|
Post by Ахинора on Jan 8, 2022 13:07:27 GMT 2
Дами, бихте ли споделили любимите си дамски/ мъжки аромати/парфюми? Напоследък ми е писнало от всичките ми доскорошни любимци и търся нови, свежи, които да ме грабнат, но нещо удрям на камък. Иначе моите топ 5 дамски са: Chloe, the scent/boss, Qutre/ Boucheron, la vie est belle/ lancome и The one/ DG. Аз далеч не съм фен на свежите аромати Но лятото изпръсках един флакон от Mexx Fresh Splashes (подарък) и с добро си го спомням - свеж, летен, звънлив, направо е като освежаващ душ след плаж. candy Tom Ford Noir pour femme и аз мнооооого си го харесвам, обаче не знам защо всичките ми приятели го мразят и се изказват неласкаво за него, веднъж ми казаха, че мирише на подпален харем Мама ми е забранила да се прибирам с него в родния град, защото ѝ става лошо, аз наистина не разбирам какво му е толкова гадното, на мен ми е секси, опушен и сладък, но носове всякакви Имам и Lost Cherry, за него директно ми казаха, че ухае на секс Въобще Том Форд прави много полемични парфюми. Сложила съм си спирачки на придобиването на парфюми, защото имам ужасно много по моя преценка (над 30 флакона), иска ми се да ги намаля до 10-на, което не знам как ще стане. В wishlista ми е един Fever на Jimmy Choo, много ми харесва от доста време, но все ми се иска да изпръскам поне някой флакон, преди да го купя.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 8, 2022 21:57:38 GMT 2
Да, имам и гуа ша, и ролер. Купих ги за нефритени, но честно казано не мога да гарантирам за материала. Купих от vivre, защото цената им беше около 30 лв. комплекта, а същите в notino бяха значително по-скъпи. Виждала съм и в DM, цената също е много приемлива около 10лв. мисля. Използвах много малко време, макар да бях доволна. След това открих масажите на Гала и съм много доволна от тях, правя ги всяка вечер. Ролера е по-скоро за по-добро нанасяне на продуктите и за приятен масаж. Ефективния масаж за стягана и тонизиране на лицето става с камъка гуа ша. С него могат да се правят масажи, които наподобяват лицевите масажи, които се правят с ръце. Лично аз останах по-доволна от камъка, отколкото от ролера. Момичета, някоя от вас ползва ли гуа ша или ролер за лице? И ако има такива, които ползвате, виждате ли някакви резултати? Мисля, че бяхте коментирали кремовете на Mixa. Аз също съм ги ползвала и съм доволна. Преди година реших да пробвам и серума с хиалурон на Mixa и съм доволна от него, всеки ден го нанасям. Мисля да включа в рутината си и гуа ша, ролер, затова ще се радвам на съвети😊.
|
|
|
Post by ddelyani on Jan 8, 2022 22:30:32 GMT 2
Благодаря, Ади. Аз гледах доста клипчета в ютюб и тик ток как се прави масажа с гуа ша. Имаше снимки преди и след, за 30 дни използване на камъка и имаше доста добри резултати, та се надъхах да пробвам и аз 😁. Масажите на Гала ги бях показвала на майка ми и беше правила този с меда и някаква маска с аспирин (за маската не съм сигурна дали е от Гала) и беше много доволна.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 8, 2022 23:27:54 GMT 2
Да, мисля, че е от Гала тази маска. Голяма почитателка съм на маската на Гала с активен въглен, масажа с мед също го правя. Споделям поста с маската. Отделно от това много харесвам и пилинга, който тя препоръчва със сода за хляб. Мога да кажа смело, че каквото съм видяла и изпробвала от нея (не съм използвала нито един от продуктите й) съм останала много доволна, включително и 2 рецепти. http://instagram.com/p/CDEapMPpiGV
|
|
|
Post by ddelyani on Jan 8, 2022 23:40:43 GMT 2
Мисля си, че точно от теб разбрах за масажите на Гала. А маската с аспирин също е много добра. Не знам какво точно се слага още, освен аспирина, но кожата на майка ми е толкова озарена след това, направо сияе.. И се чудя защо все още и аз не съм ги пробвала масажите и маските.. 😁
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 8, 2022 23:45:30 GMT 2
Сега се замислих, че маската с аспирин май е от Зорница. Бях питала съфорумка за нея. Ето рецептата, която ми каза тя: -няколко аспирина се счукват на прах -добавя се малко вода, за да стане каша и се нанася на лицето -стои се 10-15 минути и се изплаква Аз съм си правила маската с аспирин и мед, също е много хубава. Привърженик съм на домашните маски за коса и лице. Смело мога да кажа, че често имам по-добри резултати от купените такива.
|
|
|
Козметика
Jan 9, 2022 0:23:58 GMT 2
via mobile
Post by maggi on Jan 9, 2022 0:23:58 GMT 2
Здравейте, имам нужда от помощ. В търсене съм на хубав околоочен крем,тъй като имам фини бръчици, и тази зона ми е доста проблемна. Пробвала съм на Este, kheils, filorga, в момента съм с bobbi brown, но не съм доволна.
|
|
|
Козметика
Jan 12, 2022 20:07:15 GMT 2
via mobile
Post by Crowdbreaker on Jan 12, 2022 20:07:15 GMT 2
Здравейте, имам нужда от помощ. В търсене съм на хубав околоочен крем,тъй като имам фини бръчици, и тази зона ми е доста проблемна. Пробвала съм на Este, kheils, filorga, в момента съм с bobbi brown, но не съм доволна. Аз за крем не мога да те посъветвам, защото последно ползвах този на Krauterhoft, но той е лек и ежедневен, не третира фини бръчици. От скоро обаче се зарибих по околоочни пачове от тук:https://makeup.bg/product/250055/ . За момента ми хидратират доста, ползвам ги през ден някъде. Аз съм в търсене на супер хидратиращ дневен крем, защото кожата ми не понася изобщо студа.
|
|
|
Post by ☀ on Jan 13, 2022 9:11:29 GMT 2
Здравейте, имам нужда от помощ. В търсене съм на хубав околоочен крем,тъй като имам фини бръчици, и тази зона ми е доста проблемна. Пробвала съм на Este, kheils, filorga, в момента съм с bobbi brown, но не съм доволна. Аз за крем не мога да те посъветвам, защото последно ползвах този на Krauterhoft, но той е лек и ежедневен, не третира фини бръчици. От скоро обаче се зарибих по околоочни пачове от тук:https://makeup.bg/product/250055/ . За момента ми хидратират доста, ползвам ги през ден някъде. Аз съм в търсене на супер хидратиращ дневен крем, защото кожата ми не понася изобщо студа. Може този да ти допадне, има ги и в Лили. Аз ползвам емулсията в топлите дни и дори тя е достатъчно хидратираща. www.notino.bg/holika-holika/good-cera-khidratirassh-krem-s-ceramidi/
|
|
405 posts
|
Post by Brownie 🎀 on Jan 13, 2022 10:26:06 GMT 2
Момичета, някоя от вас ползва ли гуа ша или ролер за лице? И ако има такива, които ползвате, виждате ли някакви резултати? Мисля, че бяхте коментирали кремовете на Mixa. Аз също съм ги ползвала и съм доволна. Преди година реших да пробвам и серума с хиалурон на Mixa и съм доволна от него, всеки ден го нанасям. Мисля да включа в рутината си и гуа ша, ролер, затова ще се радвам на съвети😊. Аз също си закупих нефритен ролер и гуа ша от златна рибка за около 50лв. Мога да кажа, че след като ги включих в рутината си всяка вечер, кожата ми реагира доста добре. Разнася страхотно продуктите и масажа е доста приятен. Самите масажи не са оставили някакъв уау ефект, но определно кожата ми е по-хубава след тях и лицето ми е по-свежо. Последният месец ме беше налегнала депресия и не исках да се занимавам с никакви такива неща, но сега след като се чувствам по-добре определено ще продължа да си "жуля" (както казва ММ) лицето с тях.
|
|
|
Post by dilyanad on Jan 13, 2022 14:58:13 GMT 2
Ползвали ли сте конджак гъба, аз имам от скоро и нямам конкретно мнение все още? Интересни са ми отзиви!
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Jan 13, 2022 15:02:16 GMT 2
via mobile
Post by booky on Jan 13, 2022 15:02:16 GMT 2
Ползвали ли сте конджак гъба, аз имам от скоро и нямам конкретно мнение все още? Интересни са ми отзиви! Sent from my iPhone using Tapatalk Аз ползвам една на Агива. Купих си я уж за лице, но се оказа твърде абразивна и започнах да си я използвам за тялото. И така, сменям си я на няколко месеца. Доста добре ексфолира. Но особено в началото я усещах доста груба.
|
|
|
Post by veereto on Jan 13, 2022 15:19:11 GMT 2
Ползвали ли сте конджак гъба, аз имам от скоро и нямам конкретно мнение все още? Интересни са ми отзиви! Sent from my iPhone using Tapatalk Аз имах такава гъба и много ми харесваше. Лицето ми изглеждаше доста добре, но не съм сигурна дали тя имаше нещо общо . Моята беше подарък към една поръчка, но определно пак ще си взема. Като намокреше с вода ставаше много мека и изобщо не беше груба.
|
|
|
Козметика
Jan 14, 2022 10:09:07 GMT 2
☀ likes this
Post by Crowdbreaker on Jan 14, 2022 10:09:07 GMT 2
Аз за крем не мога да те посъветвам, защото последно ползвах този на Krauterhoft, но той е лек и ежедневен, не третира фини бръчици. От скоро обаче се зарибих по околоочни пачове от тук:https://makeup.bg/product/250055/ . За момента ми хидратират доста, ползвам ги през ден някъде. Аз съм в търсене на супер хидратиращ дневен крем, защото кожата ми не понася изобщо студа. Може този да ти допадне, има ги и в Лили. Аз ползвам емулсията в топлите дни и дори тя е достатъчно хидратираща. www.notino.bg/holika-holika/good-cera-khidratirassh-krem-s-ceramidi/Поръчах го, както и алое сета им от Нотино, в момента имат промоция и са на -40%. Надявам се да помогнат, защото за първа година усещам толкова рязко ефекта от застудяване на лице, тяло, устни. :/
|
|
|
Post by ☀ on Jan 14, 2022 10:12:56 GMT 2
Поръчах го, както и алое сета им от Нотино, в момента имат промоция и са на -40%. Надявам се да помогнат, защото за първа година усещам толкова рязко ефекта от застудяване на лице, тяло, устни. :/ Надявам се да ти помогнат ! Количеството е огромно за цената си, емулсията е 120мл и трябваше да съм много редовна в ползването му, за да го свърша в срок Климатиците също много изсушават кожата в този сезон, както и други фактори, но със серамидите смятам, че няма да сгрешиш.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 21, 2022 17:33:42 GMT 2
Момичета, най-накрая намерих продукта за веждите ми след дълго лутане и неуспешни покупки Goof Proof Eyebrow Pencil на Benefit. То не бяха оранжевеещи, зеленикави, прекалено тъмни или прекалено светли. Все нещо в цвета или подтона не ставаше. Лесно се работи с него, дълготраен е и има голямо разнообразие на цветове. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 24, 2022 12:39:17 GMT 2
Момичета, бихте ли споделили серум с витамин С, от който сте доволни? Използвах серума с витамин С на Avon, но от втората опаковка не съм доволна и спрях да го използвам, защото виждам, че запушва порите ми.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 24, 2022 14:42:28 GMT 2
Ади, на мен много ми хареса на Geek and Gorgeous. Пробвах на Ревокс наскоро и се опъпчих.
Не съм го поръчвала, защото доставката от чужбина е скъпа, но сега го видях в някакъв сайт novakoja и го поръчах.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by veereto on Jan 24, 2022 15:32:26 GMT 2
Момичета, бихте ли споделили серум с витамин С, от който сте доволни? Използвах серума с витамин С на Avon, но от втората опаковка не съм доволна и спрях да го използвам, защото виждам, че запушва порите ми. Аз в момента привършвам витамин Ц на Велнеа и за скромната си цена останах доста доволна. Кожата ми изглежда по-свежа, когато го използвам и виждам изсветляване на петната от пъпки, които имам. Сега отново мисля да си взема. Няколко дами в другия форум го бяха похвалили.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 24, 2022 18:59:47 GMT 2
Момичета, бихте ли споделили серум с витамин С, от който сте доволни? Използвах серума с витамин С на Avon, но от втората опаковка не съм доволна и спрях да го използвам, защото виждам, че запушва порите ми. Аз в момента привършвам витамин Ц на Велнеа и за скромната си цена останах доста доволна. Кожата ми изглежда по-свежа, когато го използвам и виждам изсветляване на петната от пъпки, които имам. Сега отново мисля да си взема. Няколко дами в другия форум го бяха похвалили. +1 и аз го ползвам и бях доста скептична за тази цена, но ми хареса и дори ползвам и този с хиалурон.
|
|
|
Козметика
Jan 24, 2022 19:18:41 GMT 2
via mobile
Post by tiberia on Jan 24, 2022 19:18:41 GMT 2
Подкрепям за Велнея и за двата серума.
|
|
|
Козметика
Jan 24, 2022 19:53:18 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Jan 24, 2022 19:53:18 GMT 2
И на мен ми харесват серумите на Велнеа. Но за вит Ц конкретно ми допада повече този на Дева.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Jan 24, 2022 21:28:22 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Jan 24, 2022 22:03:09 GMT 2
Каква е тая?
Не съм забелязала подобна реакция. Напротив. В дните, в които не слагам ББ крема на Миша кожата ми е по-зле. Не знам защо. Моята кожа е доста чувствителна. След тестване фдт на Ланком имах 4-5 подкожни пъпки. Но масово жените го харесват.
Не зная каква е тази мания на хората всичко да им е био, еко, веган и т.н. И честно казано не ми допадат много такива хора. За да оцелеем, трябва да се адаптираме. Ако някой има алергия или кожата му реагира, естествено да не слага, но да се вторачваш толкова по съставките... То нищо не е безопасно. И въздуха е вреден. Аман от разбирачи.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Jan 24, 2022 22:33:40 GMT 2
Тази и аз не знам коя точно е. Участвала е в подкаст на Рада, ако не се лъжа и доста често споменава odontacosmetics. В профилът й в иснтаграм пише, че е козметолог. Последвах я наскоро май заради гиваЛей. Постоянно препоръчва по-изчистена козметика от въпросния сайт/физически магазин, обаче днес като видях как сипва на Миша и Лумене се зачудих аз ли не съм наред или тя.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 25, 2022 1:29:38 GMT 2
Заради Ковид нямам желание да се гримирам, затова все още не съм използвала крема на Missha и не мога да споделя мнение, но от Лумене нямам никакви оплаквания. Разбира се, нямам претенции да съм козметолог, но смея да твърдя, че трудно може да се разбере в днешно време, дали точно от конкретен продукт се е случило това, което дамата описва. Състоянието на кожата не е свързано само с продуктите, които се използват, а и от много други фактори като начин на хранене, хормони, здравословно състояние, сън и т.н. А да не ви казвам, колко момичета познавам, които се мажат с какви ли не фон дьо тени по 4-5 слоя и имат по-добра кожа от много други, които избират уж чист състав на продуктите си и са много био. Влязох в профила на това момиче, за да видя, какво казва по темата. Останах доста изненадана от твърдението й, че предпочита да си купи по-евтин крем за лице (разбирайте с по-ниско качество), но не и да пести пари за декоративна козметика. Не виждам лотиката. Декоративната козметика е въпрос на избор, а грижата си я слагаш всеки ден. Логично е да не правиш компромис точно с нея. Със смесени чувства съм от профила й, но не смятам да спра употребата на Lumene само, защото някаква дама, която се представя като компетентна има такова мнение.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Jan 25, 2022 9:22:39 GMT 2
Напълно съм съгласна! Моите разбирания май си противоречат с нейните, та ще получи unfollow. Аз предпочитам да давам повече пари за бяла козметика, защото декоративната седи върху лицето ми средно между 6-8 часа. Ако всички козметолози мислят като нея, може да има нещо сбъркано в нас. хахаха
|
|
|
Post by veereto on Jan 25, 2022 9:34:09 GMT 2
Аз съм с проблемна кожа и използвам ББ крема на Миша от година и със сигурност не ми влошава състоянието ѝ. А точно тази май наистина има нещо общо с Одоната козметикс и дали Попова не я беше показвала в едно видео за натурална козметика, която ѝ беше подарена. А това, че нещо пише био, веган и т.н. не го прави по-добро от другите. Определено и аз не бих слушала жена, която ще даде повече пари за декоративна козметика, отколкото за бяла.
|
|
|
Post by ☀ on Jan 25, 2022 9:37:38 GMT 2
Ох то ако се вторачваме в състава на всичко ще спрем да се къпем дори. Абсурдно е просто, защото няма как човек да избегне и заобиколи излишната химия в козметиката, храната и всичко, което попада ПО кожата. Съгласна съм, че този бб крем може да идва тежък като консистенция за някой, но при други действа чудесно. И нека някой да каже КОЙ, КОЙ КОЙЙЙЙ продукт действа добре на абсолютно всички кожи на тази земя ? Не трябва да стигаме до крайности и това е.
А относно новата и старата формула има отзиви, че разлика няма. Аз все още ползвам старата /която в един момент ще изчезне/ и не намирам смисъл в заклеймяването на един продукт с цел да продадеш своя. За Лумене съм съгласна, че не са био-еко-меко и т.н., но се представят като такива от инфлуенсърите.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 25, 2022 11:17:52 GMT 2
Представят се като веган, но за био и еко не съм убедена, че го твърдят. На някои от кремовете, които съм купувала на Лумене пише, че са с 90% натурални съставки, но това го пише и на продукти на Фармона, които обаче не са особено добри като състав.
Алверде имат хубави продукти, които имат по-изчистен състав. Не съм използвала гримовете им, но все се каня. Това момиче пропусна да спомене, че най-важното е човек да наблюдава кожата си и да променя продуктите спрямо това. При проблеми е добре да се посети лекар, които е специалист, но тук ще подчертая тази дума. Момичето използва само продукти, които поне аз изобщо не съм чувала. Галчето нали има яко кеш, ползва и продукти за по 200лв. обаче виждали сме я без грим.
|
|