|
Post by zahir on Jul 11, 2021 12:36:02 GMT 2
Малко офф топик ама сме на един малък, див гръцки остров, където има доста българи, заради сърф училището, масово се гласува. И ние гласувахме, само с декларация. Супер бързо стана.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 13:03:01 GMT 2
Ох, майко, новият изтръпнал приятел на Николчето май въобще не е осъзнал къде се е забъркал. Дожаля ми чак за него. Но явно и той толкова си може. От км личи, че тя го е принудила с пистолет да участва в измисления им "проект". Къде ги намират такива безгласни чехълчета за мъже, ако може някой да ме светне 🙄
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 13:22:31 GMT 2
Това е толкова малоумно - да се споделя на стори снимката и чата, на този ,който уж те е обидил или нещо е написал.Няма право да поства чужди снимки по този начин. Аман от малоумни хора. Като е станало нещо такова- да си го запази за себе си.Това е детски акъл за мен.
|
|
|
Post by dzyn on Jul 11, 2021 13:34:26 GMT 2
Какво означава ‘уж’ - тя директно си я обижда и то по безумно тъп и инфантилен начин, нищо ‘уж’ не виждам аз. За споделянето - звучи малко като ширещата се из фейсбук бернска конвенция 😂 за ‘правата’ и снимките. Защо да няма право да споделя снимка от публичен очевидно профил?
Никой не е длъжен да толерира такова поведение. Малоумен е коментарът към нея. Аман от криворазбрани лични граници и права.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 13:39:41 GMT 2
Какво означава ‘уж’ - тя директно си я обижда и то по безумно тъп и инфантилен начин, нищо ‘уж’ не виждам аз. За споделянето - звучи малко като ширещата се из фейсбук бернска конвенция 😂 за ‘правата’ и снимките. Защо да няма право да споделя снимка от публичен очевидно профил? Никой не е длъжен да толерира такова поведение. Малоумен е коментарът към нея. Аман от криворазбрани лични граници и права. Никой няма право без позволението ти да качва снимките ти където и да е .Още по-малко да ги споделя на стори. Чак толкова обидно не виждам да е това.Някои се хващат и за най-малкото. Като малките деца"Удари ме , ще кажа на мама".С добър тон, може като по-голяма от детето да поговорят в чата и да се оправят нещата.Винаги може да се подходи с добър тон и нещата да не стават точно такива.Аз също не толерирам обидните думи, цинизмите, побоищата и т.н.Но, също и не съм съгласна за изтипосването на снимките на някой чужд човек в социалните мрежи ( сторита) с цел унижение. Относно Никол с дългите нокти като орли: Новото й гадже много измъчено горкото ми се вижда.Аз също го съжалявам за това, че му вре в лицето тази камера.Може пък момчето да не иска да се снима.Личи си колко му е некомфортно и не е свикнал да бъде"инфлуенсър"(влогър).
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 13:46:32 GMT 2
Хахах, каква лисица е Капитонката. Никой ли няма да коментира мотивираното решение да постне коментара на момичето, за да я възпитава 😂😂😂 падам
|
|
|
Post by Midori on Jul 11, 2021 13:48:33 GMT 2
Само аз ли виждам двоен стандарт тук? Онзи ден ние обсъждахме свободно тръшкането на София, а сега се загрижихме за правата на това доста невъзпитано дете.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 13:53:40 GMT 2
Те и двамата са нелепи, неграмотни и много мързеливи. Още стискам палци да не цъфне Телешопов в някой сериал по тв в новия сезон. Ако той работеше като лекар, а тя взимаше детски, то повярвайте ми първи, че и с детето щяха да са на площадите. Ее, за съфорумки дружки няма да направиш едно ревю. Ей, значи и ти се научи покрай инфлуенЦърите за без пари зор да не си даваш :Д Щеше да му пука на Шопов ако работеше като лекар и издържаше семейството с хиляда и малко над, плюс детските на Тейчето. Много често ситият на гладния не вярва. Нали те са си добре, а пък "българите това, българите онова" Затова Шопова ми е нелепа, развява магистратурите, с връзки тук там работила, леко неграмотна, но ни била спестила чашките с винцето.(мигащо на парцали човече :Д)
|
|
|
Post by dzyn on Jul 11, 2021 13:56:01 GMT 2
Това, за което говориш в момента, е личен избор, възпитание, такт, интелигентност и е до човек как ще реагира в дадена ситуация. Но то няма нищо, ама нищо общо с ‘правото’, за което споделяш в първия си коментар.
Изумително е как изглежда е съвсем приемливо някой да каже, че по-тъпа не е виждала и едно нещо не можеш да свърши (какви генарални заключения за човек, който не познава) и да се смята за малоумно не това, ами публичния отговор на такъв вид тормоз (ей за тва се използва ‘хейт’, щот тормоз звучи доста драматично за вербалния хормонален изблик на неориентирана тийнейджърка). И да, лично, субективно мнение, но смятам, че свободата на словото и въобще свободата генерално е толкова изродена, че стига до там свободно да вредиш на другите, защото ти имаш право да изразиш всяка жалка мисъл, пръкнала се в главата ти. Отговорът, в смисъл на защита на личните граници и достойнство, обаче е винаги порицан като потъпкване на правото на другия да се изразява свободно.
Ако си с претенциите, че всеки ти е длъжен - да не потъпква правата ти, да не те злепоставя публично, може би пък е редно да помислиш дали и ти не си длъжен да показваш същото уважение и зачитане на права.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 13:56:51 GMT 2
Детето е невъзпитано, това не вярвам, че някой ще оспори. Но споделянето на подобна информация от Капитонова е крайно нередна! Виждала съм доста подобни чатове, които са споделяни, но винаги никнейма и снимката са били скрити. Тръшкането на София всички видяхме, защото нейната майка и баща №незнамсикой са го качили. Не го е качила тя самата, най-вероятно дори не знае, че е нон стоп в интернет пред погледите на стотици хиляди хора. Всички минуси в София са качени в интернет и са достъпни за всички, затова ги и коментираме. Но това не променя факта, че в моите очи майка й трябва да спре да експлоатира децата си! Та в този ред на мисли няма двоен стандарт. Можеше да обясни на детето на ЛС, каквото иска да му каже, а като иска да споделя на стори, поне да му скрие ника и името. Само аз ли виждам двоен стандарт тук? Онзи ден ние обсъждахме свободно тръшкането на София, а сега се загрижихме за правата на това доста невъзпитано дете.
|
|
daisy
Senior Member
Enter your message here...
|
Post by daisy on Jul 11, 2021 13:59:17 GMT 2
Какво означава ‘уж’ - тя директно си я обижда и то по безумно тъп и инфантилен начин, нищо ‘уж’ не виждам аз. За споделянето - звучи малко като ширещата се из фейсбук бернска конвенция 😂 за ‘правата’ и снимките. Защо да няма право да споделя снимка от публичен очевидно профил? Никой не е длъжен да толерира такова поведение. Малоумен е коментарът към нея. Аман от криворазбрани лични граници и права. Никой няма право без позволението ти да качва снимките ти където и да е .Още по-малко да ги споделя на стори. Чак толкова обидно не виждам да е това.Някои се хващат и за най-малкото. Като малките деца"Удари ме , ще кажа на мама".С добър тон, може като по-голяма от детето да поговорят в чата и да се оправят нещата.Винаги може да се подходи с добър тон и нещата да не стават точно такива.Аз също не толерирам обидните думи, цинизмите, побоищата и т.н.Но, също и не съм съгласна за изтипосването на снимките на някой чужд човек в социалните мрежи ( сторита) с цел унижение. Относно Никол с дългите нокти като орли: Новото й гадже много измъчено горкото ми се вижда.Аз също го съжалявам за това, че му вре в лицето тази камера.Може пък момчето да не иска да се снима.Личи си колко му е некомфортно и не е свикнал да бъде"инфлуенсър"(влогър).
Точно🙂Инфантилно не мисля,че е точната дума за обиждането, защото идва от дете. Ако идваше от някой на нашата възраст-да, инфантилно, но не можем да очакваме от всяко дете да поднесе “градивна критика”. Ако е искала Капитонова да е полезна е щяла да обясни на детето,че така не се обиждат непознати в интернет и да се държи адекватно. Без да споделя на стори😊 Да припомня един случай, в който Капитонова щеше публично да сподели името на дамата, която беше подала сигнала срещу нея за липсата на маска. Според мен това и споделянето на профила на детето(можеше да постне коментара без името и пак да бъде “публично порицана”) са нагли и без липса на такт от нейна страна.😊
|
|
|
Post by dzyn on Jul 11, 2021 14:06:28 GMT 2
Защо капитонова трябва да влиза в ролята на родител и да възпитава? Сериозно, стига с това ‘те са деца’. Това че са деца, не ги прави по презумпция невинни, чисти и добри. Говорим за елементарни обществени норми на поведение. За да си позволява това дете такъв език, очевидно не се влияе от авторитети (родители, учители, какво остава капитонова), може пък такъв подход, провокиращ срам, да има по-добър ефект.
Аз не бих постъпила така. Не харесвам и капитонова. Но и действително има двоен стандарт, при който по презумпция всеки инфлуенсър е виновен.
Едит, да не пиша нов - случаят с маската няма нищо общо. Тезата не е, че е окей да споделяш публично всеки, който не ти е удобен.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 14:16:54 GMT 2
Сторитата и поста на Елица са ми доста нелепи и на мен. Ми извинявайте, но в България всеки път, когато ти дойдат гости е същото положение. Да, може да не сервират храната в сервиз на RK и да е са на инстаграмабъл веранда, но в България домакините винаги са гостоприемни. Да не говорим колко хора има, които правят основно почистване, ремонти, преподреждания и какво ли не, защото ще им идват сватовете на обяд или нещо такова. Или в Дания поведението на мама Бирк е прецедент, или Елица живее в някаква заблуда, че това е wow.
Не е въпроса в това, че обидата идва от дете (според моето мнение), а това, че Капитонова не се съобразява и споделя информация за човека, което е нередно. Къде е двойният стандарт?!
|
|
|
Post by The Judge on Jul 11, 2021 14:21:23 GMT 2
Принципно тази малка кифла вероятно няма години, за да е в ИГ, да започнем от там. Второ, ми се струва като поредното малко л...., което си мисли, че може да спами наред и да се държи като пълно хулиганче, защото е в нета и се има за недосегаемо. 3-то така, както общува, си личи, че явно не е поглеждано изобщо, защото е невъзпитано до безобразие. Капитонова нищо няма да постигне с това споделяне-нито малката пикла ще се осъзнае, най-много да я напсува на ДМ. Но пък идеята ѝ си личи, че е да я унижи публично, което е правела и преди. Нито пък майката ще се самосезира, че щерка ѝ е online bully. Колкото до споделянето - не е биг диъл, след като доброволно си си пльоснал инфото там. Нарушение би било ако ползва нейното име и лице за чужд профил. Поне преди fb придобиваше права над снимките, не съм гледала ИГ така ли е. Малко на жажда за внимание и чиста поза ми бият и двете неща, но ако съм аз доста по-брутално ще наредя въпросното "дете". Защото такива като него с подобен род изпълнения и все разминали се, нанасят огромни щети онлайн на лабилни хора. Това, че е на малко години не е за мен оправдание, в повечето случаи от малки са толкова нагли и арогантни, че наистина трябва да бъдат скастрени да видят какво е.
|
|
daisy
Senior Member
Enter your message here...
|
Post by daisy on Jul 11, 2021 14:25:13 GMT 2
Не е въпроса в това, че обидата идва от дете (според моето мнение), а това, че Капитонова не се съобразява и споделя информация за човека, което е нередно. Къде е двойният стандарт?! Аз съм отговаряла на сторита на по-малко следвани инфлуенсъри, които са споделяли моите отговори, но никога със снимката/профила или каквото и да е, което издава,че съм аз🙂(не са били обиди, но все пак😄).За мен така е редно.
|
|
|
Post by dzyn on Jul 11, 2021 14:48:58 GMT 2
Ако не се прави разлика между ‘уу, това кремче, което рекламира върши страхотна работа’ и ‘не съм виждала по-тъпа от теб’ и съответно че реакцията към двете не би следвало да се очаква да е еднаква, тогава дискусията е безсмислена.
Чисто законово, няма забрана да се споделят снимки, които са в публичното пространство (изключение е използването им за комерсиални цели). Т.е остава само етичен въпросът. Естественото поведение е да НЕ се споделя име/снимка, защото зачиташ личното пространство на другия, чисто от уважение.
Но в случай, когато твоето е нарушено, което точно ‘не е редно’-то? Не казвам, че ТРЯБВА на всяка цена да се споделя за отмъщение, назидание и тн. Но и не разбирам това ‘нередно’ на какво се основава, когато няма нито законови, нито етични доводи в случая. Повтарям - в случая, в конкретния случай 😄 никой не оспорва как е по принцип.
Просто за мен поведението на това дете е далеч по-неадекватното, отколкото това на капитонова.
|
|
|
Post by kalea on Jul 11, 2021 15:22:52 GMT 2
Замислихте ме с коментара за Шопов в лекарска версия и Тейче с детски надбавки. Преди години, като бях на 15-16, мислех, че аз съм си "много добре" и политиката не ме касае, защото "всичко зависи от мен и моите усилия". Почнах да се интересувам по-нататък и лека-полека осъзнах липсата на справедливост, осъзнах до какво ще доведе липсата на добре платен медицински персонал. Видях как сред учителите има антиваксъри, конспиратори, анти-5G, и се кръстя от благодарност, че моите не бяха такива. Видях как могат да ти вземат имота, ако не си в България да хванеш схемите навреме, защото тук някои нотариуси са известни с това, че с лекота заверяват завещания, но канторите им работят. Видях какво е да трепериш как майка ти се прибира от работата, понеже няма книжка и понеже миналия месец са я ударили в лицето, за да ѝ откраднат чантата. Видях и как се цензурират профили, за което имам силно чувство, че има политически лобизъм във фейсбука. Видях каква градска среда ти предоставят срещу пачка данъци - неизпразнен казан, каруци с коне, детска площадка, до която минават камиони и прашат. Видях как о**аха комплекса за спорт на Дианабад. Видях, че за да рециклираш, трябва да разхождаш боклука си непредвидено далеч, щото тоя до вас е пълен. И видях, че аз може и да съм се научила да оцелявам, но утре някое дете без добри рефлекси пак ще бъде отнесено от кола, почти непременно превишила скоростта. И както показа един жив пример наскоро, докато тече следствието, шофьора на отнасящата кола ще има книжка.
Малко е патетично дори за моя вкус, но равносметката след 12 години е, че да - и усилията, и късметът са фактор, но политиката е важна част от нажия живот. Не нещо мръсно, от което да страним, а нещо, на което трябва да държим сметка и отговорност. Ако е офтопик, изтрийте го, няма проблем.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 16:53:42 GMT 2
Никоя от родните инфлуЦки не виждам да се хвали, че е гласувала. Но на тях им добре, какво ги интересува обикновенния чоек или пенсионер, нали за тях валят хилядарки от реклами. Вече и аз мога да се похваля, че гласувах, даже имах късмета да не чакам и всичко стана за 2 минути.
|
|
157 posts
|
Post by marissa on Jul 11, 2021 16:58:33 GMT 2
Сторитата и поста на Елица са ми доста нелепи и на мен. Ми извинявайте, но в България всеки път, когато ти дойдат гости е същото положение. Да, може да не сервират храната в сервиз на RK и да е са на инстаграмабъл веранда, но в България домакините винаги са гостоприемни. Да не говорим колко хора има, които правят основно почистване, ремонти, преподреждания и какво ли не, защото ще им идват сватовете на обяд или нещо такова. Или в Дания поведението на мама Бирк е прецедент, или Елица живее в някаква заблуда, че това е wow. Погледах от любопитство профила на Елица, тъй като съм я отследвала. На мен ми изглежда много нелепо описанието на български език и само името на мама Бирк на латиница. Не разбирам смисъла от тази смесица на езици.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 17:04:38 GMT 2
А, има.. Бандата, Валери, Ралица Генчева, Радост Тодорова, Ивана + Ипси +Бибонс+Ая
Телешопови и Пепови днес по-ниски от тревата, няма признак на живот.
|
|
|
Post by kalea on Jul 11, 2021 17:23:18 GMT 2
И Петкановица гласува. Лейди Гала също - от Гърция (тя не е много известна). И Полина от Сингапур и тя е гласувала
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 17:49:29 GMT 2
Сторитата и поста на Елица са ми доста нелепи и на мен. Ми извинявайте, но в България всеки път, когато ти дойдат гости е същото положение. Да, може да не сервират храната в сервиз на RK и да е са на инстаграмабъл веранда, но в България домакините винаги са гостоприемни. Да не говорим колко хора има, които правят основно почистване, ремонти, преподреждания и какво ли не, защото ще им идват сватовете на обяд или нещо такова. Или в Дания поведението на мама Бирк е прецедент, или Елица живее в някаква заблуда, че това е wow. Погледах от любопитство профила на Елица, тъй като съм я отследвала. На мен ми изглежда много нелепо описанието на български език и само името на мама Бирк на латиница. Не разбирам смисъла от тази смесица на езици. Само аз ли не загрявам кое ѝ е нелепото на снимката + описанието? 🤨 По темата с гласуването: Има доста инфлуенсъри, които казаха, че са гласували днес, една от които обсъжданата последните дни Банда Банда.
|
|
|
Post by voxxymoxxy on Jul 11, 2021 17:52:45 GMT 2
Снахата на Божков пък не спира да агитира в стори за свекъра си. Не е редно, не е и законно да го прави в изборния ден, а и всички сме наясно за кого е дала своя глас...
|
|
|
Post by haladriel on Jul 11, 2021 17:55:44 GMT 2
Елица ми е много странна, води се за човек, който държи и обича семейството си, но не се е прибирала от години във Враца, да отиде на гроба на баба си и на дядо си, да се срещне с брат си и баща си. Вместо това се подмазва на семейство Бирк, трепери над тях и угажда, а не цени собствените си роднини. Изгледах първия епизод на Моят стил. Не очаквах Йоанна да изглежда така. Тя е съвсем различна от снимките в инстаграм. Една подпухнала, с огмомни бузи, роклятя ѝ още малко ще се пръсне и с небоядисани корени. И тя говори за изпипване на детайли, както и колко важно било да можеш да се обличаш подходящо. Това за мен е анти реклама Тя като водеща, облечена с една къса и не в нейния размер рокля.
|
|
|
Post by mar4eto12 on Jul 11, 2021 18:03:39 GMT 2
|
|
|
Post by dreamer on Jul 11, 2021 18:05:50 GMT 2
Джаферович, Айде БГ, Ние,нашите и кучето, Поли Недкова също гласуваха. За Балан и Надежда избори няма. За Елица и Оливера също. МагиСан нямало да гласуват, защото били на морето, опитали се да гласуват в близкия град, но неуспешно. Едит: Когато нито ти, нито фотографът знаете базови елементи от английската граматика: http://instagram.com/p/CRMPvNsr2sT
|
|
|
Post by emma on Jul 11, 2021 18:08:26 GMT 2
О, каква изненада, Любчо пак се е бутал да става известен. Да си кажа за Флора. Интересна идея, но изпълнението е под всякаква критика. А Флора е супер несериозна, като си решила да правиш поредица, подготви си видеата, редактирай ги, пък тогава почвай, ако не ти стига времето просто не го правиш, а не такива половинчати работи. Много се дразня на несериозни хора.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 18:13:08 GMT 2
Това момиче лъха на нечистоплътност, само като ѝ видя излъчването и ми става гнусно, ако ще да се пръска и с най-марковите парфюми и слънцезащити.
|
|
|
Post by Deleted on Jul 11, 2021 18:30:04 GMT 2
Ще кажа само, че лидера на партията няма възможност да гласува както другите, нито дори да присъства на срещите, които организират партиите по време на кампанията. И то защо! Това не е ли достатъчно... За мен беше изключително странно, как съвсем спокойно заяви, че ще има 18% на изборите и ще се завърне едва ли не на бял кон 2-3 дни след тях, защото видиш ли ще има депутатски имунитет. Както каза Цанов при Любо "всичко е политика и не са прави тези, които казват, че не се интересуват от политика, защото тя е навсякъде" Снахата на Божков пък не спира да агитира в стори за свекъра си. Не е редно, не е и законно да го прави в изборния ден, а и всички сме наясно за кого е дала своя глас...
|
|
727 posts
|
Post by iceprincess on Jul 11, 2021 18:34:24 GMT 2
Това момиче лъха на нечистоплътност, само като ѝ видя излъчването и ми става гнусно, ако ще да се пръска и с най-марковите парфюми и слънцезащити. И аз съм на същото мнение. Ако помните когато си продаваше репликите мръсни и искаше стотици левове за тях... ама май никой не й се върза. Аз да я питам, много й е важен диорЪ, а сети ли се да гласува?
|
|