727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 15, 2021 9:53:28 GMT 2
Има някакъв проблем с линка, на Каролин Бингли също се прати така. Ето снимка: prikachi.net/image/zPx6RБихте ли ми препоръчали добра боя да коса? Майка ми от месец и нещо все попада на кофти бои, които след няма и седмица падат?! Саяс, Лореал всички видове... Моля, препоръчайте нещо, което да е качествено и да не пада след няма и седмица. За черен цвят става дума. Ади, първата снимка не се е постнала нещо правилно, чупи се линкът, ще им напишеш ли името на тези ампули, да не въртя на Попо трафик 😀. Тенкю 😘 Майка ти дали би пробвала с къна? Аз купих на моята, но все още си използва обикновена боя, която пада бързо. Предтекста е, че за къната трябвало да се чака много.. На ММ майката използва вече от години само къна и се боядисва доста рядко.
|
|
|
Post by sunn on Sept 15, 2021 9:59:34 GMT 2
Тази реакция стана преди няколко месеца, от тогава не съм си слагала никъде гел лак. Просто сега се сетих да питам, защото вече наистина много ми омръзна всяка седмица да се занимавам с лакиране. Лампата ми е толкова обикновена, че дори не съм сигурна каква е марката, купих я преди 5-6 години от olx за 20лв., тааааа не е много специална. Лаковете, които използвах последно са на Kodi и Claresa. Преди време имах едни лакове от Алито, обаче мнооого бързо падаха, дори с хубава база и топ нещо не ми се получаваше тогава и се отказах да си поръчвам от там. Макар че и Kodi май са китайски. Лаковете са супер, ако ти държат си ги ползвай. Но лампата трябва да е хубава, поне 48 W, с 30 лед лампички. Най-вероятно е това причината. Лампите на SUN са хубави, можеш и от али да си я поръчаш, тук в България са по-високи цените, а са едни и същи. Примерно, SUNone ще ти свърши чудесна работа, даже съм я срещала и на сносни цени в България, ако не ти се чака доставка от алито. Има и много нови видове, като SUN X, SUN X5. Аз използвам SUN BQ5T. Общо взето няма значение кой модел ще ползваш, гледай ватовете и броя на лампичките вътре.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Sept 15, 2021 10:12:53 GMT 2
Благодаря за съвета! <3 След тази алергична реакция и мисълта, че е от лампата точно лапмпите на SUN гледах, но не бях сигурна дали няма пак да стане така, ако сменя лампата. Ще разгледам къде какво предлагат и ще споделя след време как се е развило всичко, може на някой друг също да му е полезно.
|
|
|
Post by candygirl on Sept 15, 2021 10:19:40 GMT 2
Davines , препоръчвал като боя за коса.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 15, 2021 10:30:30 GMT 2
За къната не мисля, че ще се навие, но не толкова, защото се чака, а защото тя действително много пада. Моя съученичка се беше каносала и когато отидохме на плаж в морето след нея оставаше черна река. В случая използва 100 различни бои, коя от коя по-скъпа и уж по-качествена, а боите все падат. Преди няколко месеца не беше така, използваше на Syoss и не е имала проблеми, от Gliss и Loreal също. А не е променила нищо от продуктите, които използва (за боядисана коса са). Боядисва само корените си, ето преди няма и 7 дни я боядисах с Loreal Preference, днес вече корените й са отново бели, видимо е, че боята пада, а не че косата й расте със сантиметър за седмица.
|
|
|
Post by sunn on Sept 15, 2021 11:14:10 GMT 2
Аз използвам боя на Compagnia del Colore, добре покрива, но и аз имам 2 бели косъма. Майка ми обаче използва от скоро боята на Permesse и е много доволна. С всички останали дори веднага след боядисване не ѝ покриваха. Купуваме си ги от Златна Рибка.
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 15, 2021 12:41:54 GMT 2
Има някакъв проблем с линка, на Каролин Бингли също се прати така. Ето снимка: prikachi.net/image/zPx6RБихте ли ми препоръчали добра боя да коса? Майка ми от месец и нещо все попада на кофти бои, които след няма и седмица падат?! Саяс, Лореал всички видове... Моля, препоръчайте нещо, което да е качествено и да не пада след няма и седмица. За черен цвят става дума. Ади, първата снимка не се е постнала нещо правилно, чупи се линкът, ще им напишеш ли името на тези ампули, да не въртя на Попо трафик 😀. Тенкю 😘 Wella Wellatone 1 или 2, аз съм се боядисвала точно черна, ето снимка: scontent.fsof11-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/106985157_2694577397497036_946149975108089881_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=yjfHtl56Sq4AX8MgfGw&_nc_ht=scontent.fsof11-1.fna&oh=c15614cba864c690148c46b8771892b6&oe=61656782 Всъщност преди бях руса, русото във всякакви цветове, нюанси и форми беше наслагвано с години върху косата ми, та реших да се боядисам в естествения ми цвят (5-ца). Естествено, отидох на фризьор, но трябваше да отида още 1-2 пъти, за депозиране на цвета, като почне да става на петна. Петната взеха да избиват точно в най-големия локдаун март миналата година, та аз се ядосах, купих си 5 кутии черна боя и сама (на 2 пъти) се боядисах с Вела, резултатът беше чудесен - покри всичките оттенъци и не се изми. Щом е за черно, гласувам с 2 ръце за Вела! Месеци по-късно отидох да ми тушират черното, защото светлият корен беше избил и контрастът беше налице, та трудно се махна черната боя, макар и от едно нанасяне и върху русо, беше хванала доста добре.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Sept 15, 2021 21:45:57 GMT 2
Аз използвам боя на Compagnia del Colore, добре покрива, но и аз имам 2 бели косъма. Майка ми обаче използва от скоро боята на Permesse и е много доволна. С всички останали дори веднага след боядисване не ѝ покриваха. Купуваме си ги от Златна Рибка. Аз също ползвам Permesse и съм доволна, но светли цветове - 7 и 8. За черното не знам как е.
|
|
|
Козметика
Sept 15, 2021 21:50:20 GMT 2
via mobile
Post by sunn on Sept 15, 2021 21:50:20 GMT 2
Майка ми точно с 1-ца се боядиса, много добре ѝ покри.
|
|
|
Post by veereto on Sept 16, 2021 13:52:44 GMT 2
Момичета, малко извън темата, но понеже тук някои споменават и за проблемна кожа, а не виждам по-подходяща тема да си задам въпроса. Дали някоя може да ми препоръча добър дерматолог в София, но по възможност някой, който първо би пуснал подходящи изследвания и после да предписва каквото и да е.
|
|
|
Post by Ахинора on Sept 16, 2021 14:32:19 GMT 2
Момичета, малко извън темата, но понеже тук някои споменават и за проблемна кожа, а не виждам по-подходяща тема да си задам въпроса. Дали някоя може да ми препоръча добър дерматолог в София, но по възможност някой, който първо би пуснал подходящи изследвания и после да предписва каквото и да е. Аз съм посещавала доктор Бан Камуна в София Мед, малко е дръпната, но за нея има много добри отзиви.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 16, 2021 20:40:09 GMT 2
Идвам да похваля един скраб за тяло на Balea, много ми хареса, цялата баня замириса на манго и остави кожата ми много мека, леко мазна, защото е с кокосово масло, супер е. Много ме е яд, че не предлагат големи кутии със скраб на тяхната марка.
Взех си и душ олио за много суха кожа, но още не съм го използвала. Някой пробвал ли го е, защото цената му е много достъпна. www.dm.de/balea-duschoel-p4058172481864.html
|
|
|
Post by MamaPanda on Sept 16, 2021 23:00:28 GMT 2
Душ олиото е страхотно. Поне 10 съм изхабила. Не ми допада са ароматът, на кожата е мека и хидратирана след него
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 17, 2021 21:08:24 GMT 2
Не съм използвала душ олиото, но съм чувала много добри отзиви. Някои дами го използват като маслен продукт в почистването.
|
|
|
Post by diamond on Sept 19, 2021 10:02:31 GMT 2
Момичета, някоя ползвала ли е спрей за обем LAKME Shape? Тръся нещо, чрез което да придам обем на косата си, но без да я утежнява и слепва.
|
|
405 posts
|
Post by Brownie 🎀 on Sept 23, 2021 15:58:08 GMT 2
Дами, Бихте ли споделили фон дьо тен за суха кожа.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 23, 2021 21:55:38 GMT 2
На мен идеална работа ми върши True match на Лореал, преди да нанеса фондьотена слагам хидратиращ крем и после нямам проблеми.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by MaryPoppins on Sept 24, 2021 13:28:38 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Sept 24, 2021 15:52:56 GMT 2
Момичета, някоя ползвала ли е спрей за обем LAKME Shape? Тръся нещо, чрез което да придам обем на косата си, но без да я утежнява и слепва. Аз го ползвам, дава много обем ползва се с кръгла четка аз слагам само в корена. Усещам го обаче стои твърдо в корена, което не ми пречи. Те всички за обем втвърдяват
|
|
|
Post by Deleted on Sept 27, 2021 10:35:33 GMT 2
Щe направя и аз по инфлуенсърски едно ревю на продукти, които използвах. - Balea beauty effect 5-fach hyaluron serum - има доста силен аромат, пени се при нанасяне и като видях състава му се отказах от него. Използвах го около седмица-две, но не съм доволна. - Revox Japanese Ritual Tonic Moisturizing Essence - има приятен аромат, освежава кожата, но е съпоставим с ефекта от лавандулова или розова вода, които използвам от години, затова не ме впечатли. - Revox Bio Rosehip Oil 100% Pure - много съм доволна от шипковото масло, до този момент не бях използвала, но имаше видим ефект след 4-5 нанасяния, видимо тена на лицето ми се изравни, петната избледняха, препоръчвам с 2 ръце! - Avon Озаряващ серум Anew с Витамин C - купувам си вече втора опаковка, първата беше още със старата опаковка, също ми е от любимите продукти. Изравнява тена, подхранва кожата, препоръчвам го. - INTRA Органичен серум с хиалуронова киселина Gentle Centifolia Rose&Peach Flowers - тази марка ми е абсолютно непозната, но реших да експериментирам и поръчах серума, останах много доволна, но свърши, сега ще си поръчам втора опаковка.
|
|
|
Post by Qyiana on Sept 28, 2021 20:57:48 GMT 2
Крисинка, май че ти беше препоръчала скраба и олиото за тяло на ДМ и исках да ти благодаря, страхотни са. Днес ги пробвах, много са готини и ухаят супер, кожата ми е много мека☺️
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Post by smurfina on Sept 28, 2021 21:08:29 GMT 2
Момичета, поръчах си ролер за лице и сега се чудя с какво олио да го ползвам. Не ми се иска да е просто с крем, но не ми се иска и от сега да започвам с продуктите против бръчки. Ако можете да ми препоръчате някакво олио, с изчистен състав, за сравнително нормална кожа (само в Т зоната понякога се омазнява, много зависи с какво се храня), с разширени пори съм обаче(през повечето време, пак доста се влияе от храната) и когато нещо не ми понесе веднага ми излизат пъпки. Това от Ади го погледнах, но описанието ме обърка - уж за мазна кожа,а нямалява сухотата. Ади - ти с каква кожа си?
|
|
|
Post by Deleted on Sept 29, 2021 9:51:03 GMT 2
Аз съм с нормална към мазна кожа. Това с порите важи и за мен. За сега съм открила, че при мен действат най-добре няколко неща: -ексфолиране със сода, която смесвам с измивна пяна (1-2 пъти в седмицата, за да не се претрие кожата) - маски с глина (и маската на Хималая с нийм, която ми е фаворит) -почистване на порите с инструмент -лавандулова вода (взех си и един тоник, който беше много бюджетен на Евелин Бюти, препоръчан от Зорница от Аглю за намаляване на порите, синя опаковка) А ти какъв ролер си си взела? Аз имам 2 - нефритен ролер и такъв, който е с микро игли. Нефритения използвам по-рядко, като просто използвам като последна стъпка след нанасяне на продуктите от вечерната рутина (при мен те са лавандулова вода, серум и крем). Ако имаш предвид този с микро иглите - там от няколко месеца слагам шийт маска след него. Най-добрата за мен е тази на Chamos, която се води регенерираща с екстракт от охлюви (намалени са в Лили в момента до края на месеца). Серумите за лице, които мога да кажа, че са като олио и аз използвам в момента са Avon Anew с витамин С и двуфазното олио на Лумене с витамини (розовото). Момичета, поръчах си ролер за лице и сега се чудя с какво олио да го ползвам. Не ми се иска да е просто с крем, но не ми се иска и от сега да започвам с продуктите против бръчки. Ако можете да ми препоръчате някакво олио, с изчистен състав, за сравнително нормална кожа (само в Т зоната понякога се омазнява, много зависи с какво се храня), с разширени пори съм обаче(през повечето време, пак доста се влияе от храната) и когато нещо не ми понесе веднага ми излизат пъпки. Това от Ади го погледнах, но описанието ме обърка - уж за мазна кожа,а нямалява сухотата. Ади - ти с каква кожа си?
|
|
|
Post by smurfina on Sept 29, 2021 12:48:47 GMT 2
Ади - нефритен съм си поръчала. Козметика с екстракт от охлюви не ми се иска да пробвам, преди време от една кутия имаше някакви неща и не ми харесаха,а и като цяло идеята не ми харесва (лични драми) Маски с хума и аз правя понякога, но лавандулова вода не съм си взимала, може да опитам. Ех, това Лумене Благодаря ти, ще разглеждам още. Аз си търся нещо съвсем, съвсем изчистено откъм състав, но може би ще е трудничко. Благодаря на мацката, която ми препоръча бронзиращата пудра на Макс Фактор - супер е, като я получих ми изглеждаше тъмна, дори си помислих, че са объркали цвета, но след като я пробвах много ми хареса.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 29, 2021 19:02:28 GMT 2
Извинявам се, обаче както го написах излезе, че съм очарована от олиото на Лумене, ами не, не съм! Използвам доста техни продукти - декоративна и бяла козметика, но точно това олио не ми допадна много. remedium.bg/lumene-valo-serum-kokteyl-s-vitamin-c-za-siayna-kozha-x30-ml-135513/pТова на Ейвън ми харесва много повече, беше около 20 лв, а за Лумене дадох почти 50 при все, че беше намалено. За изчистен състав ти препоръчвам да използваш директно масло (от шипка или от жожоба, които могат да се използват директно, защото са базови. В сайта zoya.bg има натурална козметика, обаче не съм поръчвала нищо освен розовата им вода, затова не мога да ти препоръчам. Лавандуловата вода е наистина must have за мен, както и розовата. Друго, което според мен е много добро за черни точки и мазна кожа е маслото от чаено дърво. То обаче е етерично и трябва да се разреди, не може да се използва директно върху кожата. Лично аз слагам в малко шишенце с пулвелизатор минерална вода и на око от маслото от чаено дърво. Може да се използва като тоник. Ади - нефритен съм си поръчала. Козметика с екстракт от охлюви не ми се иска да пробвам, преди време от една кутия имаше някакви неща и не ми харесаха,а и като цяло идеята не ми харесва (лични драми) Маски с хума и аз правя понякога, но лавандулова вода не съм си взимала, може да опитам. Ех, това Лумене Благодаря ти, ще разглеждам още. Аз си търся нещо съвсем, съвсем изчистено откъм състав, но може би ще е трудничко. Благодаря на мацката, която ми препоръча бронзиращата пудра на Макс Фактор - супер е, като я получих ми изглеждаше тъмна, дори си помислих, че са объркали цвета, но след като я пробвах много ми хареса.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Sept 29, 2021 19:55:59 GMT 2
|
|
|
Козметика
Sept 29, 2021 20:52:52 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Sept 29, 2021 20:52:52 GMT 2
Може ли да споделиш как използваш Revox Bio Rosehip Oil 100% Pure? ☺️ Щe направя и аз по инфлуенсърски едно ревю на продукти, които използвах. - Balea beauty effect 5-fach hyaluron serum - има доста силен аромат, пени се при нанасяне и като видях състава му се отказах от него. Използвах го около седмица-две, но не съм доволна. - Revox Japanese Ritual Tonic Moisturizing Essence - има приятен аромат, освежава кожата, но е съпоставим с ефекта от лавандулова или розова вода, които използвам от години, затова не ме впечатли. - Revox Bio Rosehip Oil 100% Pure - много съм доволна от шипковото масло, до този момент не бях използвала, но имаше видим ефект след 4-5 нанасяния, видимо тена на лицето ми се изравни, петната избледняха, препоръчвам с 2 ръце! - Avon Озаряващ серум Anew с Витамин C - купувам си вече втора опаковка, първата беше още със старата опаковка, също ми е от любимите продукти. Изравнява тена, подхранва кожата, препоръчвам го. - INTRA Органичен серум с хиалуронова киселина Gentle Centifolia Rose&Peach Flowers - тази марка ми е абсолютно непозната, но реших да експериментирам и поръчах серума, останах много доволна, но свърши, сега ще си поръчам втора опаковка.
|
|
|
Post by smurfina on Sept 29, 2021 21:16:33 GMT 2
Ади - благодаря Розова вода винаги си имам, иначе от Зоя съм си поръчвала/взимам от магазин, когато съм в София много неща, но основно храни/добавки. На шипковото ще му дам шанс, щом толкова го хвалите - може първо това на Ревокс да пробвам Чаено дърво също имам, но го ползвам много рядко, основно върху пъпчици - изключително рядко кожата ми минава към мазна, а то доста изсушава. Понякога слагам 1-2 капки в маска с мед/мед + куркума (боядисва леко) / мед + кафе. Препоръчвам да опитате, на мен ми влияе доста добре на кожата
|
|
|
Post by Deleted on Sept 29, 2021 23:09:38 GMT 2
Радост, Revox Bio Rosehip Oil 100% Pure е масло от шипка, което можеш да вземеш и на друга марка, просто аз си взех това. Измивам лицето си, след което напръсквам с лавандулова вода и след като лицето е вече сухо от нея, нанасям няколко капки на цялото лице. Нанасям с масажиращи движения, които видях в страницата на Гала за бърз масаж, правя го всяка вечер. Имах 2 белега от пъпки, които значително изсветляха след 4-5 нанасяния. Използвам го обаче само вечер. Това е масажа: http://instagram.com/p/CPgGL70DpZ6 Поръчах си един серум за лице пак на Revox, ще споделя мнение, когато пристигне и имам вчепатления.
|
|
|
Козметика
Sept 30, 2021 8:29:26 GMT 2
via mobile
Post by Deleted on Sept 30, 2021 8:29:26 GMT 2
Ади, мнооого благодаря! Чакам мнение и за другия серум ☺️
|
|