|
Post by magica on Aug 5, 2021 10:47:02 GMT 2
Криси, аз ги бръсна сега лятото. Имам няколко петна на краката с косъмчета, не са много, ама все пак. Есента възнамерявам пак да се насветкам, така и така сега имам тен и си правя пауза. Аз един път ги дръпнах с епилатора и виждам забити косъмчета пак, така че ще ги бръсна и аз. Иначе на ръцете си ги махам с епилатора и нямам проблеми, но там определено имам огромна разлика, супер са ми тънки почти като мъхче, общо взето имам само около бемките някой друг косъм, защото избягвам там да минавам. Sent from my iPhone using Tapatalk Аз предполагам, че петната са ми от пропускани места, защото признавам е имало случаи, в които бая бързам и не съм внимавала. Като цяло съм много доволна и е по-бюджетно с Лумеата. Лазерните процедури са за по-малки зони. Надявам се някой ден да събера за цяло тяло 😁 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Aug 5, 2021 20:20:47 GMT 2
Меджик, то и лазерната не дава дълготраен резултат. Пак трябва да се ходи на поддръжка. Лумеата е супер. Щом ти върши работа, не го мисли. Петната си ги минавах на 2 седмици и всичко изпопада.
Да попитам - с какво си махате кожичките на ноктите? Нямам много дълги, но имат нужда от рязане, ако ги избутвам.
Ползвам едно гелче на Essence, както и едно на Evelyn, както и резец... Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Aug 6, 2021 7:33:01 GMT 2
via mobile
Post by lon on Aug 6, 2021 7:33:01 GMT 2
Момичета ,препоръчайте ми някой хубав продукт на марката Сефора ...утре ще минаваме през София и искам да си взема нещо.Хвърлила съм око на спиралата им Size up,коректор и околоочния крем с хиалуронова киселина,може би и някоя маска ...Споделете какво ви харесва на вас
|
|
|
Post by smurfina on Aug 9, 2021 11:23:25 GMT 2
Момичета, пак се включвам с въпроси: 1.Можете ли да ми препоръчате козметик, от който сте наистина доволни? Може в София и Пловдив, без значение от града. Кожата ми не е супер проблемна, но ми излизат пъпчици от време на време, също имам и доста черни точки и ми се иска да започна да ходя редовно на почистване поне. Не съм ходила от около 2 год. и мисля, че вече е време. Имах доста лош опит и едвам си оправих лицето след само 1 посещение и за това ми се иска да отида на място с препоръка 2. Някой може ли да ми препоръча бронзант, който да НЯМА червеникав оттенък?
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Aug 9, 2021 13:57:37 GMT 2
Аз пробвах преди няколко дни автобронзиращия лосион на Биобаза и много ми харесва резултатът. Кожата изглежда с лек загар и се разнесе равномерно. Не бих казала, че има червеникав оттенък.
|
|
|
Post by smurfina on Aug 10, 2021 10:24:26 GMT 2
Аз пробвах преди няколко дни автобронзиращия лосион на Биобаза и много ми харесва резултатът. Кожата изглежда с лек загар и се разнесе равномерно. Не бих казала, че има червеникав оттенък. Много ти благодаря, но аз не се изразих правилно - бронзант/бронзър за лице (за контур) си търся. Чак се замислих дали не използвам грешната дума, ако е така, моля някой да ме поправи
|
|
|
Post by The Judge on Aug 10, 2021 10:52:42 GMT 2
И аз се включвам с питане - някой ползва ли на Дермаакт услугите и по - скоро лазерната епилация? Цената за цяло тяло е съмнително добра, но рекламата е толкова тъпа, че се замислям дали си заслужава да се довери човек. Особено като се има предвид колко от обектите в съседната тема работиха с тях.
|
|
|
Козметика
Aug 10, 2021 11:39:23 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Aug 10, 2021 11:39:23 GMT 2
Не съм пробвала лазврната епилация, приятелки са доволни. Иначе харесвам невероятно много клиниката , не съм оставала никога разочарована.
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 10, 2021 13:21:19 GMT 2
Аз пробвах преди няколко дни автобронзиращия лосион на Биобаза и много ми харесва резултатът. Кожата изглежда с лек загар и се разнесе равномерно. Не бих казала, че има червеникав оттенък. Много ти благодаря, но аз не се изразих правилно - бронзант/бронзър за лице (за контур) си търся. Чак се замислих дали не използвам грешната дума, ако е така, моля някой да ме поправи Да, ползваш грешната дума, аз също тръгнах да пиша за автобронзант, но после видях дискусията. Бронзант е съкращение от автобронзант, т.е. продукт за изкуствен тен, докато ти търсиш бронзираща пудра със студен оттенък, нали така? Ако да, тази за мен е най-добрата, изхабила съм поне 7 опаковки от нея и я ползвам от години: www.maxfactor.com/en-gb/face/blusher/bronzerКато обръщам внимание на 2 неща: 1. Само светлият нюанс 05 Light Gold e със студен оттенък; 2. Пудрата е спряна от известно време насам, но се намира лесно из дрогериите и сайтовете, това не е бързооборотен продукт като спирала, така че наличности има
|
|
|
Post by smurfina on Aug 10, 2021 19:30:24 GMT 2
Ахинора (припадащ мишок) много благодаря Не съм много на "ти" с грима, обичам да се гримирам, но използвам съвсем базови неща и то не всекидневно (спирала, подчертавам веждите, такива неща). Със светла кожа съм (много светла) и лятото няма проблем, но зимата доста често ми червенее, когато си контурирам лицето (или аз нещо не уцелвам цветовете). Ще го потърся
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 10, 2021 19:55:15 GMT 2
Ахинора (припадащ мишок) много благодаря Не съм много на "ти" с грима, обичам да се гримирам, но използвам съвсем базови неща и то не всекидневно (спирала, подчертавам веждите, такива неща). Със светла кожа съм (много светла) и лятото няма проблем, но зимата доста често ми червенее, когато си контурирам лицето (или аз нещо не уцелвам цветовете). Ще го потърся Моля, сподели, дали ти е допаднал <3 Аз не обичам червенеещи и супер топли бронзиращи пудри, въпреки че не съм светла, седят неестествено, а този на Макс Фактор си ми е 10 от 10, отсега се чудя какво ще правя като изчезне и от сайтовете Забравих да пиша и за козметик, ето моите 2 препоръки. Уточнявам, че съм с много мазна, но и много чувствителна кожа, ставам като нажилена от пчели при натиск, овладях тежко акне в тийнеджърските години (с дерматолог, но все пак, нямам нито 1 белег) и много, ама много държа на кожата си. Не обичам да ходя на почистване, но с тази толкова мазна кожа няма как, просто го изисква. Кожата ми е чиста, но предвид усилената секреция на себум, имам разширени пори, които се запушват понякога. И от двете места съм супер доволна, почистват ми кожата в дълбочина, но нежно, от салона излизам без възпаления, без раздразнена и наранена кожа и мога веднага да изляза сред хора, без да ми задават въпроса "Какво ти се е случило " (от 12-годишна ходя при козметик и какви ли не хардкор изпълнения са се опитвали да ми прилагат на въпросното почистване). 1. Nice Beauty Salon, ул. „Орел“ 1, 1407 Хладилника, София и по-специално козметичката Илона (при друга не съм ходила). С един поглед установи вида и проблемите на кожата ми, сподели, че ще почиства ръчно само там, където е необходимо, посочи ми 2 незабележими на пръв поглед пигментни петна, които аз самата не бях видяла, с чудесни впечатления са. 2. SAFO Beauty Style, ул. Стефана Клинчарова, бл. 279, София и по-специално козметичката Деси (има още 2, може да са добри, но не съм ги посещавала). Също чудесен професионалист, подобно на Илона веднага разпозна супер чувствителната и мазна кожа, изкоментирахме предварително процедурите, които планира и ме спечели, като попита имам ли алергия към нещо, за да не го ползва (имам ужасна алергия към алое и Деси прочете етикета на абсолютно всеки продукт, преди да пристъпи към нанасяне върху лицето ми). Двата салона са в двата края на София, образно казано, предполагам, че все някой ще ти е удобен От приятелки научих за тях, винаги съм супер мнителна към нови салони и години наред продължавах да си ходя в родния град, но накрая се престраших и останах доволна, не планирам да ги сменям, въпреки че локациите не са ми съвсем удобни.
|
|
|
Post by Qyiana on Aug 10, 2021 21:24:53 GMT 2
Момичета, да препоръчате нещо антицелулитно (процедура в студио в София, козметика и т.н)? Едва на 21 съм и досега през живота ми никога не съм се замисляла, че целулитът е реално нещо, което се случва на жените, и беше много далечно от мен 😂 Но, уви, някакъв начален стадий започна при мен и изобщо не ми харесва... Кажете какво е проработило при вас, моля☺️
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Aug 11, 2021 12:09:26 GMT 2
|
|
|
Post by candygirl on Aug 11, 2021 12:37:47 GMT 2
Зс целулит аз съм адски доволна от моята масажистка , но е много хард , работи със стуклени вендузи.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 11, 2021 13:31:27 GMT 2
Ади, аз от 3 години използвам само тези, които ми препоръча фризьорката ми. Попринцип са за косопад, но косата става много лъскава и наистина засилва растежа. Отначало запарват като си я сложиш, но отминава за 10-15 минути. Между сезоните, когато ми пада косата само те ме спасяват. И не на последно място са доста бюджетни, но за мен ефекта им е страхотен. zachoveka.com/ampuli-protiv-kosopad-ice-cream-energy-6337-inebryaSent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Foxy on Aug 11, 2021 13:34:08 GMT 2
Криси, тези ампули имат ли омазняващо действие? И колко време ги ползваш?
|
|
|
Post by Deleted on Aug 11, 2021 14:24:28 GMT 2
Криси, тези ампули имат ли омазняващо действие? И колко време ги ползваш? Не, нямат или поне при мен не виждам такъв ефект. Слагат се на мокра косата, втриват се хубаво в скалпа и после сушиш леко със сешоар. Аз ги използвам само когато видя, че почва да ми пада косата повече от нормалното. Слагам по 1 ампула 1-2 пъти в седмицата в зависимост колко много ми пада и когато видя, че вече спира да пада ги спирам или слагам по 1 ампула в месеца особенно през зимните месеци.
|
|
|
Post by Deleted on Aug 11, 2021 14:35:01 GMT 2
Мерси Криси, ще взема да ги пробвам. От този сайт ли поръчваш?
|
|
|
Post by Deleted on Aug 11, 2021 14:39:47 GMT 2
Не, взимам си ги директно от фризьорката ми, но предполагам няма разлика, защото цената е еднаква.
Само да кажа, ако си ги вземете не се шашкайте, ако се разлеят по кожата на лицето или врата и стане червено петно, от копривата е и изчезва след известно време, но ако се случи може да измиете мястото с хладка вода. Аз първият път се бях шашнала, че няма да ми мине и ще остана с червено петно, но след някоко часа отмина.
|
|
|
Козметика
Aug 11, 2021 20:43:48 GMT 2
via mobile
Post by lon on Aug 11, 2021 20:43:48 GMT 2
Благодаря ,че сподели за тези ампули ...В момента съм с ужасен косопад и се чудих какво да си взема.На тази марка съм ползвала маска за коса и бях доволна.Ще пробвам ампулите 😊
|
|
|
Post by Deleted on Aug 11, 2021 21:23:57 GMT 2
Нядявам се да ви помогнат, ще чакам коментари дали сте доволни след време.
|
|
|
Post by ☀ on Aug 12, 2021 17:06:01 GMT 2
Момичета! Този фон дьо тен Catrice true skin е бетон!!! Имах възможност да го тествам в няколко ситуации и мога да кажа, че от дрогериен клас не съм очаквала такова качество. Нямам проблемна кожа, но като ще слагам повечко грим и сенки искам изравнен тен. Да обаче имах и няколко ситуации, в които го подложих на тест в жегите. Дори да се изпоти кожата това нещо не мърда, не се размазва и разваля. Някакъв филм създава сякаш и след деликатно попиване всичко е на мястото си. Впечатлена съм , защото го водят хидратиращ, а се държи матово. Само ми е по плътен някак при нанасяне, но това се оправя. Чак ми се приноси грим отново та минавам да ви инфлуенсна, ако още не сте.
|
|
|
Post by Qyiana on Aug 12, 2021 22:08:24 GMT 2
Момичета! Този фон дьо тен Catrice true skin е бетон!!! Имах възможност да го тествам в няколко ситуации и мога да кажа, че от дрогериен клас не съм очаквала такова качество. Нямам проблемна кожа, но като ще слагам повечко грим и сенки искам изравнен тен. Да обаче имах и няколко ситуации, в които го подложих на тест в жегите. Дори да се изпоти кожата това нещо не мърда, не се размазва и разваля. Някакъв филм създава сякаш и след деликатно попиване всичко е на мястото си. Впечатлена съм , защото го водят хидратиращ, а се държи матово. Само ми е по плътен някак при нанасяне, но това се оправя. Чак ми се приноси грим отново та минавам да ви инфлуенсна, ако още не сте. И аз си го купих преди няколко дни, забелязах и аз колко бетонира грима, няма мърдане през целия ден. С други фон дьо тени ми стават едни странни линии на усмивката, а с този изобщо 😂 Единствено и на мен не ми харесва как е някак гъст и нанасянето е малко трудно, засъхва ааааадски бързо, дори преди да успея да разбера както трябва 😂 Давам му 8.5 / 10 Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Aug 13, 2021 7:16:27 GMT 2
via mobile
Post by lon on Aug 13, 2021 7:16:27 GMT 2
Чудя му се и аз на този фон дьо тен ...много ли е покривен?Аз искам леко до средно покритие ,колкото да изравни тена
|
|
|
Post by ☀ on Aug 13, 2021 8:26:30 GMT 2
Ами то се води така, но може да докараш доста прилично покритие. Самата формула е по-гъста и не знам дали ще стрябва да се нанася по-внимателно. Иначе за леко дрогерийно се води на Буржоа Хелти скин, но на мен този фон дьо тен изобщо не ми допадна, колкото и шансове да съм дала.
Според мен го пробвай, заслужава си.
|
|
|
Post by diamond on Aug 13, 2021 9:32:24 GMT 2
Към темата за косопада: и при мен се появи ужасен косопад, вследствие на който косата ми оредя страшно много. Започнах да правя домашни маски основно с рициново масло, бадемово масло, глицерол, етерично масло от розмарин. Ползвам и стимуланта за коса на Икаров с абсолю от коприва (старата формула, която вече я няма, беше мнооооого добра, ама много), пръскам хининова вода на Хербал тайм, както и розова вода с ментово масло. Купих си шампоан с лук от Берьозката. Ограничих сушенето със сешоар. Дерматоложката ми изписа лосион Неоптид за мъже да пръскам само в местата, където видимо съм оплешивяла. И така вече почти 3 месеца. Това, което се промени, е, че косопадът намаля, но не е спрял напълно. Но за съжаление не виждам да ми се е сгъстила, а аз и това искам. Колкото за Неоптида - при мен много омазнява косата, особено ако го впръскам, когато тя е суха. Уж не трябва да се получава така, но е факт. И затова го нанасям само когато съм с мокра коса и дори избягвам да го втривам, понеже като лепне за косъма, после той изглежда мазен.
|
|
|
Post by smurfina on Aug 14, 2021 20:44:42 GMT 2
Ами то се води така, но може да докараш доста прилично покритие. Самата формула е по-гъста и не знам дали ще стрябва да се нанася по-внимателно. Иначе за леко дрогерийно се води на Буржоа Хелти скин, но на мен този фон дьо тен изобщо не ми допадна, колкото и шансове да съм дала. Според мен го пробвай, заслужава си. Аз от години съм с хелти микс-а на Буржоа и ми харесва, но определено няма високо покритие. Откъм издръжливост също има какво да се желае. На който му трябва съвсем лек фдт. със сияен завършек ще му е ОК. Инфлуенснахте ме за този на Катрис, може да го взема за по-специален/вечерен грим. И без това ще ходя до Лили за бронзиращата пудра на Макс фактор П.С. осъзнах защо си мисля, че продукта е бронзант - ми то в сайтовете за козметика като категория и половината инфлуцки използват тази дума ::sm-collaps::
|
|
|
Post by Ахинора on Aug 14, 2021 21:51:38 GMT 2
Ами то се води така, но може да докараш доста прилично покритие. Самата формула е по-гъста и не знам дали ще стрябва да се нанася по-внимателно. Иначе за леко дрогерийно се води на Буржоа Хелти скин, но на мен този фон дьо тен изобщо не ми допадна, колкото и шансове да съм дала. Според мен го пробвай, заслужава си. Аз от години съм с хелти микс-а на Буржоа и ми харесва, но определено няма високо покритие. Откъм издръжливост също има какво да се желае. На който му трябва съвсем лек фдт. със сияен завършек ще му е ОК. Инфлуенснахте ме за този на Катрис, може да го взема за по-специален/вечерен грим. И без това ще ходя до Лили за бронзиращата пудра на Макс фактор П.С. осъзнах защо си мисля, че продукта е бронзант - ми то в сайтовете за козметика като категория и половината инфлуцки използват тази дума ::sm-collaps:: Аз харесвам фон дьо тена на Bourjois Always Fabulous - по-покривен е от Healthy Mix, но със сходен завършек, а и с по-добра издръжливост. Цената му обаче е ужасна за дрогериен фдт, ако решиш да си го купиш, нека е от сайт Коректорът от серията също е подобен на Healthy Mix коректора, но по-покривен и издръжлив. Edit: хахаха, сетих се, как Валката винаги казва хайлайт на хайлайтъра
|
|
|
Post by Deleted on Aug 14, 2021 23:27:13 GMT 2
Имам нужда от помощ, някоя от вас използва ли палитрите със сенки на NARS? Днес ги получих като подарък и реших да се гримирам с тях обаче ми се видяха доста ронливи като ги взема с четка и много трудни за приливане иначе са много пигментирани. Не че съм специалист в гримирането, но чак пък да не мога да прилея 3 цвята ми е странно и ми се наложи да се изтривам няколко пъти. Чудя се дали не е от четките ми, вие от коя марка четки сте доволни ?
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Aug 16, 2021 12:31:35 GMT 2
Здравейте, има ли някоя, която използва по-отдавна Лумеата и използва приложението? По график ми дава процедурите като завършени. Мисля, че ще е необходима някаква поддръжка все пак.
|
|