|
Post by monday on Feb 2, 2023 19:53:10 GMT 2
Това, че не сме го написали не означава, че не вършим добри дела. Лично аз редовно храня бездомни животни, плащала съм сметки на възрастни хора в хранителните магазини и работя в аптека - да не казвам всеки ден, но поне няколко пъти седмично бутвам едно рамо на бедните пенсионери. Тези неща ги правя по възможно най-дискретния начин. Така че оценявам жестовете на Капитонова, но абсолютно не вярвам, че го е направила просто така от добра воля. И дори, ако трябва да издребнявам - цветята и вафличките са безполезни, а реално струват колкото скромната сметка на някое деденце. И да, всеки добър жест, независимо от подбудите му, си остава добър, но нека не забравяме, че Вики си е манипулативна хитруша. Все пак изглеждаше по-щастлива от комплиментите, които получи, отколкото от добрите си постъпки. С две думи - браво на нея, но имидж не се чисти така лесно.
|
|
|
Post by Deleted on Feb 2, 2023 20:22:07 GMT 2
На мен ми намирисва на продукция.
Първо, беше с микрофон
Второ, кой по дяволите ходи в Перник и то за да нахрани бездомно куче? В София нямало бездомни - да бе, да
Трето, първото стори с вафлите имаше гифче лоакер, стори ми се странно съвпадение
Четвърто, много монтаж, много нещо - дори не се снима тя сама както са 90% от нещата, които качва.
Пето, много набързо се случи и много изневиделица реши да отдели цял следобед за това. Жената Плюс, която има масаж, пилатес и фейшъл, цял следобед да няма никакви “ангажименти” и съвсем спонтанно да измисли цялото това нещо? Аб с у рдд
|
|
|
Post by Deleted on Feb 2, 2023 20:23:59 GMT 2
Не виждам нещо толкова странно за нормален човек да прави някои от тези неща. Вафли не бих подарявала и го намирам за ниско качество “подарък”, но съм подарявала ябълки и домашни сладки, цветя, имах съседка, за която носех кутия всеки ден с храна, защото 1 курс тя ми готвеше, но после направи инсулт, изпращала съм пратки за хора в нужда с хранителни продукти, плащала съм и сметки на възрастни най- вече по аптеки, за животни няма броене. Това са елементарни неща от ежедневие с много бедни, болки и възрастни хора и много бездомни животни. Изглежда ми фалшиво, но пък от друга страна обикновено хората много се учудват и дори не знаят как да реагират, та може би е добре да има инфлуенс, дори да не е съвсем искрен Купи по- евтината храна за котки в Лидл и някакви вафлички, които не би яла. Поне линдт да беше 😀 Странно ми е. Аз не бих подарявала най- ниско качество боклуци и не съм, а правя доста по- малко пари от нея, както и повечето хора, които познавам и виждам да правят такива неща.
Първият човек не искаше и не му беше удобно, освен това го снимат.. на такива хора се помаха дискретно с помощта на персонала, за да не е подаяние.
Личи си и че не е хранила котки, защото всеки с опит с тях знае колко са плашливи и не би подтичвал. Дано поне хората са се зарадвали наистина, заслужават го, и повече хора решат да направят нещо
|
|
|
Post by kukumyavka93 on Feb 2, 2023 20:27:13 GMT 2
Това, че не сме го написали не означава, че не вършим добри дела. Лично аз редовно храня бездомни животни, плащала съм сметки на възрастни хора в хранителните магазини и работя в аптека - да не казвам всеки ден, но поне няколко пъти седмично бутвам едно рамо на бедните пенсионери. Тези неща ги правя по възможно най-дискретния начин. Така че оценявам жестовете на Капитонова, но абсолютно не вярвам, че го е направила просто така от добра воля. И дори, ако трябва да издребнявам - цветята и вафличките са безполезни, а реално струват колкото скромната сметка на някое деденце. И да, всеки добър жест, независимо от подбудите му, си остава добър, но нека не забравяме, че Вики си е манипулативна хитруша. Все пак изглеждаше по-щастлива от комплиментите, които получи, отколкото от добрите си постъпки. С две думи - браво на нея, но имидж не се чисти така лесно. И аз идвах това да напиша, защото ми се стори много странно защо не сме го правили - ами аз и пред моите приятели в социалните мрежи не споделям такива неща, понякога и в семейството си не казвам. Смятам, че такива жестове ти идват отвътре на момента и просто ги правиш. Живота ми е поднасял много такива ситуации, никога не съм мислила как да го режисирам, че да го споделям, камо ли пък за собствени облаги. Пък и това е изключително деликатно нещо, наскоро също имах желание да платя на една възрастна жена пред мен на касата покупката, защото тя броеше дребни стотинки и въпреки че бях наистина дискретна и казах, че ще се радвам ако ми позволи, тя категорично отказа.
|
|
|
Post by ani on Feb 2, 2023 21:14:51 GMT 2
Ние обикновенните хора, когато помагаме и нямаме развити тик тоци и инстаграми, няма къде да разтръбим. Може би и затова се остава с впечатлението, че никой нищо не прави. Излиза че е като това, ако не си снимаш чинията в ресторанта, все едно не си бил на ресторант. Радвам се за хората, че им е спестила една сметка, но се чувствах много неудобно да го гледам. Тази нейна фалшива любезност... И колко заблудени овце я следват и й се възхищават.
|
|
|
Post by xoxogossipgirl on Feb 2, 2023 22:52:40 GMT 2
Нейната асистентка Ивана живее в Перник и според мен тя снимаше и са се разбрали с Капитонова да я закара обратно. На мен също ми направи впечатление как остави храната за животните в кутиите на земята. Аз винаги я изсипвам и изхвърлям кутията в кофата за боклук. Но за това трябва малко мозък. Виктория бе обсебена да се покаже, а не да направи добро. Радвам се, че има и други, които са го видели.
А още повече се радвам, че има истински добри хора тук ❤️
|
|
|
Post by lama on Feb 2, 2023 23:07:42 GMT 2
Няма ли да има нова тема за месеца?
Благодаря и аз за анкетата, повечето отговори го очаквах, някои ме изненадаха. Бих дала бонус точки на Попова, Валери и Жечев, затова че са редовни/относително редовни в ютюб. Следя ги част от инфлуенсърите и в инстаграм, но повечето там са рекламен блок, или ще рекламират продукт или себе си, докато в ютюб малко или много полагат усилия и за аудиторията.
Хубаво е инфлуенсърите да показват и добри постъпки, пък макар и да го правят показно, има хора, на които ще повлияят и те да направят нещо добро. На Вики беше повече за реклама, но съм сигурна, че има хора, които са се замислили по темата.
Много ми хареса влога на Валери от Игуасу, в Панама явно само са се прекачвали, така че оттам бяха малко кадрите. Нейните влогове не са като на Лора, но и аз не съм авантюрист като Лора. Последно гледах нейно видео, което бях пропуснала от Папуа Нова Гвинея и ме учуди как яде наркотик при местни в селце на часове ходене от населено място, където могат да й помогнат, ако не й понесе. Понякога на местните и на нас влияят някои храни различно. Иска се смелост.
|
|
|
Post by komkama on Feb 2, 2023 23:19:13 GMT 2
Аз пък не мисля, че ако не ти идва отвътре ще видиш Капитонова с вафлите и ще си кажеш “Ау, да, нека да съм по-добър.” Не я харесвам, нямам ѝ доверие, че е искрена и смятам, че по-скоро е унижила хората с това снимане, отколкото да им е помогнала. И търси пенсионери в Студентски, хайде стига… Да не започвам и как в София нямало бездомни кучета, та отишла в Перник, нагласено, та дрънка. Въпреки че благотворителността често не е безкористна и хората даряват, за да се почувстват добре, не го правиш за да си ти в центъра- колко човека ме познаха, какъв комплимент ми направиха, на колко хора разказаха за мен. Съжалявам, може да съм мрънкаща, но за мен почтеността е по-важна от няколко дребни жеста.
|
|
|
Post by zahir on Feb 3, 2023 8:03:11 GMT 2
Абсолютно. Това, че няколко кифли БИХА могли, но не непременно ЩЕ хукнат да раздават вафли по вдъхновение от Капитонова не е някаква велика благородна постъпка. Аз самата редовно дарявям, на улицата, по разни кампании, редовен месечен дарител съм на Анимал рескю и т.н. НО❗❗❗Не мъкна някой с мен да ме снима, докато се хиля нагло. Не вярвам в ефекта на такива постъпки, центрирани около чистене на имидж и трупане на похвлали и последователи. Същата жена, която кара хора да теглят кредит, за да плащат на равни вноски измисления ѝ плагиатстван курс, раздава вафли. Ай моля ти се... Докато целта е популярност, а не доброта, постъпката е показност, а не благородсто Толкова.
|
|
|
Post by snowflake on Feb 3, 2023 8:05:07 GMT 2
Аз изобщо не визирах само представянето ѝ в предаването, а цялостното поведение.
Хора преди месец ли беше тя подлъга 500+ човека да дадат пари за "нещо си". Същата тази добра(съмнително) душица, която се чудя има ли си идея колко скъп стана живота за нормалния пазаруващ в магазин.
После се подигра за пореден път с последователите си като им обеща 20 лева ако споделят сторито ѝ... е, хайде стига ... нелепо е. Тя се присмива на тези хора и бута до границата на търпението, за да види кога чашата ще прелее.
Може и да има нещо добро в нея, вярвам че във всеки има, но тя го е закопала достааа на дълбоко. Според мен хората трябва да се пазят от такива като въпросната( не обичам да пиша името ѝ, неприятно ми е дори само на снимка да я видя). Лъха на човек със съмнителни морални ценности, злоба и празна душевност.
|
|
1,339 posts
Member is Online
|
Post by fif on Feb 3, 2023 8:21:10 GMT 2
Супер нагло се хили през цялото време, набутва си картата да плати без да им остави избор. И както казах - тея 10 лева, вафли и котешки пастетчета за по 1 лева, които е взела са едно нищо на фона на всички спечелени пари от курса и нещо си за последните месеци. Сигурно тази й “доброта” се равнява на една вечеринка по стойност.
Честно казано, ако беше дарила едни пари за някоя дарителска кампания бих я поздравила, тогава никой нямаше да откаже и нямаше да изглежда толкова нелепо.
|
|
|
Post by ☀ on Feb 3, 2023 8:56:21 GMT 2
|
|
|
Post by veereto on Feb 3, 2023 9:11:52 GMT 2
Аз изобщо не визирах само представянето ѝ в предаването, а цялостното поведение. Хора преди месец ли беше тя подлъга 500+ човека да дадат пари за "нещо си". Същата тази добра(съмнително) душица, която се чудя има ли си идея колко скъп стана живота за нормалния пазаруващ в магазин. После се подигра за пореден път с последователите си като им обеща 20 лева ако споделят сторито ѝ... е, хайде стига ... нелепо е. Тя се присмива на тези хора и бута до границата на търпението, за да види кога чашата ще прелее. Може и да има нещо добро в нея, вярвам че във всеки има, но тя го е закопала достааа на дълбоко. Според мен хората трябва да се пазят от такива като въпросната( не обичам да пиша името ѝ, неприятно ми е дори само на снимка да я видя). Лъха на човек със съмнителни морални ценности, злоба и празна душевност. И аз не я харесвам, но заради това няма да съжалявам някакви си 500, които явно грам мозък нямат щом са готови ей така да ѝ превеждат пари. Ако си достатъно празноглав и си даваш парите за въздух, защото си толкова мързелив, че най-сложното ти действие е да цъкаш на телефона, си заслужаваш тази и подобните на нея. Все пак поне 5 човека, които я следват, да решат и те направят нещо добро ще е хубаво
|
|