|
Post by Deleted on Sept 1, 2021 18:42:15 GMT 2
Daviz, на мен ми помага стикчето на Eucerin. Ползвам го, докато не изчезне напълно пъпката. Зимата включих в режима си и серум с вит. Ц и определено лицето ми е с по-изравнен тен. Ползвала съм до сега само на Geek & Gorgeous C glow и съм доволна.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 1, 2021 20:34:36 GMT 2
Само лазер в такъв случай щом и релеф има. Може да пробвате със серум с вит. Ц, но той по-скоро ще освежи леко лицето. За мен основния проблем на това момиче е релефа...
|
|
|
Козметика
Sept 1, 2021 20:42:07 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Sept 1, 2021 20:42:07 GMT 2
Лaзер или микрониделинг
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 1, 2021 21:10:15 GMT 2
Криси, аз бих избрала този с черната опаковка, защото съдържа салицилова киселина. Daviz, съгласна съм със зайчето за лазера. Иначе онзи ден гледах в аптеката това, но не съм сигурна до колко би помогнало. sopharmacy.bg/bg/product/000000000010018500"Предназначен за специална грижа за кожа с изразени червени петна от пъпки и видими несъвършенства, причинени от акне, възстановяващият крем Акне Аут от biotrade изравнява общия тен, подпомага добрия външен вид на кожата и намалява склонността й към раздразнения."
|
|
|
Post by diamond on Sept 1, 2021 22:07:15 GMT 2
Девойки препоръчайте ми някакъв крем за заличаване поне на червените петна от акне. С него се преборихме, но с петната, не успяваме. Отказва да ходи отново на дерматолог. Защото, точно от процедура уж за заличаване на белезите, изби акнето ужасно много и сега има петна и там където нямаше. С акнето при нея се справихме с тианде, докато при сестра ѝ се наложи да пие онова лекарство което не трябва да се споменава...🙂,но на тази ми дъщеря нямаше нужда от него. При другата не останаха белези, но тук са доста. Все някога може и да я навия да посети дерматолог, но за сега не иска и да чуе, та някоя ако се е справила с белезите моля да препоръча крем ? Давиз, може и да споделиш какви продукти на Тианде сте ползвали? По темата за петната - пробвайте със Скинорен.
|
|
|
Козметика
Sept 1, 2021 22:47:33 GMT 2
via mobile
Post by abinem on Sept 1, 2021 22:47:33 GMT 2
В момента съм на лазерни процедури и милрониидълинг ( униклано действие ), не харесвам микродермабразио, мисля че няма никакъв ефект. Разбира се според мен е доста сложно покрай 1во намирането на тези процедури, 2ро поддържането в Бг. Отнема време за намирането на хубав лазер и професионалист към него, понякога процедурите имат чувствителност ( болезнени са) , заради светлината, която прониква в кожата. И не на последно място не е най- евтиният вариант. Но АКО успеете с това - резултатът е като нова кожа. Скинорен е доста силен пред продукта на биотрейд от горният пост 👆🏻 , също акне аут на био трейд ( са много добра марка ) и имат специален продукт за петна. biotrade.bg/melabel-forte-whitening-cream-30-ml/Сезонът в момента е подходящ да започнете. Може ли продуктите на тиан Де, които са ви помогнали ☺️
|
|
|
Post by smurfina on Sept 2, 2021 9:02:50 GMT 2
Аз съм с мазна кожа и на мен не ми изсушават, дават точно Фотошоп ефект, който се дължи на някак сияйното матиране, което придават. Четох, че прахообразната пудра на Аура в цвят 04 е тяхно копие, от любопитство я взех, но повече ми харесва😃Вярно, не ухае на виолетки и не е в красива кутийка, но пък стои супер нежно върху кожата и пак има този ефект, та си я ползвам почти ежедневно. Като се сетя колко ги исках тези Метеорити… 😎Да, много хубава финиш пудра, но не знам защо им се приписват нечувани и невиждани качества, чак по едно време бройки на топченца се продаваха из групите, това в апогея на славата им. Моите са класическите 3, знам че лимитките се различават, май бяха и по-голямо количество и по-блестящи. Може ли линк към тази пудра?
|
|
|
Post by smurfina on Sept 2, 2021 9:06:29 GMT 2
Момичета, макар че преди две, три страници сте писали аз пак да си попитам. Този фон дьо тен Catrice true skin, макар че се води хидратиращ не омазнява, така ли? Защото в Т зоната ми е голяма драма и ако лъсна като деветдесетарска Джей Ло ще е бая кофти . И казвате, че държи, тоест няма да ми остане половината фон дьо тен на маската? Аз го пробвах - с нормална кожа съм, Т зоната понякога е проблем и при мен този фдт. е ОК. Но аз слагам много малко количество, защото ми идва твърде покривен и за маската не мога да гарантирам (аз слагам 1/3 помпичка + фиксиращ спрей после и единствено на белите маски забелязвам съвсем леки петна) П.С не знам колко ти помогнах, че отскоро съм с него П.С2 извинявам се за двойния пост
|
|
|
Post by Foxy on Sept 2, 2021 10:17:29 GMT 2
Аз също съм адски доволна от Акне Аут на Биотрейд. Много лесно получавам петна след пъпка, както и от всяко изстискване на такава. Използвала съм продуктът им за червени петна след акне, както и активният им лосион. Препоръчвам и двата. Също измивната пяна, нея използвам от няколко месеца и върши чудеса с моите пори. Пробвайте с Акне Аут, мисля, че няма да съжалявате. Само имайте предвид, ако използвате активния лосион, че леко изсушава кожата. Кремчето за петната ми свърши работа, не изчезнаха напълно, но вече е много по - добре, също озарява и изравнява тена.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 2, 2021 10:55:19 GMT 2
Аз също съм адски доволна от Акне Аут на Биотрейд. Много лесно получавам петна след пъпка, както и от всяко изстискване на такава. Използвала съм продуктът им за червени петна след акне, както и активният им лосион. Препоръчвам и двата. Също измивната пяна, нея използвам от няколко месеца и върши чудеса с моите пори. Пробвайте с Акне Аут, мисля, че няма да съжалявате. Само имайте предвид, ако използвате активния лосион, че леко изсушава кожата. Кремчето за петната ми свърши работа, не изчезнаха напълно, но вече е много по - добре, също озарява и изравнява тена. Аз съм използвала лосиона им, до едно време ми вършеше работа после спря. Но може ли да кажеш как точно се води този крем за петна, че и аз имам такъв проблем след като пъпката се скрив и ми излиза петно. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Foxy on Sept 2, 2021 11:33:17 GMT 2
Аз също съм адски доволна от Акне Аут на Биотрейд. Много лесно получавам петна след пъпка, както и от всяко изстискване на такава. Използвала съм продуктът им за червени петна след акне, както и активният им лосион. Препоръчвам и двата. Също измивната пяна, нея използвам от няколко месеца и върши чудеса с моите пори. Пробвайте с Акне Аут, мисля, че няма да съжалявате. Само имайте предвид, ако използвате активния лосион, че леко изсушава кожата. Кремчето за петната ми свърши работа, не изчезнаха напълно, но вече е много по - добре, също озарява и изравнява тена. Аз съм използвала лосиона им, до едно време ми вършеше работа после спря. Но може ли да кажеш как точно се води този крем за петна, че и аз имам такъв проблем след като пъпката се скрив и ми излиза петно. Sent from my iPhone using Tapatalk prikachi.net/image/pUfcRТова е кремът. Чудя се този, който рекламираше Галя на Биотрейд дали е добър. И на него съм хвърлила око. ПС: Между другото и при сестра ми нямаше ефект почти нищо от това, което е на пазара. Докато не се оказа, че акнето и е на хормонална основа, чак когато започна с хормоналната терапия нещата се нормализираха. При мен пъпките се появяват от прекалено омазняване на кожата, придружено с разширени пори.
|
|
|
Post by diamond on Sept 2, 2021 18:27:54 GMT 2
И аз съм пробвала всички възможни продукти. Най-добър ефект накрая имаше от локален ретиноид (Епидуо гел по-конкретно). С него състоянието на кожата ми ярко се промени. Но дерматоложката ми каза сега до октомври да ползвам Скинорен, а Епидуото да го нанасям само при нужда върху единична пъпка. Е, няма такъв филм - само няколко дни, в които не бях използвала ретиноида, веднага избих с обичайните подкожни гадинки. Нещо Скинорен не може да се справи в моя случай, но ще се боря до октомври, че тогава ми е контролният преглед. Но за петна той ми помага. Вярно, бавно, но помага.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 3, 2021 13:32:30 GMT 2
Foxy, цяло лято ползвам крема на Biotrade Pure Skin SPF50 и съм доволна. Получих мостра от него в пратка от Remedium, много ми хареса и си го поръчах края на пролетта. Хидратира добре, не оставя мазен филм, но да ти призная не мисля, че помага срещу например белези от пъпки, каквито ми се появиха.
Някоя от вас да е използвала продукти от серията на Гала? И по-конкретно почистващата пяна?
|
|
|
Post by diamond on Sept 3, 2021 20:54:01 GMT 2
Момичета, някоя от вас ползвала ли е (или правила ли си е) спрей за коса с морска сол? Използвам един на Шварцкопф, ама... не, не е моето. Едит: Някоя ползвала ли е продуктите на Elia cosmetics? Уж са за косопад. Излиза ми тяхна реклама в Инстаграм.
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 4, 2021 12:17:07 GMT 2
daviz, аз и друг път съм писала, че като тийнейджър страдах от ужасно тежко акне по лицето, шията, деколтето и гърба, буквално целите тези места бяха покрити с пъпки и черни точки, като до това състояние се стигна overnight, много рязко влязох в пубертета и нежната детска кожа изведнъж стана мазна и много проблемна. Колко подигравки съм отнесла и колко съм плакала заради тях, само аз си знам, Преси Пъпката трябва да ти говори достатъчно Бях малка, на 11 г. като стана така, ранен пубертет, в моя клас никой не беше с такава кожа, отделно от това представи си една 11-годишна с ръст 176 и оформен бюст, та ясна ти става картинката. Родителите ми също са били с много проблемна кожа като тийнейджъри, та подходиха правилно - започнахме посещения при добър дерматолог, приемах онова-което-не-бива-да-се-назовава, бях на режим, който изключва захар, млечни продукти, преработени продукти и пържено, правиха ми химичен пилинг (при дерматолога), фанатично се грижех за кожата си с почистващ гел, тоник, маска и след 9 месеца проблемът се овладя. Не изчезна изведнъж, но пъпките намаляха с 90%, продължавам с фанатичните грижи и до ден-днешен, а днес (на 27 г. съм), който и да ме види, никога не бил предположил в какво състояние беше кожата ми: нямам нито 1 белег, нито едно петно, дори дерматолози и козметици се впечатляват, като им споделя какъв ужас беше. Споделям, за да напомня, че "и това ще мине", нищо, че самата аз не вярвах и си мислех, че цял живот ще бъда пъпчива. В конкретика, аз от Акне Аут ефект не видях, но от Скинорен и Контактубекс - да. От Скинорен ми се повдига от миризмата, но действаше за лекуване на пъпки, а с Контрактубекс съм заличавала всякакви белези - от изгаряне, от пъпки, от операция от апандисит. Препоръчвам ти и коректора за акне на Амрита, има го в Ремедиум, нанася се локално и изсушава всякакви пъпки с 1-2 нанасяния. Много добри са и лосионите за акне, отново на Амрита, има 2 - един за акне специално и един с розмарин. Може да ѝ вземеш на дъщеря ти и салициловата киселина и Ниацинамида на The Ordinary, първата ще помогне за пъпките, а второто - за омазняването, порите и черните точки. Препоръчвам и гликоловият тоник на марката, но внимателно, под твое наблюдение, не по-често от веднъж на 10 дни, нека да остави да действа 10-на минутки и да го изплакне - той химически ексфолира кожата. Задължително некомедогенна слънцезащита с висок фактор целогодишно, за да избегнете поява на петна, че и те са проблемни за махане като последица. Почистващи глинени или peel off маски регулярно, поне веднъж седмично, за много проблемна кожа и 2 пъти, след тях тоник и крем със салицилова киселина. Ще се оправи момичето ти Всъщност влязох да ви споделя, че си купих СС крема на Люмен (Тейче, здравей) от Лили, предстои да го разнося и да видя толкова ли е добър. Вчера посетих и Корейската седмица в мол Сердика, супер разочароващо събитие, ако някой се е запътил натам, може да си го спести.
|
|
|
Post by sunn on Sept 4, 2021 13:20:34 GMT 2
И аз вчера сутринта си взех СС крема на Люмен 😂😂 Има добро покритие, с пудрата на Аура стоеше чудесно. Носих го буквално цял ден и нямаше поражения, освен, че леко се беше поизтрил около носа, но според мен е напълно нормално и не ми е проблем. Днес пак съм с него. За сега съм много доволна. 🥳
|
|
|
Post by Deleted on Sept 4, 2021 13:36:46 GMT 2
Вчера и аз седях и се чудех за Люмен/Люмпен или там какъвто още го измислиха обаче и за Миша е същото и не знам кой от двата да взема.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 4, 2021 14:15:03 GMT 2
Аз използвам CC крема на Лумене вече няколко месеца и ми харесва (имам нормална към суха кожа). Като ми свърши опаковката мисля да изпробвам този на Миша, защото искам да видя дали наистина е толкова невероятен.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 4, 2021 15:28:06 GMT 2
👍👍👍 за Миша. Само цветовете са трудни за напасване, но не е невъзможно.
Вчера си гледах стари снимки, на които съм била с фдт на Лореал, който ползвах години наред, и се чудя как изобщо съм била доволна 🤷♀️
Лумене определено не са за моята кожа.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 4, 2021 21:36:29 GMT 2
Взех си Миша с новата формула-RX. Цвят 21 и нова/стара все ми пасва. При старата верия ми излизаше по някоя пъпка, но не мога да твърдя, че е точно от бб крема.С новата версия нямам проблем,повече ми харесва. Няма го този силен аромат, една идея по-малко озарява лицето, няма сивкав оттенък,стои като втора кожа, но според мен е по-малко покривен. С комбинирана кожа съм, прекомерно омазняване през деня не съм наблюдавала.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 5, 2021 10:38:53 GMT 2
+ и от мен за СС Lumene, моят е цвят medium. Бях чела добри отзиви за Missha, но точно заради цветовото напасване се отказах. На Lumene в момента използвам олиото за лице с витамини и един хидратиращ крем. Доволна съм, но олиото не е wow, както го описват инфлуцките. По-скоро не бих повторила. За втори път използвам техен крем и съм много доволна. Чух разнопосочни мнения за спиралите им. Послушах препоръката на Ахинора за Lash Sensational и си карам с нея, като свърши по-скоро бих повторила същата.
|
|
|
Козметика
Sept 7, 2021 15:05:18 GMT 2
via mobile
Post by yoooobooo on Sept 7, 2021 15:05:18 GMT 2
Момичета, ползвали ли сте 7% тониращ разтвор на The ordinary? Ако да, бихте ли споделили мнение. Аз съм с мазна кожа и видях, че е подходящ, но все пак бих се радвала да чуя мнения за него 😁
|
|
|
Post by sunn on Sept 7, 2021 16:49:11 GMT 2
Момичета, ползвали ли сте 7% тониращ разтвор на The ordinary? Ако да, бихте ли споделили мнение. Аз съм с мазна кожа и видях, че е подходящ, но все пак бих се радвала да чуя мнения за него 😁 Ако говориш за гликоловия тоник, аз го използвах и съм страшно доволна. Започнах да го вкарвам в рутината си първо веднъж седмично, след това 2 пъти седмично и т.н. Избистря тена, пигментни петна се махат доста по-бързо. Само трябва да си внимателна и да нанасяш слънцезащита постоянно, а преди продължително излагане на слънце (напр. море) трябва да се спре 2-3 седмици по-рано. Изхабих си го с голям кеф. Сега имам от маската на Ревокс с AHA, но като свърши определено ще си взема пак от тоника.
|
|
|
Post by lon on Sept 7, 2021 18:40:47 GMT 2
Аз също съм много доволна от тоника ..вече втора или трета опаковка изразходвам и пак ще си взема 😊
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 7, 2021 20:25:29 GMT 2
Момичета, ползвали ли сте 7% тониращ разтвор на The ordinary? Ако да, бихте ли споделили мнение. Аз съм с мазна кожа и видях, че е подходящ, но все пак бих се радвала да чуя мнения за него 😁 Аз не разбрах, за гликоловия тоник ли говориш? Ако да, той не е тониращ разтвор, няма такова понятие, освен ако не превеждаш буквално от английски, но не е правилно Подходящ е не само за мазна, но и за старееща кожа, т.к. ексфолира повърхностния слой на кожата и стимулира обновяването ѝ. Много хора пропускат, че има протокол за нанасяне - нанася се и се изплаква, не се остава с него, иначе може да станат поразии. Една приятелка нанасяше всеки ден такъв продукт и си докара доста неприятности, агресивен е и следва да се подхожда внимателно. Аз лично го нанасям веднъж на 10 дни (имам мазна, но чувствителна кожа), държа между 10 и 30 минути и изплаквам, за по-честа употреба ми идва агресивен. Чудесен е и като средство срещу враснали косъмчета и прекомерно изпотяване (това го видях в тик ток).
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 7, 2021 22:33:59 GMT 2
За този тоник ли говорите? douglas.bg/the-ordinary-glycolic-acid-7-toning-solution-050571Защото аз го използвам както пише на сайта: "В идеалния случай използвайте вечер, не по-често от веднъж на ден. След почистване, напоете тампон с тонизиращия разтвор и нанесете на лицето и шията. Избягвайте зоната около очите и контакт с тях. Не изплаквайте."Всяка вечер, без да го отмивам, като после си слагам и другите неща, които използвам. Досега не съм имала никакви проблеми. Сутрин винаги си мия лицето и после нанасям кремовете, които използвам + слънцезащита и нямам притеснения за изгаряне.
|
|
|
Козметика
Sept 7, 2021 23:06:50 GMT 2
via mobile
Post by yoooobooo on Sept 7, 2021 23:06:50 GMT 2
Много ви благодаря! Златни сте! Точно за тоника питам, но тъй като е представен като някакъв разтвор и не бях сигурна дали е тоник или нещо друго хаха. Но пък и видях, че бУанда има само един такъв продукт и затова реших, че ще се сетите и по това име 😃 Касандра Банксън го оценява положително и затова почнах да се замислям за него, а след вашите мнения вече съм сигурна, че ще му дам шанс. Досега съм ползвала само ниацинамида на the ordinary, който ми изчисти лицето, но резултат почнах са виждам чак на втората опаковка. Много се чудя и за червената маска, но пък доста момичета ме предупредиха, че е много агресивен и затова май ме е страх да рискувам с моята чувствителна кожа 😃
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 8, 2021 9:28:37 GMT 2
Аз използвам и трите продукта, за които говориш. Тоника и ниацинамида всеки ден, а червената маска най-много 2 пъти на седмица, но честно казано понякога и пропускам седмици, лятото даже само веднъж я използвах. Като цяло предпочитам да я използвам когато усетя, че имам нужда. Обаче тоника и серума не пропускам, защото доста ми помагат за чистата кожа. Само като ходих на море спрях за 2 седмици употребата на всички продукти на The Ordinary, защото тогава вече се притеснявах, че ще изгоря цял ден под слънцето.
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 8, 2021 12:12:04 GMT 2
Много ми харесва СС-то на Люмен (хей, Тейче ) Стои толкова естествено! С мазна кожа съм, има си нужда от пудра за запечатване, но съм доволна. Не подчертава пори, не оксидира, не се усеща върху кожата, супер продукт за ежедневието, направо попадение. Взех си Medium, пасна ми идеално От Лили го купих, не от Moiata Kozmetika.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 8, 2021 15:38:24 GMT 2
Ахинора, може ли да разкажеш за твоя начин на използване на тоника, ако не е проблем? Стана ми интересно това с оставянето за известно време и после отмиването. Може би този метод е по-подходящ за чувствителна кожа? Досега винаги съм го използвала както е написано в сайта на Дъглас (на опаковката пишеше същото) и за пръв път чувам за това с отмиването.
|
|