинавско, криминално. Forbrydelsen или The killing.
|
|
|
Post by mira on Feb 9, 2021 21:27:25 GMT 2
Почнах Dark, изгледах 3 епизода.
Отдавна не съм гледала нещо, което толкова да ме смущава. 😀 За сега ми е интересен.
Иначе Black Mirror доста ми допадна и слес препоръкитв тук, пуснах и Dark.
Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk
|
|
butterfly
God
I'm not anti-social, I'm anti-idiot.
|
Post by butterfly on Feb 10, 2021 20:02:10 GMT 2
Идвам с нова препоръка: буквално за една (по-дълга) вечер изгледах Undoing с Хю Грант и Никол Кидман. Много увлекателен, с доста обрати, препоръчвам! А Кидман е прекрасна в него, то дрехи, то коса.. 🤩 Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk Аз много се разочаровах, като разбрах, че е била с перука.🙁 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2021 21:34:16 GMT 2
Идвам с нова препоръка: буквално за една (по-дълга) вечер изгледах Undoing с Хю Грант и Никол Кидман. Много увлекателен, с доста обрати, препоръчвам! А Кидман е прекрасна в него, то дрехи, то коса.. 🤩 Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk Аз много се разочаровах, като разбрах, че е била с перука.🙁 Sent from my iPhone using Tapatalk Whaaat?! 😯 Нямах идея! Sent from my SM-G960U1 using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Feb 10, 2021 23:51:06 GMT 2
Е, холивудски филм без перуки има ли 😅 това е най-нищожното даже в грима и гардероба. Аз се изумявам и как ги подмладяват неузнаваемо за два часа в тайната стаичка.
|
|
|
Post by ☀ on Feb 17, 2021 15:36:16 GMT 2
Искам да попитам гледалите 13 причини защо, понеже съм към средата на 3ти сезон и стана доста тегаво за гледане..има ли смисъл да довършвам до 4ти или така си приключва? Втори сезон беше доста силен и шокиращ, но взех да губя интерес, а епизодите са по час..
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Feb 17, 2021 15:47:07 GMT 2
Туалче, трети сезон ми беше вълнуващ докрай. Единствено четвърти не ми допадна, но някак не успя да развали положителното ми мнение за сериала. 😊
Изпратено от моят HTC U11 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by GGWP on Feb 19, 2021 8:13:25 GMT 2
Сетих се за един сериал, който гледах преди години, беше много нашумял, сега малко се разводни сякаш.. American Horror Story. Супер зарибяваща ми беше първите 3-4 сезона, всеки сезон е на различна тематика и на пръв поглед не са обвързани един с друг, но като изгледаш няколко сезона, виждаш, че героите са навързани някак, а действията се развиват просто в различни времеви периоди. Втори сезон на мен лично ми беше най-интересен. Преди май го даваха по Fox life, сега само в Замунда съм го виждала 😄 На който са му интересни мистерии, свръхестествени неща и призраци, да заповяда ☺️
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Feb 20, 2021 22:03:29 GMT 2
AHS го гледах до 5-ти сезон, въпреки че на моменти ме ужасяваше. Джесика Ланг и Сара Полсън са ми любимки. Изгледах Behind her eyes на Нетфликс и ми допадна. Мистериозен трилър, който ме изненада с непредсказуем край. Мини-сериал е, съставен от шест епизода, така че се гледа бързо, препоръчвам за феновете на жанра! www.imdb.com/title/tt9698442/
|
|