727 posts
|
Козметика
Nov 24, 2021 12:39:43 GMT 2
via mobile
Post by iceprincess on Nov 24, 2021 12:39:43 GMT 2
За добавките на Ducray трябва да благодарим на Зай, защото тя ни ги препоръча. Аз за втори път започнах да ги приемам заради сезонния косопад и този път още по-бързо видях ефект, някъде на третия ден. И все пак е важно да си правим тестове за тези неща и да ходим на прегледи. ✌
Candy, ти беше споделила преди, че харесваш Phyto. Техен серум ли използваш или и те имат някакви добавки?
|
|
|
Козметика
Nov 24, 2021 13:49:15 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Nov 24, 2021 13:49:15 GMT 2
За косопад аз съм доволна от Биотин 10 000 на Натрол, цената му е добра, към 30 и някой лев за 3 месеца. Преди това съм пила и по-слаба концентрация, но не видях ефект.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 24, 2021 16:56:01 GMT 2
И при мен това е проблем №1. Писах преди време и благодаря на всички за съветите, но нищо не ми помогна Пробвах ампулите на Ice cream, ампули от Зоя с коприва и репей, серума на Dr. Konopka, шампоан за косопад пак на Dr. Konopka, ампули против косопад на Linea bio, но нямаше ефект. Колежка от работата беше пробвала корена от репей, който Телешопова препоръчваше, но ми каза, че изобщо не е започнала да й расте нова коса (не е имала косопад, а искаше да ускори растежа на косата си). Спомних си преди години, че започнах да си правя маска за коса, която видях в канала на едно русокосо момиче Натали, ще постна линк. Бях на фризьор една пролет, подстригаха 10+ см. от косата ми, след което попаднах на нейното видео с маската. Косата ми започна да расте много бързо и бях впечатлена от ефекта на маската. Тези дни ми изниква в главата и отново започвам да правя маската, дано има ефект. Това ли са таблетките на Ducray, от които сте доволни? remedium.bg/ducray-anacaps-progressiv-za-zdrava-kosa-h30-tabletki-138206/pВидеото на Натали:
|
|
|
Post by booky on Nov 24, 2021 17:06:30 GMT 2
@adelina аз пия Reactive, които се водят за косопад, вследствие на срес, раждане, смяна на сезоните и т.н. sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019705 . Тези, които си дала ти са Progressive и се водят за прогресивен косопад.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 24, 2021 17:26:17 GMT 2
Мога да ви споделя един начин за спиране на косопада, дори при петна съм виждала как ефекта е голям и спасява много хора. Може на някой да не е приятен, защото включва чесън и е хубаво да е домашен. Счукват се няколко скилитки чесън и се втриват в скалпа, след което се завива с кърпа за около 20 минути и после се измива. След като се изкъпете няма да има и помен от миризма на чесън гарантирам ви, миризмата е само докато седите. Ако косопада е силен може да се прави 2-3 пъти в седмицата, ако е само сезонен 1-2 пъти докато видите резултат.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Nov 24, 2021 17:36:33 GMT 2
via mobile
Post by sweet96 on Nov 24, 2021 17:36:33 GMT 2
Аз в момента ползвам Parusan, не мога да преценя до колкото съм доволна. Все забравям да ползвам тоника. Това с чесъна, потвърждавам, че не мирише, моя приятел се обръсна и го прави и очакваме голям ефект 😀
|
|
|
Post by candygirl on Nov 24, 2021 17:40:40 GMT 2
Имат добавки дa. От козметиката им за коса нямам впечатления, но добавките са добри.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Nov 24, 2021 22:46:43 GMT 2
@adelina , първият път приемах Reactive, сега приемам тези, които са Progressive. Само да кажа, че често ги пускат в SOpharmacy три опаковки (достатъчни за един курс) на цена от около 60лв.
|
|
|
Post by veereto on Nov 25, 2021 9:54:29 GMT 2
Мога да ви споделя един начин за спиране на косопада, дори при петна съм виждала как ефекта е голям и спасява много хора. Може на някой да не е приятен, защото включва чесън и е хубаво да е домашен. Счукват се няколко скилитки чесън и се втриват в скалпа, след което се завива с кърпа за около 20 минути и после се измива. След като се изкъпете няма да има и помен от миризма на чесън гарантирам ви, миризмата е само докато седите. Ако косопада е силен може да се прави 2-3 пъти в седмицата, ако е само сезонен 1-2 пъти докато видите резултат. Sent from my iPhone using Tapatalk Не е съвсем вярно, че няма никаква миризма. Една прителка два пъти го беше използвала и после повече от месец не можа да се отърве от миризмата на чесън, която се появяваше, когато се намокри косата, а също и като се изпоти.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 25, 2021 10:30:15 GMT 2
Това с чесъна за първи път го чувам, но честно казано не бих го направила. Бръшлян имаме в двора, това бих го пробвала. За корена от репей приятелката ми каза, че няма неприятна миризма, прави се най-нормален чай, който се прецежда, но просто няма никакъв ефект. Вчера си направих маската, но понеже нямах масло от бадем, сложих смес от рициново, малко ментово и малко лавандулово. Ще взема добавката за реактивен косопад, дано приключи вече.
|
|
|
Post by Deleted on Nov 25, 2021 13:14:20 GMT 2
Ако чесъна е от онзи китайският дето продават по големите вериги, не се и съмнявам, че има мирис, той просто е ужасен. Затова казах, че е хубаво да е домашен.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Nov 26, 2021 8:58:27 GMT 2
Важи само онлайн, ако някоя си е набелязала разни неща
|
|
|
Post by lon on Nov 26, 2021 9:23:30 GMT 2
Аз вече поръчах от Лили ...много добри намаления и са реални
|
|
|
Post by Deleted on Nov 26, 2021 22:03:54 GMT 2
В Лили наистина има сууупер намаления! Възползвах се!
|
|
|
Post by Deleted on Dec 1, 2021 23:58:03 GMT 2
Не знам, дали ме е било яд скоро за покупка така, както ме хвана яд преди няколко дни. Инфлуенснах се от Зорница за ултразвукова шпатула за лице, която е от Aliexpress. Четох много добри отзиви за нея, имаше и снимки от клиенти, но уви при мен изобщо не подейства. Беше между 35 и 40 лв., заредих я както беше описано за около 2 часа, но когато я пуснах в режим "почистване" изобщо не премахна дори малко количество себум от порите ми. За справка ако го направя с металния ми инструмент, който използвам 1 път в седмицата, количеството е значително. За сметка на това обаче останах много доволна от ето тези 3 почистващи продукта: 1. Nivea Rose Touch Почистващ гел за лице с розова вода - води се мицеларен гел, почиства много добре и най-важното е, че не пресушава кожата. Преди 2 години си бях взела мицеларния гел на Garnier, който е пак в розова опаковка с помпичка. Пресушаваше ми кожата изключително много и със сигурност не бих взела отново. remedium.bg/nivea-micellair-rose-water-pochistvasht-gel-za-litse-s-rozova-voda-h150-ml-146709/p2. Neutrogena Clear & Soothe Почистваща и успокояваща пяна за лице - също е много добра, почиства, но не пресушава. Често смесвам със сода и си правя пилинг, лицето сияе след това. remedium.bg/neutrozhena-clear-soothe-pyana-pochistvashta-150ml-062938/p3. ALVERDE Natural Cosmetics Sensitive 3-in-1 Cleansing Foam - тази пяна ме изненада, защото беше доста бюджетна, но се оказа много добро попадение. Беше около 6лв., но е икономична и използвах доста време. Също не пресушава, има приятен аромат и почиства добре. Използвала съм и нея със сода, също резултата беше много добър.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 2, 2021 9:32:50 GMT 2
Ади, интересно. И аз се инфлуенснах от Зорница и от месеци го ползвам по 1 или 2 пъти в седмицата. Не е като ръчната екстракция, премахва по-скоро замърсявания на повърхността, кожата става изключително гладка и след почистване с уреда фдт/бб крем седи безупречно. От години ползвам и инструмент за екстракция, но с него сякаш повече се наранява кожата.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Dec 2, 2021 10:15:09 GMT 2
Зай, след коментара ти май ще й дам още един шанс след няколко дни. На снимките, които имаше в Aliexpress ясно се виждаше преди и след, че порите бяха почистени, а някои бяха показали и памучни тампони, в които са изтрили шпатулата. Може би аз не съм го направила както трябва.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Dec 2, 2021 13:01:51 GMT 2
Ади, използвам мицеларната вода на Nivea от същата серия и много си я харесвам, а на Neutrogena си поръчах маската от същата серия. Обаче още си чакам поръчката от Лили..... Удължили са изпълняването на поръчките до 15 работни дни..... много ме е яд, защото е адски неприятно да чакам толкова време, при положение че дори след 15 дни може и да не съм в града и да се върна чак след празниците. Дано другата година да са малко по-предвидливи.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 2, 2021 15:19:33 GMT 2
Със сигурност е прекалено много 15 дни... За справка - за по-малко от седмица след като направя поръчката, куриера ми я носи до вратата от mangooutlet, който изпраща от Великобритания. Но намаленията този път бяха доста добри в Лили и ще чакаме явно.
Мицеларната вода не съм я използвала, но си имам голям фаворит сред мицеларните води - двуфазната на Garnier. Бюджетна е, на намаление може да се намери за 5-6 лв. (200мл.) но вече не знам, колко опаковки от нея съм използвала и ще продължавам да я купувам. Харесва ми повече дори от Bioderma и други мицеларни води на Avene, Apivita, Nivea, Mixa и т.н.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 3, 2021 10:09:12 GMT 2
Ohlala, видях ги онзи ден в Лили и ми стана интересно.
Ади, при мен порите стават празни и си има определено замърсяване по уреда. Правя го вечер след като съм почистила грима и след душ, като ако изсъхне лицето, го мокря допълнително. Може би зависи от самата кожа и доколко се пълнят самите пори. Ако при теб има единични, вероятно няма смисъл от такъв утрд. При мен в зоната на брадичката и носа много лесно се запълват от бб крем/ фдт и става релеф, който има нужда да бъде почистван по-често. Преди доста се стисках и лицето ми беше в рани. От месеци ползвам шпатулата и има леко зачервяване в по-чувствителните зони за кратко, но след кремче кожата става изключително гладка и мекичка.
|
|
|
Post by smurfina on Dec 3, 2021 13:16:43 GMT 2
Момичета, идвам да ви похваля протеиновия филър на Olioseta: www.zlatnaribka.com/filar-za-kosa-250-ml-olioseta-oro-di-luce-protein-filler Използвам го от 2 седмици и съм много доволна, косата ми след него много лесно се разресва - прави я по-гладка, аромата се запазва дълго (за сега това виждам като ефект). За момента го слагам на всяко миене (2 пъти в седмицата), но от следващата седмица ще го редувам с маска за коса (в момента съм с маската на Макадамия, но често ги сменям) И моята поръчка от Лили още не е пристигнала, но и аз си поръчах неща, които не са ми спешни
|
|
|
Post by Deleted on Dec 3, 2021 14:44:04 GMT 2
Моят случай е с черни точки в няколко зони - Т зоната, малко по брадичката, доста по носа и около носа. За сега успявам да почистя порите си само с инструмента, но там наистина трябва да се внимава много, защото се получават рани. Имала съм и случай, в който от неправилно натискане черната точка се превръща в подкожна пъпка. Затова не го харесвам особено, но нищо друго не почиства порите ми така добре. Най-вероятно не съм използвала шпатулата както трябва. Ще видя няколко видеа преди да използвам отново. Преди 2 дни си направих процедура в дермаролер и ще изчакам преди да използвам шпатулата, защото прорязванията все още са пресни. Надявам се, че и при мен ще има ефект, ще видя няколко видеа в интернет преди това. Зай, ти на мокро лице ли я използваш?
|
|
|
Post by smurfina on Dec 3, 2021 14:53:40 GMT 2
Ади, може ли линк към ултразвуковата шпатула, че не ми се рови по видеа?
|
|
|
Post by Deleted on Dec 3, 2021 16:27:49 GMT 2
|
|
|
Post by mar4eto12 on Dec 3, 2021 16:38:09 GMT 2
Момичета, аз да ви похваля един бюджетен продукт: www.dm.de/balea-niacinamide-serum-p4058172782916.html10% ниацинамид и 1% цинк на Балеа. Ползвам над 2 седмици и вече виждам ефект. От месеци (ако не и цяла година) има червенини по бузите, които много бързо отшумяха и почти напълно са изчезнали. За пръв път ползвам такъв серум и не мога да направя сравнение с друга марка (например ТО). Купих също и този АНА пилинг: www.dm.de/balea-niacinamide-peeling-konzentrat-p4058172782961.html Все още не съм го пробвала, тъй като исках първо да дам на кожата достатъчно време да свикне със серума с ниацинамид. Сигурно в идните 2-3 седмици ще пробвам и пилинга и ще споделя впечатления. Също така започнах да ползвам и шипково масло под очите, защото имам вродени тъмни сенки и мисля, че има избледняване и там. Съжалявам, че не си направих before снимки, за да сравня.
|
|
|
Козметика
Dec 3, 2021 19:33:48 GMT 2
via mobile
Post by ariel on Dec 3, 2021 19:33:48 GMT 2
Аз си взех спиралата за чувствителни очи на Lumene. Препоръча ми я консултантка в Лили и съм много доволна. Нося лещи и много трудно попадам на такава, която не ми дразни. Заради агресивната реклама ги избягвах, но съм била в грешка. Доволна съм още от един бустер на Виши, който си взех ей така. Търся си шампоан за себореен дермататит, който да си редувам с Ducray, защото явно привиквам.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 3, 2021 21:10:11 GMT 2
Каквото съм използвала от Лумене, всичко ми е харесало. Някои от нещата купувам вече за 2-3 път. Но пазарувам само от Лили и Ремедиум.
За шпатулата и аз мислех, че ще изчисти порите ми и ще замести изцяло почистването на всяка пора индивидуално. Ще там обратна връзка, когато я използвам отново тези дни.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 4, 2021 0:51:48 GMT 2
Спиралата ба Лумене за чувствителни очи си я бях взела като се инфлуенснах от Тейче, голяма грешка! Миглите ми клепваха след като изсъхне спиралата и така и не се разбрахме с нея и я изхвърлих. От тогава си казах, че никога няма да повярвам на Теа каквото и да рекламира, защото тая спирала се убиваше да я хвали.
|
|
|
Козметика
Dec 4, 2021 1:21:05 GMT 2
via mobile
Post by kalea on Dec 4, 2021 1:21:05 GMT 2
Онзи ден си огледах носа по-обстойно и щях да падна. Много черни точки. 😃 Не бях трупала толкова с години. Постисках, поизнервих се, па си направих после пилинга на Ординари. Чудя се дали тези процедури за микронийдълинг си струват... Сещам се за Дермаакт, но много инфлуц, много отблъскват. Не са единствената клиника по естетика все пак. Аз проблем с пъпки почти нямам вече, само тези черни точки, които споменах; но мисля, че е време да вкарам по-сериозен антиейдж вече. Засега съм на 1% ретинол и една много яка хидратация. Може да съм ви я споменавала, наскоро бе намалена в Лили. m.media-amazon.com/images/I/71nF8Yeh9PL._AC_SS450_.jpgСтра'отен крем верно. Случайно си го избрах и вече взимам второ бурканче.
|
|
|
Post by Deleted on Dec 4, 2021 6:59:10 GMT 2
Ади, натискаш ли достатъчно силно? При мен излиза както с инструмента, само където не си правя рани, а с него доста често се случва. Ползвам го на мокро, след хубаво напарване в банята. Всичко излиза, дори по-дълбоки пори, но използвам самия уред без вибрации за такива единични, ако има. Понеже площта му е по-голяма и се получава добър натиск, не остава нищо. Докато инструментите са тънки и понякога натиска върху кожата е по-силен и концентриран, което води до срязване и нараняване на кожата.
Kalea, преди седмица направих втората си процедура микронийдлинг. Изчиства петната определено, но за белезите не съм видяла wow ефект. Моите са дълбоки от акне. Определено им се отне от дълбочината, но си има все още релеф. Иначе лицето ми светна буквално. Лицето ми след процедурата е леко червено, все едно съм леко изгоряла на слънце. Отдели си 2 дни да поседиш вкъщи. Определено е по-щадящ от другите процедури с хим. пилинг или лазери. Според дерматоложката ми е с по-добър ефект от СО2 лазера.
|
|