727 posts
|
Post by iceprincess on May 15, 2021 19:53:45 GMT 2
|
|
|
Post by voxxymoxxy on May 18, 2021 15:19:13 GMT 2
Ще си позволя да препоръчам един фон дьо тен, който навярно мнозина от вас са изпробвали или чували. Конкретно Джъстисчето беше споменала, че също като мен му е хвърлила око от няколко години.🤗 Става въпрос за Lancome Tent Idole Ultra Wear, подходящ за кожа, склонна към омазняване. Използвам го от около седмица и това са моите наблюдения: *Много е издръжлив, не се събира във фините линии, не се размазва, Т-зоната ми не лъсва (може би след 10-тия час леко се размазва на носа, но пак изглежда добре). Дори когато съм с маска, почти не остава продукт по нея. *Покривността е от средна към силна. Матира леко, но не прекалено. Остава наистина много приятен матов финиш. *Нанасям върху основата на Lancome La Base и използвам бюти блендър. Скоро ще опитам и с четка. Слагам малко продукт, защото първия път прекалих с количеството и не ми допадна. 🤡 *Моят нюанс е 01 beige albatre и го взех от Дъглас.
Знам, че е много популярен и е подобен на Double Wear на EL, Dior Forever (но в старата опаковка), Too Faced-Born This Way.
Изпратено от моят HTC U11 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by The Judge on May 18, 2021 18:43:41 GMT 2
Някой тук не търсеше ли парфюм с аромат на люляк? Eatlovemakeup е представила такъв в стори.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on May 19, 2021 6:50:43 GMT 2
Btw, Moroccanoil май са в кампания навсякъде и в няколко сайта вече видях, че имат намаление от -25% - arlen.bg, zlataribka, kosa.bg, beautymall.bg
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 14:40:54 GMT 2
Някой може ли да сподели мнения за козметиката на APIVITA?
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 15:45:02 GMT 2
Даа, аз съм твоят човек Зимата си накупих много техни продукти, като ще започна с вида на кожата ми - кожата ми е нормална към мазна. - маските им за лице използвам от години, за мен са най-добрите и една опаковка от 2 сашета ми стига за доста повече от 3-4 употреби - мицеларната им вода с мед и роза също много ми хареса - измивната пяна с лавандула също използвам и ми харесва, макар да ми идва една идея по-прешушаваща - антисептичния измивен гел с прополис за мен също е добър, не пресушава кожата ми и бих си взела отново - това с което не се разбрах бяха крема (като тук може и грешката да е изцяло в мен, защото си купих богат хидратиращ, а не лек хидратиращ) и бустера от серията aqua beelicious; оставаха мазен филм по кожата ми, не бяха моите продукти Някой може ли да сподели мнения за козметиката на APIVITA? В момента един от бустерите, които използвам е този на Vichy 89 mineral и мога да кажа, че е много по-добър от този на Apivita. Не изключвам и всичко да е до вида на кожата, но определено повечето от изпробваните продукти на Apivita много ми харесаха, като маските са ми must have.
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 17:26:31 GMT 2
Даа, аз съм твоят човек Зимата си накупих много техни продукти, като ще започна с вида на кожата ми - кожата ми е нормална към мазна. - маските им за лице използвам от години, за мен са най-добрите и една опаковка от 2 сашета ми стига за доста повече от 3-4 употреби - мицеларната им вода с мед и роза също много ми хареса - измивната пяна с лавандула също използвам и ми харесва, макар да ми идва една идея по-прешушаваща - антисептичния измивен гел с прополис за мен също е добър, не пресушава кожата ми и бих си взела отново - това с което не се разбрах бяха крема (като тук може и грешката да е изцяло в мен, защото си купих богат хидратиращ, а не лек хидратиращ) и бустера от серията aqua beelicious; оставаха мазен филм по кожата ми, не бяха моите продукти Някой може ли да сподели мнения за козметиката на APIVITA? В момента един от бустерите, които използвам е този на Vichy 89 mineral и мога да кажа, че е много по-добър от този на Apivita. Не изключвам и всичко да е до вида на кожата, но определено повечето от изпробваните продукти на Apivita много ми харесаха, като маските са ми must have. Много благодаря, Ади! Моята кожа е чувствителна и леко суха, но мисля че тези продукти са по-неутрални и ми харесаха съставките и мисля да ги пробвам. Пък ако не мми хареса 50тия фактор, винаги мога да го подаря на някого или да го дам на ММ за плажа. Обаче май ще видя и тази измивна пяна с прополис, търся си точно такава, която не изсушава кожата, че моята редовно се бели колкото и да се мажа.
|
|
|
Козметика
May 19, 2021 17:46:18 GMT 2
via mobile
Post by lon on May 19, 2021 17:46:18 GMT 2
Аз съм използвала само хидратиращата им маска за коса ,която Мариета и Зорница хвалят и съм доволна ,добре ми се отразява.Бих пробвала и други продукти на марката.
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 22:41:49 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 23:06:32 GMT 2
И аз много се бях замислила за този крем на Биотрейд, даже говорих с козметичката ми дали би бил подходящ за мен, но нещо ме дошубя да сменя марката и си взех пак обичайната слънчева защита на Eucerin.
|
|
|
Козметика
May 20, 2021 11:29:53 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on May 20, 2021 11:29:53 GMT 2
На Апивита съм пробвама само крем за ръце и маските- доволна съм .
|
|
|
Post by Ахинора on May 20, 2021 13:39:07 GMT 2
Аз съм чела много добри отзиви за балсамите им за устни, но не съм ги пробвала, как да сменя Кармекс Записвам си да взема 1 на Апивита за проба, четох че Ивчето от sapphire eyes and rubin lips хвали слънцезашитата им, но точно този сет го нямаше наличен като пазарувах в Субра на голямото намаление и пасувах.
|
|
|
Post by Deleted on May 20, 2021 14:33:40 GMT 2
Момичета, интересувам се от коктейлните серуми на Lumene. Имате ли някакви отзиви за тях? До момента съм използвала няколко продукта на марката и от всички останах много доволна. Насочила съм се към двуфазният хидратиращ и двуфазният с витамини.
|
|
|
Post by ☀ on May 21, 2021 10:24:34 GMT 2
Аз съм чела много добри отзиви за балсамите им за устни, но не съм ги пробвала, как да сменя Кармекс Записвам си да взема 1 на Апивита за проба, четох че Ивчето от sapphire eyes and rubin lips хвали слънцезашитата им, но точно този сет го нямаше наличен като пазарувах в Субра на голямото намаление и пасувах. Несравними са балсамите на Apivita с Carmex Пробвала съм с прополис, с нар /има нежен розов цвят/ и какао. Ами добре се нанася, стои меко, не е прекалено мазен, но не подхранва толкова, колкото ми се иска. Състава ѝм е добър и биха свършили чудесна работа на някой, който няма много проблеми с устните примерно.
|
|
|
Козметика
May 21, 2021 17:15:02 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on May 21, 2021 17:15:02 GMT 2
Аз нощмата маска за устни на laneige не мога да я заменя за нищо на света, апивита са ок, но нищо особено.
|
|
|
Козметика
May 21, 2021 19:11:51 GMT 2
via mobile
Post by bellaberry on May 21, 2021 19:11:51 GMT 2
Момичета,аз се връщам за малко на темата с изкуствения тен, за което се извинявам. Поръчах си лосион на биобаза, но на всички реклами и описания пише,че е безцветен спрей тип олио ако мога да го нарека, а при мен пристигна кремообразен, с помпичка е,но си е чист бял лосион с впръскване 😁 замислих се да не е станала някаква грешка,при дамите с опит за същата консистенция ли става на въпрос?
|
|
|
Козметика
May 24, 2021 12:51:34 GMT 2
via mobile
Post by patrashkova on May 24, 2021 12:51:34 GMT 2
Момичета помагайте- от две седмици скалпът ме сърби и го чувствам някал сух. Май доста дълго ползвах един и същ шампоан и е време да го сменя. Какво да взема. Косата ми е нормална към суха 😢
|
|
|
Козметика
May 24, 2021 12:53:21 GMT 2
via mobile
Post by patrashkova on May 24, 2021 12:53:21 GMT 2
Момичета, как определяте подтона си? Аз съм доста объркана и не мога да определя кое ми отива и кое не. С много светла кожа съм. До приятеля ми кожата ми изглежда по-жълта, което би следвало да значи, че съм с топъл подтон. Вените ми изглеждат и сини и зелени. Лятото кожата ми става златиста, хващам лесно тен. Нося сребро или бяло злато за бижута, но напоследък купувам аксесоари със златни елементи - има такива, които ми седят добре, други ужасно. В земни цветове се изгубвам. В екрю или шампанско изглеждам болна, докато в бяло се чувствам добре. Когато пробвам различни червила, забелязвам, че топлите нюанси не ми седят. Правят зъбите ми да изглеждат жълти. Същевременно руж, който е с цвят праскова се слива по-добре с кожата ми... Даже си мислех да направя консултация с експерт, защото както козметиката ми, така и гардероба ми са пълна каша... Sent from my SM-G980F using Tapatalk [ Щом имаш и зелени и сини вени си с неутрален подтон. Това си е късмет! Моите са сини и лилави - студен. Разгледай различните типове жени спрямо сезона. Пролет,лято,есен,зима - има теория,че на всеки човек от всеки цвят има нюанс, който му отива. Може сезонното групиране да ти помогне? Именно благодарение на него си обясних защо бежавото не ми седи грам.
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2021 14:29:27 GMT 2
Какъв шампоан си използвала до сега? И какъв предпочиташ със сулфати или безсулфатен? Момичета помагайте- от две седмици скалпът ме сърби и го чувствам някал сух. Май доста дълго ползвах един и същ шампоан и е време да го сменя. Какво да взема. Косата ми е нормална към суха 😢
|
|
|
Козметика
May 24, 2021 14:44:14 GMT 2
via mobile
Post by patrashkova on May 24, 2021 14:44:14 GMT 2
Какъв шампоан си използвала до сега? И какъв предпочиташ със сулфати или безсулфатен? Момичета помагайте- от две седмици скалпът ме сърби и го чувствам някал сух. Май доста дълго ползвах един и същ шампоан и е време да го сменя. Какво да взема. Косата ми е нормална към суха 😢 На Uriage - Soft Balancing Shampoo - като го почнах беше уникално,но го ползвам вече бая време и от мин седмица започнах да усещам лека сухота и сърбеж. Дали това има някаква връзка или пък стресът? И отделно водата тук е доста котлена и тежка - просто в София косата ми е коренно различна далеч по-жива и лъскава. търся си нещо,която да я подхрани и хидратира и да не дразни скалпа.Какво бихте казали,че е предимството на безсулфатните? Аз един си взех,но да си призная не видях някаква видима разлика след това. Мислвх си да се върна към Марокън ойл, но от толкова време не съм го ползвала,че не помня даже бях ли доволна или съм останала с такова впечатление от всичките реклами. Мислех и за wella - никога ме съм ги пробвала. Керастас грам не ги харесвам - ползвала съм 3 вида и от никой не бях доволна, да не кажа друга дума. П.с не виждам пърхот 🙁
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2021 15:03:26 GMT 2
От моят опит с продуктите за коса, забелязала съм, че на месец е добре да се сменят продуктите. Това за мен е оптималното време, в което действието ще бъде максимално, без косата да привикне и да няма ефект. От година съм се спряла на 2 марки за коса, заредила съм се с няколко техни серии и ги въртя на период от месец - месец и половина. Използвам Doori и Loreal pro. Сериите на loreal pro, които аз имам са pro longer и inforcer, те са сулфатни. На Doori имам почти всички техни серии, без последните продукти, които заредиха в България преди месец и нещо. Преди 2 години си взех Doori, серията Златен еликсир, която е безсулфатна и за мен беше първият сблъсък с продукти за коса, които нямат сулфати. Трябва време, в което косата да свикне с промяната и може би около 2 седмици, косата изглеждаше недоизмита и нямаше добър вид, но гарантирам, че си заслужаваше, защото след това стана wow. ММ има много чувствителен скалп и му дадох един от шампоаните на doori (с мента и кератин), вече не иска да чуе за друг, успокои скалпа му и се отърва от пърхота. За мен големият плюс се отразява лятото, защото прекарвам лятото на морето и всеки ден се налага да мия косата си след плаж. При безсулфатните шампоани виждам, че косата ми се чувства по-добре при всекидневна употреба. Конкретни продукти не се наемам да препоръчам, защото е най-добре да разгледаш марките и вече да се насочиш към серия, която ще е най-подходяща за твоята коса. Препоръчвам doori, с билков състав са и съм много доволна от безсулфатните и от сулфатните им продукти. Loreal pro също за мен са много добри, имат голям избор от серии според нуждите на косата. При проблем със скалпа съм останала доволна и от Klorane, с божур. Не съм използвала друго от марката освен този шампоан, но много ми хареса.
|
|
|
Козметика
May 24, 2021 15:46:46 GMT 2
via mobile
Post by patrashkova on May 24, 2021 15:46:46 GMT 2
От моят опит с продуктите за коса, забелязала съм, че на месец е добре да се сменят продуктите. Това за мен е оптималното време, в което действието ще бъде максимално, без косата да привикне и да няма ефект. От година съм се спряла на 2 марки за коса, заредила съм се с няколко техни серии и ги въртя на период от месец - месец и половина. Използвам Doori и Loreal pro. Сериите на loreal pro, които аз имам са pro longer и inforcer, те са сулфатни. На Doori имам почти всички техни серии, без последните продукти, които заредиха в България преди месец и нещо. Преди 2 години си взех Doori, серията Златен еликсир, която е безсулфатна и за мен беше първият сблъсък с продукти за коса, които нямат сулфати. Трябва време, в което косата да свикне с промяната и може би около 2 седмици, косата изглеждаше недоизмита и нямаше добър вид, но гарантирам, че си заслужаваше, защото след това стана wow. ММ има много чувствителен скалп и му дадох един от шампоаните на doori (с мента и кератин), вече не иска да чуе за друг, успокои скалпа му и се отърва от пърхота. За мен големият плюс се отразява лятото, защото прекарвам лятото на морето и всеки ден се налага да мия косата си след плаж. При безсулфатните шампоани виждам, че косата ми се чувства по-добре при всекидневна употреба. Конкретни продукти не се наемам да препоръчам, защото е най-добре да разгледаш марките и вече да се насочиш към серия, която ще е най-подходяща за твоята коса. Препоръчвам doori, с билков състав са и съм много доволна от безсулфатните и от сулфатните им продукти. Loreal pro също за мен са много добри, имат голям избор от серии според нуждите на косата. При проблем със скалпа съм останала доволна и от Klorane, с божур. Не съм използвала друго от марката освен този шампоан, но много ми хареса. Благодаря много за препоръките- още тази вечер ще ги разгледам. Doori не ги бях чувала даже! Мерси!
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2021 17:22:29 GMT 2
Някой използвал ли е почистващият гел на Eucerin Dermatoclean? Търся си хубав мицеларен гел, който да измива добре и грима, последно си взех на Mixa, но не ми допадна, защото не ми измиваше грима изобщо. Не че се гримирам кой знае колко, но да не може да ми измие спиралата и ББ крема...пък ако сложа и очна линия и излизам от банята като панда около очите.
|
|
|
Козметика
May 24, 2021 18:16:16 GMT 2
via mobile
Post by lon on May 24, 2021 18:16:16 GMT 2
Зай,аз съм същата ...хич не мога да си определя подтона.И аз съм със сини и зелени вени ,значи е неутрален тон?! И до там ми стигат познанията 😁 Няма ли някой ютуб гуру с видеа по тази тема ,ще ми е интересно.
|
|
|
Post by The Judge on May 24, 2021 19:47:32 GMT 2
Аз на нея вярвам. И аз съм неутрална. Реално няма много значение. Важното е да ти седят добре нещата и да нямаш драстична разлика.
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2021 20:27:44 GMT 2
Мен не ме кефи като ружа ми е топъл нюанс, а червилото/балсама студен. Иначе бб крема ми е смесица между жълто и сиво. Гледах видеа и на Али, на Джъстин, ще погледна и тази мацка. Нямам око за тези неща и това е 😂 Мерси, Джъстис 😘
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Козметика
May 24, 2021 20:39:14 GMT 2
via mobile
Post by The Judge on May 24, 2021 20:39:14 GMT 2
Моля, Зайче, тя Марлина преди правеше много полезни образователни клипове за грима като цяло. Промени се с годините, но поне в тубата ги има все още. Аз руж и червило не слагам почти никога, защото нещо не се разбираме.
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2021 22:26:30 GMT 2
Спечели ме и се абонирах 🤗 Каза, че ружът трябва да е противоположен на подтона, така че явно ще си продължавам с прасковения.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on May 24, 2021 23:06:55 GMT 2
Криси, ако не бъркам назад в темата беше споменала, че не използваш мицеларна вода? Аз също не се гримирам почти, залагам на CC крема на Lumene + спирала и червило. Първо премахвам с тампон с мицеларна вода, а след това с гел. Този, който споменах на Apivita с прополис е много добър, почиства и не изсушава. Не мисля обаче, че се води мицеларен. Друг, от който останах доволна e Himalaya с боровинка, също не е мицеларен. Пробвала съм 2 мицеларни, които категорично НЕ препоръчвам - розовия на Garnier и един на Farmona с бадем! Има един гел, който е мицеларен с роза на Nivea. Беше препоръчан от Зорница от Agleu, което ме обнадежди, но така и не съм стигнала до него, затова не мога да дам мнение. Някой използвал ли е почистващият гел на Eucerin Dermatoclean? Търся си хубав мицеларен гел, който да измива добре и грима, последно си взех на Mixa, но не ми допадна, защото не ми измиваше грима изобщо. Не че се гримирам кой знае колко, но да не може да ми измие спиралата и ББ крема...пък ако сложа и очна линия и излизам от банята като панда около очите.
|
|
|
Post by Ахинора on May 25, 2021 7:05:25 GMT 2
Патрашкова, Вела има цяла серия за проблемен скалп - търси сериите Senso Calm, Dermo Calm, Puryfin, вкл. маски за скалп. На Керастаз балансиращия шампоан също е добър, но май не предпочиташ марката. Марокан Ойл имат олио-грижа за сух скалп, не съм го пробвала обаче. От по-бюджетните опции (макар че и Вела спада към тях), балансиращия шампоан на L’Oréal Professional също може да се потърси 😊
|
|