|
Post by olivee on Jan 16, 2023 9:53:18 GMT 2
А аз искам да защитя форумките, които бяха нападнати. Не ви чух да защитавате Пепе, когато има изказвания, че не заслужава да има деца. Това повече емпатия ли има, и заслужава ли която и да е жена да го прочете?
Отделно не усетих нападки към Елица нито преди случката, нито след. Само обективни коментари, което е и целта на това място. Бих оценила, ако се върнем към свободата на словото. Или може от тук нататък след всеки негативен коментар за който и да било да ви се напомня, че нещата може да не са каквито изглеждат и да държим да се извинявате предварително на всички четящи?
|
|
|
Post by MaryPoppins on Jan 16, 2023 9:58:12 GMT 2
Смятам, че правилата на форума също бяха нарушени и трябва да бъдат взети мерки и срещу това. Не видях никъде, някой да е казал, че не изпитва съчувствие към Елица и загубата ѝ. За Попова се пишеше, че не била показвала емоции и не ѝ било пукало, че е направила аборт, нужно ли е да качи 20 снимки, за да няма подобни коментари? Съжалявам за Елица, надявам се скоро да има положителен изход от тази неприятна ситуация, никой не го заслужава.
Според мен, Пепе са я хакнали, не вярвам да си махне профила сама, та тя е във вихъра на любовта, трябва да ни залива с любоФ.
|
|
|
Post by mrsg1986 on Jan 16, 2023 9:59:55 GMT 2
Много съжалявам за Ели и искрено и съчувствам. Преди да прочета поста под снимките се зарадвах страшно много за нея. Това беше и моето предположение, че единствената обяснима причина за отсъствието на Мйакъл за мен може да е нейна бременност. Всичко останало е необяснимо и би било много горзно отношение. Сега след сторитата на Ели разбирам колко самата аз съм крайна в предположенията си. След описаното всичко си идва на място. Разбирам защо не бързат със сватбата, защо спряха да пътуват толкова често и надалеч и защо самата тя изчезна от социалните мрежи. Няма да ми навреди да съм по-внимателна дори и към непознати за мен хора, които просто следя в мрежата.
Друга тема: Къде изчезна профилът на Пепе в инстаграм и с какво ще изхранва 4-те деца?
|
|
|
Post by ☀ on Jan 16, 2023 10:02:42 GMT 2
Напротив, имаше изказвания, че не е наша работа кой какво заслужава (за Пепе и децата) и аз бях една от тях. Понякога мненията ни се припокриват и се съгласяваме с едно слагане на сърчице, вместо да пишем повтарящи се коментари.
Аз виждам как всеки има различен стил на изразяване и мисля, че снощи апела беше просто в такъв момент да се въздържаме от резки думи, които в случая са излишни, а не да не споделяме какво мислим. Малко или много се познаваме тук и знаем от кого какво да очакваме. Някой го боли, ако види страдаща животинка на улицата, друг усеща нещата по-леко и не се задълбава, но това не ни прави лоши хора. Дори не разбрах Криси сама ли си изтри профила и изчезна?
|
|
|
Post by olivee on Jan 16, 2023 10:13:38 GMT 2
Хубаво, но за Елица резки думи не прочетох. Дайте ми пример за рязък коментар, някой който я обижда или казва нещо безчуствено по повод случката. Абсолютно всеки каза, че съжалява за нея, но само някои бяха светици.
Просто пишете кой и кога може да се коментира, за да знаят всички и да не се чувстват хората като чудовища в края на деня.
ПС На потребителката , която пита за Пепе съветвам да не го прави, защото ако преживява трагедия в момента после ще трябва да се отмята от думите си.
|
|
|
Post by kameliya on Jan 16, 2023 10:24:50 GMT 2
Според мен напрежението дойде от реплики като "не ги виждам с Майкъл оттук нататък", "на години е, какво е очаквала", "а иначе ходи по гробища със секси рокли". На самия момент тези вметки бяха излишни. А и не е като да не изказани вече тези мнения, никой нямаше да си помисли, че едва ли не е лицемерие да изкажеш съболезнования, пък да не припомниш, че не я харесваш.
|
|
|
Post by patrashkova on Jan 16, 2023 10:30:05 GMT 2
Ох хора стига вече с обсъждането на коментарите за Елица - това е против правилата на форума!!! Какво искате стари и редовни потребители да почнат да си трият акаунтите, защото биват нападани?! Ми ето и аз смятам като Ади,че това,което се е длучило на Елица е мнг тъжно,но качените снимки са странни и за мен тази с букета и тези от болницата са безвкусни. Соринотсори. имам си мнение, това е.
Отделно вече нали има тема бременност - всякакви лични примери по тази тема би било най-добре да се споделят там. Не знам за другите,но за мен лично е разстройващо по лични причини да влизам точно в тази развлекателна тема и да чета лични примери за несполучлива бременност. Би било редно такива детайли като коя седмица какво и как да се пишат там.
Моля администраторите да се самосезират и да се вземат мерки,защото това набиване на канчета е излишно и против правилата.
|
|
|
Post by mrsg1986 on Jan 16, 2023 10:37:47 GMT 2
Хубаво, но за Елица резки думи не прочетох. Дайте ми пример за рязък коментар, някой който я обижда или казва нещо безчуствено по повод случката. Абсолютно всеки каза, че съжалява за нея, но само някои бяха светици.
Просто пишете кой и кога може да се коментира, за да знаят всички и да не се чувстват хората като чудовища в края на деня.
ПС На потребителката , която пита за Пепе съветвам да не го прави, защото ако преживява трагедия в момента после ще трябва да се отмята от думите си.
И какво толкова страшно има да се отметнеш от думите си? Слава богу не считам нито себе си, нито останалите потребителки за безгрешни.
Аз самата със сигурност сгреших в предположенията си, само защото някой беше по-обран в даването на лична информация.
Но все ми се струва, че е по-важно да осъзнаеш кога си сгрешил в преценката си, отколкото да нагрубяваш излишно, с единствена цел да отстояваш мнението си.
Допълвам, за да не съм съвсем извън правилата: При все, че точно за Пепе се съмнявам да се налага да ревизирам мнението си. Всички трагедии в живота ѝ досега бяха прикривани зад озъбена усмивка и поднесени по-късно в розов балон.
|
|
|
Post by patrashkova on Jan 16, 2023 10:45:25 GMT 2
Криси наистина ли си е изтрила профила?! 😢🥺😡
П.с.много ми е готино как хора,които от онзи ден са във форума да обясняват кое и как би било редно да се пише и кое се приема за грубо и кое не. Nice!
|
|
|
Post by olivee on Jan 16, 2023 10:45:29 GMT 2
Ами някои не смятаме, че сме сгрешили в преценката си. Майкъл е оставил на РД сама не просто годеницата си, а бременната си годеница. Само Господ ги е пазил, че това, което се случи не се случи, докато си е вял байрака с колегите.
А рисковете за бременността наистина напредват с възрастта и това не е обида. Всяка жена може да избира кога да ражда, като вземе впредвид всички детайли. Надявам се с напредването на медицината да успеят да намалят тези рискове. В момента обаче все още ги има.
|
|
|
Post by yanp20 on Jan 16, 2023 10:52:20 GMT 2
Според мен малко повече осъдихме Елица и Майкъл в предишната тема. Сигурна съм, че ще сподели защо е останала сама на рд и за другите въпросителни. Както става ясно те са споделили с близките си на Коледа чак, затова може би не е искала да пътува и да се крие от колегите на Майкъл и тн. Пазили са го за себе си. Предвид колко е чакано и след една загуба. И все пак знаем, че тя е супер отдадена на него и не вярвам, че би го спряла да ходи по работа.
(Аз също изкарах цялата си бременност сама, мъжът ми беше в чужбина по работа и нямаше възможност да си дойде за рождения ми ден. Преживява се, още повече като си чакаш детенцето и всичко останало остава на заден план и не мислиш какво би могло да се случи в негативен аспект.)
Относно снимките, които е споделила, мисля както друга съфорумка написа, че до последно са се надявали на чудо и затова са заснели кадрите от болницата, евентуално за последващо видео (за снимките с букетите нямам идея, много са тегави). Като цяло съм “ЗА” споделянето, особено в нейния случай. Сама, без много приятелки, в друга държава, обвинявана, че се появява само за реклама или пък съветвана да си остави мъжа, защото не е за нея и какво ли още не.
Не искам да я защитавам, просто мисля, че за всяко нещо си има причина, а понякога тук съдим прекалено сурово.
Прочетох много коментари и тук, и под постовете ѝ в ИГ и ФБ, и се надявам споделените лични истории да дадат сила, кураж и надежда на нея и на жени в нейната ситуация.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by foxie on Jan 16, 2023 10:55:35 GMT 2
Дали пък Пепе не си е изтрила профила като е разбрала за Елица? Може това да е начина й да бъде съпричастна с болката на приятелката си, като се откъсне от розовия балон и да се смири малко.
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Jan 16, 2023 10:56:19 GMT 2
Последно предупреждение за спазване на правилата.
Когато не ви допада мнение, го репортвайте, а не ни сезирайте, защото не четем всичко. МОЛЯ!
Никъде в правилата няма разписано да не се споделят житейски истории, така че нека оставим всеки да споделя каквото прецени по темата, в която пише. Спомням си за една съфорумка, която пишеше романи, но нямаше проблем с това. Няколко момичета споделиха лични истории, повлияни от случилото се с Ели, и биват нападнати. Патрашкова, хората, които пишат редовно и от дълго време нямат привилегии. Не зная защо си го решила, но държа да подчертая, че не е така. И това, че някой пише отдавна и редовно, не му дава право да нарушава добрия тон в темата и да няма никакви граници в изразяване на мнението. Без значение кой е.
Нека продължим с темата!
|
|
|
Post by kameliya on Jan 16, 2023 10:56:25 GMT 2
Аз не разбирам защо прекараното време във форума трябва да е мерило за правата за изказване на мнение.
|
|
|
Post by MaryPoppins on Jan 16, 2023 10:57:40 GMT 2
Петкан и Петкановица са заедно на почивка, но не споделят, каква е тази мания да се крият? Същото беше и когато бяха заедно на някаква вила..
|
|
|
Post by ОригиналенНикнейм on Jan 16, 2023 11:00:31 GMT 2
За мен не са заедно Петканови, а са по-скоро заедно заради детето и в комбинация с работен ангажимент.
|
|
|
Post by mrsg1986 on Jan 16, 2023 11:01:47 GMT 2
Ами някои не смятаме, че сме сгрешили в преценката си. Майкъл е оставил на РД сама не просто годеницата си, а бременната си годеница. Само Господ ги е пазил, че това, което се случи не се случи, докато си е вял байрака с колегите.
А рисковете за бременността наистина напредват с възрастта и това не е обида. Всяка жена може да избира кога да ражда, като вземе впредвид всички детайли. Надявам се с напредването на медицината да успеят да намалят тези рискове. В момента обаче все още ги има.
И? Това, че някои не са сгрешили в преценката си по тяхно субективно мнение, трябва да спре някои други да решат, че прекалено са навлезли в личното пространство на Елица, защото не са имали цялата информация и все още я нямат?
Приключвам с дискусията за себе си и призовавам също като останалите съфорумки, това обсъждане кой какво отношение има към казуса Елица и чия преценка е правилна и грешна да затихне.
|
|
|
Post by MaryPoppins on Jan 16, 2023 11:02:09 GMT 2
Редактирах се, не се изразих правилно, имах предвид, че са заедно на почивка, но се опитват да изкарат нещата по различен начин, поне в мойте очи.
|
|
|
Post by patrashkova on Jan 16, 2023 11:08:53 GMT 2
Аз не смятам,че хората,които пишат от по-дълго са с привилегии,но е доста тъпо човек дошъл онзи ден да почне да набива канчето и да обеснява кое звучало грубо и кое не при положение,че правилата са ясни или поне аз ги имах за ясни - да не се обсъждат чуждите коментари. Също както мислех,че е ясно,че темата е за инфлуенсъри. Не виждам как това в коя седмица може например да се прави серклаж в Бг е по темата за инфлуенсърите. Това не е ли в тема бременност? Какъв е смисълът от теми тогава - нека всички си пишем каквото пожелаем, където ни е най-удобно.
Щом напрежението е толкова нажежено ок. Оставям ви и аз да пишете за Елица и няма да пиша повече по темата, защото цялото това нещо - какво се било написало и как трябвало да сме по-обрани идва меко казано в повече и разваля удоволствието от темата. Ако пък Криси наистина си е изтрила профила и Ади е банната заради нападки от този тип...кофти за свободата на слово в този форум..само това ще кажа.. Никога не съм репортвала някого в този форум,защото винаги съм смятала,че трябва да сме либерални и да подхождаме с разбиране към чуждите гледни точки, а не да сме като коне с капаци,но ок...щом стигаме до тук - така да бъде.
|
|
907 posts
|
Post by Halliwell on Jan 16, 2023 11:24:10 GMT 2
Дали пък Пепе не си е изтрила профила като е разбрала за Елица? Може това да е начина й да бъде съпричастна с болката на приятелката си, като се откъсне от розовия балон и да се смири малко. Фокси, душа, много си наивна (казвам го с най-топли чувства <3 ). Единствения човек, с който Пепон е съпричастна, е със самата себе си. За нея на първо място стоят нейните желания, нейните претенции, нейните мечти. Светът ѝ се върти около нея самата, пък мъжете и децата са просто едни спътници в живота ѝ. Тя е лишена от емпатия в истинския смисъл на думата. Със сигурност съчувства на Ели, но категорично (по мое непоклатимо лично мнение) никога не би си изтрила профила, заради който и да било освен за себе си.
|
|
|
Post by Kalisa on Jan 16, 2023 11:25:02 GMT 2
Криси наистина ли си е изтрила профила?! 😢🥺😡 П.с.много ми е готино как хора,които от онзи ден са във форума да обясняват кое и как би било редно да се пише и кое се приема за грубо и кое не. Nice! Не сме изтривали ничий профил и това е последната информация, която даваме по темата. Само ще кажем, че действия на админ не се коментират и поставят под въпрос. Както вече беше написано - това, че си тук всеки ден по няколко часа на ден не те прави по-специален от всички останали. Всичко трябва да е с мярка по отношение на коментарите. Не сме трили нетактични мнения досега, но предвид тежката загуба на едно бебенце, няма как да останем безучастни. Критикуването на админ и писане на коментари, че админите трябвало да ви защитават, щото някой ви бил ровил в личните профили, също не се приема добре от нас админите, които и без това отделяме от личното си време за форума. Мисля, че тук сме големи хора и знаем как да се пазим от зли очи и усти. Грубото отношение между съфорумки също не се препоръчва. Така че мислете преди да обиждате и за изказвате предложения като това адмните да се задействали. Ето задействахме се. Дано сте доволни.
|
|
|
Post by foxie on Jan 16, 2023 11:30:47 GMT 2
Дали пък Пепе не си е изтрила профила като е разбрала за Елица? Може това да е начина й да бъде съпричастна с болката на приятелката си, като се откъсне от розовия балон и да се смири малко. Фокси, душа, много си наивна (казвам го с най-топли чувства <3 ). Единствения човек, с който Пепон е съпричстна, е със самата себе си. За нея на първо място стоят нейните желания, нейните претенции, нейните мечти. Светът ѝ се върти около нея самата, пък мъжете и децата са просто едни спътници в живота ѝ. Тя е лишена от емпатия в истинския смисъл на думата. Със сигурност съчувства на Ели, но категорично (по мое непоклатимо лично мнение) никога не би си изтрила профила, заради който и да било освен за себе си. Права си. И моето мнение е такова за Пепа. Предвид, че уж били много близки и най-добри приятелки, ми се стори странно това съвпадение. Ще видим...
|
|
226 posts
|
Post by 🍓 on Jan 16, 2023 11:34:36 GMT 2
Аз не смятам,че хората,които пишат от по-дълго са с привилегии,но е доста тъпо човек дошъл онзи ден да почне да набива канчето и да обеснява кое звучало грубо и кое не при положение,че правилата са ясни или поне аз ги имах за ясни - да не се обсъждат чуждите коментари. Също както мислех,че е ясно,че темата е за инфлуенсъри. Не виждам как това в коя седмица може например да се прави серклаж в Бг е по темата за инфлуенсърите. Това не е ли в тема бременност? Какъв е смисълът от теми тогава - нека всички си пишем каквото пожелаем, където ни е най-удобно. Щом напрежението е толкова нажежено ок. Оставям ви и аз да пишете за Елица и няма да пиша повече по темата, защото цялото това нещо - какво се било написало и как трябвало да сме по-обрани идва меко казано в повече и разваля удоволствието от темата. Ако пък Криси наистина си е изтрила профила и Ади е банната заради нападки от този тип...кофти за свободата на слово в този форум..само това ще кажа.. Никога не съм репортвала някого в този форум,защото винаги съм смятала,че трябва да сме либерални и да подхождаме с разбиране към чуждите гледни точки, а не да сме като коне с капаци,но ок...щом стигаме до тук - така да бъде. Очевидно говориш за моя коментар, затова ще ти отговаря. Първо как по-точно разбра, че съм дошла онзи ден? Чета форума още от първото място, после на второто и регистрацията на сегашното ми е от самото създаване, това, че не пиша редовно е друг въпрос, но не знаех, че има значение колко редовно пишеш тук, за да си изказваш мнението и то да е меродавно спрямо тези, които пишат по-често.
|
|
|
Post by Deleted on Jan 16, 2023 11:35:21 GMT 2
Много съчувствам на Ели, това е нистина кошмарно. Пожелавам й от сърце да има едно здраво и бузесто бебе.
Гледах последния влог на Шопови и много ми хареса, няма да си кривя душата. Наум е недолюбван тук, но аз го намирам за сравнително деен - има хобита, интереси, развива се.
Не всеки може да снима и монтира така, както той се е научил и то сам, воден единствено от интереса си към темата.
Тейчето като типичен лаладжия ползва схеми за следене на навици и тн - аз съм същата. Мъжът ми примерно никога няма да си губи времето с това, но е 100 пъти по-деен, организиран и успешен от мен. Наум и Тейка май са по същия начин.
|
|
|
|
Post by patrashkova on Jan 16, 2023 11:53:21 GMT 2
Криси наистина ли си е изтрила профила?! 😢🥺😡 П.с.много ми е готино как хора,които от онзи ден са във форума да обясняват кое и как би било редно да се пише и кое се приема за грубо и кое не. Nice! Не сме изтривали ничий профил и това е последната информация, която даваме по темата. Само ще кажем, че действия на админ не се коментират и поставят под въпрос. Както вече беше написано - това, че си тук всеки ден по няколко часа на ден не те прави по-специален от всички останали. Всичко трябва да е с мярка по отношение на коментарите. Не сме трили нетактични мнения досега, но предвид тежката загуба на едно бебенце, няма как да останем безучастни. Критикуването на админ и писане на коментари, че админите трябвало да ви защитават, щото някой ви бил ровил в личните профили, също не се приема добре от нас админите, които и без това отделяме от личното си време за форума. Мисля, че тук сме големи хора и знаем как да се пазим от зли очи и усти. Грубото отношение между съфорумки също не се препоръчва. Така че мислете преди да обиждате и за изказвате предложения като това адмните да се задействали. Ето задействахме се. Дано сте доволни. Никога не съм искала никой да ми защитава личните данни конкретно аз. Може някой друг да го е поискал,но аз лично никога не съм имала проблем с която и да е съфорумка,че да ми се налага да търся закрила от админи. И за последен път искам да подчертая,че не съм искала по специално отношение,защото съм от по-дълго тук, а защото е имало случаи и то не 1 (тук АБСОЛЮТНО не говоря за никого конктетно, защото имаше хора припознали се в коментара ми) когато нови потребители влизат само и единствено да ни приканят да сме по-обрани и да казват кое според тях е допустимо и кое не. Не съм казала админите да се задействат, а да се самосезират единствено защото никога не съм репортвала никого (вече обясних защо) - да не кажа,че дори не знаех до този момент как се прави. Нямам какво повече да кажа по темата с Елица, а честно казано нямам и голямо желание. Ще кажа само едно станалото е голяма трагедия,но за съжаление е имало и други инфлуенсърки минали орез това - Пепе, Попова, Ивана и не помня да е ставало такъв проблем,че да обсъждаме дали някой е баннат или не или дали трябва да бъде. Също така не попитах дали админите са изтрили профила на Криси, а дали тя си го е изтрила сама заради всички критични коментари,които се появиха. Никога не съм питала откакто съм член тука кой е баннат или кой по каква причина е спрял да пише и изчезнал.
|
|
|
Post by MaryPoppins on Jan 16, 2023 11:53:47 GMT 2
Сладкиша и Приказната Ани са хората, които са вечно на диета и НИКОГА не отслабват, любими са ми. Кристина Георгиева с дългата, руса коса копира Капитонова във всичко-курса, сторитата ѝ са 1:1, взимала си почивка всяка Неделя от сторита... Курса на Капитонката не е ли с идея да развива профили, а не да копират нейният?
|
|
|
Post by viktoriag on Jan 16, 2023 12:02:12 GMT 2
Черен облак е надвиснал над ИнфлуТаун. Пепа няма ИГ профил. Изтрила ли го е? Хакнали ли са я? Също и лукса на топа на ВИП-а - Гергуца, не е качвала нито стори, нито пост, нито рийлс (представяте ли си) в последните над 24 часа. Дали вече не е предпиела пътуването си "извън" БГ. И ще се завърне с извинение, че там където е била е нямала достъп до интернет. А всъщност е в тях нагъвайки Ръфълс, докато милата Грейс се опитва да си разплете козинката. Няма я дневната доза криндж и изпадам в абстиненция.
П.П. Наистина много е тъжно случилото се на Елица. Дано бързо да се възстанови и един ден да може да държи в ръчички бъдещото си детенце. ❤️
Изпратено от моят VOG-TL00 с помощта на Tapatalk
|
|
|
Post by fif on Jan 16, 2023 12:05:32 GMT 2
Съжалявам за случилото се, Елица изглежда страхотно с коремче, със сигурност един ден, когато си имат детенце тя ще бъде страхотна майка, защото изглежда много спокоен и грижовен човек. Пожелавам й го. Аз не искам да си представям колко труден е един такъв етап на раждане и загуба на детето ти в напреднала бременност - психически, физически, емоционално.
Дали е някаква тенденция да се снимат подобни кадри, на мен не би ми дошло на ум да накарам мъжа ми да ме снима, тя дори не е толкова активна в социалните мрежи.
|
|
|
Post by dilyanad on Jan 16, 2023 12:08:54 GMT 2
Сладкиша и Приказната Ани са хората, които са вечно на диета и НИКОГА не отслабват, любими са ми. Кристина Георгиева с дългата, руса коса копира Капитонова във всичко-курса, сторитата ѝ са 1:1, взимала си почивка всяка Неделя от сторита... Курса на Капитонката не е ли с идея да развива профили, а не да копират нейният? Много точно! Всеки път започват нещо грандиозно, а то.. Изпратено от моят SM-S901B с помощта на Tapatalk
|
|