|
Post by booky on Sept 2, 2021 19:10:18 GMT 2
И аз си правя списък, но това невинаги помага. 😂😂😂 Спомням си веднъж, на първо място в списъка ми беше раницата с фотоапарата. Бях си я извадила на стратегическо място, още преди да започна да приготвям остатъка от багажа. Проследих няколко пъти, дали съм взела всичко. И накрая си забравих раницата...🙈🙈🙈 За щастие бяхме с кола и се сетих след 10-тина минути от началото на пътуването. 😂😂😂 И се върнахме да я взема. 🙈🙈
|
|
|
Post by Kalisa on Sept 2, 2021 23:01:48 GMT 2
Ехее не съм се и съмнявала във вас! И аз така правя, но сега някъде остана на личния лаптоп списъка и ще трябва да го търся. А иначе като си погледна написания на ръка и си викам - чиста инфлуенсърка 😄 То не беше епилация, маникюри, пратки, пари, каквото съм се сетила съм написала и разбира се да полея цветята Лекарствата са супер важни, зайче 😊 и аз винаги нося. По-добре да занесеш и да не ползваш, отколкото да нямаш. Иначе аз май супер важните неща не съм забравяла като камера и все пак то се усеща като нещо съществено липсва 😘
|
|
|
Post by Kalisa on Sept 3, 2021 9:46:50 GMT 2
А има хора, които даже и парфюм не взимат, и носят едни къси гащи през цялата почивка. Така че на тях списъци са им излишни.
|
|
|
Post by Deleted on Sept 3, 2021 10:18:27 GMT 2
OMG!
Някои хора не ползват торбички и packing cubes и обувките и мръсните дрехи седят при чистите 🤯
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 3, 2021 10:37:43 GMT 2
И аз си мъкна всичко хапчета (задължително) имам си едно пликче, което си ми е само за път и предпочитам да си имам всичко под ръка от колкото да се чудя от къде да взема. Даже си нося и калъфки, аз съм малко ненормална на тема гнусотия и предпочитам да си сложа мои даже и чаршафи бих ама не ми се мъкнат. 😂 Това лято като се настанихме в хотела и първата ми работа беше да забърша със спирт всички дръжки на врати , тоалетката и нощните шкафчета. 🤷🏻♀️ ММ седи и ме гледа и ми вика ти си тотално мръднала, на почивка ли си дошла или да чистиш. 😂😂😂
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 17, 2021 20:43:07 GMT 2
И аз имам списък с нещата за пътуване на телефона. Имам един въпрос: някоя от вас ходила ли е на Лефкада? Гледам стар влог на Мики от там и много ми харесва, но не знам как се стига от София до там. Дали има друг вариант освен кола? Аз не съм все още активен шофьор и няма как да стигна до там, но дори и да бях, пак не бих си го причинила, а не мога да намеря директни полети до там от София. 2 пъти съм ходила с автобус. Беше кошмарно пътуване и не бих повторила. Препоръчвам ти Уиз до Закинтос или Корфу и от там ферибот до Василики. Иначе плажът Егремни е най-красивия, който съм виждала. Препоръчвам дневна екскурзия до Йонийските острови. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Deleted on Sept 18, 2021 23:54:58 GMT 2
Като гледам в сайта на Уизеър само до Закинтос ще можеш и то до края на месеца има само 3 полета.
Не обичам организираните екскурзии, защото са пълни с тъпи и/или глупави хора и ме изнервят.
|
|
|
Post by okay on Sept 20, 2021 10:26:45 GMT 2
Няма да е тази година, но проучва дестинации за следващото лято.
Момичета, вие подарявали ли сте пътуване по някакъв повод? За мен това е най-смисленият подарък.
|
|
|
Post by ggvt on Oct 14, 2021 8:48:33 GMT 2
Момичета, спасявайте положението Заминавам за Египет за 15 дни, колко пари ще са ми необходими при положение, че всички екскурзии и храната ми е покрита? Дайте ми сравнение, например колко струва една вода, едни цигари, нещо за хапване навън, такива неща. Силно съм притеснена, че няма да ми стигнат парите, които съм приготвила, а искам да съм готова оттук.
|
|
|
Post by MaryPoppins on Oct 14, 2021 9:56:24 GMT 2
Моят съвет е друг, вземи си дребни пари, ние бяхме с долари и в един магазин за вода, чипс и шоколад, ни взела 20 долара..... нямали да връщат... Ако си в затворен комплекс, с покрити всички екскурзии, не мисля, че ще са ти нужни много.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 14, 2021 10:57:34 GMT 2
Да, долари и египетски паунди. Ако не се лъжа бях взела около 500 долара, съжалявам, че не бях отменила от техните за бакшиши.
Носи си освен това и ядки и някакви снаксове. Сложи в куфара и бутилка 2 л вода. Повече дезинфектанти и антибактериални кърпички, калъфка за възглавница.
|
|
|
Post by Kalisa on Oct 14, 2021 11:44:23 GMT 2
Може да си извадиш и карта револют - с нея можеш да теглиш безплатно пари навсякъде по света. Само не знам колко време ти остава преди да заминеш.
|
|
|
Post by ggvt on Oct 14, 2021 12:39:04 GMT 2
Благодаря за бързите отговори, всъщност аз работя като екскурзовод и заминавам по работа, ще имам всичко като храна и екскурзии покрито, но се притеснявам относно лични разходи. Имам подготвени дребни долари, все още търся дребната местна валута, имам и една международна карта (забравих името ѝ) смятам да я ползвам при нужда. Не съм тръгнала с идеята да похарча много, но знаете как е- ново място, сувенири, други привлекателни неща, така че това ме притеснява малко. Единственото, което знам, че искам да си купя, е парфюм, но и това е относително, защото с техните аромати съм малко скарана
|
|
|
Post by Deleted on Oct 14, 2021 20:41:26 GMT 2
Аз си купих и не знам дали не го изхвърлих. Изобщо не беше траен, а ни бяха закарали в хубав магазин 🤷♀️ За парите много зависи от личните разходи. На нас всичко ни беше осигурено, вкл. и храна (доста ме беше гнус и се налагаше да отварям по някое и друго пакетче с ядки). Май само влизането в Хеопсовата пирамида не беше покрито, яздене на камила, трипче с корабче, и почти ги изхарчих. Направи си застраховка за Ковид Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by Bonbonka17 on Oct 26, 2021 7:20:22 GMT 2
Здравейте момичета☺️ може ли да споделите хубави Спа хотели в България за този уикенд?
|
|
405 posts
|
Post by Brownie 🎀 on Oct 26, 2021 8:08:46 GMT 2
Здравейте момичета☺️ може ли да споделите хубави Спа хотели в България за този уикенд? Привет За мен ходенето на спа е свързано с почивка и винаги предпочитам големи хотели или с голяма спа зона. Хотелите, които аз предпочитам и ходя когато ми се иска спа релакс са Hotel Royal Spa - Велинград, Lucky Bansko , Grand Hotel Bansko. И трите хотела имат хубава спа зона и дори при по-пълен капацитет има достатъчно пространство. Препоръчаха ми SPA Hotel Augusta - Хисаря, но не съм ходила там и не мога да дам отзиви. Ти имаш ли намислена локация към която сте се насочили, за да не стрелям така на посоки за това, което се сещам в момента.
|
|
|
Post by Bonbonka17 on Oct 26, 2021 8:17:33 GMT 2
Здравейте момичета☺️ може ли да споделите хубави Спа хотели в България за този уикенд? Привет За мен ходенето на спа е свързано с почивка и винаги предпочитам големи хотели или с голяма спа зона. Хотелите, които аз предпочитам и ходя когато ми се иска спа релакс са Hotel Royal Spa - Велинград, Lucky Bansko , Grand Hotel Bansko. И трите хотела имат хубава спа зона и дори при по-пълен капацитет има достатъчно пространство. Препоръчаха ми SPA Hotel Augusta - Хисаря, но не съм ходила там и не мога да дам отзиви. Ти имаш ли намислена локация към която сте се насочили, за да не стрелям така на посоки за това, което се сещам в момента. Нямам избрана локация, отворена съм за всякакви предложения. Единственото е да са най-много на около 2 часа от София ☺️
|
|
|
Post by smurfina on Oct 26, 2021 8:50:39 GMT 2
Момичета, идвам да споделя огромното си разочарование от къща за гости "Его" - Хасковски минерални бани (има и хотел, аз говоря специално за къщата). Отидохме там по препоръка от позната, която е ходила няколко пъти. Не съм гледала коментари, беше непланирано, просто един уикенд решихме, че ни се ходи някъде и си запазихме за следващата седмица.Е, няма такава мизерия. Спа-то не работеше (само сауната), басейните бяха мръсни, стаята беше мръсна. Храната - голяма част от нещата в менюто изобщо не се предлагаха или идваха "модифицирани" според какво има в хладилника, а на закуска се предлага изключително ниско качество продукти. Персонал няма, 1 човек прави всичко - на рецепция, настаняване, сервиране на храна. НЕ препоръчвам изобщо!
Напоследък обмислям една кратка почивка за 3-4 дни до Мелник. Ходила съм преди години и много ми хареса
|
|
|
Post by Qyiana on Oct 26, 2021 9:56:10 GMT 2
Здравейте момичета☺️ може ли да споделите хубави Спа хотели в България за този уикенд? С 5 ръце и 5 крака ти препоръчвам Hot Springs Medical & Spa в с. Баня, до Разлог. Всичко е на ниво, много вкусна храна, голямо СПА с всичко необходимо, голям (!) Външен и вътрешен топъл басейн, така че става и за през зимата. Много в уютно там. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Post by smurfina on Oct 26, 2021 18:58:06 GMT 2
Здравейте момичета☺️ може ли да споделите хубави Спа хотели в България за този уикенд? С 5 ръце и 5 крака ти препоръчвам Hot Springs Medical & Spa в с. Баня, до Разлог. Всичко е на ниво, много вкусна храна, голямо СПА с всичко необходимо, голям (!) Външен и вътрешен топъл басейн, така че става и за през зимата. Много в уютно там. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk Басейните с минерална вода ли са?
|
|
|
Post by Qyiana on Oct 26, 2021 19:45:25 GMT 2
С 5 ръце и 5 крака ти препоръчвам Hot Springs Medical & Spa в с. Баня, до Разлог. Всичко е на ниво, много вкусна храна, голямо СПА с всичко необходимо, голям (!) Външен и вътрешен топъл басейн, така че става и за през зимата. Много в уютно там. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk Басейните с минерална вода ли са? Да, с.Баня е популярна дестинация с минерални басейни, всеки хотел там е с топла минерална вода.☺️ Ако имаш други въпроси съм насреща. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
|
|
|
Post by Bonbonka17 on Jan 3, 2022 22:14:43 GMT 2
Здравейте ☺️ Включвам се с едно въпросче, което не знам дали е точно за тук, но не намерих друга подходяща тема според мен. Обмислям пътуване до Турция - Одрин за малко пазар. Може ли да споделите ако някоя от вас е ходила - за конкретни магазини от които сте доволни, къде точно да се обикаля (лесно ли се открива всичко след като не може да се използва телефон с интернет и отзивчиви ли са хората) , може ли да се плаща с карта на повечето места ако имате наблюдения (тъй като за мен ще е по-добре този вариант от Револют да обменям и да плащам с картата). За магазини за козметика тип Лили и Дм ако знаете и общо взето всякакви впечатления от там ще са ми полезни, благодаря предварително и се извинявам ако не е за тук
|
|
|
Post by Deleted on Mar 16, 2022 22:47:53 GMT 2
Здравейте, момичета. Понеже мислим да пътуваме до Истанбул за 3,4 дни, някой може ли да сподели готини ресторантчета или кафенета с вкусна храна и хубава гледка, които задължително трябва да посетим?
|
|
|
Post by rachel on Mar 17, 2022 0:12:17 GMT 2
Здравейтее, аз да се разпиша и в тази тема Ама какво да направя като сте направили за всичко, и аз все обичам да се допитвам до хора с опит. Таа, края на месец май ми предстои да съм в Барселона за 7 дни. Можете ли да ми препоръчате къде е хубаво да се отиде? И вечер опасно ли е, че приятелката ми с която ще ходя е рожденичка единия ден и иска да ходим на дискотека.. Все чувам, че там има много крадци и това никак не ми харесва. Мисля за през деня като обикаляме да съм с чанта през рамо, а не с раница, но като се знам колко много неща вземам, ще ми е трудно. Благодаря предварително, и всеки съвет е добре дошъл.
|
|
|
Post by candygirl on Mar 17, 2022 17:28:18 GMT 2
Зa Инстанбул -sunset bar and grill; ruby; ciragan ( може и само за кафе ) ; 360 барът ; нусрет е готин , но трябва резервации (мисля, че първият , който е в района на Капълъ е най-малко натоварен ). Обожавам и baymen brasserie. В коя част ще сте?
|
|
|
Post by Deleted on Mar 17, 2022 20:15:12 GMT 2
Някоя от вас има ли препоръка за април или началото на май някъде на топло? Доминикана засега не е вариант, защото е над бюджета от около 2000лв на човек, мислим организирано
|
|
226 posts
|
Post by 🍓 on Mar 17, 2022 20:20:38 GMT 2
Някоя от вас има ли препоръка за април или началото на май някъде на топло? Доминикана засега не е вариант, защото е над бюджета от около 2000лв на човек, мислим организирано Кюрасао, бяхме там миналата година, супер е
|
|
|
Post by candygirl on Mar 17, 2022 23:44:24 GMT 2
Египет 👍
|
|
|
Post by kahlan on Mar 18, 2022 22:02:26 GMT 2
И аз подкрепям предложението за Египет. Беше ми мечта и през 2018 г. се сбъдна. Пазя си всичката информация за цените тогава и екскурзиите, ако някоя дама прояви интерес
|
|
|
Post by carolinebingley on May 26, 2022 11:25:47 GMT 2
И аз подкрепям предложението за Египет. Беше ми мечта и през 2018 г. се сбъдна. Пазя си всичката информация за цените тогава и екскурзиите, ако някоя дама прояви интерес Здравей! Ще се радвам да споделиш впечатления от Египет. Много се колебая в момента какво да избера Египет или Венеция и Флоренция за този Септември евентуално. Двете дестинации са абсолютно несравними, но товами е дневен ред. Принципно интерес към Египет особен съм нямала никога, а съм влюбена в Италия. Обаче искам да видя пирамидите, искам да посетя от любопитство и, защото все пак това е едно от чудесата на света. Та, там ще ида живот и здраве все някога. Мъжа ми не е много ентусиазиран за там. В момента много се чудим къде да идем. Не, че ще ми решите дилемата, но ще се радвам да ми дадете някоя идейка. Бяхме си наумили Венеция+Флоренция още сега за май, но ни казаха преди 2 месеца, че няма да се пътува, няма никакви организирани екскурзии. И нямахме бустер и се отказахме(тогава беше задължително да имаме). Като цяло се колебаем дали изобщо да идем организирано. Досега сякаш сами сме били една идея по-доволни, но и организорано е супер като за 1 во ходене, че не мислиш за нищо, има си план и си го следвате. Обаче ние искаме да е със самолет и да включва Флоренция задължително. А те масово са с автобус с по 1 ден във всеки град, някакви комбинирани, което някак ми е много набързо и не ме устройва. Разбрах, че имало елак за Флоренция от Венеция, но с това пък хич не ми се разправя да търсим. Другия вариант ми е Париж, че никога не сме били (най - вече заради Версай). Ако изберем Египет ще е с Емералд травел, защото ги хвалят много, и организирано на 100 %, защото там няма как. Лошото е, че ще трябва да се отложи за септември. В големите жеги не искам(не, че там няма да е жега), а и сега имаме много други неща за правене. Не съм пътувала от Август миналото лято и вече много ми докривя. 4 ти вариант ни е някой гръцки остров. Ха, предлагате сега, така като за зодия Везни дето най-простите дилеми не може да реши. Прокрадва се идея да влачим и малката, ама тя няма да издържи, а ние много обикаляме.
|
|