|
Post by Deleted on Apr 8, 2021 9:57:35 GMT 2
Момичета, какво мислите за кремовете на Филорга? От доста време ползвам крема им за очи, от който съм доста доволна. Наскоро си купих и anti age нощен крем и за сега ми харесва. Мисля си да си взема и дневен техен, когато свърша сегашния.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Apr 8, 2021 13:20:50 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Apr 8, 2021 13:20:50 GMT 2
Само хубави неща за Филорга съм чела, сега чакам да си изхабя бялата козметика, че буквално съм се затрупала и ще поръчвам смело. Взех си техния бб крем, но ми е доста тъмен , иначе покрива добре като за такъв продукт, има и фактор , което е плюс , но за мазна кожа не мисля, че е подходящ, доста лъснах, трябва си пудра .
|
|
|
Post by Deleted on Apr 8, 2021 21:26:44 GMT 2
Момичета, имате ли препоръки за справяне с така наречените ягодови крака? Общо взето почти нищо не помага поне при мен. Виждам някаква примяна само при ексфолиране, но всичко е временно до след 3-4 дни. 🤷🏻♀️ Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Apr 8, 2021 22:35:36 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Apr 8, 2021 22:35:36 GMT 2
Какво е “ягодови крака”?
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Apr 8, 2021 22:49:14 GMT 2
|
|
|
Post by dreamer on Apr 9, 2021 9:32:11 GMT 2
Момичета, имате ли препоръки за справяне с така наречените ягодови крака? Общо взето почти нищо не помага поне при мен. Виждам някаква примяна само при ексфолиране, но всичко е временно до след 3-4 дни. 🤷🏻♀️ Sent from my iPhone using Tapatalk И при мен положението е същото. При посещение на козметик ми препоръчаха да спра епилатора и да пробвам с кола маска, но не виждам някаква промяна. Едни казват, че кола маската допринася за проблема, други, че помага. Също така някъде четох, че е хубаво да се използват продукти със салицилова киселина или ретинол, но все още не съм пробвала. Обмислям консултация с дерматолог.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 10:18:40 GMT 2
Момичета, за ягодовите крака, една приятелка до някаква степен реши проблема, след като започна да ходи на лазерна. Но тя е с много лоша кожа на краката, също не много редовна с ексфолиране и хидратиране. Трябва си всекидневна грижа. Аз зимата, заради многото дрехи, получавам пък тук-там подкожни, въпреки че се старая да съм стриктна 🤢 но разсъблека ли се лятно време, всичко изчезва за ЩАСТИЕ.
|
|
|
Post by candygirl on Apr 9, 2021 10:32:07 GMT 2
Според мен самл лазерна , редовло вксфолиране и хидратация могат да помогнат. Аз съм толкова доволна от лазерната, яд ме е, че не направих и крака зимата.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 11:50:05 GMT 2
Общо взето почти нищо не помага поне при мен. Виждам някаква примяна само при ексфолиране, но всичко е временно до след 3-4 дни. 🤷🏻♀️ Sent from my iPhone using Tapatalk И при мен положението е същото. При посещение на козметик ми препоръчаха да спра епилатора и да пробвам с кола маска, но не виждам някаква промяна. Едни казват, че кола маската допринася за проблема, други, че помага. Също така някъде четох, че е хубаво да се използват продукти със салицилова киселина или ретинол, но все още не съм пробвала. Обмислям консултация с дерматолог. Ходя на кола маска на краката от години, определено до някаква степен помага за премахване на мъртвата кожа, но подкожните косъмчета си остават. Лично аз преди с епилатора много повече ми се забиваха, защото съм с много нежна кожа и много се чоплех (просто много обичам, но не е хубаво!), но и сега си имам и ексфолирам и се мажа редовно..оправия няма. Чела съм за бръсненето, че много помага, но за мен това не е опция, защото ми излизат тройно повече косми. 🙄 Иска ми се много да отида на лазер, тъй като на лицето и подмишниците съм доволна от резултата( но след доста процедури), но не съм прежалила все още парите, които трябва да дам. Забравих да кажа, че освен чувствителна, кожата ми е много бяла и с тъмен косъм..просто най-ужасната комбинация. 😂🤷🏻♀️ Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 12:11:24 GMT 2
Фото или лазерна епилация 👍 Почти нищо не остана след 4-тата процедура при мен. Лумеата е една от най-смислените ми покупки евър.
|
|
|
Post by dreamer on Apr 9, 2021 12:20:51 GMT 2
Фото или лазерна епилация 👍 Почти нищо не остана след 4-тата процедура при мен. Лумеата е една от най-смислените ми покупки евър. Sent from my SM-G980F using Tapatalk Би ли споделила модел?
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 12:36:11 GMT 2
Криси, идеална си за лазерна или фото. И аз вече се сдобих с Лумеа, но не ми остава грам време да започна.
|
|
|
Козметика
Apr 9, 2021 12:40:54 GMT 2
via mobile
Post by booky on Apr 9, 2021 12:40:54 GMT 2
Зай, само след 4 процедури с домашен уред ли? 😯😯 Аз срещам смесени отзиви и се колебая още, дали да си купя филипс лумеа или да започна с процедури в някой салон. Притеснява ме и това, че имам доста бенки по тялото.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 12:54:06 GMT 2
Philips Lumea SC1997 Взех най-намаления, който намерих. Бях говорила с една жена, която ми каза, че няма смисъл да плащам за много приставки. Моя е с две, като го ползвам за подбедрици, подмишници и интим. За други зони нямам нужда. С много светла кожа и тъмни косми в 3-те зони, постоянно ми излизаха подкожни косъмчета след епилатор и кола маска... За 10 мин съм минала всичко, супер бързо и безболезнено. Ходила съм и на салон преди години, пак за фотоепилация и доста ме болеше, а хем имаше приставка за изстудяване...🤷♀️ Booky, и аз се учудих, но е факт. Sent from my SM-G980F using Tapatalk И аз така бях чела, че няма смисъл от много приставки. И аз искам за крака, ръце и интим главно. Направо ме навихте и си го купувам. 😬 Същия модел в момента го има за 399 лв. на Кауфланд, видях го на реклама. Луци, от сигурно 2 години се надъхвам да си купя Лумеата и все се отказвам, защото не знам ще има ли ефект, а не ми се дават на козметик по 200-300 лв на процедура за лазер. 😄 Но сега май ме навихте и следващата покупка ще е Лумеа. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 13:01:12 GMT 2
Philips Lumea SC1997 Взех най-намаления, който намерих. Бях говорила с една жена, която ми каза, че няма смисъл да плащам за много приставки. Моя е с две, като го ползвам за подбедрици, подмишници и интим. За други зони нямам нужда. С много светла кожа и тъмни косми в 3-те зони, постоянно ми излизаха подкожни косъмчета след епилатор и кола маска... За 10 мин съм минала всичко, супер бързо и безболезнено. Ходила съм и на салон преди години, пак за фотоепилация, и доста ме болеше, а хем имаше приставка за изстудяване...🤷♀️ Booky, и аз се учудих, но е факт. С няколко човека съм говорила и са много доволни. Криси, аз си правих сметката, че няма и една година съм го избила за кола маска в салон. Реших да инвестирам първо в по-евтиния вариант, и ако няма ефект, тогава да отида на лазер, който и без това е адски скъп. Чета мнения и че лазера понякога не дава добър резултат, че правели разни тарикатлъци. Естествено салоните и клиниките винаги скачат с мнения колко по-добре е да ходиш на професионални услуги. С фотоепилатора трябва да се прави процедура всеки месец, имаш си напомняне на телефона. Дали ще отделя 120 минути на година, или ще отида 2 пъти до някой салон, в който не ми мърда поне 1 час да се подготвя, да стигна, да чакам клиент, процедурата, после да се прибирам в нас, да не говорим, че и трябва да се съобразявам с график... по-добре някой уикенд или вечер пред ТВ-то 🤷♀️ За бенките - аз си махнах големите първо, затова и толкова се бавех с покупката, че ме беше страх. Преди време в салона ми реагираха и двете изпъкнали бенки, които имам в зоните, и затова спрях процедурите, а уж ги пазеше тази от салона. Хем доброкачествени, говорих с онколог даже, няма обяснение. За плоските съм си купила бял молив и ги пазя. Ръцете не ги минавам, защото почти нямам, а и защото са с лунички и бенки Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 14:20:44 GMT 2
Като цяло идва лято, но мисля да се захвана тези дни, защото ми писна постоянно с това обезкосмяване. Аз съм си доста косми, растат бързо и все съм с епилатора или самобръсначката под душа. Ще дам и аз отзив 😂
|
|
|
Козметика
Apr 9, 2021 15:35:28 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Apr 9, 2021 15:35:28 GMT 2
Я, сподели за бенките, как си ги махала, оперативно ли?
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 19:02:28 GMT 2
При д-р Литов в МЦ Европа. Държах да бъдат махнати оперативно и затова отидох при него. Направиха и хистология, въпреки че според него нямало смисъл. Но аз исках да си откупя спокойствието за цял живот за 50 лв
|
|
|
Козметика
Apr 9, 2021 21:30:23 GMT 2
via mobile
Post by noclue on Apr 9, 2021 21:30:23 GMT 2
Аз съм една изпъкнала бенка над едната гърда, видима с бански, от която като малка винаги ме е било срам, вече не ми пука, дори си я харесвам, но имам чувството, че заради бременността се е увеличила леко. Дано да си въобразявам, а и освен това ми се случи 1-2 през нощта в просъница да ме засърби около нея и да я закача с нокът, е няма такава болка...
Аз също съм идеална за лазерна или фотоепилация, дори миналата есен си бях избрала салон и процедури да си мина подбедриците, че там ми е най-голямата драма с косми, но е ясно, че съм отложила тези процедури за неопределен период, а и като чета сега мнения ви, ще взема да се сдобия и аз с един фотоепилатор, и без това не обичам да ходя по процедури и козметици, щом от години си правя цял интим сама 😀
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Apr 9, 2021 21:51:26 GMT 2
При д-р Литов в МЦ Европа. Държах да бъдат махнати оперативно и затова отидох при него. Направиха и хистология, въпреки че според него нямало смисъл. Но аз исках да си откупя спокойствието за цял живот за 50 лв Глупав въпрос, но болеше ли?
|
|
|
Козметика
Apr 9, 2021 22:29:57 GMT 2
via mobile
Post by B𝕒н𝕦л𝕦я* on Apr 9, 2021 22:29:57 GMT 2
Аз имам голяма на шията, моята точно след бременностите се увеличи и ми се иска вече да я махна, но покрай тоя Ковид не ми се занимава с доктори, оставила съм го за по-натам.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 9, 2021 23:02:28 GMT 2
Глупав въпрос, но болеше ли? Хич не е глупав 😘 Не болеше, опъва леко само първия ден. При мен едната беше на възможно най-чувствителното място и болка имаше само от биенето на упойката, като беше по-слаба от кола маска. Предвид че съм страхливка, която припада от кръв, и махнах 3 наведнъж, значи няма нищо страшно 🤗 Както доц. Киров ми беше казал - най-добре да се махат asap, защото са грижа и все ги мислиш. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Apr 9, 2021 23:37:36 GMT 2
Аз също съм с Лумеа с 4 приставки. Като цяло съм доволна от резултата и го считам за успешна покупка, макар да не съм с най-подходящите характеристики за фотоепилация. Кожата ми е светла, но и косъмчетата също. В началото си използвах приставките според предназначението им, вече минавам навсякъде само с тази за тяло. Ползвала съм го навсякъде по тялото и в някои зони резултатите са по-добри от други - ръцете например не се повлияват чак толкова, но и там космите са ми най-светли. Не бих казала, че епилацията ми е от любимите занимания и малко мудно действам, но периода след това, в който не се обезкосмявам е рай за мен.
|
|
|
Post by mariak on Apr 10, 2021 9:12:26 GMT 2
Аз наскоро започнах с лазерната епилация тъй като съм със светла кожа и не особенно тъмни косми на краката, но за късмет (за лазерната) интимни и подмишници са си по-тъмни. При мен имаше резултат от първата сесия, по краката и подмишниците имам вече места без косъмчета, интимна зона и бикини линия са като завяхнали а на лицето не са излезли (визирам мустачето). Бях се засили и аз за Лумеа, но ме спря кумата ми защото тя има и каза, че не я използва тъй като ѝ отнема доста време и ако не си постоянен и да си наожиш общо взето всичко отива по дяволите. Тя завърши с лазер също 😅 Ели от Makeupbuthow има пост в блога си, спонсориран е, но въпреки това казва дори негативи за продукта/процедурата.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 10, 2021 10:05:56 GMT 2
Много странно. На мен ми е супер лесно да работя с него. А, между другото моя е с кабел. Достатъчно дълъг е, не се налага да чакам зареждане на батерия.
Но, да, от мненията, които съм прочела, хората, които се оплакват, че уреда не е достатъчно ефективен при тях, споделят, че забравят или ги мързи да го ползват. 🤷♀️
Другите с негативни мнения под въпроси за фотоепилатори са хора, работещи в салони и клиники. Винаги изтъкват техния уред как не можело да се сравни с домашни процедури.
За мен огромни минуси за салоните, освен съобразяването с техния график, са финансовото отражение и по-лошото - некомпетентния оператор. Колко народ споделя как процедурите не дават резултат, заради неправилни настройки, колко момичета са били изгорени... Ама си плащаш като поп. Уредът за домашна грижа може да е по-слаб, но поне всичко е под твой контрол.
Прочетох блога на Ели. Не е напълно права, защото не е нужно само да се бръснат космите, които са останали. Може да се епилират или да се прави кола маска съгласно инструкциите на производителя.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Apr 10, 2021 15:04:17 GMT 2
Аз също съм гледала видеата на Елица още преди да се сдобия с Лумеата и не съм съгласна с мотивите ѝ да не ползва уреда. Това си е личен избор, разбира се. Аз не съм се бръснала никъде по тялото от няколко години и си ползвам фотоепилатора. Също така пропуснах да спомена, че подкожните косъмчета са изключителна рядкост вече, за разлика от преди.
|
|
|
Козметика
Apr 10, 2021 18:13:56 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Apr 10, 2021 18:13:56 GMT 2
Аз ходя на лазер, където интим и мишници ми е 60 лева, та не виждам смисъл да купувам Лумеа.
|
|
|
Post by The Judge on Apr 12, 2021 5:38:55 GMT 2
Лазерната оправя всички такива гадории. Една приятелка имаше много големи проблеми от епилатор и кола, оправиха се. Аз моите процедури не ги довърших, но бях доволна. Правих всичко във Версус, но се замислям за фото и аз. При мен това е, че всякакви уговорки и ангажименти ме товарят и гледам да не са мн.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Apr 12, 2021 20:24:48 GMT 2
Кристалче, благодаря за препоръката за балсам за устни на Carmex. Спасява ме последната една седмица. ❤
|
|
|
Post by ☀ on Apr 13, 2021 9:55:56 GMT 2
Момичета, има ли CC крем, от който сте доволни? Преди години този ми беше любимец, но като всяко хубаво нещо го спряха. Кожата ми е нормална към смесена, нямам проблем с омазняване/сухота и търся нещо ежедневно ( то не че имаме други излизания напоследък ).
|
|