|
Post by Ахинора on Sept 8, 2021 16:13:10 GMT 2
Ахинора , може ли да разкажеш за твоя начин на използване на тоника, ако не е проблем? Стана ми интересно това с оставянето за известно време и после отмиването. Може би този метод е по-подходящ за чувствителна кожа? Досега винаги съм го използвала както е написано в сайта на Дъглас (на опаковката пишеше същото) и за пръв път чувам за това с отмиването. Разбира се! За отмиването на гликоловата киселина научих от една козметичка, която работи в салон с Babor (за незапознатите - това е висок клас бяла козметика). До този момент и аз нанасях тоника без отмиване, но имах лек дискомфорт, т.к. макар и мазна, кожата ми е много чувствителна. Почнах да го отмивам след 10 до 30 минути от нанасянето и ефектът пак е налице, но дискомфортът - не. Върху тялото го ползвам без отмиване, с цел превенция на враснали косъмчета (знаете как е при епилация с изтъняването на косъмчетата). Козметичката тогава ми обясни, че протоколът за работа с гликолова киселина е именно задължително отмиване, така че се радвам, че я послушах, дерматоложка също го потвърди, явно затова моята приятелка така си влоши кожата с гликолови продукти, та стигна до изгаряне. Действам така: 1. Измиване на лице с почистващ продукт, който не е ексфолиант (и без четка, естествено) 2. Нанасяне на гликоловия тоник 3. Изплакване с вода на тоника между 10 и 30 минути (аз лично най-често държа по 15-20) 4. Нанасяне на ниацинамид и хидратиращ крем отгоре. Така действам на всеки 10 дни, не по-често и само през неслънчеви периоди, например от ноември до март, че лесно ми се появяват пигментни петна, пазенето. Някой има ли отзиви за Foreo? Кой модел имате и какъв ефект виждате, заслужава ли си инвестицията? (тази така любима дума ама стойността на тези четки си е чиста инвестиция )
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 8, 2021 16:38:37 GMT 2
Интересно! Мисля да опитам така 3-4 пъти. Нямам проблем засега, но не искам при продължителен период (ако продължа още 2 години) да се обърка нещо както при твоята приятелка. Хубаво е и кожата да си почива все пак и да не се прекалява с всичките тея неща.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 8, 2021 18:26:57 GMT 2
Честно казано и аз се чудех за Форео, но някак 200лв. не мисля, че си заслужават. Дори се чудех дали да не си взема от Aliexpress. Имам четка за почистване на лицето на Braun, но да ви призная не виждам особен ефект с нея или без.
Бихте ли споделили, кои продукти на Biotrade сте използвали и сте доволни за черни точки, пъпки, белези от такива и т.н. Този месец голяма част от продуктите им са намалени в Remedium. Аз имам дневния крем Pure Skin SPF 50, а получих и мостра на Melabel Whitening SPF 50. Днес за първи път го използвах и все още не мога да споделя впечатления.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Sept 9, 2021 11:30:02 GMT 2
Аз също съм използвала тоника на The ordinary, като не съм го отмивала. Не съм имала проблеми, а изхабих 2 опаковки. Ако си взема отново може да пробвам и по описания от Ахинора начин.
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 10, 2021 8:49:48 GMT 2
Каня се да споделя, че си взех няколко неща от REVOX - българският еквивалент на The Ordinary. Производителят е Ревюел, адресната регистрация си е българска, имат доста алтернативи на асортиментните предложения на TO, но имат и собствени разработки, не всичко е copy-paste. От една словенска блогърка (Mateja Beauty Blog) разбрах, че вече са налични в словенските дрогерии, явно таргетират Западна Европа, интересно При нас аз лично само в Douglas съм ги виждала (оттам ги и купих), както и онлайн, другаде към момента - не. Аз си закупих спрей тоника с черешов цвят: douglas.bg/revox-b77-japanese-ritual-moisturising-tonic-59304 и много ми харесва, вече близо месец го ползвам. Откакто започнах да нанасям тоник без тампон съм по-доволна, корейците са му хванали цаката Пръскам го на почистена кожа на лице, шия и деколте, отгоре продължавам с хиалуронов серум (на Balea, повече ми харесва от на The Ordinary), завършвам с крем. Има някак млечна консистенция, по-гъста от на класически тоник, но по-рядка от серум, не лепне, попива бързо, усещам си кожата много напомпана и свежа. Попадение е за мен Взех си и околоочния крем: douglas.bg/revox-b77-just-eye-care-fluid-56968 Има нетипична консистенция, излиза от помпичката като крем, но при допир с кожата се разтапя и става на гел, интересно Попива бързо, не лепне и сработва с грим, харесва ми и че с помпичка, също така не ми дразни очите. За мама взех Q10 антиейдж серума: revox-b77-just-coenzyme-q10-anti-aging-serum-56956 Естествено, пробвах го Доста е мазен, но пък попива лесно, не знам как ги правят тези формули, но са интересни за мен, изненадват ме. Откъм действие нищо не мога да кажа от 1 мазане, мама си го харесва и си го ползва (на 57 г. е). Реших да си взема продукти, които не съм пробвала, а не еквивалентните на The Ordinary, с които съм запозната. Като ми свърши кофеиновия серум за очи на TO мисля да пробвам на Revox, кожата ми сега е в отлично състояние и нямам нужда от Ниацинамид, киселини и т.н., та засега ще се въздържа от повтаряне на покупки по оста Revox - The Ordinary. Набелязала съм да си взема за проба шипковото масло (чета много добри отзиви, мисля да му дам шанс: douglas.bg/revox-b77-bio-rosehip-oil-100-pure-59296 , хидратиращия крем: douglas.bg/revox-b77-just-collagen-amino-acids-ha-moisturising-solution-56957 (като гледам е копие на Moisturizing Factors на TO, който не знам защо, но е най-бързо свършващият козметичен продукт, който съм ползвала някога, не ми изкарва няма и 2 седмици...Харесва ми, купувам си го, но ме дразни че трябва да зареждам по няколко опаковки) и другият им околоочен крем също douglas.bg/revox-b77-just-eye-care-cream-56967 е сред набелязаните за покупка.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 10, 2021 9:33:31 GMT 2
Каня се да споделя, че си взех няколко неща от REVOX - българският еквивалент на The Ordinary. Производителят е Ревюел, адресната регистрация си е българска, имат доста алтернативи на асортиментните предложения на TO, но имат и собствени разработки, не всичко е copy-paste. От една словенска блогърка (Mateja Beauty Blog) разбрах, че вече са налични в словенските дрогерии, явно таргетират Западна Европа, интересно При нас аз лично само в Douglas съм ги виждала (оттам ги и купих), както и онлайн, другаде към момента - не. Аз си закупих спрей тоника с черешов цвят: douglas.bg/revox-b77-japanese-ritual-moisturising-tonic-59304 и много ми харесва, вече близо месец го ползвам. Откакто започнах да нанасям тоник без тампон съм по-доволна, корейците са му хванали цаката Пръскам го на почистена кожа на лице, шия и деколте, отгоре продължавам с хиалуронов серум (на Balea, повече ми харесва от на The Ordinary), завършвам с крем. Има някак млечна консистенция, по-гъста от на класически тоник, но по-рядка от серум, не лепне, попива бързо, усещам си кожата много напомпана и свежа. Попадение е за мен Взех си и околоочния крем: douglas.bg/revox-b77-just-eye-care-fluid-56968 Има нетипична консистенция, излиза от помпичката като крем, но при допир с кожата се разтапя и става на гел, интересно Попива бързо, не лепне и сработва с грим, харесва ми и че с помпичка, също така не ми дразни очите. За мама взех Q10 антиейдж серума: revox-b77-just-coenzyme-q10-anti-aging-serum-56956 Естествено, пробвах го Доста е мазен, но пък попива лесно, не знам как ги правят тези формули, но са интересни за мен, изненадват ме. Откъм действие нищо не мога да кажа от 1 мазане, мама си го харесва и си го ползва (на 57 г. е). Реших да си взема продукти, които не съм пробвала, а не еквивалентните на The Ordinary, с които съм запозната. Като ми свърши кофеиновия серум за очи на TO мисля да пробвам на Revox, кожата ми сега е в отлично състояние и нямам нужда от Ниацинамид, киселини и т.н., та засега ще се въздържа от повтаряне на покупки по оста Revox - The Ordinary. Набелязала съм да си взема за проба шипковото масло (чета много добри отзиви, мисля да му дам шанс: douglas.bg/revox-b77-bio-rosehip-oil-100-pure-59296 , хидратиращия крем: douglas.bg/revox-b77-just-collagen-amino-acids-ha-moisturising-solution-56957 (като гледам е копие на Moisturizing Factors на TO, който не знам защо, но е най-бързо свършващият козметичен продукт, който съм ползвала някога, не ми изкарва няма и 2 седмици...Харесва ми, купувам си го, но ме дразни че трябва да зареждам по няколко опаковки) и другият им околоочен крем също douglas.bg/revox-b77-just-eye-care-cream-56967 е сред набелязаните за покупка. Бях взела на майка ми двата околоочни кремове на Revox, остана сравнително доволна и от двата, но борбата с тъмните кръгове е много сложна и няма как да ги скриеш с кремове за жалост. Някоя от вас ходила ли е на карбонов пилинг, обмислям да отида, тъй като моята кожа е много чувствителна и не търпи стискане на черни точки. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by candygirl on Sept 10, 2021 9:51:35 GMT 2
Не , във вторник съм на аква пилинг и ще поделя как е. Аз съм доволна много от микродермабразио.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 10, 2021 14:28:36 GMT 2
Ахинора, този ли е серума на Balea? incibeauty.com/photos/b/1/a/b1a70a2242bc39ab53daadb9ce456bc1.jpgДа си призная дори и дрогерийна марка, имам техни продукти, от които съм видяла по-добър ефект от продукти на Vichy и други по-скъпи марки. Каня се да споделя, че си взех няколко неща от REVOX - българският еквивалент на The Ordinary. Производителят е Ревюел, адресната регистрация си е българска, имат доста алтернативи на асортиментните предложения на TO, но имат и собствени разработки, не всичко е copy-paste. От една словенска блогърка (Mateja Beauty Blog) разбрах, че вече са налични в словенските дрогерии, явно таргетират Западна Европа, интересно При нас аз лично само в Douglas съм ги виждала (оттам ги и купих), както и онлайн, другаде към момента - не. Аз си закупих спрей тоника с черешов цвят: douglas.bg/revox-b77-japanese-ritual-moisturising-tonic-59304 и много ми харесва, вече близо месец го ползвам. Откакто започнах да нанасям тоник без тампон съм по-доволна, корейците са му хванали цаката Пръскам го на почистена кожа на лице, шия и деколте, отгоре продължавам с хиалуронов серум (на Balea, повече ми харесва от на The Ordinary), завършвам с крем. Има някак млечна консистенция, по-гъста от на класически тоник, но по-рядка от серум, не лепне, попива бързо, усещам си кожата много напомпана и свежа. Попадение е за мен Взех си и околоочния крем: douglas.bg/revox-b77-just-eye-care-fluid-56968 Има нетипична консистенция, излиза от помпичката като крем, но при допир с кожата се разтапя и става на гел, интересно Попива бързо, не лепне и сработва с грим, харесва ми и че с помпичка, също така не ми дразни очите. За мама взех Q10 антиейдж серума: revox-b77-just-coenzyme-q10-anti-aging-serum-56956 Естествено, пробвах го Доста е мазен, но пък попива лесно, не знам как ги правят тези формули, но са интересни за мен, изненадват ме. Откъм действие нищо не мога да кажа от 1 мазане, мама си го харесва и си го ползва (на 57 г. е). Реших да си взема продукти, които не съм пробвала, а не еквивалентните на The Ordinary, с които съм запозната. Като ми свърши кофеиновия серум за очи на TO мисля да пробвам на Revox, кожата ми сега е в отлично състояние и нямам нужда от Ниацинамид, киселини и т.н., та засега ще се въздържа от повтаряне на покупки по оста Revox - The Ordinary. Набелязала съм да си взема за проба шипковото масло (чета много добри отзиви, мисля да му дам шанс: douglas.bg/revox-b77-bio-rosehip-oil-100-pure-59296 , хидратиращия крем: douglas.bg/revox-b77-just-collagen-amino-acids-ha-moisturising-solution-56957 (като гледам е копие на Moisturizing Factors на TO, който не знам защо, но е най-бързо свършващият козметичен продукт, който съм ползвала някога, не ми изкарва няма и 2 седмици...Харесва ми, купувам си го, но ме дразни че трябва да зареждам по няколко опаковки) и другият им околоочен крем също douglas.bg/revox-b77-just-eye-care-cream-56967 е сред набелязаните за покупка.
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 10, 2021 16:13:52 GMT 2
Да, този е, не ми лепне и не прави кир ефект като на ТО, а прави кожата супер свежа и сочна.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 10, 2021 19:26:40 GMT 2
|
|
|
Козметика
Sept 10, 2021 20:20:14 GMT 2
via mobile
Post by lon on Sept 10, 2021 20:20:14 GMT 2
Ползвах ниациамида на Revox,но този на ТО ми допада повече.Заинтригува ме този тонер с череша ,може да го пробвам нищо ,че имам два тонера и 4 фоларални води 😁 Серумът на Балеа не съм го пробвала ,сега съм си взела на Catrice с хиалуронова киселина ,няма го този кир ефект като при ТО,но пък е ароматизиран.Този на Балеа мЕрише ли на нещо? 😁
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 10, 2021 21:58:51 GMT 2
adelina, аз моите неща на Revox закупих от Douglas, но като си правих проучване за марката установих, че това е единият от официалните им сайтове (и цените са една идея по-ниски) bewellstore.bg/product/revox-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC/makeup.bg си е читав сайт, потвърждавам, много пъти съм поръчвала от там. lon, мен кир ефектът на ТО ме влудяваше, затова и не повторих нито Marine Hialuronics, нито другата ХК, просто не понасям да не си пасват продуктите ми, не можах да го преглътна. Серумът на Balea няма аромат, много си го харесвам, попива бързо, не лепне, не прави кир ефект, става и за под грим, въобше е топ попадение, предвид достъпността му.
|
|
|
Козметика
Sept 11, 2021 1:12:33 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Sept 11, 2021 1:12:33 GMT 2
Момичета, какви прицедури си прaвите зa лице ?
|
|
|
Post by Deleted on Sept 11, 2021 20:57:03 GMT 2
Ще споделя няколко продукта (ох, тази дума вече не е същата, мерси Попова), които открих това лято, харесаха ми и препоръчвам: 1. Nature of Agiva Fruit Salad Захарен скраб за лице и тяло - ексфолира кожата нежно, има невероятен аромат и е бюджетен. Ще си поръчам и с друг аромат, защото този скоро ще свърши. Почитателка съм на домашна скраб с мед и утайка от кафе, но канализацията ни не е на това мнение. remedium.bg/agiva-fruit-salad-skrab-tyalo-nar-i-portokal-200ml-056976/p2. Farmona Herbal Care Нощна подхранваща крем-маска за лице с бяла киноа - използвала съм доста продукти от марката, но тази маска може би ми е любимият. Маската не се отмива, престивам с нея и на сутринта кожата ми е много свежа. Петната от пъпки бързо се заличават, а тена се изравнява. remedium.bg/farmona-herbal-care-noshtna-podhranvashta-krem-maska-za-litse-s-byala-kinoa-h50-ml-150249/p3. Biotrade Pure Skin Озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+ - хидратира добре, защитава кожата, не оставя мазен филм и няма кир ефект за разлика от кремовете на Avene, които използвах до скоро. Със сигурност ще си взема отново, но за зимните месеци предпочитам защита SPF30, затова ще пробвам най-вероятно отново на biotrade друг крем с по-нисък фактор. remedium.bg/pyuar-skin-krem-dneven-ozaryavasht-spf50-50ml-059012/p
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 11, 2021 21:32:13 GMT 2
Ще споделя няколко продукта (ох, тази дума вече не е същата, мерси Попова), които открих това лято, харесаха ми и препоръчвам: 1. Nature of Agiva Fruit Salad Захарен скраб за лице и тяло - ексфолира кожата нежно, има невероятен аромат и е бюджетен. Ще си поръчам и с друг аромат, защото този скоро ще свърши. Почитателка съм на домашна скраб с мед и утайка от кафе, но канализацията ни не е на това мнение. remedium.bg/agiva-fruit-salad-skrab-tyalo-nar-i-portokal-200ml-056976/pПотвърждавам, че тези ексфолианти са супер, аз имам с портокал и синьо кюрасо 1.bp.blogspot.com/-llhGmg-JEIc/YOIEMNSZ4VI/AAAAAAAAFJc/iBJhB7ADpDMGTdYNO9Z6dPMgy4fF_m2NwCLcBGAsYHQ/s1322/sugarscrubagivafruitsaladorangecuracao.png(снимката е моя, много се гордея с нея ) Освен че ухае вълшебно на летен коктейл, скрабът почиства добре кожата, без да я изсушава, не запушва и канали, само суперлативи мога да кажа за него. Аз имам много добри впечатления от марката като цяло, в момента ползвам една от peel off маските им и съм доволна, харесвам и измивните им гелове за лице, както и маските за коса, особено тази с маслина. Сега се оглеждам за новите им маски от серията Fruit Salad, четох че са в рециклирани кофички от сладолед, набелязала съм си маската с макадамия за суха коса.
|
|
|
Post by yoooobooo on Sept 11, 2021 21:48:10 GMT 2
И аз харесвам скрабовете на Natute of Agiva, но много бързо свършват 😔
|
|
|
Post by Deleted on Sept 11, 2021 23:58:58 GMT 2
+1 за скраба! От скоро ги виждам и в Лидл, което е супер.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 12, 2021 9:05:49 GMT 2
Да, действително свършва много бързо. Не го използвам за лице, защото е доста груб. За лице използвам скраба с маслина на Apivita или си правя маската на Гала с въглен, мед и сода.
Криси, има доста от асортимента на марката в Lidl. Имат и маски за коса, които все се каня да пробвам, но имам толкова неща за коса вкъщи, че може би съм се запасила за година напред
|
|
|
Post by ☀ on Sept 12, 2021 14:09:22 GMT 2
Аз минавам да се похваля колко як балсам за устни си направих сама 😂 След едно жестоко нацепване точно по средата на долната устна (плътни са ми) и това, че нито един от наличните ми балсами не подейства си забърках в бурканче от Nuxe какаово масло, кокосово масло, няколко капки масло от жожоба и рициново масло, а за разкош добавих и истински мед. Не само ухае страхотно, но и устните са меки, хидратирани и си го използвам с кеф. Преди години пак си бях правила, но тази комбинация, която улучих с подръчни материали е бижу. Споделям, ако може да е от полза за някой. Иначе си чакам нощната маска на Ланеж и ще сравня кое как се отразява.
|
|
|
Козметика
Sept 12, 2021 16:30:29 GMT 2
via mobile
Post by maggi on Sept 12, 2021 16:30:29 GMT 2
Здравейте, някой да ми препоръча хубав окоочен крем, проблемът ми са фините линни. Мерси!
|
|
|
Post by Deleted on Sept 13, 2021 20:02:00 GMT 2
Optim eyes на filorga.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 14, 2021 10:44:38 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Sept 14, 2021 11:24:13 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Sept 14, 2021 22:41:53 GMT 2
|
|
|
Козметика
Sept 14, 2021 23:03:12 GMT 2
via mobile
Post by noclue on Sept 14, 2021 23:03:12 GMT 2
Ади, първата снимка не се е постнала нещо правилно, чупи се линкът, ще им напишеш ли името на тези ампули, да не въртя на Попо трафик 😀. Тенкю 😘
|
|
|
Post by yoooobooo on Sept 14, 2021 23:04:57 GMT 2
Да ви се похваля - взех си тоника на The Ordinary и от днес се почвам 😁
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 15, 2021 9:08:28 GMT 2
Аз имам въпрос към момичетата, които си правят лака сами или ходят в салон. Случвало ли ви се е от прекаленото печене на нокти в лампата след това около ноктите да имате сърбеж, зачервяване, че даже и мехури? Правих си сама ноктите, до преди няколко месеца някъде, но спрях, защото първоначално помислих, че е алергична реакция от лаковете. Обаче аз не бях сменяла лаковете, които използвам, а и използвам само на марки, които използват и маникюристите. Но си мисля, че проблема е в лампата... Много искам да продължа да си правя ноктите, защото ми е доста удобно на 2-3-4 седмици да си оправям маникюра, вместо на по-малко от 1 седмица (обикновения лак пада бързо от ноктите ми, защото съм простосмъртна и всеки ден мия чинии, чистя и извършвам подобни домакински задължения). Физически нямам времето всяка седмица да отделям по 1 или 2 часа за това.
|
|
|
Post by sunn on Sept 15, 2021 9:19:32 GMT 2
Аз имам въпрос към момичетата, които си правят лака сами или ходят в салон. Случвало ли ви се е от прекаленото печене на нокти в лампата след това около ноктите да имате сърбеж, зачервяване, че даже и мехури? Правих си сама ноктите, до преди няколко месеца някъде, но спрях, защото първоначално помислих, че е алергична реакция от лаковете. Обаче аз не бях сменяла лаковете, които използвам, а и използвам само на марки, които използват и маникюристите. Но си мисля, че проблема е в лампата... Много искам да продължа да си правя ноктите, защото ми е доста удобно на 2-3-4 седмици да си оправям маникюра, вместо на по-малко от 1 седмица (обикновения лак пада бързо от ноктите ми, защото съм простосмъртна и всеки ден мия чинии, чистя и извършвам подобни домакински задължения). Физически нямам времето всяка седмица да отделям по 1 или 2 часа за това. Вероятно става въпрос точно за алергична реакция. Тя може да се прояви и при продължително използване на гел лакове, които не са дали реакция още в началото. Най-често се дължи на недостатъчно изпичане (слаба лампа) или контакт на кожата с продукта (тази дума не е същата след Попо 😂). Сподели каква лампа използваш, най-вероятно е там проблемът. Лакчетата, дори китайски от алито, са окей за използване, разбира се, с хубава база. Съветът ми е да свалиш лака и да мажеш с масло, докато утихне реакцията.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 15, 2021 9:29:57 GMT 2
Тази реакция стана преди няколко месеца, от тогава не съм си слагала никъде гел лак. Просто сега се сетих да питам, защото вече наистина много ми омръзна всяка седмица да се занимавам с лакиране. Лампата ми е толкова обикновена, че дори не съм сигурна каква е марката, купих я преди 5-6 години от olx за 20лв., тааааа не е много специална. Лаковете, които използвах последно са на Kodi и Claresa. Преди време имах едни лакове от Алито, обаче мнооого бързо падаха, дори с хубава база и топ нещо не ми се получаваше тогава и се отказах да си поръчвам от там. Макар че и Kodi май са китайски.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 15, 2021 9:49:35 GMT 2
Има някакъв проблем с линка, на Каролин Бингли също се прати така. Ето снимка: prikachi.net/image/zPx6RБихте ли ми препоръчали добра боя да коса? Майка ми от месец и нещо все попада на кофти бои, които след няма и седмица падат?! Саяс, Лореал всички видове... Моля, препоръчайте нещо, което да е качествено и да не пада след няма и седмица. За черен цвят става дума. Ади, първата снимка не се е постнала нещо правилно, чупи се линкът, ще им напишеш ли името на тези ампули, да не въртя на Попо трафик 😀. Тенкю 😘
|
|