|
Post by Deleted on Nov 13, 2021 19:05:42 GMT 2
Криси, не знам, дали ти върши работа серум за коса, ако да, от тези двата съм купувала по 2-3 опаковки и са много добри: remedium.bg/garnier-botanic-therapy-argan-olio-za-suha-kosa-bez-blyasak-s-arganovo-maslo-h150-ml-140998/premedium.bg/doori-platinum-hidratirashto-olio-serum-za-kosa-s-cherven-zhen-shen-h85-ml-147626/pОт спрей съм използвала този, който също е много добър, а аромата му за мен е сууууупер готин: angelcosmetics.bg/en/product/13781/schwarzkopf-beology-150.htmlЧувала съм добри мнения и за спрейовете на Treseme, но нямам лични впечатления. Преди lash sensational си бях купила на Loreal Paradise Ecstatic, но много ми сплъсняваше миглите, ронеше се и се отказах от нея. За sky high четох много разнопосочни мнения и реших да питам тук, но май ще заложа на сигурното и пак ще е las sensational.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Nov 13, 2021 19:18:58 GMT 2
Аз изхабих наскоро една опаковка от Sky High и на мен ми хареса, бих си я взела отново. Използвам само дрогерийни спирали, другите, които ми харесват и си ползвам, са Lash Paradise на Лореал и на Катрис Eyeconista и Glam & Doll Lash Colorist Semi-Permanent Volume. Едит: От скоро също започнах да ползвам Doori Platinum Хидратиращо олио-серум за коса с червен жен-шен и го препоръчвам.
|
|
|
Post by candygirl on Nov 13, 2021 19:23:11 GMT 2
|
|
|
Козметика
Nov 13, 2021 23:21:48 GMT 2
via mobile
Post by primadonnagirl on Nov 13, 2021 23:21:48 GMT 2
Lash Sensational ми разделя миглите перфектно, а Sky High ги прави доста по-дълги. Доволна съм и от двете, може би една идея повече от първата, защото не се напластява толкова, но не мисля, че ще съжаляваш, ако пробваш и SH
|
|
|
Post by Deleted on Nov 14, 2021 1:14:52 GMT 2
Криси, не знам, дали ти върши работа серум за коса, ако да, от тези двата съм купувала по 2-3 опаковки и са много добри: remedium.bg/garnier-botanic-therapy-argan-olio-za-suha-kosa-bez-blyasak-s-arganovo-maslo-h150-ml-140998/premedium.bg/doori-platinum-hidratirashto-olio-serum-za-kosa-s-cherven-zhen-shen-h85-ml-147626/pОт спрей съм използвала този, който също е много добър, а аромата му за мен е сууууупер готин: angelcosmetics.bg/en/product/13781/schwarzkopf-beology-150.htmlЧувала съм добри мнения и за спрейовете на Treseme, но нямам лични впечатления. Преди lash sensational си бях купила на Loreal Paradise Ecstatic, но много ми сплъсняваше миглите, ронеше се и се отказах от нея. За sky high четох много разнопосочни мнения и реших да питам тук, но май ще заложа на сигурното и пак ще е las sensational. Благодаря много, Ади! А спреят дали мога да го намеря по дрогериите?
|
|
|
Post by Deleted on Nov 14, 2021 9:41:52 GMT 2
Да, 2 опаковки съм купувала, едната беше от ДМ, а другата от Лили, но беше преди 2-3 години. Последно, когато ходих в ДМ ми се стори, че имаше, за Лили нямам спомен.
Сега се сетих за още един вариант - млякото за коса на Balea. От него също бях приятно изненадана, бюджетно е, прави косата мека и я защитава от топлинна обработка. Преди купувах много често, беше с манго и оранжева опаковка, но мисля, че вече се предлага с кокос и опаковката е синя. Новия вариант не съм го използвала, но сериозно се замислих да го направя.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Nov 15, 2021 21:31:06 GMT 2
За термозащита за коса: имам на CHI, Moroccanoil и Tresemmé, различен ценови клас, но съм доволна от всички. Днес си взех шипковото масло на Revox и този Lip Plumper на Essence, който ми прилича много на този на Too Faced. Няма някакъв УАУ ефект, но ми харесва.
|
|
|
Post by veereto on Nov 16, 2021 11:18:32 GMT 2
И аз използвам термозащитата на Tresemmé и съм доволна.
|
|
|
Post by ☀ on Nov 16, 2021 12:13:45 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Nov 19, 2021 22:01:04 GMT 2
Момичета, как си поддържате формата на веждите?
2 пъти съм ходила на къна, но 30 лв всяка седмица ми идва скъпо. А и не ми харесва колко тънки ми остават веждите. От 2-3 месеца ползвам сенки на Радиант и съм доволна, но ми отнема доста време докато ги направя симетрични.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Nov 20, 2021 9:35:04 GMT 2
Моите вежди ги оформям само с молив за вежди на Катрис. Харесвам си естествената форма и дебелина, едиствено искам да изглеждат една идея по-плътни. Мислила съм за микропигментация или микроблейдинг, но се отказах.
|
|
|
Козметика
Nov 20, 2021 10:07:41 GMT 2
via mobile
Post by sunn on Nov 20, 2021 10:07:41 GMT 2
Правила съм си веждите с къна на Фито в домашни условия. Има я в ДМ, по спомен около 5 лв. беше. Но след няколко дни пада. Иначе за ежедневно попълване ползвам помадата на Лореал. Според мен, с нея може да се постигне естествен ефект с по-малко количество и по-леко подчертаване с четката. Аз нещо от този молив на Катрис, който всички хвалят, не съм много доволна. 🤷🏻♀️ Отнема ми повече време, отколкото с помадата и накрая ефекта не ми допада, но може би си е до свикване.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 20, 2021 11:46:41 GMT 2
+1 и от мен за молива на Катрис. Моите вежди като дебелина и дължина са си окей. Попълвам само в основата им, където са една идея по-редки, но и без попълване не е голяма драма. Оформям вкъщи с пинсета и ножичка. Имах колежка, която беше работила като козметичка в салон и ми каза, че редките вежди в основата се получават, защото ги подстригвам с ножичка в тази част. Наистина ги подстригвам, но не виждам, как по друг начин да се оформят добре. Две приятелки си направиха микроблейдинг и са очаровани. Мисля, че ходят 1 или 2 пъти в годината за ретуш и това е. Едната е тъмни вежди, а другата е с по-светли, но са направени много добре, отговарят на формата на лицето и няма нищо нередно във вида им. Зорница от Аглю имаше видео за вежди, в което май точно с къна й ги правеха, но нейните винаги са ми изглеждали странни. Нямам познати момичета, които да са си правили подобна процедура, затова си вадя изводи само от вида на веждите на Зорница за тази опция.
|
|
|
Post by Ахинора on Nov 20, 2021 11:49:11 GMT 2
Момичета, как си поддържате формата на веждите? 2 пъти съм ходила на къна, но 30 лв всяка седмица ми идва скъпо. А и не ми харесва колко тънки ми остават веждите. От 2-3 месеца ползвам сенки на Радиант и съм доволна, но ми отнема доста време докато ги направя симетрични. Sent from my SM-G980F using Tapatalk О, Зай, аз съм твоят човек на тема вежди Веждите ми са единственият ми комплекс, били са всякакви цветове, форми и дължини Без всякакъв друг грим мога, но без грим върху веждите - не, мигновено ми се преобразява лицето. Моите вежди са сиворуси, редки, абсолютно прави като форма и за капак - асиметрични. Лицето ми светва щом ги подчертая, поради ниския контраст кожа-очи-вежди-коса изглеждам перманентно бледа, въпреки че не съм светла (тук навлизам в темата за подтон на кожата). Не са скапани от прекалено скубане, просто са си твърде незабележими за моето лице. Ако търсиш естествено подчертаване, заложи на сенки за вежди, те са подходящи и ако кожата ти е суха или нормална. Аз имам много мазна кожа и ако подчертавам само със сенки, не съм удовлетворена от трайността им. Ако търсиш силно подчертаване, имаш да рисуваш върху гола кожа или имаш супер мазна кожа (като мен, трайността на продукта задължително е фактор), заложи на помада, повечето са и водоустойчиви. При тях обаче се изисква опитна ръка и бързо рисуване. Ако търсиш леко подчертаване или запълване на определени места - молив, с него обаче трудно ще изрисуваш цели вежди, без да изглежда комично. Моят трик при ползване на молив (като бях чернокоса го открих, защото бях намерила един страхотен молив в естествено черно, някак меко въгленовочерно), който обаче не ми седеше ок нанасян самостоятелно върху редките вежди, е да го разнеса леко със скосена четка за очна линия, с която си попълвам веждите със сенки/помада. С нея разнасям границите и получавам ефекта на сенки, но трайността на молив. Ако търсиш най-естественото подчертаване, вземи си писец тип тризъбец, с който директно рисуваш косъмчета. Когато бях руса, подчертавах веждите си със светли сенки и търсех само плътност, контрастът коса-вежди не беше толкова висок, колкото когато съм брюнетка, та затова ползвах сенки и върху тях цветен гел за вежди, можеш да комбинираш и пособията за подчертаване, тайната е в количествата С гелче за вежди можеш да ги срешеш и леко да фиксираш, той е подходящ за дами с природно изписани и гъсти вежди. Аз в момента съм с помада и ползвам само нея, трайността е бетон върху отчайващо мазната ми кожа. Скоро имам час за микропигментация и нямам търпение за сутринта, в която ще се будя с видими вежди на лицето
|
|
|
Post by candygirl on Nov 20, 2021 15:06:54 GMT 2
Аз за вежси препоръчвам горещо козметичката ,при която ходя от много години-Криси в Хелита. Иначе ползвам Bехеосш-молив за вежди ,помада и гелове.
|
|
|
Козметика
Nov 21, 2021 19:22:44 GMT 2
via mobile
Post by kalea on Nov 21, 2021 19:22:44 GMT 2
Сама си скубя веждите, но с подстригването удрям на камък, добре че растат в посока, в която не си личи. Не съм ходила да ми ги правят от 100 години (всъщност веднъж ми ги е правила козметичка и веднъж една приятелка ги изтъни като струни 😆, друг не се е упражнявал на мен). Те са черни, сравнително тънки, а под латералната част има досадни косми, "шум", който отстранявам периодично. Дебели не биха ми подхождали изобщо. Не мога да си ги рисувам.. Само ако си направя дупка (да, горе отстрани са толкова тънки >.<), запълвам с молив за очи. Нищо не разбирам от вежди. 😅
|
|
|
Post by booky on Nov 22, 2021 20:03:42 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Nov 23, 2021 12:40:37 GMT 2
Момичета, има ли ползвали или доволни от този серум против косопад?
|
|
|
Post by Deleted on Nov 23, 2021 13:37:05 GMT 2
Благодаря ви за споделените опит и препоръки 🤗
И моите вежди са тънки, светли, редки, асиметрични и леко пооскубани. След препоръките за Катрис си взех техен писец, с който много лесно рисувам косъмчета. Искаше ми се микроблейдинг/микропигментация, но все виждам резултати с различни вежди. А и тази форма, която я правят на всички, не ми харесва... 🤷♀️
Кристалче, ще може ли да пишеш когато мине при теб процедурата?
|
|
|
Post by Deleted on Nov 23, 2021 14:11:26 GMT 2
|
|
|
Post by ☀ on Nov 23, 2021 14:24:00 GMT 2
Благодаря, Криси. Коприва и розмарин вече мажа и ми се искаше нещо по-така. Страх ме беше да пробвам лосион с люта чушка и сега чакам този да видим ще има ли ефект
|
|
|
Post by booky on Nov 23, 2021 19:11:19 GMT 2
За косопад мога да кажа от какво не съм доволна Използвах шампоан против косопад на Doori и Revalid, от които не видях никакъв ефект. Опитах и ампулите на Ауриметрия с екстракт от коприва и репей (няколко човека ми ги похвалиха). Използвах общо 16 от тях, може би имаше мнооого лек ефект, но не ме впечатлиха. Около месец след това се наложи да се преместя в друг град за около 2 месеца, случиха ми се доста позитивни неща и косопадът магически спря. Чак не можах да повярвам какво се случва. След това обаче си се върнах в София и малко по-късно косата ми започна да се сипе отново. Та явно стресът напоследък не ми се отразява добре . В началото на годината си бях писала с iceprincess за таблетките на Ducray Reactive (за което ѝ благодаря много). Затова и реших да опитам с тях. Пия ги от 18 дни и определено виждам разлика. В никакъв случай косопадът не е спрял, но е намалял наполовина. Като минат всички 90 дни, ще пиша отново. Искам да пробвам и серума за растеж на The Ordinary, но мисля да е, след като приключа с таблетките, за да знам от къде идва резултатът.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 23, 2021 19:37:25 GMT 2
Моя косопад го оправих точно с 3 неща- чемерика,серума на Ординъри и Приорин.При мен беше в следствие на стрес и дълго лечение.
|
|
727 posts
|
Козметика
Nov 23, 2021 20:36:27 GMT 2
☀ likes this
Post by iceprincess on Nov 23, 2021 20:36:27 GMT 2
Момичета, има ли ползвали или доволни от този серум против косопад?
Използвам техния спрей за обем и го обожавам. Исках да си взема и други неща от марката, но в златна рибка бяха изчерпани и си взех на друга марка. Косата ми е много тънка и спреят им наистина придава плътност през целия ден. Ухаят много приятно, бих го взела пак, само да го имат в наличност.
|
|
|
Post by Ахинора on Nov 23, 2021 21:57:14 GMT 2
За косопад пробвайте отвара от бръшлян - по моя край е изпитано средство, прави се много лесно: 2 чаши бръшлян се варят в тенджера и косата се облива след измиване с хладката отвара. Само внимавайте да не погълнете! От дете помня как ме поливат с тази отвара при косопад (аз ходя от малка с дълга коса, но и от малка си имам сезонен косопад), винаги щом ме хване силен косопад, прибягвам до нея. Алтернативно става и с листа от орех, но с по-слаб ефект. Зай, да, разбира се, че ще пиша, вече го сънувам този микроблейдинг 3-та година И снимки ще покажа, дано само се харесам.
|
|
|
Post by ☀ on Nov 24, 2021 8:57:19 GMT 2
Благодаря за съветите момичета ! По принцип аз самата имам решение за този проблем, но в случая се дължи и на вътрешни причини и знам, че ще трябва да мине време, обаче искам и да запазя една част с външна помощ. От чемериката съм доволна / в спрей на Хербис я има /, серума на The ordinary ще го погледна, а бръшлян не знам откъде да намеря? Знам, че е силно отровен и може би по дрогерии се предлага? Аз правя същото обливане със запарени листа от коприва и си има резултат, но не е уау разбира се. За витамини ще се консултирам на следващия преглед, но поне външно ако мога да овладея нещата малко ще съм доволна.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 24, 2021 9:36:29 GMT 2
Tual, при мен в момента, в който започна да приемаме добавки, косопада спира мигновено. Дано скоро се оправи при теб😘
|
|
|
Post by lon on Nov 24, 2021 11:17:43 GMT 2
Да се включа и аз по наболялата тема за косопада..Пробвах ампулите на Ice cream ,съфоромка ги беше препоръчала ,но при мен нямаха ефект.Сега приемам капсулите на Ducray reactiv ,към края на курса съм и определено има ефект ,косопадът не е спрял изцяло ,но намалява ..също така ми расте и нова коса.Друго ,което ползвам е Хининова вода ,билков екстракт на Herbis с коприва и репей ,шампоан и балсам на Bosley от серията им за боядисана коса ,склонна към косопад...Ще споделям резултати
|
|
|
Post by ☀ on Nov 24, 2021 11:34:03 GMT 2
Хайде след няколко месеца да се похвалим с новите си коси
|
|
|
Post by candygirl on Nov 24, 2021 11:59:11 GMT 2
И аз съм фенка на добавката на ducray , хaресвам и phyto
|
|