|
Post by pchelica on Apr 6, 2022 0:00:46 GMT 2
Гуци откакто спомена, че прави ремонт, не е качвала нищо…Почвам да се притеснявам да не се е ковнала за стената докато е забивала пирони.😦 И все пак по-добре мълчание, отколкото да и хрумне да се прави на атрактивна и да избухне с някои снимки само по баданарка. 😀
|
|
|
Post by ddelyani on Apr 6, 2022 0:06:22 GMT 2
При Гучи положението е затишие пред буря или в нейния случай, затишие преди поредната глупост 😁😁..
|
|
|
Post by komkama on Apr 6, 2022 1:58:43 GMT 2
Мислех, че нищо не може да ме учуди от Сиса, но! Пуснах я и в началото обяснява как Ния гонила котето, което за да избяга, минало през спалнята и през на бебето лицето?! Одрало му е окото, Сиса се била много притеснила, но докатора ѝ казал, че няма нищо. Тази мърла себе си не може да гледа, а деца ражда, та и котки ще гледа..... горкото бебе! В края на видеото съобщи, че са върнали котето при семейството, където е и майка му. Каза, че не е могло да свикне с тях, постоянно се е криело, одрало е Гошко малък и Ния го е тормозила, защото не разбирала, че това е животинче, а не играчка. Еее, поне е имала една капка мозък да направи това! Браво!(ако говори истината)Сериозно се бях притеснила за това коте. И горкото бебе, все едно расте в джунглата. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by Pushy66 on Apr 6, 2022 1:58:44 GMT 2
Пуснах си да гледам последното видео на Антоанет Попова. Винаги са ме плашели хора, които вече в зряла възраст продължават да осмислят живота си през случки от тийнейджърските си години. Напълно съм съгласна с анализа. На Тонката явно пикът в живота й е бил баш на 16, щом днес, 30-годишна семейна жена, сяда да разказва някакви тийн глупости с цялата сериозност, на която е способна. Докато обясняваше как се отваряла на някаква ухажорка на Джош, чак ми стана неудобно, че слушам такива безсмислени историйки. Но след видеото с великите изневери, с кого се била целувала на 15 години, всичко може да се очаква от нея. Явно след гимназията (която не виждам да й е дала много интелектуално и духовно) не е постигнала нищо съществено и още си живее със спомените за великата си младост. Всеки е бил тийнейджър, стегни се, бе, жена 😀 А това, че искала да бъде полезна на други тийнейджъри, си е номер, тя ги владее тези тънки манипулации. Просто няма с какво да блесне.
|
|
Hrisi
Full Member
Когато има желание - има и начин
|
Post by Hrisi on Apr 6, 2022 7:40:55 GMT 2
Гледам Пепе в Черешката на тортата.. ами какво да ви кажа.. много по земна и адекватна ми изглежда.. Може ли да се гледа някъде онлЯйн, изпуснах и двата пъти като са го давали?
|
|
|
805 posts
|
Post by Yogurin@ on Apr 6, 2022 7:58:33 GMT 2
Гледам Пепе в Черешката на тортата.. ами какво да ви кажа.. много по земна и адекватна ми изглежда.. Може ли да се гледа някъде онлЯйн, изпуснах и двата пъти като са го давали? Можеш тук два епизода от същата седмица да видиш, останалите може би с търсене в Гугъл - ще се появят някъде. play.nova.bg/tvshow/cherry/131.100384
|
|
|
Post by Ladybug_ on Apr 6, 2022 8:09:19 GMT 2
Гледам Пепе в Черешката на тортата.. ами какво да ви кажа.. много по земна и адекватна ми изглежда.. Може ли да се гледа някъде онлЯйн, изпуснах и двата пъти като са го давали? Да,мисля,че още седят сериите в сайта на нова плей от черешката.Или просто напиши в търсачката Антоанет Пепе черешката на Тортата и мисля че ще ти излезе епизода. За Сиса,горката толкова е просто и наистина като циганите само се натискат ,множат и ядат.Нищо стщъществено и важно да направят в живота си.Неведнъж съм го казвала (още със старият си профил,че нали имах ситуация и беше изтрит от мой близък,без да ме попита ),че такива не трябва да са майки като Сиса.Не ставя з майка.И без да се извинявм го казвам или да ми тежат тези тежки думи.Една жена,за да е майка,трябва да може да даде нещо н детето си,различно от храна,подслон ,дрехи и играчки.Трябва да му даде любов ,възпитание и да го научи от малко да бъде човек.Да знае да говори,да го научи да обича себе си,да се грижи за себе си и околните ,да е любознателно ,възпитано.Да го накара да обича да учи и най-важното да му дава пример.Сиса какъв пример ще даде на децата си?Как се натискат двама думи, какво е "мандръсване" ли?Язък за хубавоте деца ,които на нищо няма да бъдат научени.Ще гледат и като порастнат още (Ния особено)като полезно изкопаеми като някой им говори на немски ,а сега е подходящото време ,когато децата на тази възраст попиват и по-лесно учат език.Вместо и тя да почне н учи детето да му е по-лесно ,баш като Маугли в джунглата е оставено,защото и тя не го знае немския.Ама как ще го знае,като. мързи..,какво остава за детето .Не,че после няма Ния да го научи,ама нали е в друга държава,за да ѝ е по-лесно после и в училище като започне.За мен Сиса е дъното .По-зле и от ромската общност.Като разликата е,че при ромската общност се наблядава,че има много,които имат желания и цели и въпреки,че са от такъв произход ,те се приобщават и се образоват,почват работа,стават достойни хора.Добре,че поне котето са върнали,че горкото ще умре там.И от мръсотия, и от това,че Сиса на деца не знае какво се дава (захранва също правилно),а какво остава за животинка.Няма да се учудя,ако и на котето (ако беше останало) му беше дала спагети с огромно количество сметана. Не съм майка все още,но мисля,че тук(ит форума),които не сме майки все още, знаем много по-добре от Сиса и можем да гледаме едно дете много по-добре .Сигурна съм.Изкл тук,които сте майки,защото знам,че сте прекрасни и си гледате дечицата прекрасно ❤️
|
|
|
Post by Kristalna on Apr 6, 2022 8:13:36 GMT 2
За Сиса съм съгласна с повечето мнения, но не и с това за "мазаляка" покрай захранването. Повечето деца захранени по ЗВБ изглеждат така в първите си опити с храната. То и с пюрета става мазаляк, но това е отделна тема.
Аз се изненадах, че са върнали котето на стопаните му. Сиса го обясни с довода, че то не се е адаптирало и за негово добро са го върнали при майка му, но според мен е заради инцидента с Гоги. Надявали са се Ния да се занимава с котето, вместо с бебето, да има малко спокойствие за Гошко, но не са се сетили, че и животинката носи душа и няма да иска да бъде тормозена. За разлика от Гошко, котето може да избяга и да се скрие.
|
|
|
Post by ☀ on Apr 6, 2022 8:24:11 GMT 2
И преди се е водила тази дискусия дали Х заслужава или не да бъде майка, а мен тази крайност още ме тревожи. И аз съм ЗА осъзнато родителство, отговорно и не с цел само да е 'между другото', но животът не работи така. Има 'родители', които изоставят, малтретират / по най-гнусния начин/ децата си и за тях бих казала, че не са годни за родители, защото не само не могат, а и тормозят едно дете. Няма как всички да са умни, успешни, фокусирани, всеотдайни и т.н. Не използвам това като оправдание за мързела на Сиса или който и да било, но частта със 'заслужаването' изобщо не е наша работа. Ние ли решаваме кой да живее и кой да умре ? Кой да е гладен и кой да се пръска от ядене ? Кой да мизерства и кой да тъне в лукс ? Представете си свят, в който всички са красиви, добре облечени, чисти, здравословно хранени, умни от 3г и емоционално интелигентни, развити, талантливи ? Невъзможно е. Аз така ги виждам нещата. Не мога да отсъдя дали една жена с репродуктивни проблеми заслужава и би била по-добра майка от таква без, абсурдно ми звучи такова деление. За съжаление съм сигурна, че един доста солиден процент майки са като Сиса и не ги съдим само, защото не си снимат и качват онлайн ежедневието.
Гошко и Сиска се харесали. Мандръсали са се. Направили 2 бебета. Намерили държава да им плаща издръжка. Ядат, пият, лежат, поработват малко. Децата им да се оправят, явно така мислят. Ако си бяха на село в България ситуацията нямаше да е по-различна.
|
|
|
Post by Vanillia on Apr 6, 2022 8:55:58 GMT 2
Гледах среднощните сторита на МагиСан от круиза . На тях се вижда как Маги, Дими и Пепа се забавляват (диско фурии, визирам Пепа), но Филяка липсва. Явно не ми е до купони 😁😁😁😁
|
|
|
Post by mariaflower on Apr 6, 2022 9:07:21 GMT 2
Тъй като живея в Германия със семейството си и по една случайност единственото видео на мама Сиси, което съм гледала, беше с някакви въпроси и отговори, където разказа малко за ситуацията им, ми се иска да уточня нещо. Много често тук се споменава, че живеят “на помощи” или “на издръжка от държавата”, но от това което тя описа - получава майчинство, което се смята на базата на доходите ѝ преди бремеността, които са били минимални, съответно получава някакъв законов минимум. Детските т.нар. Kindergeld, които 100% получават, са вид данъчно облекчение, не социална помощ (от един доход нагоре се компенсира с Freibetrag, но да не навлизам в подробности…), всеки,който гледа деца в Германия, независимо от доходите, има право на тях. Също така мъжът ѝ работи на самостоятелна практика и явно се осигурява. Ясно, че са по-простовати хора, но все пак не са Hartz IV безработни, по това, което разбрах за тях.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 9:13:22 GMT 2
След всичко видяно в бебешките групи във фейсбук и по детските площадки, само ще кажа, че мърлявщината на Сиса е дребен и почти чаровен кусур в сравнение с огромна част от българските родители.
Никой не е перфектен и всеки родител допуска грешки, а това че е прост или мисли само за кюфтета и кебабчета смятам не е в голям ущърб на едно дете. Стига да го обича, да го уважава като личност (ето тук изгубих едни ХХ% от родителите, ама да не казвам колко точно смятам че са, защото ще ме помислите за мега крайна), и да го възпитава, а не мачка, може да го отгледа като щастлив и уравновесен човек.
Не я знам Сиса, не искам и да я гледам, ясно е че по критерий хигиена е нула. Но пък това не я прави негодна да обича или подкрепя децата си.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 9:46:54 GMT 2
Никой не е перфектен и всеки родител допуска грешки, а това че е прост или мисли само за кюфтета и кебабчета смятам не е в голям ущърб на едно дете. Не търся спор, нямам и време, де. Обаче аз по-голям ущърб не се сещам 🤨 естествено, че е проблем първобитното съществуване. В момента Ния се учи и попива най-много, първите седем години не са просто клише. Възпитание, отдаденост, желание и т.н. аз не виждам в Цицата. Аз не очаквам това дете да бъде по-различно от майка си и баща си, може и да ги подмине дори. Не хейтя, просто това е логичното развитие на тия дечица.
|
|
|
Post by The Judge on Apr 6, 2022 9:50:35 GMT 2
Аз напълно подкрепям това, че не всички трябва да стават родители, както и много други неща. И лекари, и т. н. Ако нивото ти е на безмозъчна тиня, създаваш същата отрепка като себе си, все едно не е достатъчна 1-без цел и смисъл в живота, вегетираща на дивана, разложена от мързел. Тя самата не съм сигурна ако я питаш защо има деца, ще може да даде смислен отговор. Никога не съм разбирала защо някой я гледа тая мърлява проста повлекана, но не разбирам какво се учудвате на селянията и невъзпитаните ѝ деца. Как ще научи някой някого на нещо, като той самия има интелектуално ниво - 1. Тя 3 приказки не може да върже, битието ѝ е да се наплюска, какви песни, какво възпитание. А най-лошото е, че дори не го осъзнава, че да се опита да изпълзи и да делегира грижата на някой друг-в случая да запише детето на нещо, че да му обръщат друго внимание. Нз колко време в Германия, това 5 думи не знае. Ромите там са по-интегрирани. Единственото тъжно е, че вече ги е родила и 2 същества, от които може и да стане нещо читаво, ще са поредните невъзпитани и нагли хулигани,защото просто така върви живота. А можеше друго да е. И да, все такива безотговорни мухли стават родители с щракване на пръста, а други качествени хора с години се борят.
А тия неща с "върнала го на майката" са си за шамари. Тя що не си върне децата обратно, понеже ѝ е писнало. Мега, мега проста е тая.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 9:56:09 GMT 2
И преди се е водила тази дискусия дали Х заслужава или не да бъде майка, а мен тази крайност още ме тревожи. И аз съм ЗА осъзнато родителство, отговорно и не с цел само да е 'между другото', но животът не работи така. Има 'родители', които изоставят, малтретират / по най-гнусния начин/ децата си и за тях бих казала, че не са годни за родители, защото не само не могат, а и тормозят едно дете. Няма как всички да са умни, успешни, фокусирани, всеотдайни и т.н. Не използвам това като оправдание за мързела на Сиса или който и да било, но частта със 'заслужаването' изобщо не е наша работа. Ние ли решаваме кой да живее и кой да умре ? Кой да е гладен и кой да се пръска от ядене ? Кой да мизерства и кой да тъне в лукс ? Представете си свят, в който всички са красиви, добре облечени, чисти, здравословно хранени, умни от 3г и емоционално интелигентни, развити, талантливи ? Невъзможно е. Аз така ги виждам нещата. Не мога да отсъдя дали една жена с репродуктивни проблеми заслужава и би била по-добра майка от таква без, абсурдно ми звучи такова деление. За съжаление съм сигурна, че един доста солиден процент майки са като Сиса и не ги съдим само, защото не си снимат и качват онлайн ежедневието. Гошко и Сиска се харесали. Мандръсали са се. Направили 2 бебета. Намерили държава да им плаща издръжка. Ядат, пият, лежат, поработват малко. Децата им да се оправят, явно така мислят. Ако си бяха на село в България ситуацията нямаше да е по-различна. Съгласна съм абсолютно с теб! Не можем ние да се изказваме кой заслужава да има деца и кой не, те са си искали и двете деца, получило им се е (макар да е казвала, че с Ния е имала трудно забременяване) и се радват на децата и не е като да ги малтритират или изобщо да не ги гледат. Вярно е, има ощеее многооо какво да се желае във възпитанието на Ния и отглеждането на Гого, но реално ако всяка една от нас се изтипоса като Сиса с видеа с децата и как минава ежедневието с тях, дали и на нас няма да ни намерят кусури? И бих дала пример с една майка, която си мислех, че ще е много грижовна и заради всички проблеми, които е имала покрай забременяването ще се промени супер много след раждането, а тя даже не си показва носа навън и не смее да излезе сама с детето за разходка -Ивана. В другата крайност е Пепе, лесни бременности, супер грижлива майка с първите две деца и след третото нещата се промениха коренно. София е доста нахална, Сиена подтискана от първородната, а Матиас.. той даже май не знае коя е майка му, бабата в Бургас или леличката дето я вижда от време на време, за да го наснима. Така че определено всеки си има подходи на гледане на деца и всеки си има глава на раменете, кое смята за правилно и кое не. Само времето ще покаже дали Сиса или която и да била друга инфлуцка ще отгледа добре децата си. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by ☀ on Apr 6, 2022 10:33:43 GMT 2
Гуца дето се биеше в гърдите, че толкова много усилия полага и работи дори, когато е болна или има нещо вече 3ти ден ни вест ни кост? Лаладжийка и тя, а не спира да натъртва колко било пагубно в един профил да няма активност... Не че нещо, страх ме е накъде повече ще обеднее с това отсъствие
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 11:46:14 GMT 2
Темата с родителството е изключително деликатна, а гледните точки са много. За мен просто е изключително тъжно, че има двойки, които са добри, възпитани, интелигентни и със сигурност ще дадат на детето всичко от любов, през възпитание, грижа до добър живот, но имат репродуктивни проблеми и всеки ден е борба, за да имат възможността да бъдат родители. В същото време хора, които са на самотек правят деца от раз. Напълно съм съгласна със съфорумката, че животът не работи така, но въпреки това го намирам за несправедливо и тъжно.
|
|
|
Post by fif on Apr 6, 2022 11:58:36 GMT 2
Петканова си е купила нова кола, споделила го е в пост, явно след развода или е върнала подаръка или Дани си го е взел. Между другото сега дават повторение на черешката на тортата с Джугани, то големи суперлативи по връзката им, а всъщност на какво станахме свидетели… Сега и с новия льольо е по същия начин, направо Найденов се е отървал от тази особа. Ужаааасссс
|
|
|
Post by pchelica on Apr 6, 2022 12:38:27 GMT 2
Джули, ако и за това новото дете, дето планираш, смяташ да се грижиш като за Давид, по-добре си останете само със сватбата. 😕 Добре, че Илиян поне е читав родител, та детенцето да получава нужните внимание и грижи…че някои дечица (здравей, Сиенче) и на един читав родител не случиха…😕
|
|
|
Post by mariaflower on Apr 6, 2022 13:09:50 GMT 2
No offense to mama Birch, но майката на Филип (Mama Ciao?) също е страхотна жена, и домът им е 9/10 по моята скала, може би защото мъжът ѝ е архитект и като мой колега няма как да не оценя интериора им. Жалко, че Пепе имаха само един влог оттам преди да се преструктурират.
|
|
|
Post by ☀ on Apr 6, 2022 13:33:05 GMT 2
Малкото копие да не започне и тя " А пък в Дания знаеш ли как ....? Ние в Дания... "
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 13:49:32 GMT 2
не мисля,че Дани си е взел колата, той я беше подарил на Петканова,обслужваше я и след развода, тя дори бе казала, че е на нейно име. Може би е решила да я продаде и си купи по-икономична и подходяща за всички сезони/терени.
Гледайки сторитата на Маги, не мисля, че отразява круиза по-различно и по-добре. То те са 16+ часа на ден в кораба, какво да правят освен да ядат, пият и снимат забавленията. Този мащабен кораб сигурно 1 час слизат и един час по-рано са там, за да са сигурни,че ще се качат и няма да останат на някое пристанище. Единия ден времето бе лошо и Маги и мъж висяха все в кораба
|
|
|
Post by fairy777 on Apr 6, 2022 14:08:32 GMT 2
И аз съм съгласна,че по въпроса с методите на възпитание никой не трябва да се меси и дава наклон /освен ако не говорим за насилие или експлоатация/. Но при мама Силвия става дума за чисто човешко отношение към децата й. Тя не комуникира с Ния,не й задава основоположни умения за общуване,игра,интереси,навици и тн. При нея липсват основните неща като хигиена, емпатия, комуникация,нежност, грижовност и тн. Не става въпрос за Монтесори, ЗВБ или друг възвишен метод,а за базиса,който тя не осъзнава,че трябва да гради. Мисля ,че всички тук намират разликата.
|
|
|
Post by Lana. on Apr 6, 2022 15:12:38 GMT 2
Момичета, периодично чета назад, че от толкова неправене на нищо (щото нали според инфлуцките ние тук нищо не правим, освен да списваме) нямам никакво време и попаднах на скандала с Рая/Дея, обаче не разбирам кое е общото с Бамбината? И понеже я имам в Инстаграм, гледам че 2 месеца почти не е качвала нищо, а беше станала истинско уонаби с всичките си инфлуенс сторита. Може ли малко инфо?
|
|
|
Post by angie1425 on Apr 6, 2022 15:41:01 GMT 2
Даниел е коментирал снимката на Алекс с колата. Според мен още си я обича и се надява да се съберат.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 15:51:55 GMT 2
|
|
|
Post by Bonbonka17 on Apr 6, 2022 16:20:08 GMT 2
Даниел е коментирал снимката на Алекс с колата. Според мен още си я обича и се надява да се съберат. Да забелязала съм как Даниел вече няколко пъти и коментира снимките, на едната с Габчо беше сложил и сърца, но Алекс изобщо не ги отразява коментарите 😀 за червената кола е написала в коментар под снимката, че не я е продала още, но не е подходяща за майка с дете. Даниел сега е качил стори с неговата кола и с новата на Алекс, според мен той вече съжалява, но тя няма да иска да се съберат.
|
|
|
Post by smurfina on Apr 6, 2022 16:29:04 GMT 2
Темата с родителството е изключително деликатна, а гледните точки са много. За мен просто е изключително тъжно, че има двойки, които са добри, възпитани, интелигентни и със сигурност ще дадат на детето всичко от любов, през възпитание, грижа до добър живот, но имат репродуктивни проблеми и всеки ден е борба, за да имат възможността да бъдат родители. В същото време хора, които са на самотек правят деца от раз. Напълно съм съгласна със съфорумката, че животът не работи така, но въпреки това го намирам за несправедливо и тъжно. На мен също ми е тъжно, но нека всички се съгласим, че няма как човека Х с изключителен ум да създаде нещо, бизнес, който да помага на много други хора, ако ги няма хората Y, Z... които може да са по-простовати, но да са му работна ръка. Същото важи и в обратна посока, ако само глупави хора създаваха деца нищо добро нямаше да излезе. Няма как да сме съвсем сигурни какво ще излезне от самите деца заради много променливи. Аз не разбирам и хората, които гледат Сиса. По-скоро ще изпия една бира (хей, Тейче), отколкото да изгубя мозъчни клетки със Сиса.
|
|
|
Post by Deleted on Apr 6, 2022 17:26:17 GMT 2
|
|