|
Козметика
Apr 13, 2021 13:26:05 GMT 2
☀ likes this
Post by magica on Apr 13, 2021 13:26:05 GMT 2
Аз в момента си правя лазерна на лице, вече ми мина втората процедура, видимо част от косъмчетата опадаха. За лицето няма как да се доверя на Лумеа. Нищо, че имат приставка, някак не смея Иначе, преди година си купихме със сестра ми Лумеата, ползваме го двете, преценихме че ще ни стигнат импулсите. За краката съм доста доволна. Имам си вече плешиви петна. Може би е редно да отбележа, че съм със светла кожа и доста гъсти черни косми. Ръцете вече бях споменавала, че преди години си ги правих на лазерна и там все още почти не растат. Ако имам възможност, цялата бих се подложила на лазерна, но все още процедурата за краката е скъпа. Мисля след есента да започна да правя триъгълник, че ми е писнало! Също бих искала да потвърдя за работата с Лумеа, че е бърза, аз като му свихнах и краката си ги светкам за нула време. Аз ползвам CC крем, ето този. Покривен е, но според мен е за по-суха кожа. Леко лъщи понякога. А BB на Missha и съм доволна доста.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 14:39:44 GMT 2
+за Миша само, че се налага да смесвам 23 и 25. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Apr 13, 2021 14:55:18 GMT 2
Значи ще ви изненадам като споделя, че аз на Миша съм номер 21 Много го харесвам и ми върши работа, но си искам двойник на макс фактора и това е...
|
|
|
Post by mariak on Apr 13, 2021 19:04:30 GMT 2
Идвам с малко информация, преди време бях казала, че използвам The Ordinary срещу доста сериозно маскне. След свършена опаковка от измиващия гел/крем току що си поръчах още две. От другите имам още, те издържат повече. При мен резултата дойде след около месец използване сутрин и вечер, също така използвам и един рол-он който е с tea Tree. Бих споделила снимки на преди и след, но е чак неприятно и ще пропусна.
Също така имам и вече впечатления за крема на Filorga Hydra Filler, заслужава си парите. Използвам все още мостричката която ми бяха дали и с много малко мажеш доста голяма зона и хидратацията е много добра.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 19:48:21 GMT 2
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 19:56:38 GMT 2
Момичета, някоя от вас прави ли си дермапланинга, демек бръсненето на лицето? Какво мислите за него? Няма как да се доверя сляпо на влогърките, ако ще и да е старата Аглю.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 20:00:09 GMT 2
Уххх..не, гледала съм доста видеа на тази тема ама не бих посмяла да направя нешо такова. Винаги първата ми мисъл в главата е "ами ако после ми излязат дебели косми".
|
|
|
Post by magica on Apr 13, 2021 20:39:02 GMT 2
Уууу искам и аз да знам за дермапланинга! Ще чакаме Стефи да сподели отзиви! Видях, че е почнала да прави ...
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 21:20:52 GMT 2
Не правя, но резултата от бръсненето не зависи ли от структурата на косъма? 20+ години си бръсна ръцете и бедрата, защото космите са тип мъхче - руси, тънки, къси и редки. Не са ми пониквали нито по-черни, нито по-плътни 🤷♀️ Бадурките ги гледах, че го правят. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 21:32:41 GMT 2
И аз, като цяло, нямам драми с бръсненето по тялото. Ест, когато космите поникват нямат изтънено връхче като на девствен косъм, но все пак не знам дали няма да съжалявам, ако го направя 🙈
|
|
|
Post by lon on Apr 13, 2021 21:45:03 GMT 2
Аз го правя от известно време(дермапланинга), инфлуенсна ме Мариета.Ами да ви кажа доволна съм, дълго време се чудех дали да го направя,но не съжалявам.Аз имам на определени зони по лицето по-тъмни косми ,които се забелязваха от по-близо ..винаги са ме дразнили ,сега лицеъо ми е едно глаадко ,мекичко ,космите си растат нормално,не стават по-дебели или тъмни.Правя я тази процедура горе-долу един път в месеца.Определено продуктите попиват по-добре. 🙃 Надявам се,че съм била полезна 😊
|
|
|
Post by Deleted on Apr 13, 2021 22:51:20 GMT 2
Сега видях, че Ида също е правила и ще сподели впечатления Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Apr 14, 2021 9:41:31 GMT 2
Аз преди години гледах Carly Bybel как го прави и бях тотално скандализирана как е възможно. Може би 5-6г го обмислях, докато накрая не се реших и пробвах. С тъмен косъм съм и имаше мъхче на лицето, което ме дразнеше и го премахнах с 'ножчета' от Дм. Не са поникнали по-дебели, тъмни или плътни. Кожата се чувства буквално като стъкло, чиста. Не се препоръчва да се маже или експериментира с продукт няколко дни след процедурата. Честно казано е голямо удоволствие да гледаш как се маха мъртвата кожа от повърхността, но пак казвам на цяло лице не съм правила. Успешно се оформят и мъхчета около вежди, ако има такива. Препоръчвам да се пробва, смятам че е по-щадящ метод от кола маска примерно. Повтарям процедурата на 3-4 седмици, понякога и повече.
Сега покрай носенето на маски внимавам повече, защото кожата лесно се замърсява и излизат пъпчици понякога.
|
|
|
Post by noclue on Apr 14, 2021 13:52:07 GMT 2
А какви ножчета или бръснач използвате за дермапланинга и мажете ли с нещо преди и след? Аз бих пробвала по-натам...понеже пожънах такъв успех с домашната подстрижка, защо да не се окепазя на още едно място
|
|
|
Post by ☀ on Apr 14, 2021 14:51:16 GMT 2
А какви ножчета или бръснач използвате за дермапланинга и мажете ли с нещо преди и след? Аз бих пробвала по-натам...понеже пожънах такъв успех с домашната подстрижка, защо да не се окепазя на още едно място Аз съм с тези и съм много доволна. Едното става за повече от 2 употреби, зависи от зоната разбира се. Не съм се порязвала (достатъчно сигурни са) и са под 5лв трите. Преди мажа с някакво масло, а след минавам с тампонче, напоено с розова вода или нещо със салицилова киселина и 2-3 дена изчаквам без грим.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Apr 14, 2021 15:47:15 GMT 2
Вече повече от седмица използвам най-новата спирала на Мейбълийн-Sky High Lash Sensational и съм доволна. Удължава миглите, дълготрайна е и не се размазва. Купих я от Лили и мисля, че все още е на промоция от 13 лева.
|
|
|
Post by MamaPanda on Apr 14, 2021 15:48:38 GMT 2
Ат доста време си махам мъхчета. Като на почистено лице минавам с тоник с алкохол, за да мога да премахна и мъртвата кожа заедно с мъхчето. Веднъж на 3-4 седмици то правя. Няма промяна в структурата или гъстотата на косъмчетата. 😊
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Apr 14, 2021 16:25:25 GMT 2
Еййййй, момичета, почти ме навихте за дермапланинга. Мерси за инфото 😘 Значи, след като направите процедурата, не се мажете с нищо няколко дни(освен розова вода например) или само грим не използвате?
|
|
|
Post by MamaPanda on Apr 14, 2021 16:28:09 GMT 2
Ооо, всичко си мажа 😂 след това много по-добре се усвояват съставките в грижава. На следващия ден си карам обичайно- грижа и грим отгоре
|
|
|
Post by Deleted on Apr 14, 2021 16:38:57 GMT 2
В Лили има ли такива ножчета, да взема да мина след работа 😂
|
|
|
Post by MamaPanda on Apr 14, 2021 17:44:05 GMT 2
Само в ДМ съм виждала и то рядко го има. Последно взех три опаковки за всеки случай
|
|
|
Post by ☀ on Apr 14, 2021 18:22:17 GMT 2
При първия опит пробвай да не мажеш нови, непознати за кожата продукти, за да се избегне възпаление, зачервяване. Иначе обичайна грижа и хидратация не е проблем. Аз просто гледам да не запушвам и замърсявам излишно кожата, а за грима е ясно, всяка кожа е различна.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 14, 2021 18:36:03 GMT 2
Благодаря много, стана ми ясно 😘😘
|
|
|
Post by lon on Apr 14, 2021 18:46:30 GMT 2
Аз си поръчвам от алиекспрес,в ДМ така и не успях да ги сваря.Правя процедурата на чисто и сухо лице , след това почиствам с тоник ,пръскам флорална вода и слагам тонер.На следващия ден си продължавам с обичайната рутина ,гримирам се...не съм имала проблеми А аз да ви попитам колко пъти използвате едно и също ножче?
|
|
|
Post by javeliniya on Apr 14, 2021 20:05:06 GMT 2
Аз идвам да споделя моя опит с лазерната епилация. Животът ми се дели на два периода - преди и след окончателното премахване на косми. Около 7-8 години, страдах от всрастнали косми по краката и бикини линията. Кожата ми беше в белези и рани, и нито ексфолиацията, бръсненото и обилната хидратация не помагаха. Може да си представите как ми влияеше на самочувствието, не бях слагала къси дрехи лятото през почти целия период. Ходех на плаж, изпитвайки срам. В един момент събрах средства и смелост, и се подложих на процедурите. Ефект при мен имаше още след първата. Космите ми, се разредиха значително, белезите изчезнаха и отново започнах да ходя с открити крака спокойно. Извинете за патоса, но наистина дълго време не се чувствах добре в тялото си, заради този проблем. Косата ми е с дебел косъм и чуплива, и съответно космите по тялото ми са с идентична структура. Аз лично избрах окончателна лазерна епилация с александритен лазер в клиника Леге Артис. Цените са по-високи, отколкото на други места, където ползват същия лазер.Цената за цели крака , например е около 500 лв. Не съжалявам за нито един даден лев. За поддръжка бих си купила някакъв IPL уред. Обмислям този: kenzzi.com/
|
|
|
Post by Deleted on Apr 15, 2021 18:18:34 GMT 2
Здравейте, момичета! Може ли да ми препоръчате хубав околоочен крем. Това ми е доста голяма драма, тъй като имам тънки сенки под очите. Знам, че никой крем не решава генерално този проблем, но ако сте срещали нещо, което поне малко да озарява кожата в тази зона
|
|
|
Post by Deleted on Apr 15, 2021 19:57:58 GMT 2
Vessy, доволна съм от този на Филорга. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Козметика
Apr 15, 2021 20:09:52 GMT 2
via mobile
Post by candygirl on Apr 15, 2021 20:09:52 GMT 2
Зай, има ли ефект върху финните линии?
|
|
|
Post by Deleted on Apr 15, 2021 21:17:08 GMT 2
Точно за тях ги взех, Candy. Като навърших 34 и сякаш изведнъж се появиха. Вече 1 г. го ползвам и виждам леко изглаждане. Имало е и периоди, в които не го използвам, и определено се отразява липсата. Кремът им Sleep and lift също е страхотен. Много добре хидратира и поне при мен видимо опъва кожата. Притесних се даже да не съм използвала крем за по-висока възраст 😂 Определено съм изненадана, защото дълго време имах нарушена кожна бариера, която наскоро се пооправи, а този крем ми се струва, че спомогна за още по-бързо озаряване на кожата.
|
|
|
Post by smurfina on Apr 17, 2021 11:31:25 GMT 2
Момичета, здравейте Включвам се с малко по-различен въпрос: Някоя от вас правила ли си е лазерна епилация след фотоепилация? И може ли да сравни двете? Питам, понеже аз имам фотоепилатор (филипс, не нещо кой знае какво),но от него ефекта е минимален Очаквах доста повече след отзиви от мои приятелки, дори модела е абсолютно същият като на 2 от тях, те бяха много доволни. По принцип съм с тъмно руса коса, а космите освен на краката (само под коляното) са ми светли и тънки (следователно имам проблем с повечето епилатори и доста често ги накъсват вместо да ги премахват). Винаги съм използвала епилатор/ кола маска, но под коляното не знам защо са ми по-тъмни (никога не са бръснати). Според вас има ли смисъл да пробвам и лазерна и би ли имало ефект? По принцип ме дразнят най-много лятото, защото аз потъмнявам, а те стават бели/ много светло руси и е някакъв ужас. Искам си гладката кожа като след козметик. Не очаквам напълно да изчезнат, но очаквам поне 70-80%. Моля, ако някой има опит да сподели (може и на лично)
|
|