|
Post by hriems on Oct 25, 2021 10:28:13 GMT 2
Изумена съм от това, което розовата Йоанна качва в профила си във фейсбук. Имам чувството че просто не познава и няма никой близък, изкарал вируса тежко или да познава починал човек от това. Срам ме е от такива хора, наистина.
|
|
|
Post by pringles on Oct 25, 2021 10:56:35 GMT 2
Чакам с нетърпение днес да видя как ще отидат до молчетата по задачки, като 90% от тях не са ваксинирани. Sent from my iPhone using Tapatalk Не че нещо, ама контрола за наличие на зелен сертификат на влизане в молове и заведения не е кой знае какъв.. досега това, което чувам, е че или липсва изобщо контрол или се изчерпва с въпрос от охранител "имате ли сертификат?" и при отговор "да" влизаш.. при наличие на група хора (част със, част без сертификат) пак всички влизат.. та, знаейки къде живеем няма кой да те спре ако си зажаднял за мол.. а може и сега като мина "гратисния" период и започнат някакви проверки евентуално да се променят нещата, ама се съмнявам...
|
|
|
Post by candygirl on Oct 25, 2021 10:58:40 GMT 2
Интересно как преди се водеше, че вaксинaтa действа след две седмици , a сега от първия ден имаш сертификат .
|
|
|
Post by ☀ on Oct 25, 2021 11:03:59 GMT 2
Интересно как преди се водеше, че вaксинaтa действа след две седмици , a сега от първия ден имаш сертификат . Да, един вид уверение, че си започнал процеса, но това не значи, че си изградил имунитет. Абсурдно е и за хората, които са го прекарали в болница без положителен тест / защото и те отчитат в определен етап / и се връщат на работа, ни сертификат могат да изкарат, ни да се ваксинират...излишно тестване до приемане на тестовете за антитела. И понеже говорим за инфлуенсъри, сутринта по радиото се шегуваха как всички инфлуенсъри ще се активизират да агитират за ваксините, защото не могат да отидат на спонсорирана почивка в хотел без сертификат, а досега мълчаха. Вярно е.
|
|
|
Post by candygirl on Oct 25, 2021 11:06:38 GMT 2
По принцип хич не искам дa ме aгитирaт 😀личен избор е , тов е рaботa нa лекарите.
|
|
|
|
Post by scalestone on Oct 25, 2021 11:34:59 GMT 2
Вече няколко пъти ми се струва, че Елица чете в темата. Вчера написах, че сторитата й са пълна глупост и би било много по-смислено да снима сгради в Осло. И днес познайте какво е снимала...
За брекетите: Носила съм 2 пъти брекети, при мен проблемът е също малка челюст-големи зъби. И на мен предложиха да ми извадят 2 напълно здрави зъба, което разбира се отказах. Баба ми е стоматолог с десетки години опит зад гърба си, поисках нейното мнение и самата тя каза, че за малко по-хубава усмивка не си заслужава тази жертва, което ме и отказа. Предпочитам здрави зъби, отколкото 100 каратова усмивка. Въпрос на личен избор е, но моето мнение е това.
Ади, не винаги опира до личен избор. Като си с непревилна захапка, защрака те най-вероятно ставата, или все някога ще го направи, нямаш много избор, да не кажа никакъв. В моя случчай е малка челюст, големи зъби. Имаше вариант и с мъдреците, но аз го отказах категорично, защото 3 от 4 трябва да са с операции. Като 2 от тях са си рискови. Да, вярно е, че не си направих 3D скенер, за да се видят къде точно са тези проклетии, но ако ги бях махнала отиде 3 години с брекети, много по-сложно щеше да е да дърпат кътниците назад вместо напред. Та мисълта ми е, че не е само до визията. Аз тръгнах с тази нагласа, а то съвсем друго се оказа притесняващото. На okay благодаря! На 1ви ми вадят и другите два и после брекетите. Относно Ели, тя често у показвала сторита от градовете, които посещават. И понеже си писах с нея за зъбите, питах и за влога от Азорските острови и каза, че ще има. Не съм питала кога.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 11:40:54 GMT 2
За протокола и аз нямам нито един близък, който да е починал от Ковид (да чукна на дърво!). Една колежка беше в болница и бащата на нашия кум. Приятелско семейство се ваксинира и изкараха изключително тежко ковид. До там приключват сагите с ковида, пазим се, спазваме мерките. За ваксините съм взела лично решение да не си поставя, имам си свои причини. Нямам нищо против към тези, които са решили да си сложат, нямам против мерките, спазвам всичко. Затова не разбирам поведението на розовото плашило (да, знам, че е грубо, но тя си го е заслужила във времето). Нито е компетентна, нито нищо, нека си трае. Виждам едно огромно разединение между хората, което е породено от тази тема. Първо беше от това, че едни вилнеят по заведениета и моловете, а другите се пазят. Сега едните са с ваксина, а другите са без. За мен това е напълно излишно. На 2, на 3 пъти се мъча да изгледам видеото на Пепе. Не е видео на Пепе, ако не се говори за гърдА и кърмене.
|
|
|
Post by yoooobooo on Oct 25, 2021 11:47:50 GMT 2
Йокко удря тъпомера на нови висоти. Отишли някакви кифли в библиотеката и почнали да четат книги за Левски. Наснимали се да половин час и си тръгнали.
И нито една една носеше маска вътре.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 11:52:02 GMT 2
Каква е тази история с Йокко и библиотеката? Някой може ли да ме светне? Решила е да си взима книги от библиотеката? Да чете на място? Не очаквам вече нещо смислено да качи Елица. Влога от Париж не ми хареса. За сравнение видеото на Мария Андреева за бюджетен ден в Барселона беше заснето много по-добре, обясненията не бяха четени от уикипедия със заспал глас и имаше голям живец в нея. Но Мария е пътешественик, а Елица се прави на такава. Видеа явно има много за качване, още от миналата година надали ще ги видим. За брекетите - Да, напълно съм съгласна, че е личен избор и зависи много от конкретния случая.
|
|
|
|
Post by MaryPoppins on Oct 25, 2021 12:03:39 GMT 2
Ораторката е такава материалистка, че как би си позволила да затвори тъпата си школа, поради причината, че измират хора. Да спре да се прави на високоинтелигентна, защото е толкова проста и ограничена/без извинение/. Интелигентността ѝ стига до това да си купи розови боклуци.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 12:05:47 GMT 2
Аз мисля, че инфлуенсърите изгубиха, ако въобще са имали, силата да агитират по сериозни теми, заради инфантилния контент и нелепите реклами. Нито разсъдливите възрастни ще ги приемат за някакъв коректив, нито пък децата, които не ги интересуват ваксини и други съществени теми.
|
|
|
Post by yoooobooo on Oct 25, 2021 12:06:18 GMT 2
Каква е тази история с Йокко и библиотеката? Някой може ли да ме светне? Решила е да си взима книги от библиотеката? Да чете на място? Не очаквам вече нещо смислено да качи Елица. Влога от Париж не ми хареса. За сравнение видеото на Мария Андреева за бюджетен ден в Барселона беше заснето много по-добре, обясненията не бяха четени от уикипедия със заспал глас и имаше голям живец в нея. Но Мария е пътешественик, а Елица се прави на такава. Видеа явно има много за качване, още от миналата година надали ще ги видим. За брекетите - Да, напълно съм съгласна, че е личен избор и зависи много от конкретния случая. Йокко има ново хоби - да ходи да чете по половин час (!) сутрин в градската библиотека.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 12:08:33 GMT 2
Ама тя нали е супер-жена? Как така чака само на школата си. Та тя е инфлуенсър, брокер, оратор и разбира от всичко. Тя ЧЕТЕ ПО НЯКОЛКО РОМАНА НА СЕДМИЦА. Тя е велика, защо мрънка, че остава без работа... Очаквах, че с всичкия опит и познания, които тя има, може да си намери лесно нова работа, да излезе от ситуацията, но явно съм в грешка Ораторката е такава материалистка, че как би си позволила да затвори тъпата си школа, поради причината, че измират хора. Да спре да се прави на високоинтелигентна, защото е толкова проста и ограничена/без извинение/. Интелигентността ѝ стига до това да си купи розови боклуци.
|
|
|
Post by cultureshock on Oct 25, 2021 12:12:04 GMT 2
Новото хоби на Йокко няма да се задържи. Аз съм редовен читател в Столичната библиотека, ходя и чета на място за изпити. Днес буквално ме изгониха, защото следвали новите мерки и не допускали вече хора в читалните, ВЪПРЕКИ че имам сертификат. Крайно разочарована съм и отвратена как за кафетата и ресторантите може, ама за библиотеки и университети-не. България си заслужава участта.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 12:18:49 GMT 2
Не е инфлуенсър, но Денис Теофиков е починал на 21 години. 🕊️ Попаднах на много неуместно, поне според мен, стори на Биляниш, в което пита, "никой ли от близките на Денис Теофиков не е усетил, че момчето било в депресия". Въпросното стори е решернато и от други хора и тя явно много се гордее с този факт, защото самата тя е публикувала решерванията, видите ли, сигурно, за да се убедим, че много хора споделят мнението й. Първо не смятам, че е нейна работа да задава тези въпроси и е редно да уважи правото на близките да минат през това, без да бъдат упреквани. Второ, определено съм на мнение, че това да си вдигаш рейтинга и да буташ алгоритъма на Инстаграм, на гърба на такава трагедия, е много ниска топка и говори за липса на каквито и да било морал, елемнатрно възпитание и съпричастност към мъката на хората. ПЪЛНО ДЪНО
|
|
|
Post by MaryPoppins on Oct 25, 2021 12:30:05 GMT 2
Когато преживееш нещо такова, дори да не си сред най-най близките хора, изпитваш вина, че не си бил там, по това време или месеци преди това не си разбрал какво се случва в главата на дадения човек. Преживяла съм загуба на приятелка по същият начин, не искам да изпадам в подробности, но никога не разбрах, а винаги си задаваш въпросите "защо?""каква е причината?" и т.н. Дори най-близките хора до човека никога не разбират причините...... Изключително грозно, долно и жалко е някаква 20 годишна простакеса, като Биляниш, да задава такива въпроси и да обявинява някого. Може би го приемам донякъде лично, но е факт, че не разбираш и винаги в главата ти е въпросът "Защо?" или "винаги има различен изход". Да, но няма. Жалки опити за слава на чужд гръб. Не може с лека ръка да се гавриш, в стори, с такива малоумни въпроси. Извратено ИНСТАГРАМ общество. Сори за спама. Пуснах си Мариета, но нееее могааа дааа търпяяя нейниияттт говоррр иии провлачванеееее...
|
|
|
Post by komkama on Oct 25, 2021 12:53:57 GMT 2
Оф, Евелин е толкова повърхностна. Гледам новото ѝ видео за грешките в обзавеждането. Ами то се оказва, че всичко е грешка. Да си купиш диван по картинка за мен е страшна тъпотия. Особено, когато си домошар, аз също обичам да си седя на дивана и ми е много гадно, че не ми е много удобен, но съм на квартира и нямам избор. Евелин кеси на дивана нон стоп и си го взела само да е хубав, но супер непрактичен и неудобен. Камината е само за украса, килимът боцка, трапезарната маса, която наистина е страхотна и тя определи като любимо решение, беше споменала, че на места задира и не е удобно да стоиш на някои места, заради неправилната форма. Еми, извинявам се, ама в собствения си дом да съм като в музей, всичко да е красиво и дотам и само да търкам и да чистя тия ми ти матове. Тонка е същата, имаше същия боцкащ килим, сега с тези метални столове и бар столовете - решетка. Супер неудобно. Евелин като за Телец е доста непрактична 😂😂 Уж белите стени били практично решение - обаче съм живяла в апартамент с такива и след 3 години, апартаментът беше за пребоядисване, без да са живели деца там. Също изказът е на ниво - фугите на килима, косъмът на мокета. Влакна, Евелин, влакна е думата, която ти трябва.
П.С. За ваксината и преболедувалите. Писах в другата тема- сега пак ще напиша. Няма абсолютно никакъв проблем да се ваксинираш след прекаран вирус, освен ако не са ти преливали плазма и/или моноклонални антитела. Тогава трябва са се изчака определен период. Не съм веща - прочетох го в сайта на сзо и сайта на център за контрол и превенция на болестите. А и, които има притеснения е редно да се информира от читав лекар и официални източници, а не от инфлуенсъри и фб.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by okay on Oct 25, 2021 12:56:43 GMT 2
Много тъжно ми стана, когато разбрах, че Денис е починал. Това е ужасно. Светла му памет. После разбрах и за певеца Ангел, който си отишъл миналия месец от Ковид. Да почива в мир. Ужасни, ужасни неща се случват понякога... Не знам какво е това превъзнасяне по Мариета. На мен ми е адски скучна. Интелигентно момиче е и няма излагация, освен приятелството ѝ с Тоца, но хич не ме блазни да я гледам. Всички са тооолкова скучни, че нямам думи вече. Нищо не гледам и почти нямам какво да коментирам.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 12:58:24 GMT 2
Йокото всяко яко нещо може да прецака. Така представено и попитано ми се отщява да чета чак. Разбери!
|
|
|
Post by angie1425 on Oct 25, 2021 13:02:36 GMT 2
Пуснах си “ влога “ на Тонка за фон. Пускам я само за това, понеже ми е адски гнусна, скучна и надменна, но този път го спрях на 5тата минута. Това не е влог, а рекламен блок. Копае дъното, а като се замисля, че миналата година по това време и симпатизирах сега води класацията за най - дразнеща персона.
|
|
|
Post by komkama on Oct 25, 2021 13:02:45 GMT 2
Мариета и аз я харесвах, обаче наистина е скучна, съжалявам. Гледам я от време на време, но се усещам как спирам да я слушам. Йокото е такова wannabe... Ставам в 5 и чета книги в библиотеката. Добре, все още си селска пръчка. Довиждане.
|
|
|
Post by komkama on Oct 25, 2021 13:31:13 GMT 2
Ахахахахахахаха, тъкмо се чудех какво да сготвя за обяд. Засега имам само косъм 😂 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by The Judge on Oct 25, 2021 14:05:33 GMT 2
Така, знаете, че като цяло не агитирам за нищо, но някво тъпо кретенче е снимало вчера от инцидента клип и го е качило в Ютюб. Затваряла съм веднъж канал, сега е доста по-лесно. Но според мен влезте, цъкнете един рипорт, защото това е върха на кретенията и ако бихме имали реално влияние, то поне да го ползваме, за да не бъде изтъпанчен нечий труп в нета (буквално) , по дяволите. Каналът е флагмен.бг. 😡😡😡😡😡😡😡😡
|
|
|
Post by ☀ on Oct 25, 2021 14:26:28 GMT 2
Отново загубих вяра в хората.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 14:29:04 GMT 2
Като напишеш името на момчето и излиза, качено е първо в Тик Ток от съсед на приятелката му. После друг човек го е качил в канала си, но вече е късно, дори и да се изтрие. Разпространено е и всички го имат, трие се и пак се качва. Мир на душата му, младо момче с много талант си отиде. Тепърва разследват станалото, приятелката му на клипа очевидно е в шок.
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 14:37:02 GMT 2
Вие се бъзикате Едвам ми побра мозъка снимката на мъртвото коте, сега това? Не мога повече, не знам какво да кажа
|
|
|
Post by Deleted on Oct 25, 2021 14:47:56 GMT 2
Видях клипа и просто съм потресена… 😶 Как може да снимаш такива кадри и да ги качиш в интернет, що за изрод би го направил? 😐 Репортнах го веднага и който има смелостта да го пусне, нека го репортне също, защото такива неща не са за Ютуб и за където и да било в социалните мрежи. Съболезнования на семейството и близките му и дано никога не видят този клип!
|
|
|
Post by carolinebingley on Oct 25, 2021 14:50:32 GMT 2
Сторитата на Йоана от операта няма да ги оплювам, само ще кажа, че ме накараха да си помечтая да съм там. Много парадират двете Йоани да се интелегинтни и четящи, ама едва ли са чак толкова четящи, колкото се изкараха, особено Йокото. Тъкмо щях това да питам как е положението с пускането в големите библиотеки, и бях сигурна, че едва ли ще допускат читатели. Наситана е изкривено-в кафе и ресторант може, в библиотека и училище не може. Но темата не е за това. Мариета е скучна, съгласна съм с вас. Няма нищо за гледане. Искам да си намеря влогърка, която да гледам и да хваля, ама да гледам с кеф. Ама няма такава. Не си намирам.
|
|