805 posts
|
Post by Yogurin@ on Apr 26, 2021 16:11:01 GMT 2
Мен случката, коята ме потресе най-много е на едно младо момиче, което бяха отвлекли в богаташки квартал в Мадрид, докато прави джогинг - с цел откуп.
Накрая ги беше обзел страх и я бяха обесили в една фабрика в съседно село, която се виждаше от терасата ни. Дълго време не можеха да намерят убийците. После от запис, в която жената на единият от престъпниците се представяше за въпросното момиче, молейки родителите си да платят исканата сума- бяха направили детайлен анализ на всички звуци и бяха доловили разговор от улицата с изрази, които са типични за района, в който живеех.
Момичето е Анабел Сегура, ако случаят е интересен на някого. И до днес ме побиват тръпки, когато си спомня (зловещо е, когато нещо подобно се е случило под носа ти).
|
|
|
Post by vivian27 on Apr 26, 2021 20:08:06 GMT 2
Йогурина, това наистина си е зловещо! Аз бих се спекла супер много! Чак настръхнах, докато те четях 😳
|
|
|
Post by magica on Apr 28, 2021 13:47:39 GMT 2
Случаят за Маделин го знам и много добре си спомням, че четях едно време за него и се потрисах от факта, че родителите са си оставяли сами децата. Изгледах видеата на двете момичета, които препоръчахте и отново ми се възбуди интереса. Малко ми е странно ако е този педофил, аз по-скоро си мисля, че наистина е имало някакъв нещастен случай и родителите са покрили смъртта, нали са лекари ... Сега се сещам за нещо, което дълбоко ме беше потресло и това е извергът Фритцл - австриец, държал дъщеря си 24 години в мазето, изнасилвал я е, тя му е родила и деца, абе кошмар! Може да погледнете, мисля има видеа в 60 minutes Australia. Faith Georgieva ми хареса, само последното видео за куклите няма да го гледам, защото ще сънувам кошмари, знам се!
|
|
|
Post by skatingrose on Apr 28, 2021 15:04:37 GMT 2
Случаят за Маделин го знам и много добре си спомням, че четях едно време за него и се потрисах от факта, че родителите са си оставяли сами децата. Изгледах видеата на двете момичета, които препоръчахте и отново ми се възбуди интереса. Малко ми е странно ако е този педофил, аз по-скоро си мисля, че наистина е имало някакъв нещастен случай и родителите са покрили смъртта, нали са лекари ... Сега се сещам за нещо, което дълбоко ме беше потресло и това е извергът Фритцл - австриец, държал дъщеря си 24 години в мазето, изнасилвал я е, тя му е родила и деца, абе кошмар! Може да погледнете, мисля има видеа в 60 minutes Australia. Faith Georgieva ми хареса, само последното видео за куклите няма да го гледам, защото ще сънувам кошмари, знам се! Бях забравила случая с Фритцл, направо и до ден днешен ми се повдига като си помисля какви ужаси е изживява дъщеря му! За жалост според мен може и да си права за Маделин, въпреки че наистина се надявам родителите й да не са способни на такова нещо
|
|
|
Post by patrashkova on Apr 28, 2021 20:35:00 GMT 2
Аз гледах видеото на Фейт Георгиева за куклите, макар че съм много страхлива не ме изплаши. Някакси тези истории не са ми особено интересни. Просто баща ми ме е възпитал да не се заглеждам в неща,които не мога да видя. Кукла, на която и расте косата и сега е изложена някъде си и хората ходят да я гледат. За пари хората ще измислят какво ли не,че даже обичала шоколад и хората й пращали. управата на музея сигурно е качила по едни 10 кила всеки 😂 Вие обичате ли да гледате за паранормални явления?
Виж обаче да намерят обесено момиче в района, в който живея ще ме накара да си изгубя съня за много дълго време.
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Apr 28, 2021 22:49:38 GMT 2
Мен кукли не ме плашат и не са ми интересни. Аз като цяло от малка обичам да гледам ужаси, трилъри, хорър и малко неща могат да ме изплашат. Реалните истории вече са съвсем друго - от някои ме побиват тръпки, а да знам, че във фабриката срещу нас е намерено обесено момиче... бррр.
|
|
|
Post by patrashkova on Apr 28, 2021 23:24:40 GMT 2
Мен кукли не ме плашат и не са ми интересни. Аз като цяло от малка обичам да гледам ужаси, трилъри, хорър и малко неща могат да ме изплашат. Реалните истории вече са съвсем друго - от някои ме побиват тръпки, а да знам, че във фабриката срещу нас е намерено обесено момиче... бррр. Блазе ти мен от всичко ме е страх от ужаси. Даже като да кажем на 15 гледахме с баща ми Тексаско Клане и не се уплаших сигурно защото го гледахме следобед,обаче вечерта като си легнах заклевам се,че чувах резачка и ставах 4 пъти да проверявам заключена ли е входната врата 😂😂😂 ако гледам истински ужас няма да спя както трябва поне 1 месец и искрено завиждам на хората,на които не им повлияват. Кажете каква е тайната. Иначе в канала на Фейт гледах и за германеца изчезнал от летището в Бг - е това е вече жива мистерия. Къде ще се е дянал?
|
|
|
Post by MaryPoppins on Apr 29, 2021 8:15:33 GMT 2
Иначе в канала на Фейт гледах и за германеца изчезнал от летището в Бг - е това е вече жива мистерия. Къде ще се е дянал? Има информация, че е злоупотребявал с алкохол и наркотици. Едно грешно хапче и изключваш. Това за мен е най-логичното.
|
|
|
Post by magica on Apr 29, 2021 9:12:31 GMT 2
И аз останах с впечатление, че германецът си е бил по субстанциите, кой знае къде се е заврял да си се пропива. Няма намерено тяло, нищо. Просто някъде си злоупотребява според мен. Стана ми интересно за тази Елиза Лам, мисля да гледам и за нея видеата. Когато бях тийнейджърка много обичах да чета за паранормални явления, винаги ми е било интересно за Бермудския триъгълник, вие какво мислите по въпроса?
|
|
|
Post by billy on Apr 29, 2021 10:23:32 GMT 2
Благодаря, че споделихте за тази девойка - Faith Georgieva. Събота и неделя изгледах всичките ѝ видеа. Много спокоен и приятен глас има. Даже в началото си помислих, че няма да е лошо да си вземе един хубав микрофон/започнах с клиповете отзад-напред/ и като видях в последните, че го е направила, много се изкефих. Дано да продължава в същия дух. И така и така бях на темата пуснах и няколко видеа на Kendall Rae - същата работа, много приятен глас и разказва добре. Та защо пиша - излезе ми предложение на друга девойка, викам си - "я да видим". Пускам аз и в началото чак се издразних, стори ми се доста лигава... обаче темата на клипа ми беше интересна, та реших да го доизгледам. В крайна сметка се зарибих супер много! Ето и нейния канал /не видях някой да го е пускал тук, ако да - извинете ме/. Та да, ако преживеете началния шок и тя има доста интересни и добри клипове. /просто предупреждавам, може само аз да съм куку / www.youtube.com/channel/UCtNdVINwfYFTQEEZgMiQ8FA
|
|
|
Post by patrashkova on Apr 29, 2021 12:16:25 GMT 2
И аз останах с впечатление, че германецът си е бил по субстанциите, кой знае къде се е заврял да си се пропива. Няма намерено тяло, нищо. Просто някъде си злоупотребява според мен. Стана ми интересно за тази Елиза Лам, мисля да гледам и за нея видеата. Когато бях тийнейджърка много обичах да чета за паранормални явления, винаги ми е било интересно за Бермудския триъгълник, вие какво мислите по въпроса? В нетфликс има цял мини сериал,ако ти е интересно за Елиза.
|
|
|
Post by eve44 on May 1, 2021 16:43:28 GMT 2
Гледах случая за Меган Кърл и две неща ми направиха впечатление. При условие, че е имала толкова любовници, защо приятелката ѝ я е проверявала през няколко минути с кого е, къде е и какво прави. Не е било толкова странно и невиждано Меган да си покани мъж. Да приемем, че е от загриженост или любопитство. Но моментът с описанието на намереното тяло хич не ми се връзва. При пожар, при който всичко е обезобразено и се налага да вземат материал от зъбите, са видяли и повдигнали найлоновия плик, с който е удушена. Как е оцелял този найлон, без да се стопи, при условие, че дори от нощницата почти нищо не е останало? Не може да е сложен и впоследствие, щом са идвали пожарникари да гасят огъня.
|
|
|
Post by Deleted on May 1, 2021 17:09:05 GMT 2
Случаят за Елиза Лам и на мен ми е много интересен. Този хотел, в който е била отседнала и намерена мъртва е супер подозрителен и с много лоша репутация още от десетилетия назад. Сега хотелът е с ново име и от няколко години го реновират, затворен е. Не знам как точно става, но много ютубъри влизат там и снимат. Последно гледах в канала на TFIL няколко видеа как обикалят вътре. Относно паранормалното, интересно ми е да гледам, но избягвам. Нещо не ми действат добре такива видеа. Интересни са ми случаите на Ед и Лорейн Лорън. Не бих могла да кажа, че вярвам обаче. Все си мисля, че за всичко си има някакво логично обяснение. Edit: Ако си падате по мистерии, паранормалното и теории на конспирациите, препоръчвам ето този подкаст. Често говорят и за криминални случаи. Той всъщност е на Кендъл Рей и съпруга ѝ. youtube.com/c/MileHigherPodcast
|
|
|
Post by Deleted on May 7, 2021 9:56:49 GMT 2
Момичета, много се зарибих по Faith Georgieva. Изгледах ѝ всичките видеа и се чудех какво да си пусна сега. Криминалните истории са ми интересни, паранормалните не. Тях по-скоро ги свързвам с някакви психически проблеми на хората, които ги разказват. Покрай едно видео на Faith се замислих за един дядо, който наскоро видях на спирката на градския до Западния парк - беше някакъв ексхибиционист, който се криеше с якето си, и си показваше достойнството на жените на спирката. Доста се уплаших, особено като знам какви неща правят такива откачалки.
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on May 7, 2021 10:10:40 GMT 2
Не, не, ексцибионистите по принцип са страхливи, с такова впечатление съм останала.
Аз като малка бях сгащена в един асансьор от един такъв. Добре, че не беше педофил, бързо избяга, когато се развиках.
|
|
|
Post by eve44 on May 7, 2021 13:47:48 GMT 2
Имахме такъв съсед на село, възрастен дядо, който се беше показвал на едно 6- годишно момиченце. В автобуса веднъж преди години видях един младеж с подаващо се достойнство, хората се правеха, че не го виждат. В случая с Чикатило се потресох от бройката убити. Интересното е, че всички са деца или млади хора. Много натоварваща история.
|
|
|
Post by magica on May 7, 2021 14:51:44 GMT 2
Значи много ме зарибихте. От препоръчаните тук определено най-много харесах Stephanie Harlowe. Kendall Rae ми е на второ място. Видеото на Faith за Чикатило някак ми беше постно, просто изредени всички убийства, без особени детайли за него самия. На мен ми е интересно така както Stephanie си структурира видеата - с детството, произхода на даден човек, характер ...
|
|
|
Post by Deleted on May 8, 2021 11:42:42 GMT 2
Ако харесвате Стефани и Кендъл, мога да препоръчам и ето тази мацка youtube.com/c/DanelleHallanИма много приятен и успокояващ глас и винаги много подробно и в детайли разказва случаите. Също така следи и дава ъпдейти за случаи, за които вече е говорила.
|
|
|
Post by Перуника on May 11, 2021 7:56:27 GMT 2
Дали някой е гледал нещо за случая, за който Faith Георгиева спомена, че не би направила видео - Гертруд Банишевски, защото ме човърка и се чудя дали да потърся нещо
|
|
|
Post by magica on May 12, 2021 13:42:47 GMT 2
Дали някой е гледал нещо за случая, за който Faith Георгиева спомена, че не би направила видео - Гертруд Банишевски, защото ме човърка и се чудя дали да потърся нещо Проверих я, егати изрода Ще чакаме Faith да направи видеото и после ще потърся аз и други видеа. Само прочетох за какво става въпрос.
|
|
|
Post by ☀ on May 12, 2021 15:03:18 GMT 2
Аз обожавам начина на разказване на Бейли, а освен това и гледам грим, който тя всеки път прави различно.
|
|
|
Post by The Judge on May 13, 2021 2:31:04 GMT 2
Не съм пускала Ютюб по тия теми, слушам напоследък един подкаст за Serial killers в Спотифай. Обаче по ID extra попаднах на 1 2 истории за тийнове, убити от партньори и честно казано са адски гадни. Не е истина как едното ми припомни за Туин пийкс, което няма нищо общо, но си пуснах музиката от филма и кримки в комбинация с тая филмова тема ми остави доооооста железен вкус. Гледах наскоро и документално за Даймбег Дарел, само че с интервю с полицая, застрелял убиеца му. Човекът никога не се е възстановил. Замислям се напоследък бая над тия неща, които гледам.
|
|
|
Post by Deleted on May 13, 2021 20:06:14 GMT 2
Много ме зарибихте на тази тема. След Фейт, изслушах и подкастовете на Blood and lipstick. Абонирах се и за Bailey. Май най ми е интересно какво се случва в главите им, за да са способни да вършат подобни неща, дали няма как да се предотврати проявата в характерите или самите престъпления.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|
|
Post by raulgirl on May 19, 2021 13:42:13 GMT 2
И аз се зарибих по Фейт Георгиева. Тези теми хем ме плашат, хем ме интригуват. Аз съм много антихорър човек, такива филми абсурд да издържа. Но мистерии и криминални истории тип Агата Кристи ме привличат.
Сега гледах новите видеа на Фейт за Джонбеней Рамзи. Много странно изглежда братът на това момиченце във видеото, в което е вече възрастен и го разпитват за смъртта й. Все едно се радва, че няма как да бъде свързан с това нещо. Любопитен случай, може би е някой от семейството.
|
|
|
Post by patrashkova on May 19, 2021 14:28:34 GMT 2
Много харесвам Фейт,но конкретно случая на Жан Бенет го беше претупала доста някак си. Имаше едно друго документално,в което се развиваше теорията,че днкато по бельото й е било толкова малко,че може да е буквално от хората,който са го опаковали за продажба. Версията беше,че докато брат й е ял ананас тя е посегнала да вземе от неговия и той в пристъп на яд я е хлопнал с нещо,което било наблизо - нямам спомен какво точно беше (май голям фенер) и я повалил и затова тя има неразграден ананас в стомаха си. Родителите се уплашили,че ще им го отнемат и така ще изгубят и двете си деца. Той впрочем е бил особняк или така поне казаха в документалното. Коментираше се също и обаждането как звучало като репетирано. То реално,ако някой влезе да я убива или насилва едва ли ще го прави у тях или какво - ще я отвлече и после ще я върне в мазето. Доста съмнително...също като това английското момиченце в Португалия ли беше или Испания - как полицейските кучета надушиха миризмата на труп в колата на родителите...кой знае кой знае.
|
|
|
Post by magica on May 19, 2021 15:02:42 GMT 2
Изгледах ги видеата и аз на Фейт. Като цяло е супер странен този случай на Рамзи. Брат ѝ според мен има някакъв вид отклонение, не мога да преценя какво точно, но му личи и на детските снимки, също и при разпита. Иначе аз от други видеа, които гледах заради вас, разбрах, че е имало следи от сексуално посегателство, отделно, обаче, наистина обаждането на 911 звучи странно и нагласено. Това го отбелязвам, защото не си мисля, че е била малтретирана от семейството си. Даже се чуват реплики към брат ѝ когато майка уж си мисли, че е затворила телефона. Не стана ясно имало ли е следи от редовни изнасилвания? Уредът, с който е удушена е супер странен също ... Абе не знам какво да мисля. За Маделин например вярвам, че родителите са отговорни, нещо са ѝ дали, за да спи спокойно и да не плаче, но не са преценили правилно и тя е умряла. Усетили са се, транспортирали са трупа ѝ (от там миризмата в колата) и така. Просто не е намерена. Гледах, обаче, че обвиняват някакъв немски педофил за нейното изчезване и смърт, не знам дали е доказано ...
|
|
|
Post by ☀ on May 19, 2021 15:03:25 GMT 2
Много ме зарибихте на тази тема. След Фейт, изслушах и подкастовете на Blood and lipstick. Абонирах се и за Bailey. Май най ми е интересно какво се случва в главите им, за да са способни да вършат подобни неща, дали няма как да се предотврати проявата в характерите или самите престъпления. Sent from my SM-G980F using Tapatalk Аз точно заради това харесвах поредицата Evil lives here по ID, но в новия сезон му промениха формата. Преди близки разказваха какво детство е имал, какви отношения и може да изградиш представа как се е формирал един тежък престъпник. Откакто не го поднасят по този начин не го гледам, а там имаше доста зловещи истории, от които не може да заспи човек. Ако някой я следи може да каже дали все още е така.
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 16:27:13 GMT 2
За братът на Джонбене Рамзи има и потвърдена информация, че той я е ударил по главата с бухалка докато са играели на двора. Близки до семейството разказват, че брат ѝ винаги е бил в сянка, цялото внимание е било насочено към нея покрай детските конкурси за красота. Близка приятелка на майката разказва, че косата на Джонбене е естесвено кестенява и майка ѝ от 5 годишна я изрусявала. Изобщо много е объркано всичко там. След всичко изгледано, аз клоня към версията, че брат ѝ в пристъп на ярост я е ударил по главата.
За Маделин заради разкритията от кучетата също клоня към версията, че се е случил някакъв инцидент в стаята. Подозренията, че са дали нещо на децата, за да спят и да не се будят и плачат има някаква логика. След като са установили, че Маделин е изчезнала, стаята е пълна с хора, било е шумно, а близнаците са спели непробудно и изобщо не са се събудили с часове. В последните ъпдейти обаче за този педофил, който е арестуван казват, че властите имат много сериозни доказателства, че той е виновен, но на този етап нарочно не разкриват какво знаят. Най-вероятно се касаело за записи с отвлечени от него деца, сред които е била и Маделин.
|
|
|
Post by The Judge on May 19, 2021 17:31:16 GMT 2
И в двата случая винаги съм си мислела, че са семейни истории. Просто в трудно да се докаже.
Evil lives here си е пак така, или гледам стари епизоди. То от музиката в началото тръгва зловещо. Но по тоя канал има ужасяващи неща. Имаше един случай с някакъв черен, превъртял в един момент и застреля 3-те си деца в главите. Интервюто беше с майка им...
Според мен не ноже да бъде поправено. Доколкото съм чела са или в следствие на насилие в детска възраст, от натрупана омраза и бърнаут, или чисто физиологични аномалии (удебелена част на хипоталамуса,орбитофронталната кора и наследство). Бях чела едно интересно проучване на един професор невролог Джеймс Фелън, който беше сканирал мозъци анонимно на доказани психопати и своя. Имал подозрение, че проявява признаци (агресия, мания за контрол, педантичност). Оказало се, че има същите физиологични промени в предната част на мозъка като тях, но той беше поддръжник на темата, че чрез когнитивни техники може да бъде насочено и контролирано. Има и книга мисля.
Не знам и аз, но се сещам за доста случаи, които са били по психиатрии и пак не са успели да ги излекуват. Но пък има доза истина и в това, че може да си предразположен и никога да не се отключи, както е шизофренията.
|
|
|
Post by Deleted on May 19, 2021 18:53:23 GMT 2
Днес изгледах документалния сериал по Нетфликс за Тед Бънди.
Бейли си я пускам преди работа. Много ме радва. Не знам защо нашите youtube-ри не могат да правят подобни видеа... Все едно съм с приятелка и тя ми разказва какво е прочела. Страхотна е.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
|
|