|
Post by Deleted on Jan 25, 2022 11:20:07 GMT 2
Да, точно Туалче. Няма универсален продукт при толкова различни кожи, състояния на тялото, дори седмица от месеца. Моята кожа е различна сега, преди 5 г. и преди 10 г. Зависи от дехидратацията на тялото дори, хранителния режим, така че такива обобщения са абсурдни. Аз лично от почти нищо био не съм доволна.
А за евтините кремчета нямам коментар. Цената няма значение, важно е как се отразява на кожата в конкретния момент. Но това да влагаш в едно, а да правиш компромис с друго. Все пак е лицето ти. Дори не я и погледнах и не бих след вашите мнения.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 25, 2022 12:40:05 GMT 2
Абсолютно сте прави, че всичко е до кожа и цената няма значение, аз примерно Ла рош не ми понася добре на кожата, нищо че се скъсват да го хвалят всички. И примерно едни бюджетни Микса, Велнеа, Здраве ми действат страхотно на моята кожа. 🤷🏻♀️ Да не казвам, че дълги години съм използвала белият крем за лице на Нивеа и също ми се отразяваше добре.
За ББ крема на Миша съм си доволна и само 1 път пробвах новата формула и май не ми допадна толкова много колкото обикновенната, но пак казвам от 1 път е трудно да се разбере.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by candygirl on Jan 25, 2022 12:42:19 GMT 2
Аз предпочитам и декоративната , и бялата козметика да ми е по-висок клас, изключение и е любимия молив на Импала.
|
|
|
Post by smurfina on Jan 25, 2022 13:24:59 GMT 2
Явно аз съм от малкото, които не се разбраха с Миша. Нито преди, когато още не беше достъпен на бг пазара, нито сега (последно му дадох шанс 2020). Микса също не ми е по вкуса, но на моя приятелка козметиката на Микса много и' харесва. Аз не бих съдила за даден продукт само по 1 нещо - цена/състав/ как влияе. Ако е нещо био, но не ми влияе добре, няма да го ползвам, ако ми влияе добре, но пък е с много кофти състав също няма да го използвам. Влагането на средства основно в декоративна козметика, а не в бяла също не го разбирам. Все едно като си смениш тапетите да очакваш стените да се изправят
|
|
|
Post by offthegrid on Jan 25, 2022 13:31:25 GMT 2
За вит. Ц скоро прочетох, че рядко има смисъл от него, защото е много нестабилен продукт и бързо оксидира. След последния ми опит със серума с вит. Ц на Versed, май тотално ще изключа този продукт, както направох и с Ниацинамида. Може би заради Ниацинамида на Крисинка не и допадат продуктите на Ла Рош, защото в почти всички го има и така тотално ги отписах. От скоро ползвам третиноин, за да видя мога ли да се преборя с акнето или ще стигна до N-ти дерматолог, който ми изписва някаква серия за акне от аптеката ( която знам, че никаква работа няма да свърши). И аз като ифлуенсарките да направя favorites - CC кремът на It cosmetics и моливът за вежди на Benefit са ми поредни опаковки и съм страшно доволна, като моливът за разлика от тези на Катрис изкарва почти година, а не 2 седмици и излиза по-евтино даже. Пробвах е силно казано за фдт на Dior Forever, приличах на хибрид на Тръмп и индийка с маска с куркума. По-бързо 100лв не са хвърчали към коша никога. Същото важи и за спиралата на Tarte в една лилава опаковка като змийска кожа, страшно прехвалена от чуждестранния инфлуенс, ако ви харесват спиралите на Golden Rose в жълта, зелена и розова опаковка, същото ще получите и от нея с добавка от още 30лв отгоре.
|
|
|
Post by ☀ on Jan 25, 2022 13:47:09 GMT 2
Аз харесвам този подход на дерматолога д-р Лим : " Skin Science: Most dermatologists will keep skincare simple; sunscreen, an antioxidant, a good wash, a moisturiser & a retinoid- #retinol formulation. That’s it. We then pick actives based upon concerns to correct, examples include inflammation, acne, congested skin, pigmentation etc… " За съжаление не винаги високия клас означава добър състав, както и евтин продукт с лош. Научила съм се да си гледам състава и да избягвам определени неща за моята кожа. Мисълта ми е, че цената не определя качеството в козметичните продукти, защото не всяка съставка е скъпа. Количеството, което се влага също понякога е нищожно на фона на завишената цена, но нали 'всеки сам си преценя'. Витамин Ц е нестабилен, да, но има редица добри формулировки, които вършат работа в комбинация с други съставки примерно. Въпрос на избор е. И на нужда на кожата разбира се. Понякога малкото е по-добре.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 25, 2022 15:32:07 GMT 2
За вит. Ц скоро прочетох, че рядко има смисъл от него, защото е много нестабилен продукт и бързо оксидира. След последния ми опит със серума с вит. Ц на Versed, май тотално ще изключа този продукт, както направох и с Ниацинамида. Може би заради Ниацинамида на Крисинка не и допадат продуктите на Ла Рош, защото в почти всички го има и така тотално ги отписах. От скоро ползвам третиноин, за да видя мога ли да се преборя с акнето или ще стигна до N-ти дерматолог, който ми изписва някаква серия за акне от аптеката ( която знам, че никаква работа няма да свърши). И аз като ифлуенсарките да направя favorites - CC кремът на It cosmetics и моливът за вежди на Benefit са ми поредни опаковки и съм страшно доволна, като моливът за разлика от тези на Катрис изкарва почти година, а не 2 седмици и излиза по-евтино даже. Пробвах е силно казано за фдт на Dior Forever, приличах на хибрид на Тръмп и индийка с маска с куркума. По-бързо 100лв не са хвърчали към коша никога. Същото важи и за спиралата на Tarte в една лилава опаковка като змийска кожа, страшно прехвалена от чуждестранния инфлуенс, ако ви харесват спиралите на Golden Rose в жълта, зелена и розова опаковка, същото ще получите и от нея с добавка от още 30лв отгоре. Да, заради Ниацинамида не ги харесвам, на мен кожата ми изгаря от него буквално и затова не ползвам такива киселини, те и попринцип не се препоръчват за чувствителни кожи като моята. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by veereto on Jan 25, 2022 16:30:43 GMT 2
Момичета, използвате ли серуми с ретинол и от коит сте доволни? Искам да започна да използвам, но не знам към какво да се насоча. Знам, че се въвеждат постепенно, като се започва с по-ниска концентрация, но мисля, че моята кожа би понесла и с малко по-висока.
|
|
|
Post by lon on Jan 25, 2022 20:33:45 GMT 2
Ретинол ползвам на The ordinary ,на мен лично ми харесва ,не съм пробвала на други марка ..
|
|
|
Post by Deleted on Jan 28, 2022 21:17:29 GMT 2
Днес използвах за първи път BB крема на Missha. Поръчах си №23 и като подарък ми дадоха №25 с новата формула. Имаше 3 тестера, затова реших да започна с тях. №25 реших да ползвам днес и мисля, че ми пасва идеално. В началото беше доста оранжев на лицето ми, но след минута-две цветът се промени и пасна на моя. Хареса ми като аромат, покритие и консистенция повече от Lumene. Ще следя за подкожните пъпки, които коментирахме в темата и мнението на козметоложката. До сега не съм била разочарована от корейски продукти. Поръчах си спиралата на Missha 4D от Ремедиум, за да я пробвам, този месец е намалена.
Инфлуенснах се от снимката, която качи Туал и обмислям значително да намаля продуктите, които използвам. Наистина няма нужда от 1000 неща. Получих като подарък от Ремедиум новия нощен флуид на Biotrade. Тези дни започвам да го използвам и ако ми хареса, ще си поръчам пълноразмерната опаковка. Дневният със SPF50 (опаковката със синьо, с ниацинамид) ми харесва повече от този, които е от серията acne out против петна от пъпки.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 28, 2022 22:58:02 GMT 2
Ади, спорели мнение после за флуида на Биотрейд, че и аз го заглеждам.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 29, 2022 10:52:32 GMT 2
Криси, бързам да споделя първи впечатления, защото съм очарована. Все пак ще използвам още няколко пъти, докато свърши малката опаковка и тогава ще пиша отново. За теб обръщам внимание, че в състава има ниацинамид! Кожата ми стана много мека от него. Не съм имала кир ефект, който ми се получава от доста продукти. Обмислям да си поръчам голямата опаковка тези дни, защото е намален в Ремедиум.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 29, 2022 12:57:42 GMT 2
Благодаря Ади! Видях аз, че в състава има ниацинамид и се чудя дали ще мога да си взема отнякъде моста, за да пробвам как ще ми се отрази. Мисля да попитам в аптеки Субра, защото май там най-често са ми давали някакви мостри.
|
|
|
Козметика
Jan 29, 2022 17:12:12 GMT 2
via mobile
Post by lon on Jan 29, 2022 17:12:12 GMT 2
Ади,харесва ли ти спиралата на Миша?Допадат ми такъв тип четки и се чудя дали да я пробвам ,а и цената и е добра
|
|
|
Post by Deleted on Jan 29, 2022 19:22:30 GMT 2
Не съм я пробвала още, защото пуснах поръчката от Ремедиум днес и още не е дошла. Честно казано останах много доволна от BB крема и шийт маските на Missha, затова я поръчах. Но каквото гледах като before/after не е нещо wow. Ще споделя мнение, като я пробвам.
|
|
|
Post by ☀ on Jan 31, 2022 10:16:10 GMT 2
Аз толкова съм свикнала да не нося грим по кожата /само спирала, очна линия и червило/, обаче днес си казах ще си сложа фон дьо тен...Е не ! Предпочитам си бб или сс крем и това е. Изглеждам прекалено нагласена, а не мога да си представя, ако се цапотя колкото Валерие. Явно с годините и вкуса на човек се променя, а и харесвам малко покрита кожа вече, главно защото се грижа повече и я харесвам сега.
Ремедиум много рядко изпращат мостри, а съм им редовен клиент. Ще видим какво ще дойде с поръчката ми от Гален..Така съм си поръчвала доста пъти пълноразмерния вариант и е добре да слагат мострите, защото си увеличават продажбите..Бях изненадана как на Ивана от Сефора са й сложили 15мл парфюм на Лейди Гага за покупки под 200лв. Явно наистина обикновения потребител е пренебрегван, а уж той е таргета за продажби...жалко.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 31, 2022 10:34:16 GMT 2
Аз дори и ББ крем да сложа се чувствам нагласена. 😂 Особенно сега зимата с тия шапки и 5 ката дрехи не ми е нито до грим, нито до прически, защото така или иначе ще се развали. А и с тая пандемия тотално съм ограничила излизанията и не смятам за нужно да си горя косата за едното нищо. Да живее естествено къдравата коса и малко спиралка! 😄✌🏻
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Jan 31, 2022 10:35:24 GMT 2
Tual, изненадана съм, мен ме зариват с мостри, а лятото дори ми подариха чанта да Eucerin за плаж. Един път получих цяла кутийка на Vichy с мостри на различни продукти на Avene, Vichy и др. Доволна съм от тях, винаги съм получавала пратките сравнително бързо, добре опаковани и цените им са най-добрите на пазара.
За ББ крема споделям мнението ти! Дори нямам фон дьо тен, използвам само BB или CC кремовете, които тук споделяме. Спирала, малко червило и това е. Да не се изказвам крайно, но модата на 3-те слоя шпаклован фон дьо тен, силен грим и нарисувани вежди х3 на естествените ти, май им мина модата.
След още няколко употреби определено съм с двете ръце ЗА нощния флуид на Biotrade. Това, което търся от нощната грижа за лице е да хидратира, подхранва и да регенерира кожата. Този продукт го прави. Чувствам кожата си след него свежа, а виждам и разлика в 2 петна от пъпки, които имам. Доволна съм, поръчах и пълноразмерната опаковка. Преди него пръскам лицето си с лавандулова вода, а след това и локално ампулите на Balea. Взех си от същите ампули с Витамин Ц, но все още не съм ги изпробвала.
|
|
|
Post by ☀ on Jan 31, 2022 11:07:19 GMT 2
Аз почти всеки месец правя по 1-2 поръчки от Ремедиум по около 100лв, наистина при тях цените са страшно добри, но откъм мостри са пестеливи при мен. Не знам на какъв принцип ги слагат, получавала съм разбира се, но рядко. От Марви или Гален например ми бяха сложили по 5-6 неща, чак ми стана странно, от 36.6 също съм получавала и ми стана мило. Естествено, че не правя поръчката заради мострите, но на фона на парите, които им давам всеки месец се държат стиснато май И според мен модата на няколко пласта грим отмина, но нашите инфлуцки отдавна не са в тренда. Нали трябва да се оправдаят едни пр пратки...
|
|
|
Козметика
Jan 31, 2022 19:26:40 GMT 2
via mobile
Post by lon on Jan 31, 2022 19:26:40 GMT 2
Някой да е използвам серума с вит.Ц на M.Asam?Гледам Деа и Анастасия доста го хвалят.В момента ползвам суспензията на ТО ,но никак не ми допада.
|
|
|
Post by Ахинора on Feb 1, 2022 13:39:07 GMT 2
И аз редовно пазарувам в Ремедиум, оставям по 100 лв. на поръчка и за толкова години само веднъж получих мостра на шампоан Vichy Във физически техен магазин никога нищо не са ми давали/
|
|
|
Post by ☀ on Feb 1, 2022 13:58:14 GMT 2
Да не подкопавам реномето на Ремедиум, но тази седмица се случи да направя 2 поръчки и първата пуснах от Гален / получих мостра на паста за зъби ЛакалЮт / и реших втората да е от Ремедиум. Набрах продуктите (Тони хай) и за експеримент поставих същите и в кошницата в Гален. Еми 8-9лв разлика има в цените + безплатна доставка дори да е над 1кг и под 100лв. Навсякъде се вдигат цените, нормално е, но така поръчах още няколко неща да пробвам.
Споделям с идеята, че на пазара има опции, конкуренция, а надценките за ОТС продуктите са безбожни и не си заслужават, особено в сезона на болестите.
|
|
|
Post by /*/ on Feb 1, 2022 21:09:37 GMT 2
Много, много благодаря на всички момичета за споделените продукти и опит. Това за аптеките също ми е супер полезно, даже вече си поръчах продукти на Nuxe на много добра промоция от Марви. Да споделя и аз на свой ред, какво ползвам в студените зимни месеци. Незнам за вас, но зимата моята кожа на лицето се люспи, а ръцете ми се напукват от студа до кръв /не обичам да нося ръкавици и ходя пеш до работа/и е много неприятно. От миналата година открих продукти, които работят за мен и не пропускам да се снабдя с тях още от ноември, ползвам ги чак до март. Крем за лице - Uriage Xemose и Uriage Tolederm, вечер се мажа с Uriage age protection. Много съм доволна и от трите крема. Направо ми спасиха кожата на лицето. В не много студено време слагам Uriage Xemose, в по-студено съм с Uriage Tolederm /имам и лека форма на розацея, която зимата ми се активира без крем/, а Uriage age protection ми е all time фаворита, но избягвам да го ползвам през цялата година, гледам пролетта и лятото да съм с други. Сега ще видя крема на Nuxe как ще се отрази на лицето ми. По принцип не се "разбирам" много с тази марка, дано кремовете им за лице да се окажат добри. Крем за ръце - Neutrogina и Eucerin atopi control. Доволна съм и от двата крема, особено от Eucerin, веднага успокоява и омекотява ръцете ми, създава им защитен филм и си стоят гладки. Да кремовете са си мазнички и по-трудно попиват, но за зимата няма как да са с по-лека текстура. Балсам за устни - Nivea med repair и La roche-posey Cicaplast levres. Миналата година устните ми бяха толкова зле, че чак кръв им течеше. Оправих се само с La roche-pose, тази година винаги преди големи студове го слагам и нито веднъж не съм имала изпръхнали или напукани устни, не бях ползвала на Нивея мед-а, но съм доволна и от него.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Feb 4, 2022 14:03:43 GMT 2
Много ми допада ароматът на продуктите на Nuxe, обаче ми идва в повече при козметиката. Аз предпочитам да използвам козметика без силен аромат. Харесвам ги като цяло, но имат много съставки (които май е по-добре да избягваме) в състава им и това е единственото, което не ми допада много при тях.
|
|
|
Козметика
Feb 4, 2022 14:16:08 GMT 2
via mobile
Post by booky on Feb 4, 2022 14:16:08 GMT 2
Аз, честно казано, винаги чета етикетите на храните, които си купувам, но не го правя с козметиката. Безотговорно, знам 😂🥴🙈 Интересно ми е от къде се информирате по този въпрос. Като питам за някой по-мързелив източник, в който всичко е обяснено просто и сбито. 😂😂
|
|
|
Post by ☀ on Feb 4, 2022 14:24:24 GMT 2
Аз, честно казано, винаги чета етикетите на храните, които си купувам, но не го правя с козметиката. Безотговорно, знам 😂🥴🙈 Интересно ми е от къде се информирате по този въпрос. Като питам за някой по-мързелив източник, в който всичко е обяснено просто и сбито. 😂😂 В този сайт може да се ориентираш коя съставка колко е опасна или за какво служи в самата формулировка. Има и друг сайт, с който сканираш баркод, но не помня името. С времето и четене + проба грешка може да се научиш кое действа или не действа при теб. Забравих да вметна, че не всичко е толкова вредно, защото има причина да присъства в състава все пак. Дозата е важна и дали е изнесена по-напред в състава. www.skincarisma.com/ingredient-analyzer
|
|
|
Post by Deleted on Feb 4, 2022 14:37:39 GMT 2
Поръчката ми от Ремедиум дойде днес. За съжаление преди 2 дни ми звъннаха от сайта им, за да ми кажат, че спиралата на Missha е изчерпана, така че няма да мога да я пробвам и да споделя мнение. Ако я намеря намалена в ДМ или Лили бих си я взела. Този път са ми изпратили като подарък пълноразмерна опаковка на крем за ръце на Garnier. Много подходящо, защото имах нужда от крем за ръце, моят е почти свършил. Предния път като подарък получих 6 билкови пастили и мострата на нощния флуид на Biotrade. За нощния флуид на Биотрейд отново ще кажа, че много ми хареса и си го използвам, доволна съм. Купих си ампули с Витамин Ц на Балеа, от тях не съм очарована. За сметка на това сините с Q10 са ми любими и винаги имам вкъщи. Много съм доволна и от червилата на Revlon от сериите: - ultra HD matte lipcolor>> makeup.bg/product/283927/ Имам 4 цвята от тях и съм много доволна, не изсушават устните и цвета е дълготраен - ultra HD gel lipcolor >> makeup.bg/product/319339/Също са с много траен цвят, красиви цветове и приятен аромат. - super lustrous lipstick >> makeup.bg/product/26861/Не използвам други червила от много време и си купувам само от тези. Имам гланцове на Catrice, но предимно залагам на Revlon.
|
|
|
Козметика
Feb 5, 2022 12:54:26 GMT 2
via mobile
☀ likes this
Post by The Judge on Feb 5, 2022 12:54:26 GMT 2
Да се включа и аз с ъпдейт. Миша съм ползвала само на тестер, не съм си взимала. Бях казаа, че боря "старческо акне" по долната част на лицето. Беше ми дал Ефаклар дерматологът, ами... катастрофа, 2 години се разправям. Последно реших да сменя радикално всичко. Храната изчистих, никакъв джънк, мазно и червено месо, ходих на дермаембразио и си купих няколко корейски неща. В крайна сметка от Кокоса, но безупречна доставка, тестери и то много, така че палец от мен. Не спазвам рутината и сутрин и вечер и то в 10 степени, абсурд. Взех си измивно за ексфолиране, което е странно-като мокри трици, но нещо не е най-сполучливото. Почиства супер, просто консистенцията е странна. BENTON PHA Peeling гел. Купих ежедневно изнивно с Матча (Some by Mi)топ е, слагам тоник със серамиди и хидратиращ на Скинуочърс whitening water drop и есенция на Purito. Не знам кое от трите промени нещата, или и трите, но акнето изчезна и кожата е ок. Иначе за дрогерийните неща-супер индивидуално е, цената е последното, което има значение.
Колкото до хидратацията, за мен Клиник сърдж крема си остава ❤️
|
|
|
Post by Deleted on Feb 5, 2022 13:19:40 GMT 2
Голяма беля си докарах и то за втори път с ниацинамида на ТО. Преди месец и нещо си изгорих мястото до ъгълчето на устата. Не знаех от какво е, но снощи след като нанесох ниацинамида на ТО се случи същото. Не съм го използвала от месец и нещо, което ме навежда на мисълта, че е точно от него, защото изгарянето се случи на момента. Ужасно е. В момента изглежда все едно имам херпес на ъгълчето на устните ми. На другите части от лицето ми нямам никакви проблеми. Имате ли някакви съвети за нанасянето му? Може би трябва да се нанася само на зоните, които са с по-големи пори, а не на цялото лице?
|
|
|
Post by mar4eto12 on Feb 5, 2022 14:30:48 GMT 2
Ади, аз ползвам друг такъв продукт, не на ТО, защото четох, че между партидите има огромни разлики и така не си го купих. Ползвам този на Балеа на дм: www.dm.de/balea-niacinamide-serum-p4058172782916.htmlДоволна съм засега и не съм имала зачервявания, изгаряния или каквито и да било проблеми. Малко purging след като започнах да го ползвам, но като цяло отразява чудесно на червенините и като цяло кожата изглежда чиста и стегната. По принцип знам, че има хора с непоносимост към ниацинамид и не им действа добре под никаква форма. Може би пробвай с друга марка и ако не ти понесе, може би просто тази съставка не е за теб.
|
|