|
Post by Deleted on Apr 26, 2021 8:37:21 GMT 2
На мен Биобаза не ми цапа дрехите, но докато попие хубаво поне 1 час седя с една стара огромна черна тениска. След това съм обличала светли дрехи и до сега не съм имала проблем. Става и за лице, но аз лично не си го слагам на лицето. Изравнявам тена с по-тъмен тон ББ кремче. На Лумене има капки за тен специално за лице, които могат да се смесват с крема за лице. Не съм ги пробвала обаче.
|
|
|
|
Post by booky on Apr 26, 2021 9:32:11 GMT 2
Лосионът на Биобаза намира ли се в някои физически магазини или само онлайн?
Инфлуенснахте ме да опитам. 😂😂😂
|
|
|
Post by Ахинора on Apr 26, 2021 9:33:30 GMT 2
Голям фен съм на автобронзантите Първо бих искала да уточня, че има разлика между автобронзант и бронзиращ лосион - първият тип продукт е тъмен, боядисва веднага при нанасяне кожата, следва да се измие след определено време и с него се постига т.нар. "експресен тен". При бронзиращия лосион/крем/флуид и т.н., консистенцията си е на лосион (бяла), постига се равномерен, плавен тен, който не е много силен, около 2 тона, не е необходима ръкавица за нанасяне. Моят съвет е по-светлите от вас да заложат на бронзиращ лосион, както и ако тепърва започвате да експериментирате с продуктите за тен, добре е да заложите на тази по-безопасна опция. Ето някои мои любимци и разочарования от моя опит досега: Препоръчвам: - St. Moritz - тук говорим за автобронзанти. Самите продукти са много силно пигментирани, изискват нанасяне с ръкавица, оцветени са в зеленикавокафяво (изглежда стряскащо, знам ), но пък тенът с тях е УАУ, сякаш току-що сте се завърнали от 10-дневна ваканция. Трябва да се действа бързо при нанасяне, защото изсъхват за минути върху кожата, цапат повърхности/дрехи, затова нанасяйте внимателно и си облечете някоя по-захабена дреха. Аз предпочитам да нанасям преди лягане, за да се развие тенът през нощта, а на сутринта да си взема душ, за да отмия най-горния слой (и зеленикавия оттенък ). Препоръчвам измиване с някакъв по-нежен и неизсушаващ продукт, тип подхранващ душ гел или душ олио, за да минимизирате риска от агресивно отмиване на тена или пък допълнително изсушаване. След това задължително лосион/крем за тяло, който да е хидратиращ, защото по правило продуктите за тен изсушават кожата. Тенът, постигнат със St.Moritz е доста траен, хем аз имам мазна кожа. Поръчвам продуктите онлайн (май от makeup.bg взимах последно), не съм ги засичала във физическите магазини; - автобронзиращия лосион на Zjaja също е много добър, но е лосион с бронзиращо действие, т.е. тенът е по-лек, в сравнение с St.Moritz, но пък няма шанс да станете на петна. Мирише на меденки, попива бързо, не цапа, с 2 слагания постигам доста наситен тен. Не съм го виждала във физическите магазини, поръчвам го от парфюмо, нотино, мейкъп.бг; - новото ми откритие е лосионът на Евелин с помпичка (купих го от дм, има и пяна). Ухае фантастично, попива супер бързо, не изсушава, придава златист тен (по-слабичък е от на Жая, за ориентир). Пак ще си го купя, може да пробвам и пяната. - лосионът на Дав вече сте го споменали, също го харесвам и препоръчвам. Харесва ми гелообразната консистенция, тена, с който постигам с него и факта, че бързо попива, но има неприятен остатъчен мирис и понякога цапа. - автобронзиращите капки-концентрат на Балеа са супер, ако се ползват както си трябва, т.е. добавени в друг продукт. Подходящи са и за много светли дами. - крем за лице с бронзиращ ефект на Балеа (има отскоро и лосион от същата серия, не съм го пробвала, но бих) е много приятен, постигам лек до среден тен с него, не цапа, мирише приятно и не става на петна. Не препоръчвам: - лосионът Magic Summer на Балеа има мнооого силна миризма на пърлено и се разнася трудно, иначе постигам хубав тен с него и е най-достъпната опция. Няколко съвета: *ексфолирайте винаги преди нанасяне на продукт за изкуствен тен *по правило продуктите за тен изсушават, затова хидратирайте кожата си добре след нанасяне *всички продукти за тен имат специфичен аромат на "пърлено", който обикновено се проявява няколко часа след нанасяне *ако сте много светли или просто ви е страх да не ставате на петна, винаги можете да смесите продукт за тен с обикновен лосион, в съотношение 1:1, 1:2 или дори 1:3, така ще придобиете лек и равномерен тен *за да е траен тенът, нанасяйте хидратиращ крем/лосион за тяло след всеки душ *не нанасяйте върху веждите/линията на косата си, косъмчетата придобиват оранжев оттенък
|
|
|
Post by ggvt on Apr 26, 2021 9:52:54 GMT 2
Дами, моля препоръчайте ми шампоан за коса. Косата ми е дълга до кръста, има си обем, къдрава е, руса, не е боядисвана, не е суха или мазна, има си нужната поддръжка. Смея да твърдя, че косата ми изглежда добре, но от много години използвам само едни и същи продукти и усещам, че косата ми има нужда от промяна.
|
|
|
Post by Ахинора on Apr 26, 2021 14:45:45 GMT 2
Дами, моля препоръчайте ми шампоан за коса. Косата ми е дълга до кръста, има си обем, къдрава е, руса, не е боядисвана, не е суха или мазна, има си нужната поддръжка. Смея да твърдя, че косата ми изглежда добре, но от много години използвам само едни и същи продукти и усещам, че косата ми има нужда от промяна. В какъв ценови диапазон?
|
|
|
Post by ggvt on Apr 26, 2021 16:07:42 GMT 2
Дами, моля препоръчайте ми шампоан за коса. Косата ми е дълга до кръста, има си обем, къдрава е, руса, не е боядисвана, не е суха или мазна, има си нужната поддръжка. Смея да твърдя, че косата ми изглежда добре, но от много години използвам само едни и същи продукти и усещам, че косата ми има нужда от промяна. В какъв ценови диапазон? По-скоро до около 30лв. Искам да установя първо дали е подходящо, а след това бих инвестирала и в по-скъпи. За момента ползвам бюджетни шампоани, но съм на мнение, че не е задължително да е скъпо, за да е добро. Ползвала съм и много скъпи шампоани, от които буквално косата ми беше ужасна
|
|
|
Post by Deleted on Apr 26, 2021 18:45:16 GMT 2
Попаднах случайно на това видео : Само аз ли съм от откачените, които си махат грима с мицеларен гел и то главно под душа. Никак не обичам да се търкам предварително с мицеларна вода, нещо на мазна основа или каквото и да било. Използвам мицеларната вода след като си измия лицето, за да видя дали е останал някакъв грим и никога не си мия лицето след мицеларната вода. Все пак те са, за да поддържат ph на кожата, защо да го мия? Вие как процедирате с махането на грим?
|
|
|
Post by Deleted on Apr 26, 2021 18:47:27 GMT 2
Доволна съм от продуктите на Loreal Professionnel, купувам от makeup.bg, цените са изгодни. За около 30лв. спокойно можеш да си вземеш шампоан и балсам. Има серия за къдрокоси момичета и за блондинки. Аз съм с абсолютно различна коса - брюнетка, права и много дълга. В момента имам 2 техни серии - Pro longer и Inforcer, много съм доволна. Подарих на приятелка серията за боядисана коса и тя остана очарована. Дами, моля препоръчайте ми шампоан за коса. Косата ми е дълга до кръста, има си обем, къдрава е, руса, не е боядисвана, не е суха или мазна, има си нужната поддръжка. Смея да твърдя, че косата ми изглежда добре, но от много години използвам само едни и същи продукти и усещам, че косата ми има нужда от промяна.
|
|
|
Post by mariak on Apr 26, 2021 19:50:33 GMT 2
Дами, моля препоръчайте ми шампоан за коса. Косата ми е дълга до кръста, има си обем, къдрава е, руса, не е боядисвана, не е суха или мазна, има си нужната поддръжка. Смея да твърдя, че косата ми изглежда добре, но от много години използвам само едни и същи продукти и усещам, че косата ми има нужда от промяна. Аз изпозлвам по-бюджетни, любим от години ми е Pantene repair and protect и новата серия hair biology според нуждата на косата ти (имат лилав за изрусена или сива коса, за обем, frizz control и за мазни корени и сухи крайща). Изпозлвам винаги шампоан+съответната маска за коса. Обаааче, съм забелязала, че в Бг продукта не е същия както този който използвам в Испания, винаги си нося с мен от тук. Ако има как да си вземеш внос или нещо подобно, да не е направен за Бг.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Apr 26, 2021 20:22:23 GMT 2
Аз също съм ползвала Loreal Professionnel шампоан и балсам от 2 серии - за обем и боядисана коса, и съм доволна. Обмислям отново да се върна към тях или Лакме. Поръчвам от Златна рибка.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 26, 2021 20:55:42 GMT 2
Кристалче, страхотна си ❤
|
|
|
Post by The Judge on Apr 27, 2021 0:51:01 GMT 2
И аз за Лореал давам палец. Имахза обем, сега се мия с един Маракеш, който смърди (нарочно ползвам това) на турски харем. Не е лош, но не съм уау. Просто бързах и грабнах нещо-ттпо решение. Инапе от бюджетните попаднах на едно Гарние с алое вера-уникално ухае. Като шампоан не блести с нищо, но не е и лош.
|
|
|
Post by ☀ on Apr 27, 2021 7:45:16 GMT 2
Аз пък от над 10г съм влюбена в продуктите на Маракеш, след като ги открих при едно пътуване. Винаги поддържам нещо от класическата им серия и то заради аромата, а за еликсира мога да говоря до сутринта. Толкова много да ми харесва Не смея да препоръчам нищо за къдрава коса, че там нали има различно стилизиране. Иначе съм доволна от шампоан/балсам/маска на Лалга с алгае и препоръчвам, особено за продължителна употреба. krisinka14, аз също обичам първо да мина с мицеларна вода и да отстраня по-голяма част от грима после с измиващ продукт. Въпрос на навик предполагам и в зависимост от тежестта на грима. Напоследък харесвам масленото почистване и последната стъпка ми е мицеларна вода и после тоник, но примерно под душа не обичам да си мия лицето, защото ми попада спирала в очите и после се зачервяват. Важното е да почистваш редовно и то в 2 стъпки.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 27, 2021 9:22:28 GMT 2
Момичета, препоръчително е да миете лицето след ползване на мицерална вода дори само с вода. Самата технология, по която действат мицелите в дългосрочен план е много вероятно да доведе до пресушаване на кожата. Аз преди също минавах след миене с тампонче мицерална да съм сигурна, че всичко е премахнато, но преди 2 години някъде гледах една дерматоложка, която обясняваше как действа мицералната вода и, че задължително трябва да се отмива. Разбира се след това търсих допълнителна информация по въпроса и действително всички специалисти са на същото мнение. Маркетингов трик е, че на опаковките на мицералните води пише без отмиване и хидратиращи.
Аз вечер винаги правя двойно почистване с маслен продукт и после гел или пяна. Честно казано виждам огромни ползи за моята кожа от този метод. Сутрин пък понеже кожата ми е суха, минавам с мицерална вода и след това много добре измивам лицето с хладка вода и не ползвам измиваща пяна или гел.
|
|
|
Post by The Judge on Apr 27, 2021 9:55:58 GMT 2
На Лалга ползвах балсама за разплитане и е страхотен. Аз обикновено минавам с мицеларна вода и после с измивен гел. Масленото почистване не смея да го правя, защото съм сухокожна, да не вземе да погълне мръсотията както при Попова. Иначе разтривам с гел на маслена основа само след мицеларната, допълнително. Ама така направо гримът с масла ми е някакво странно. Иначе съм доволна от черния измивен крем на Глемглоу. Много е особен,ухае невероятно и за суха кожа е рай. www.amazon.co.uk/Glacticleanse-Hyrdrating-Jelly-Cleanser-4-9oz/dp/B075RGZ8W3
|
|
|
Post by Ахинора on Apr 27, 2021 10:50:29 GMT 2
Дами, моля препоръчайте ми шампоан за коса. Косата ми е дълга до кръста, има си обем, къдрава е, руса, не е боядисвана, не е суха или мазна, има си нужната поддръжка. Смея да твърдя, че косата ми изглежда добре, но от много години използвам само едни и същи продукти и усещам, че косата ми има нужда от промяна. Привет отново, Препоръчвам серията за къдрава коса на Loreal Proffesionel (Curl Contour e името на линията), от другите вероятно ще ти допадне Mythic Oil, а както и adelina e посочила, за дълга коса са подходящи Inforcer и Pro Longer. Едно ценово равнище под Loreal Proffesionel, но пак от концерна на Лореал, е Matrix - силно подценявана по мое мнение марка, но пък аз лично съм много доволна. От техния асортимент за твоята коса препоръчвам серията Sleek и So Long Damage. Много подценявана, но пък новата ми любима марка - TIGI. Искам всичко Имат 2 серии за къдрава коса, както и най-феноменалните стилизанти, които и от права като праз коса ще направят къдрици (справка - лилавата топка). Wella имат популярна серия за къдрава коса, Nutri Curls, но нямам наблюдения за нея. От масовите марки най-много харесвам пак тези, собственост на Лореал - Елсев (най-вече серията с кокос Extraordinary, това е бюджетния Mythic Oil, а пък Dream Long е еквивалент на Pro Longer). Gliss и Pantene са ми следващата препоръка.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Apr 27, 2021 12:06:26 GMT 2
За кожа, склонна към омазняване и несъвършенства, препоръчвам Origins и по-специално Zero Oil серията. На мен ми се отрази чудесно. Иначе мицеларна вода използвам на Neutrogena-Hydro Boost, обогатена с хиалурова киселина. Страхотна е!
Шампоани съм използвала всякакви. 😂 Косата ми е суха и чуплива, склонна е към "фриз" и цъфтеж, разбира се. Живея във Варна и Амстердам-влажни места, които не се разбират с косата ми, ако не се грижа за нея правилно. 😆 На Маракеш харесвам олиото, шампоана и маската от Repair серията. На Кевин Мърфи-Repair me ми се отразява добре. Paul Mitchell-Forever Blond ми допада. Иначе сестра ми, която не си боядисва и третира косата, използва само бюджетни шампоани и веднъж се измих с един хидратиращ Пантен, който беше чудесен! На Лореал харесвам продуктите от серията Blondifier.
Изпратено от моят HTC U11 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by suede on Apr 27, 2021 13:08:43 GMT 2
Аз обикновено минавам с мицеларна вода и после с измивен гел. Масленото почистване не смея да го правя, защото съм сухокожна, да не вземе да погълне мръсотията както при Попова. Иначе разтривам с гел на маслена основа само след мицеларната, допълнително. Ама така направо гримът с масла ми е някакво странно. Иначе съм доволна от черния измивен крем на Глемглоу. Много е особен,ухае невероятно и за суха кожа е рай. www.amazon.co.uk/Glacticleanse-Hyrdrating-Jelly-Cleanser-4-9oz/dp/B075RGZ8W3Абсолютно, и аз така процедирам с мицеларната вода. Има един балсам на Елемис за сваляне на грим, на който отдавна се каня ама пусто с тоя Ковид, едвам от нас излизам, за грим да не говорим. Аз боядисвам косата, леко чуплива ми е, склонна към дехидратация и с отвратителен фриз. Последно време ползвам Керастаз, преди това дълго бях с Алтерна. Редовно правя един курс с ампула на Керастаз от тези Фюзио доуз и ефектът е топ. Маракеш не съм ползвала, ще ме инфлуенснете да пробвам. За мен Supermud на Глемглоу пък е абсолютен мъст хев. Не оставам без бурканче. Имам чувството, че не мога да живея без нея, както и BHA на TO. Това са ми двата най - любими продукта.
|
|
|
Post by Crystal on Apr 28, 2021 17:17:20 GMT 2
Да се включа и аз в темата. Имам доста светла кожа и съм доволна от лосиона на Dove, не ставам оранжева, не цапа и не си личи, че съм ползвала продукт за изкуствен тен. Задължително си измивам лицето с продукт след като съм ползвала мицеларна вода, в противен случай кожата ми се изсушава. Доволна съм от СеraVe и The Ordinary. Наскоро се сдобих с Oat balm cleanser на the inkey list и е чудесен. Ползвам го за почистване на грим и след това CeraVe cleanser или само него, ако ме съм носила грим. Препоръчайте ми слънцезащитен крем за лице с отенък. Вече няколко купувам, но не се нанасят добре със серумите които ползвам преди това
|
|
|
Козметика
Apr 29, 2021 21:00:02 GMT 2
via mobile
Post by mariak on Apr 29, 2021 21:00:02 GMT 2
Такааа, изцяло инфлуенсната от вас преди малко си купих автобронзанта на Dove. Приемам всякакви препоръки как да не стана петниста хиена, дооста беличка съм и за да няма разлика дали мога да нацапам и лицето.. 🙄🙄
|
|
|
Post by Deleted on Apr 29, 2021 22:10:55 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Apr 29, 2021 22:21:07 GMT 2
Би ли споделила, само тези ампули ли използваш или имаш и концентратите към тях? Обмислях да си взема, но не успях да намеря концентратите към ампулите и не знаех дали ефектът ще си заслужава без тях. Имам ампулите на pro longer и не са лоши. Аз обикновено минавам с мицеларна вода и после с измивен гел. Масленото почистване не смея да го правя, защото съм сухокожна, да не вземе да погълне мръсотията както при Попова. Иначе разтривам с гел на маслена основа само след мицеларната, допълнително. Ама така направо гримът с масла ми е някакво странно. Иначе съм доволна от черния измивен крем на Глемглоу. Много е особен,ухае невероятно и за суха кожа е рай. www.amazon.co.uk/Glacticleanse-Hyrdrating-Jelly-Cleanser-4-9oz/dp/B075RGZ8W3Аз боядисвам косата, леко чуплива ми е, склонна към дехидратация и с отвратителен фриз. Последно време ползвам Керастаз, преди това дълго бях с Алтерна. Редовно правя един курс с ампула на Керастаз от тези Фюзио доуз и ефектът е топ.
|
|
|
Козметика
Apr 29, 2021 22:22:16 GMT 2
via mobile
Post by booky on Apr 29, 2021 22:22:16 GMT 2
Не съм използвала конкретно този гел, но дневния и околоочния крем от същата серия ми допаднаха доста.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 30, 2021 8:51:51 GMT 2
Такааа, изцяло инфлуенсната от вас преди малко си купих автобронзанта на Dove. Приемам всякакви препоръки как да не стана петниста хиена, дооста беличка съм и за да няма разлика дали мога да нацапам и лицето.. 🙄🙄 Първо трябва много добре да ексфолираш тялото. Аз нанасям и хидратиращ лосион след душа, особено ако имаш някъде по тялото по-суха кожа. При мен обикновенно това са лакти и колена. Изчаквам 30, 40 минути да попие напълно хидратирашия лосион и тогава започвам да нанасям бронзанта. Гледай да разнасяш продукта равномерно, особено по сгъвките. Също най-добре е ако има кой да ти помогне за гърба. Щом си беличка, Dove е идеален за теб. От едно нанасяне със сигурност няма да станеш много тъмна, но разлика ще видиш. Аз на лицето никога не слагам и честно казано за себе си не бих рискувала. Изравнявам с по-тъмен цвят BB крем. Така процедирам аз от години с Dove и Биобаза и до сега не съм ставала на петна. И след като нанесеш бронзанта, веднага трябва много добре да си измиеш ръцете, особено между пръстите. Успех
|
|
|
Post by candygirl on Apr 30, 2021 10:17:51 GMT 2
Аз да похваля керстиновата терапия за коса, която видях от Капитонова, никога не съм имала толкова лъскава и мека коса.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 30, 2021 11:03:07 GMT 2
Кератина прави чудеса и аз съм много доволна откакто си я правя.
|
|
|
Козметика
Apr 30, 2021 23:04:47 GMT 2
via mobile
Post by bellaberry on Apr 30, 2021 23:04:47 GMT 2
Аз да похваля керстиновата терапия за коса, която видях от Капитонова, никога не съм имала толкова лъскава и мека коса. Може ли да споделите по-подробно ☺️
|
|
|
Post by candygirl on May 1, 2021 12:10:42 GMT 2
Даа , косата става изключително мека, по принцип се прави на два месеца , но на мен ми издържа около три вфекта. 90 лева в , около 2 часа трае цялата процедура. Правя я при Сергей в салон Елита , след това е добре да св ползва шампоан безсулфати.
|
|
|
Post by Deleted on May 1, 2021 16:15:37 GMT 2
А тази терапия с кератин съдържа ли формалдехид? И в дългосрочен план възможно ли е да нанесе някакви щети на косата?
|
|